۱۳۹۰ مهر ۲۶, سه‌شنبه

رییس کمیسیون حقوق بشر مجلس آلمان:عبدالفتاح سلطانی را آزاد کنید

article picture

تام کُنیگس رییس کمیسیون حقوق بشر و کمک‌های انسان دوستانه مجلس آلمان در برلین خواستار آزادی فوری عبدالفتاح سلطانی وکیل برجسته دادگستری و عضو موسس کانون مدافعان حقوق بشر شد.
کمیته گزارشگران حقوق بشر:بنا بر گزارش رسیده تام کُنیگس در این نامه اظهار داشت: «من از دولت ایران درخواست آزادی فوری عبدالفتاح سلطانی را دارم. این مدافع حقوق بشر سالهاست که تحت شرایط دشوار و با وجود خطرهای زیاد در زندگی شخصی مسئولیت دفاع از زندانیان سیاسی را به عهده گرفته و از این طریق سهم ارزشمندی در حمایت و حفاظت از حقوق بشر و اجرای قانون در ایران ادا می‌کند.»
آقای کُنیگس در این نامه دستگیری عبدالفتاح سلطانی را «نمونه جدیدی از نقض قوانین توسط دولت ایران» بر شمرده و تاکید می‌کند: «این اقدام آشکارا و به دلایل سیاسی با هدف ترساندن مدافعان حقوق بشر صورت گرفته است. دولت ایران باید با یادآوری وظایف حقوق بشری خود امکان دسترسی به یک دادرسی عادلانه را به عبدالفتاح سلطانی بدهد.»
عبدالفتاح سلطانی، برنده جایزه حقوق بشر نورنبرگ آلمان روز نوزدهم شهریورماه در حالی که برای پیگیری پرونده موکلان خود به دادگاه انقلاب مراجعه کرده بود، توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از تفتیش منزل و محل کارش به زندان اوین منتقل شد.
گفتنی است پروندهٔ این مدافع برجسته حقوق بشر، به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباس ارجاع شده و اتهامات وی در این پرونده نیز «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور-ماده ۶۱۰»، «تبلیغ علیه نظام -ماده ۵۰۰» و «تاسیس گروه به قصد برهم زدن امنیت کشور (تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر) - ماده ۴۹۸» و نیز «تحصیل مال نامشروع از طریق جایزه حقوق بشر شهر نورنبرگ» عنوان شده است.
عبدالفتاح سلطانی یکی از موسسان کانون مدافعان حقوق بشر است که در سال ۱۳۸۱ به همراه شیرین عبادی، محمد سیف‌زاده و تنی چند از وکلای دادگستری این نهاد را به منظور دفاع از زندانیان سیاسی ـ عقیدتی، اعلام موضع و نظر نسبت به موارد بارز نقض حقوق بشر و حمایت از خانواده فعالان سیاسی زندانی تاسیس کردند.
او که وکالت پرونده‌های بسیاری از فعالان سیاسی، مدنی، دانشجویان و روزنامه نگاران را بر عهده داشت پیش‌تر نیز سه بار بازداشت شده بود. در آخرین مورد وی در جریان وقایع پس از انتخابات ریاست جمله اتهام «تشکیک در انتخابات» و به استناد ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی، بازداشت شد و مدتی را در بند ۲۰۹ زندان اوین سپری کرد و پس از تحمل بیش از دو ماه حبس، از جمله ۱۷ روز انفرادی، از زندان آزاد شد.
آقای سلطانی همچنین توسط قاضی مرتضوی به جاسوسی از طریق افشای اطلاعات پرونده موکلان خود و همچنین تبلیغ علیه نظام متهم شده و بیش از هفت ماه را در زندان اوین بازداشت بود که در دادگاه تجدید نظر به ۵ سال حبس و ۵ سال محرومیت از خدمات اجتماعی محکوم شده بود، اما دادگاه تجدید نظر وی را پس از ۲۱۹ روز حبس از کلیه اتهامات تبرئه کرد. دستگاه قضایی بدون عذرخواهی و اعاده حیثیت وی را آزاد کرد و تلاشهای او برای تحت پیگرد قرار دادن مقامات دستگاه قضایی به نتیجه‌ای نرسید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر