۱۳۸۹ اسفند ۷, شنبه

بازداشت یک نویسنده و مترجم در روز 25 بهمن

پيمان غلامی مترجم و نويسنده از روز ۲۵ بهمن توسط نيروهای امنيتی بازداشت و به زندان اوين منتقل شده است.
غلامي يک بار ديگر نيز در جريان اعتراض و اعتصاب غذای دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند تبريز در پی تعرض يکی از مسئولين حراست دانشگاه سهند تبريز به يکی از دختران دانشجو در مردادماه سال ۸۷ بازداشت شده بود.
در آن زمان موارد اتهام مطرح شده برای پيمان غلامی كه توسط خبرنامه‌ی امير كبير منتشر شد، عبارت بودند از: اقدام عليه امنيت ملی، تبليغ عليه نظام، تشويش اذهان عمومی، نشر اکاذيب، اقدام به سياسی کردن فضای دانشگاه و گسترش نگره ضد دينی.

كميته گزارشگران حقوق بشر

دانشجوی دربند از زندان اهواز به مکانی نامعلوم منتقل شد

گزارش ها حاکی از آن است که روز پنجشنبه پنجم اسفندماه، چند تن از نیروهای امنیتی، ضیاءالدین نبوی دانشجوی ستاره دار محبوس در زندان اهواز را به مکانی نامعلومی منتقل کرده اند.
یک منبع "مطلع" در گفتگو با دانشجونيوز در این زمینه گفته است که روز پنج شنبه مامورین امنیتی به همراه مسئولین زندان اهواز از ضیاء نبوی خواستند تا وسایل خود را جمع آوری کند و بدون بیان علت این موضوع، اقدام به انتقال وی به مکان نامعلومی نمودند.
گفتنی است تاکنون مسئولین امنیتی و زندان اهواز حاضر به پاسخگوئی در قبال انتقال این فعال دانشجویی نشده اند.
طی ماه های اخیر فشارها از سوی مسئولین امنیتی و قضایی اهواز به ضیاء نبوی افزایش یافته است به گونه ای که طی آخرین ملاقات این فعال دانشجویی با خانواده اش مسئولین زندان اهواز به دستور مقامات قضایی تنها به مدت چند ثانیه اجازه ی ملاقات حضوری و چند دقیقه ملاقات کابینی داده اند. طی این ملاقات برخورد نامناسبی از طرف مسئولین زندان با این فعال دانشجویی صورت گرفته و وی را دوبار مورد بازرسی شدید بدنی قرار داده بودند.
ضیاء نبوی سخنگوی شورای دفاع از حق تحصیل که به ۱۰ سال حبس و تبعید به زندان کارون اهواز محکوم شده بود از ۲۵ خرداد ۸۸ تا کنون بدون یک روز مرخصی در زندان به سر می برد. شایان ذکر است عاطفه نبوی، دختر عموی ضیاء نبوی در شرایط مشابه، بدون مرخصی از ۲۵ خرداد ۸۸ درحال اجرای حکم ۳ سال حبس تعزیری در زندان اوین به سر می برد.
در ادامه ی فشار ها به خانواده ی نبوی چندی پیش علیرضا نبوی همسر عاطفه نبوی در سمنان توسط نیروهای امنیتی دستگیر شد. این عضو دیگر خانواده نبوی به ۲ سال حبس و یک سال تبعید به خارج از سمنان محکوم شد.

هرانا

دستگیری یک شهروند دیگر در رابطه با شرکت "آچیلان در"

یک شهروند ساکن مشهد به نام "مجید مجیدی" بیش از دو هفته است که توسط نیروهای اطلاعات سپاه، بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، خبرگزاری حقوق بشر ایران، نامبرده مدیر یکی از شرکت های اقماری وابسته به شرکت "آچیلان در" تحت نام "شاخص شرق" بوده است.
گفته می شود این دستگیری متعاقب بازداشت مدیر عامل و ۴ نفر دیگر از اعضای هیئت مدیره شرکت مزبور در تاریخ ۲۷دی ماه می‌باشد.
شایان ذکر است با آنکه بیش از یک ماه از بازداشت افراد فوق الذکر می‌گذرد تاکنون ایشان هیچ ملاقاتی با خانواده‌های خود نداشته و مسئولین دادسرا و اطلاعات مشهد اتهام ایشان را اقدام علیه امنیت نظام ذکر کرده‌اند.
لازم به یادآوری ست که بازداشت این افراد پیرو انتشار خبری در خبرگزاری دولتی فارس مبنی بر ممنوعیت استفاده از درب‌های اتوماتیک ساخت شرکت "آچیلان در" به دلایل امنیتی و وارد کردن اتهام وابستگی شرکت مزبور به بهائیان صورت گرفته بودند.
هرانا

شرحی از برخوردها و سرکوب دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در دو هفته‌ی اخیر

نامه‌ی یکی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف


کمیته گزارشگران حقوق بشر :نامه‌ی زیر توسط یکی از دانشجویان دانشگاه شریف در شرح اتفاقات دو هفته اخیر و نیز فشارها و سرکوب دانشجویان در این دانشگاه نگاشته شده و با محفوظ ماندن نام این دانشجو توسط کمیته گزارشگران حقوق بشر منتشر می‌شود.

مادر مجید توکلی: از وقتی بردنشان به بند جدید هیچ خبری از پسرم ندارم

article picture











خانواده‌ی مجید توکلی، فعال دانشجویی زندانی می‌گویند که از زمان انتقال وی به بند جدید‌التاسیس امنیتی در زندان رجایی‌شهر هیچ گونه اطلاعی از وضعیت فرزندشان ندارند. مادر مجید توکلی با بیان این مطلب می‌گوید: من و پدرش به علت مریضی امکان سفر از شیراز به کرج را نداریم. در نتیجه از یک ماه پیش که منتقلشان کرده‌اند به این بند و تلفنشان هم قطع شده دیگر هیچ اطلاعی از وضعیت مجید نداریم.


به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، مجید توکلی، فعال دانشجویی و دانشجوی دانشگاه امیر اکبیر 16 آذر ماه سال گذشته پس از سخنرانی در سالگرد روز دانشجو برای سومین بار توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی مرداد ماه امسال و پس از اعتصاب غذای دسته جمعی زندانیان سیاسی در بند 240 زندان اوین به زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شد.

زندانی سیاسی کرد فاضل احمدی در وضعیت وخیم جسمی قرار دارد

بنا به خبری که به ستاد مرکزی کمپین رسیده ،زندانی سیاسی کرد فاضل احمدی که حدود ۵

ماه پیش از بند زندان مرکزی شهر ارومیه به سلول انفرادی انتقال داده شد که بعد از

یک ماه در سول انفرادی دوباره به زندان بازگردانده شد از آن زمان تا حلا در وضعیت

وخیم جسمی قرار دارد و دو مورد به بهداری زندان منتقل شده است.


فاضل احمدی اهل شهر بوکان و به ۱۳ سال زندان به اتهام همکاری با احزاب کردی مخالف

رژیم محکوم شده است که حدود ۵ ماه پیش به خاطر درج اخبار داخل زندان به بیرون به

سلول انفرادی منتقل شده بود که بر اثر شدت بیماری و وضعیت وخیم جسمانی نامبرده ، سه

روز پیش به بهداری زندان انتقال داده شد که بعد از مداوای سطحی دوباره به زندان

بازگردانده شد.


شایان ذکر است این زندانی مریضی قلب دارد و از شدت این مریضی رنج میبرد که پس از

بارها درخواست وی برای مداوایش هنوز هیچ گونه مداوای صورت نگرفته است.


کمپین"دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

اطلاعیه حزب مردم بلوچستان

article picture









اعلام پشتيبانى حزب مردم بلوچستان از "کمپين دفاع از زندانيان سياسى مليتھاى ايران"

در ميان کشورھاى جھان، ايران صاحب بالاترين آمار زندانيان و اعداميان سياسى به نسبت جمعيت خود ميباشد۔ در ميان مردمان ايران، درمقطع کنونى، آمار اعداميان و زندانيان سياسى متعلق به مليتھاى تحت ستم مضاعف است۔نکته قابل توجه اينکه در ميان مليتھاى تحت ستم مضاعف، بالاترين در صد آمار اعداميان و زندانيان سياسى متعلق به ملت بلوچ ساکن در ايران ميباشد۔

چرا؟

پاسخ آن بسيار ساده است۔ بالاترين آمار بيکارى، بيمارى، اعتياد، بيسوادى، مرگ و مير مادران باردار در ايران اسلامى، متعلق به ملت بلوچ است۔ اين آمار نتيجه مستقيم اعمال سياستھاى تبعيضگرانه آشکار ملى و مذھبى دولتھاى حاکم بر ايران در طول سده اخير بر عليه مردم بلوچ ميباشد۔

بهمن احمدی امویی، روزنامه نگار زندانی هفت ماه محروم از ملاقات حضوری



براساس آیین نامه سازمان زندان ها هر زندانی حداقل یکبار در ماه حق دارد با خانواده اش به صورت حضوری ملاقت کند اما این حق اکنون از بسیاری از زندانیان سیاسی سلب شده است.
به گزارش کلمه، بهمن احمدی امویی، روزنامه نگار و تحلیل گر مسائل اقتصادی ا ز ۳۰ خرداد ماه سال گذشته در زندان اوین به سر می برد .این در حالی است که در این مدت وی یک بار آن هم در عید نوروز به طور موقت آزاد شد.اما بعد از دوماه دوباره به زندان بازگردانده شد . پس از بازگشت دوباره این روزنامه نگار به زندان اوین، همسر وی تنها توانسته یک بار وی را به صورت حضوری ملاقات کند .
احمدی امویی هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می برد و تنها یک بار در هفته به مدت ۲۰ دقیقه حق ملاقات کابینی با خانواده اش را دارد . به دلیل قطع بودن تماسهای تلفنی بند ۳۵۰ زندان اوین احمدی امویی هیچگونه ارتباطی با مادر سالخورده و دیگر اعضای خانواده اش که در شهرستان زندگی می کنند، ندارد و تنها همسرش هفته ای یک بار قادر به ملاقات با وی است.
زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین همچون بهمن احمدی امویی اکنون کمترین ارتباط را با دنیای خارج دارند . خانواده احمدی امویی نیز مانند بسیاری دیگر از خانواده های زندانیان این بند بارها از دادستان تهران برای وی درخواست مرخصی و یا آزادی موقت کرده اند اما تاکنون با این درخواست ها و همچنین آزادی مشروط وی نیز مخالفت شده است.این در حالی است که وی از ماهها قبل دارای پانصد میلیون تومان وثیقه در نزد دادگاه انقلاب است.
احمدی امویی شامگاه روز ۳۰ خرداد سال ۸۸ یعنی درست یک هفته پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری به همراه همسرش ژیلا بنی یعقوب بازداشت و روانه زندان شد ..او پس از انتقال به بند عمومی از سوی قاضی پیرعباسی، ریاست شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به هفت سال و ۴ ماه حبس تعزیری و۳۴ ضربه شلاق محکوم شد که این حکم از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر به پنج سال زندان قطعی تغییر یافت.
مهم ترین مصادیق اتهامی احمدی امویی، نگارش مقالات انتقادی در باره عملکرد اقتصادی دولت احمدی نژاد در روزنامه سرمایه و وب سایت شخصی اش و همچنین سردبیری وب سایت خرداد نو بوده است .
بسیاری از زندانیان دیگر مانند مهدیه گلرو، بهاره هدایت و عبدالله مومنی نیز ماه‌ها است که از ملاقات محروم هستند.

رهانا

بازداشت میلاد طاهری و دانیال زرگریان از فعالان دانشجویی



دانیال زرگریان و میلاد طاهری دو تن از فعالین جنبش سبز بابل توسط نیروهای امنیتی دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شده اند. دانیال زرگریان در تاریخ ۲۵ بهمن و میلاد طاهری در تاریخ ۱ اسفند در خیابان شریعتی ( مقابل دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ) توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده اند.
به گزارش منابع دانشجویی در حوادث اخیر بیش از ۱۵ تن از فعاین دانشجویی و جنبش سبز دستگیر شده اند. تا کنون محسن برزگر، ایمان صدیقی، سارا باقری، علی یزدان پناه ، حسین ضامن ضرابی ، رامتین مقدادی ، میلاد طاهری، دانیال زرگریان و چند تن دیگر از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده اند.
رهانا

انسداد عروق قلب منصور اسانلو، فعال سندیکایی محبوس در زندان گوهردشت

وضعیت جسمانی منصور اسانلو، زندانی سیاسی و رییس سندیکای اتوبوسرانی تهران و حومه، وخیم گزارش شده است.

به گزارش جرس، این فعال سندیکایی که نزدیک به پنج سال است در زندان به سر می‌برد اکنون با مشکلات حاد قلبی مواجه شده و به گفته پزشکان باید هرچه سریعتر در خارج از زندان تحت درمان قرار گیرد. به گفته پزشکان زندان، سه رگ قلب اسانلو مسدود شده و وضعیت جسمانی نامناسبی دارد.

گفتنی است هفته گذشته این فعال کارگری به بیمارستانی در کرج با پابند و دستبند منتقل شد، اما بدون هیچ‌گونه درمان یا معالجه ای به زندان برگردانده شد.

منصور اسانلو پیش از این نیز دچار حملات قلبی شده و مجبور به انجام جراحی قلب بوده است، اما با این وجود مسئولین قضایی از دادن مرخصی به وی خودداری می کنند و هیچ دلیل قانع کننده‌ای برای عدم ارائه مرخصی نگفته‌اند.

این فعال سندیکاییِ زندانی، اکنون در زندان رجایی‌شهر کرج زندانی است و به دلیل عدم امکان استفاده از تلفن، خانواده وی اطلاعی از وی ندارند و این باعث افزایش نگرانی‌ها نسبت به وضعیت وی شده است.

هرانا

یکی از همسایگان مهدی کروبی: آنها را منتقل کرده اند

۱۳۸۹ اسفند ۶, جمعه

جان هوتن كیان وكیل سكینه محمدی آشتیانی در خطر است

article picture













طبق اخباری كه به كمیته های بین المللی علیه اعدام و سنگسار رسیده است٬ جمهوری اسلامی هوتن كیان را زیر شدیدترین فشارها قرار داده و برای وی پرونده سنگینی تهیه كرده است و او را به چهار بار اعدام محكوم كرده است. ظاهرا سه حكم اعدام او را لغو و یكی از این احكام را تایید كرده اند. طبق خبری كه به ما رسیده است، بطور شفاهی به هوتن گفته اند كه بزودی او را اعدام میكنند.


هوتن از روز ١٠ اكتبر ٢٠١٠كه به همراه دو خبرنگار آلمانی و سجاد قادرزاده فرزند سكینه محمدی آشتیانی دستگیر شد، مورد شكنجه و اذیت و آزار فراوان قرار گرفت و طبق اطلاعاتی كه به دست ما رسیده است٬ بر روی بدنش جای شكنجه و خاموش كردن سیگار و كتك زدن كاملا مشهود است. هوتن را در زندان های تبریز و سپس در بند ٢٠٩ زندان اوین مورد شدیدترین آزارها قرار دادند و اكنون در زندان تبریز برای قتل او زمینه چینی میكنند.


مادر هوتن كه ساكن امریكا بود٬ به محض ورود به ایران برای كمك به هوتن، ممنوع المصاحبه و ممنوع الخروج شد. پدر هوتن نیز توسط حکومت اسلامی در سال ١٣٥٩ اعدام شد.


جمهوری اسلامی در جریان آزاد كردن دو خبرنگار آلمانی نیز در اطلاعیه های علنی، به نفر چهارم این پرونده و مجرم بودن او اشاره کرده بود که اشاره ای تلویحی به هوتن کیان و زمینه سازی علیه او بود.


هوتن كیان هیچ جرمی مرتكب نشده است جز اینكه به زندانیان محكوم به اعدام کمک کرده و وکیل پرونده سکینه محمدی آشتیانی بوده است.


ما از همه نهادهای بین المللی٬ از همه كسانیكه برای نجات سكینه محمدی آشتیانی به میدان آمدند، از نهادهای بین المللی و از دولتها میخواهیم كه فورا و شدیدا به این زمینه چینی حكومت اسلامی برای اعدام هوتن كیان اعتراض كنند و خواهان آزادی فوری او و همینطور سکینه محمدی شوند. ما شدیدا نگران جان هوتن كیان هستیم و از همگان میخواهیم بهر طریق ممكن و هرچه سریعتر برای نجات هوتن و آزادی او و سکینه اعتراض كنند.


كمیته بین المللی علیه اعدام و سنگسار

آخرین وضعیت چند شهروند بازداشتی در مهاباد و بوکان

بی خبری مطلق از وضعیت مهدی پیلتن از دستگیر شدگان اعتراضات 25 بهمن ماه

article picture









با گذشت بیش از 10 روز از دستگیری مهدی پیلتن فارغ التحصیل دانشگاه تهران خانواده وی در بی خبری مطلق از وضعیت وی به سر می برند. بنا به اظهارات برخی از دانشجویان دانشگاه تهران مهدی پیلتن فارغ التحصیل رشته مهندسی صنایع این دانشگاه در روز دوشنبه 25 بهمن ماه در حالی که به محل کار خود در خیابان طالقانی مراجعه می نموده است توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل گردیده است. بنا بر این گزارش مهدی پیلتن دارای سابقه سیاسی خاصی نبوده و هنوز دلایل بازداشت وی نامعلوم می باشد و طولانی شدن قرار بازداشت و همچنین بی خبری مطلق از وی باعث نگرانی خانواده و دوستان ایشان گردیده است.

شایان ذکر است که در روزهای گذشته و به دنبال اعتراضات دو هفته اخیر در ایران، تعداد زیادی از فعالان دانشجویی، بازداشت شده اند، به طوریکه برخی از سایت های خبری از بازداشت بیش از 80 تن از فعالین دانشجویی خبر داده اند.

پارس دیلی نیوز

صدور حکم جلب برای مادر حسین رونقی ملکی

مسئولان قضایی برای مادر حسین رونقی ملکی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، به عنوان "مطلع "حکم جلب صادر کرده‌اند.


یکی از نزدیکان حسین رونقی ملکی با بیان اینکه برای زلیخا موسوی مادر این زندانی سیاسی حکم جلب صادر شده است به گزارشگر "هرانا" گفت که اتهام وی "اطلاع رسانی در مورد وضعیت فرزندش" عنوان شده است.


خانوادهٔ رونقی ملکی طی ماه‌های اخیر بار‌ها از سوی نیروهای امنیتی مورد تهدید قرار گرفته بودند.


حسین رونقی ملکی که از آذرماه سال ۸۸ تاکنون در زندان محبوس است، دچار نارسایی کلیوی ست و سلامتی وی به شدت در معرض خطر قرار گرفته است.

گفته می‌شود مسئولان زندان به دستور مستقیم وزارت اطلاعات و دادستانی از درمان این زندانی سیاسی ممانعت به عمل می‌آورند.


این وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر، که پیش‌تر از سوی دادگاه انقلاب با حکمی ۱۵ ساله مواجه شده است، از زمان بازداشت تاکنون از حق استفاده از مرخصی محروم بوده است.


وی هم چنین مانند سایر زندانیان محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین، از حق برقرای تماس و ملاقات حضوری با خانوادهٔ خود نیز محروم است.

پارس دیلی نیوز

خارج کشور، پايگاه اصلی سکولارها است

article picture









انتقال فعاليت های سياسی اصلاح طلبان مذهبی وابسته به «راه سبز اميد» به سرزمين های فرا مرز، مهمترين معنائی که می تواند داشته باشد پی بردن آنان به صحت اين سخن سکولارهای سبز خارج کشور است که «با انسداد کامل فضای سياسی داخل کشور وظيفهء سخنگوئی جنبش به خارج منتقل شده است». اين اصلاح طلبان، در واقع، هوشيارانه آمده اند تا به اجرائی کردن تئوری هائی بپردازند که در دو سه سال اخير از جانب سکولارهای خارج کشور مطرح شده اند و، طبيعی است که، در مقابله با صاحبان اصلی فکر، هدف کوشش شان هم آن باشد که اول آنها را بی اعتبار سازند تا سپس خود به «آلترناتيو سازی مذهبی» مطلوب خويش دست بزنند.

۱۳۸۹ اسفند ۵, پنجشنبه

ممنوع التدریس شدن عضو شورای مرکزی ادوار تحکیم

سید حسین جاودانی عضو شورای مرکزی ادوار تحکیم خراسان و از فعالان سابق دانشجویی، از تدریس در دانشگاه پیام نور مشهد محروم شد.
حسین جاودانی دارای مدرک کارشناسی ارشد تاریخ از دانشگاه تهران است که در چند سال اخیر در این دانشگاه مشغول به تدریس بوده است.
بنابر بر گزارش های رسیده به دانشجونیوز، این اقدام غیر قانونی بنابر دستور حراست دانشگاه و با فشار نهادهای امنیتی رخ داده است.
حراست دانشگاه این اقدام را درخواست اداره اطلاعات مشهد دانسته و علت آن را انتشار مقالات این فعال سیاسی اعلام نموده است.
این اقدام در حالی رخ داده است که هیچ حکم قضایی برای این فعال سیاسی و جود نداشته است و مسئولان وزارت علوم همواره فشار سیاسی بر دانشجویان و اساتید دانشگاه را رد کرده اند.
شایان ذکر است که این محرومیت در حالی رخ می دهد که ایشان هنوز چندین واحد برای تدریس در ترم جاری داشته است.
ایران پرس نیوز

اعتراض شدیدالحن مادر دانشجوی دربند به دستگاه قضايی

نسرین اکبری نژاد، مادر محمد حسین مهیمنی دانشجوی بازداشت شده در 22 بهمن در گرگان با نوشته نامه سوم به دادستان مجددا به ادامه بازداشت فرزند خود اعتراض نمود.در این نامه آمده است:
جناب آقاي احمد فاضليان، رييس كل محترم دادگستري گلستان
جناب آقاي عباس پورياني، دادستان محترم گرگان
با سلام،
امروز 14 روز از حبس انفرادي و غيرقانوني پسرم، آقای محمدحسین مهیمنی مي‌گذرد. او جواني بي‌آزار و دانشجوي حقوق است. تصور كنيد از اين همه ستمي كه بر او مي‌رود، چه حس و دركي خواهد داشت.
اگر تاكنون ذره‌اي ترديد وجود داشت كه بازداشت و حبس انفرادي فرزند اينجانب خلاف قانون است، پس از14 روز اين ترديد به دليل قطع تماس او و بي‌اطلاعي كامل از محل و چگونگي نگهداري اش برطرف و به يقين تبديل شد.
اگر ذرّه‌اي ترديد در شكنجه روحي و رواني و جسمي فرزندم وجود داشت با 14 روز بازداشت در مكاني ناشناخته و فاقد معيارهاي قانوني و در سلول انفرادي، بدون نور و آفتاب و بدون هواخوري، بدون تلفن، بدون كتاب و روزنامه، بدون حتي يك دقيقه ملاقات حضوري و بدون ملاقات با وكيل، برطرف و به يقين تبديل شد.
اگر ذرّه‌اي ترديد وجود داشت كه مسئله‌اي بظاهر امنيتي، دستاويز جناح بندي‌هاي سياسي است با اعلان مكتوب گروهي از سياسيون كوتاه‌نظر ، افراطي و تندرو در حمايت از اين اقدام نادرست، اين ترديد برطرف شد.
اگر ذرّه‌اي ترديد وجود داشت كه اين عمل، يك اقدام سياسي و انتقامجويي شخصي در پوشش كار امنيتي است به دليل اعلان صريح بعضي مسائل به يكي از علماي شناخته شده شهر، به يقين تبديل شد.
اگر ذرّه‌اي ترديد وجود داشت كه عقل و منطق و روال قانوني در اين رويداد تعطيل شده، با اعلان اينكه فرزند اينجانب از سران فتنه است، معلوم شد كه اين اقدام تا چه حد غيرعقلاني است.
اگر ذرّه‌اي ترديد وجود داشت كه اين حركت خودنمايي سياسي و امنيتي با اعلان به ديگران توسط كوتوله‌هاي سياسي امنيتي مبني بر اينكه ما همه‌كاره‌ايم، محرز شد كه اين كار عقده‌گشايي و كينه‌توزي شخصي است.
اگر ذرّه‌اي ترديد وجود داشت كه اين بظاهر مأموران امنيتي فاقد عاطفه و احساس انساني هستند، با ممانعت بي‌دليل از تماس تلفني و ملاقات حضوري پس از 14 روز، اكنون در اين باره يقين حاصل شده است.
و در نهايت اگر ذرّه‌اي ترديد وجود داشت كه تعمد در تخلف از قانون وجود دارد، با ممانعت از تماس و ملاقات وكيل فرزندم با وي اين ترديد هم برطرف شد.
جناب آقاي پورياني!
در شرايط و در روزگاري كه اكثر كشورهاي اسلامي و عربي منطقه هر روز بيش از روز قبل به سوي تأمين خواسته‌هاي برحق مردم خود و گسترش آزادي‌هاي اجتماعي و فرهنگي، و به سوي خلاصي زندانيان سياسي گام مي‌نهند، شايسته ايران نيست كه جوانان بيگناه و فرزندان مؤمن و پاك طينت خود را اينگونه به حبس و زندان دراندازد.
جناب آقاي دادستان!
اجازه ندهيد قوانين و به‌ويژه قانون شهروندي بيش از اين پايمال شود. لطفاً جلوی اين بي‌مبالاتي‌ها را بگيريد. اجازه ندهيد اعتماد عمومي به دستگاه قضاء و اميد به اجراي عدالت بيش از اين تضعيف گردد.
لطفاً فورا اقدام فرمایید و موجب رضايت و آسايش خاطر و رفع نگراني ما را فراهم سازيد.
با احترام
نسرین اکبری نژاد

ممنوعیت ورود دانشجویان معترض به دانشگاه و خوابگاه

article picture














ممنوعیت ورود دانشجویان معترض به خوابگاه و دانشگاه توسط سرپرست موقت دانشگاه صنعتی شریف

رضا روستا آزاد، سرپرست موقت دانشگاه صنعتی شریف هفته گذشته و طی اقدامی غیرقانونی ورود 20 دانشجوی شریف را به دانشگاه و نیز ورود 25 تن را به خوابگاه ممنوع اعلام کرد. این اقدام بنا به گفته‌ی مسئولان دانشگاه تا روشن شدن وضعیت دانشجویان احضار شده به کمیته انضباطی و صدور حکم محرومیت از تحصیل برای آنان صورت می‌پذیرد

کشته و زخمی شدن دوشهروند مهابادی بر اثر تیراندازی

آزادی سه نوجوان کرد پس از هجده روز بی خبری مطلق

article picture











سه نوجوان کرد بعد از ۱۸ روز بی‌خبری مطلق، با تودیع وثیقه از زندان آزاد شدند.


بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، خبرگزاری حقوق بشر ایران، ۱۸ روز پیش نیروهای اداره ی اطلاعات شهر سردشت سه نوجوان کرد اهل پیرانشهر به نام های رامیار علیزاده، صادق علیزداه و رسول بیرکانی را بازداشت کرده و به اداره ی اطلاعات شهر سردشت منتقل می‌کنند.


ابن در حالیست که علی الرغم پیگیری خانواده بازداشت شدگان به نهادهای امنیتی و قضایی شهر سردشت در این مدت، مسئولان از محل نگهداری و اتهام این افراد اظهار بی‌اطلاعی کرده بودند.


این سه شهروند در ‌‌نهایت، روز سه شنبه ۳ اسفندماه با تودیع وثیقه به صورت موقت آزاد می‌شوند.


شایان ذکر است نیروهای امنیتی رامیار علیزاده که محصل است؛ در زمان حضور در مدرسه و دو نفر دیگر را در محل کارشان بازداشت کرده‌اند و دادگاه شهر سردشت اتهام این سه نوجوان کرد را "همکاری با احزاب کردی" اعلام کرده است.

هرانا

انتقاد شدید کلینتون از سرکوب وحشیانه مردم شجاع ایران توسط رژیم اشغالگر اسلامی

هیلاری کلینتون، وزیر امورخارجه ایالات متحده از سرکوب وحشیانه مردم شجاع ایران به وسیله رژیم اشغالگر جمهوری اسلامی شدیدا انتقاد کرده است.

خانم کلینتون همچنین گفته است :"دنیا رخدادهای ایران را زیر نطر دارد و مسببان این رفتار (خشونت آمیز) را مسوول خواهد دانست."


انتقاد شدید کلینتون از سرکوب مخالفان در ایران



به گزارش بی بی سی ،خانم کلینتون چهارشنبه با انتشار بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی از برخورد خشونت آمیز حکومت ایران با مردم این کشور، "شجاعت" تظاهرکنندگان ایرانی را تحسین کرد.


خانم کلینتون با اشاره به کشته شدن حداقل سه نفر از معترضان در روزهای گذشته گفت: "در ده روز گذشته شاهد شجاعت ده ها هزار ایرانی بودیم که بار دیگر برای کسب حقوق اولیه خود برای برگزاری اجتماعات مسالمت آمیز و آزادی بیان به خیابان ها آمدند."


خانم کلینتون با اشاره به موضع گیری جمهوری اسلامی در قبال رخدادهای منطقه گفت: "برای دنیا آشکار است که حکومت ایران شهروندان خود را از همان حقوق اولیه ای منع می کند که به کارگیری آن را در سایر مناطق خاورمیانه تشویق می کند."


خانم کلینتون با اشاره به وضع تحریم های جدید آمریکا علیه دو نفر از مقام های حکومت ایران، از نقض حقوق بشر در این کشور، به خصوص علیه اقلیت های دینی انتقاد کرد.


ایالات متحده روز چهارشنبه محمد رضا نقدی، فرمانده بسیج و عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران را به نشانه "همبستگی با قربانیان شکنجه، سرکوب و بازداشت های خودسرانه" در ایران تحریم کرد.


وزارتخانه های خارجه و خزانه داری ایالات متحده طی بیانیه ای این دو نفر را متهم کردند که در "نقض جدی حقوق بشر" مردم ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۱۳۸۸ نقش داشته اند.


هیلاری کلینتون در بیانیه خود گفت: "نیروهای امنیتی تظاهرکنندگان آرام را کتک زده اند، بازداشت کرده اند و در حداقل سه مورد، کشته اند."


خانم کلینتون از بازداشت گسترده مدافعان حقوق بشر، فعالان سیاسی، مقام های سابق دولت و نمایندگان پیشین مجلس، فعالان دانشجویی، استادان، روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان به شدت انتقاد کرد.


او با اشاره به نگرانی از نقض حقوق اقلیت ها در ایران گفت: "گزارش ها نشان می دهد تعداد زیادی از ده ها فرد اعدام شده در ایران در سال ۲۰۱۱ از اقلیت های قومی بوده اند که نگران کننده است. همزمان، اقلیت بهایی و سایر اقلیت های دینی کماکان از بازداشت، تعقیب قضایی، مجازات های سنگین و شرایط دشوار زندان رنج می برند."


خانم کلینتون ادامه داد: "از جمهوری اسلامی می خواهیم همه زندانیان سیاسی و اقلیت ها را آزاد کند."


هیلاری کلینتون افزود: "دنیا رخدادهای ایران را زیر نطر دارد و مسببان این رفتار (خشونت آمیز) را مسوول خواهد دانست.

سرنوشت دو زندانی سیاسی ، در هاله‌ای از ابهام قرار دارد

نگرانی از وضعیت یحیی قوامی و سعید ساعدی

با گذشت بیش از 60 روز از بازداشت سعید ساعدی و یحیی قوامی هنوز هیچ گونه خبر دقیقی از سرنوشت و و ضعیت این دو فعال کرد در دست نیست.

در این رابطه و پیگیری ستاد مرکزی کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی و بنا به گفته یکی از نزدیگان خانواده سعید ساعدی ، آنها حدود 20 روز گذشته تماس تلفنی یک دقیقه ایی را با سعید داشتنه اند که از آن زمان تاکنون هیچ گونه خبری از سعید


ساعدی و آقای یحیی قوامی ندارند که بیش از دو ماه از بازداشت این دو میگذرد امادستگاهای امنیتی و اطلاعاتی اجازه هیج گونه ملاقاتی به آنها نداده اند

دکان بی مشتری ولایت

article picture

یک اسفند، جنبش سبز را واکسینه کرد

خامنه ای در سخرانی خود از واکسینه شدن نظام در بعد ازآن راهپیمائی خونین سخن رانده بود. ولی ما مبارزین داخل کشور با همه سرکوبها وبگیر وببند ها با تمام وجود معتقدیم که قیام ملت ایران در دو حرکت حماسی و پر خروش 25 بهمن واول اسفند 89 جنبش آزادیخواهی ملت ایران را در مقابل یاوه سرائی کسانی که کور وکر ونادان هستند بصورت صد درصد وتا نتیجه نهائی که همانا سرنگونی تمام وکمال استبداد دینی حاکم بر کشورمان است، واکسینه نموده است


.....

۱ اسفند ۸۹، نشان داد که استراتژی‌های اقتدارگرایان در برابر جنبش سبز نه در تنها در اقناع و سرکوب، بلکه در «تهدید» هم شکست خورده است. اگر «استراژی اقناع» از‌‌ همان اول به دروغ و ریا آلوده شد و توسط دوستان ناباب و دشمنان موهوم پیشاپیش محکوم به شکست بود؛ اگر «استراتژیِ سرکوب» مقهور صبر و استقامت رهبران و اسیران و همراهانِ جنبش سبز شد؛ این بار یکم اسفند نشان داد که استراتژی تهدید هم نمی‌تواند کاری از پیش ببرد و حنای ترساندنِ مردم رنگ باخته است.


اگر آزمون ۲۵ بهمن، ماهیت شبه دموکراتیک و خشونت طلب اقتدارگرایان را عریان‌تر و آشکار‌تر از همیشه نشان داد، ۱ اسفند هم ثابت کرد که کارکرد تهدید در جوامع سرشار از آگاهی از میان رفته است و اقتدارگرایی نمی‌تواند از حکومت بر شهروندان آگاه آسوده باشد. اگر ۲۵ بهمن خاطر اقتدارگرایان را به خاطر مردود شدن در آزمون مشروعیت آزرده کرد و آنان را به یورش واداشت، یکم اسفند به خوبی، خاطر اقتدارگرایی را آزرده کرد و قدرت اقتدارگریان را به سخره گرفت و استراتژی تهدید را برای حکومت بر مردم رسوا کرد.


۱ اسفند گواهی داد که تداخل اجباری و غیر قانونی مجلس و قوهٔ قضائیه و حتی اصولگرایان معتدل و اصلاح طلبان عافیت طلب هم نمی‌تواند تغییری در خواسته‌های جنبش سبز ایجاد کند و همراهان با اقتدارگرایی تنها عرضِ خود می‌برند. حالا همه می‌دانند میر حسین چرا خود را یک همراه می‌خواند و می‌بینند که در جنبش سبز هر ایرانی یک میر حسین است و باور می‌کنند تا یک ایرانی وجود دارد، جنبش سبز هم وجود دارد. جنبش سبز باید بابت این آْزمون اطمینان بخش از حاکمیت سپاسگذار باشد و واکسینه شدن جنبش را به خود تبریک بگوید.


جنبش سبز که در آزمون ۲۵ بهمن باز هم استراتژی حضور خیابانی و ماهیت مسالمت آمیز خود را نمایش داده بود، در ۱ اسفند نشان داد که در صورت لزوم از این استراتژی دست نخواهد کشید و البته ثابت کرد در هر شرایطی به ماهیت ضد خشونت خود پای بند است. جنبش نشان داد نه تنها در تجمعات بزرگ و نه فقط در تهران که در دسته‌های کوچک‌تر و در تمام شهرهای ایران نیز، ‌ می‌تواند از این راهبرد بهره بگیرد و به آئین سبز خود وفادار بماند.


از شامگاه ۲۵ بهمن تا نیمروز اول اسفند، آنها یک هفتهٔ تمام استراتژی تهدید تمام عیار را پی گرفتند و با تامین منابع و بسیج رسانه‌ها و تضمین قوا، تمام نیرو‌هایش را علیه جنبش سبز به میدان فرستادند. نیروهایی که خوشبختانه به چند مقام رسمی و چهرهٔ تندرو و افراطی محدود شده‌اند و از فرط بدنامی و تکرار در میان افکار عمومی از اقبال چندانی برخوردار نیستند.


این موج شعار و تهمت و توهین، از آغاز خیزش جنبش سبز تا کنون بی‌سابقه بود. قوای سه گانه با تمام قوا به میدان آمدند و تندرو‌ترین و بداخلاق‌ترین حامیان خود را میدان دادند و برخی از خواص بی‌طرف را هم به اطاعت امر واداشتند. قوای امنیتی در عرض یک هفته فضای کشور را به شرایط جنگی کشاند و صحنهٔ شعار و مرگ و اعدام در مجلس و دولت و صدا و سیما یک فضای جنگی را تصویر می‌کرد. کاری نماند که بتوانند و نکنند، جمعی در رسانه و دسته‌ای در خیابان.


اما حاصل چه شد؟ غیر از آنکه شعار‌ها تند‌تر و آنها بی‌اعتبار‌تر و مردم ناراضی‌تر؟ غیر از آنکه شهرهای دیگری هم به حضور خیابانی پیوستند؟ غیر از آنکه رسانه‌های دولتی نمی‌دانستند اعتراض‌ها را مخابره کنند، مصادره کنند یا انکار کنند؟ غیر از آنکه نیروی انتظامی از لباس شخصی‌ها کلافه‌تر و نیروهای سپاه از هر دو عصبانی‌تر شدند؟ غیر از آنکه شهیدی دیگر به خیل شهیدان سبز اضافه شد؟ حاکمیت تا کی توان تصاحب و سرقت شهیدان سبز را دارد و تا کی می‌خواهد، هفتهٔ شهیدان را به هفته‌های دیگر پیوند دهد؟ تا می‌کی تواند چهرهٔ نظامی و امنیتی شهر را تحمل کند؟ دیر نیست که هر خانواده یک شهید و هر خانه یک اسیر داشته باشد؛ حاکمان به عاقبت این یکی به دو کردن‌ها اندیشیده‌اند؟!


عقلا از خود بپرسند: در هفته‌ای که گذشت، از عامی‌ترین و ساده‌ترین افراد ملت تا عالیترین مقامات کشور، خاطری هست که آسوده شده باشد؟ کدامیک از مقامات با کابوس تونس و مصر و لیبی به خواب نرفته‌اند؟ دست کم رسانه‌ها و مقامات نماینده‌ای را بی‌خبر به میان محل سکونت صانع ژاله بفرستند و بپرسند چند نفر از مردمان این شهرِ کوچک ادعاهای نظام را در مورد این شهید باورکرده‌اند؟ این یکی را که نمی‌توانند به میرحسین و شیخ مهدی نسبت دهند، بروند و اعتبار ادعاهای خود را در میان یکی محروم‌ترین مردمان ایران ببینند. مشت نمونهٔ خروار است

آمريکا، دادستان تهران و فرمانده بسيج را تحريم کرد

article picture













کاریکاتور

article picture

۱۳۸۹ اسفند ۴, چهارشنبه

معرفی یکی از مزدوران چماقدار فقیه در اول اسفند

article picture








امیرحسین ثابتی، دانشجوی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران از اعضای سرکوبگران در اول اسفند


امیرحسین ثابتی، دانشجوی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و رییس بسیج دانشجویی این دانشکده در روز تظاهرات روز اول اسفند در صف اول نیروهای لباس شخصی مشغول سرکوب معترضین بوده است.


ثابتی روز یکشنبه اول اسفند ماه در صف اول نیروهای لباس شخصی مستقر درضلع شمال شرقی میدان انقلاب، دیده شده است. این نیروی شبه نظامی در حالی در دانشگاه به تحصیل مشغول است، که در دو سال اخیر بسیاری از دانشجویان فعال اصلاح طلب، برابری خواه و یا دانشجویان سبز از تحصیل محروم شده اند.


وی در ۱۶ آذر سال گذشته نیز یکی از اصلی ترین نیروهای حاضر در دانشگاه برای سرکوب دانشجویان بوده است. این فرد در روز ۱۶ آذر با کارت بسیج خود ده ها نیروی شبه نظامی مسلح به سلاح های سرد را وارد دانشگاه کرد.


امیرحسین ثابتی، همکاری نزدیکی با سایت تندروی “رجا نیوز” دارد


فراخوان سراسری یکشنبه 7 اسفند ماه

با درود بر هموطنان عزیز و مبارزین ایرانی در راه سرنگونی جمهوری اسلامی استعمارگر

هموطنان عزیز، در طی چند روز اخیر حزب ما و برخی از حزبهائی که با ما در تماس می باشند دریافتیم که سايت پارس دیلی نیوز و سایر خبرگزاریها گزارش داده اند «حامد نورمحمدی، دانشجوی رشته زيست شناسی دانشگاه شيراز روز اول اسفند در ميدان نمازی مقابل ساختمان شماره يک دانشکده مهندسی در حال فرار از دست ماموران امنيتی و بسيجی کشته شده است. شاهدان عينی گفته اند حامد نورمحمدی از پل روگذر حد فاصل ميدان دانشجو و ميدان نمازی توسط ماموران امنيتی به پايين پرت شده و پس از برخورد با ماشين در سطح خيابان، جان خود را از دست داده است

"خانواده حامد نورمحمدی وساير جان باختگان گمنام را تنها نميگذاريم"

جو متشنج دانشگاه شیراز و بازداشت ده‌ها دانشجو

article picture











نگرانی شدید همسر فعال مدنی و فرهنگی کرد از بی خبری


خانواده اش
خبرگزاری کمپین : با گذشت بیش از 20 روز بازداشت فعال مدنی و فرهنگی فیض الله حسین
پناهی همراه پسرش محمد ، هنوز هیچ گونه خبری از مکان بازداشت آنها وجود ندارد.
 در این باره ، همسر این فعال کرد با ابراز نگرانی شدید از بازداشت شوهر و فرزندش و
بی خبری مطلق از مکان بازداشت آنها ، افزود که در پی پیگیری پیاپی و مراجعه  مکرر
وی به ارگانهای امنیتی  و دولتی ، ولی متاسفانه هنوز از مکان و علت دقیق بازداشت
این دو عضو خانواده اش  هیچ گونه خبری دریافت نکرده است.
گفتنی است و بنا به گفته اهالی روستایی قروچایی ، علت دستگیری وی و فرزندش ،برپایی
شب شعر و کلاسی های فرهنگی و ادبی بوده که برای مردم روستایی اهالی منطقه لیلاخ و
شهرستان دهگلان گذاشته بود. و سال گذشته نیز نامبرده به اتهام اعتراض به حکم اعدام
انور حسین پناهی یکی از فعالان کرد و بر پایی تجمعات اعتراضی یک ماه در بازداشتگاه
اداره اطلاعات قروه زیر شدیدترین شکنجه ها گذارند که بعدا با قید و سیقه سنگین آزاد
شد. شایان ذکر است که فیض الله حسین پناهی اهل روستایی قروچایی از توابع شهرستان
دهگلان که به مدت چندین سال از روحانین خوشنام این منطقه بوده که به دستور وزارت
اطلاعات از روحانیت برکنار شد.

ایران پرس نیوز

اعتصاب غذای محمدحسین مهیمنی در زندان اطلاعات گرگان

هنوز اجازه هیچگونه تماس تلفنی و یا ملاقات حضوری به محمدحسین مهیمنی داده نشده است.
به گزارش ندای سبز آزادی، علاوه بر این، مهیمنی از ابتدای بازداشت خود در اعتصاب غذا به سر می برد و هم اکنون در شرایط مناسب جسمانی قرار ندارد.
همچنین مقامات قضایی گرگان و بازجویان وی اجازه ورود وکیل این زندانی به پرونده را ندادند و حتی از ملاقات وی با موکل خود که حق قانونی زندانیست جلوگیری کرده اند.
یادآور می شود محمدحسین مهیمنی، فرزند محمدهاشم مهیمنی، استاندار گلستان در دوره اصلاحات و از مدیران کل پیشین وزارت کشور است.

رهانا

تجمع اعتراضي خانواده هاي دستگير شدگان در مقابل اوين





ساعت 3 و نيم بعد از ظهر سه شنبه 3 اسفند, بيش از 400 تن از اعضاي خانواده زندانيان سياسي در مقابل زندان اوين تجمع كردند. آنها خواستار پيگيري وضعيت عزيزان دربندشان بودند.

تائید امنیتی بودن قطع اینترنت در ایران

یک مقام مخابرات استان تهران تائید کرد مقام‌های جمهوری اسلامی به دلیل پاره‌ای مسائل امنیتی و سیاسی در بعضی مواقع دستور قطع اینترنت را صادر می‌کنند.
به گزارش سایت آتی‌نیوز محمد خجسته‌نیا مدیر کل روابط عمومی شرکت مخابرات استان تهران در عین حال گفته که قطعی اینترنت در ایران «همیشه به دلایل سیاسی و امنیتی نیست.»
آقای خجسته‌نیا ادعا کرده که «بحث خرابی و اشکالات فنی موجود در سیستم‌های متصل به اینترنت بسیار بیشتر از مسایل سیاسی و امنیتی است.»
وی همچنین افزوده که «البته در هنگام بحران یا وقوع یک رویداد خبری در کشور و حتی مناسبت‌های خبری، اشکالاتی در خطوط اینترنتی به وجود می‌آید که امری طبیعی است.»
مقام‌های جمهوری اسلامی برای مقابله با مخالفان و منتقدان خود علاوه بر مسدود کردن هزاران سایت اینترنتی، در بسیاری از مواقع به قطع اینترنت یا کاهش سرعت آن برای کاربران ایرانی مبادرت می‌کنند.
با آغاز اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات سال گذشته و برپایی راهپیمایی‌های اعتراضی در تهران و چند شهر بزرگ ایران، دفعات قطعی و یا کاهش سرعت اینترنت افزایش قابل توجهی داشته است.
مقام‌های امنیتی چند روز قبل و بعد از فراخوان هر تجمعی در ایران اقدام به کاهش سرعت یا قطع اینترنت در بسیاری از شهر‌های این کشور می‌کنند.
گفته‌های مدیر روابط عمومی مخابران استان تهران یکی از معدود اظهارات مقام‌های مسئول در اعتراف بر سیاسی و امینتی بودن قطعی اینترنت در ایران است.
 سایت دیگر بان

عكس ومشخصات پرسنلي كامل 6 زن مزدور نيروي انتظامي وحشي درحال دستگيري مردم

ازميان نامه هاي دريافتي كانون : دوستان بسيار عزيز كانون اين مطلب را در  وردپرس دلنوشته ها خواندم براي اطلاع رساني براي
شما ارسال كردم ,خواهش ميكنم كه سريع اطلاع رساني كنيد واقعا اینها چه جور مادرانی هستند؟ اگر دختر کوچکت تو را باتوم به دست در حال چنین وحشیگری ببیند چه حالی پیدا میکند؟مشخصات هر فرد بالاي عكس او است .

شیرین جلالی افشار شماره پرسنلی : 75875403 کارمند غیر نظامی دایره عملیات معاونت اطلاعات ناحیه انتظامی تهران بزرگ ساکن شهرک پاس تهران













حمله لباس شخصیها به فرزندان رفسنجانی در حرم عبدالعظیم

فائزه هاشمی که به همراه برادرش یاسر به شهرری آمده بود، با اعتراض گسترده زائران و اهالی ری مجبور به ترک حرم حضرت عبدالعظیم (ع) شد.
فائزه و یاسر هاشمی که برای تشییع یکی از بستگان‌شان به شهرری آمده بودند، با اعتراض زائران از این مکان مقدس اخراج شدند.
زائران که با شعارهای مرگ بر منافق، فائزه و برادرش را تا خروج کامل از حرم همراهی می کردند، نسبت به عدم برخورد جدی دستگاه قضایی با فرزندان آقای هاشمی اعتراض کردند.
سایت رجانیوز (لباس شخصی ها)

۱۳۸۹ اسفند ۳, سه‌شنبه

به خشونت کشیده شدن تجمع دانشجویان دانشگاه شیراز

article picture












دانشجویان دانشگاه شیراز امروز ساعت ۳۰: ۱۱ صبح با حضور در میدان پردیس دانشگاه شیراز به اعتراض پرداختند اما این تجمع با دخالت نیروهای حراست و بسیج دانشگاه به خشونت کشیده شد.


بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، جمعیت دانشجویان که بالغ بر صد‌ها نفر بود یک صدا خواستار پاسخگویی مسئولین دانشگاه شیراز در قبال جان باختن "حامد نورمحمدی" دانشجوی دانشگاه شیراز شدند.


این اعتراض دانشجویان، علی رغم حضور سنگین نیروهای امنیتی خارج از دانشگاه و ماموران حراست و انتظامات دانشگاه شیراز صورت پذیرفت، که در تلاش برای ممانعت از تشکیل هرگونه تجمعی بودند.


گفتنی ست اعتراض دانشجویان دانشگاه شیراز سرانجام با یورش نیروهای حراست و بسیج به تحصن دانشجویان به خشونت کشیده شد.


این در حالیست که دانشجویان دانشگاه شیراز با پخش فراخوان‌های مختلف اعلام کرده‌اند که فردا نیز به اعتراض دست خواهند زد.


شایان ذکر است، نیروهای حراست، انتظامات و بسیج دانشگاه شیراز در حالت آماده باش به سر می‌برند و به کنترل شدید ورود و خروج دانشجویان به صحن دانشگاه و خوابگاه‌ها مشغول هستند؛ این بار نیروهای حراست علاوه بر احضار و ارعاب بعضی از دانشجویان، به احضار و به قول خود توجیه منطقی بعضی دیگر از دانشجویان پرداخته‌اند.

کاریکاتور

article picture





















بی خبری از دانشجویان بازداشتی یکم اسفند

نیروهای وابسته به سپاه پاسداران ظهر یکم اسفند، با هجوم به دانشکده علوم دانشگاه خواجه نصیر چهار تن از دانشجویان این دانشگاه را بازداشت کردند.از محل نگه داری و وضعیت این دانشجویان اطلاعی در دست نیست.
به گزارش جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی، در ادامه روند برخورد با دانشجویان، بهنام مومنی، علی محبی، سینا جمولی، سعید ابریشمی دستگیر شدند. بازداشت این دانشجویان که از سوی نیروهای سپاه پاسداران صورت گرفته با ضرب و شتم شدید همراه بوده و تا لحظه تنظیم خبر از محل نگهداری این دانشجویان اطلاعی در دست نیست .
این در حالی است که روز یک اسفند حبیب فرحزادی و سهراب جعفری دو دانشجوی دانشگاه تهران نیز در پی اعتراض سراسری مردم ایران دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
از دیگر دانشجویانی که تا این لحظه خبر بازداشت آنها منتشرشده است سعیده عسگرى دانشجوى رشته ی زبان فرانسه و فرناز کمالى دانشجوى رشته علوم سیاسى دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز هستند که عصر امروز، یکشنبه، حوالی چهار راه فلسطین بازداشت شدند .
از بابل نیز خبر می رسد که همزمان با اعتراضات امروز ایمان صدیقی دانشجوی دانشگاه نوشیروان بابل در مقابل این دانشگاه بازداشت و محل نامعلومی منتقل شده است .

سایت کلمه

مجوز فعالیت 10 ناشر لغو شد

مجوز فعالیت حدود 10 ناشر از جمله انتشارات "بازتاب‌نگار"، "دیگر"، "آگاه (آگه)"، "اختران" و "جیحون" لغو شد.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسما لغو مجوز این ناشران را به آنها ابلاغ کرده است. برخی از ناشران مذکور از جمله "جیحون" عموماً به انتشار کتاب‌های درسی در زمینه‌هایی مانند روانشناسی و علوم ارتباطات مشغول بوده‌اند.
در مورد برخی ناشران از جمله "اختران" تنها مدیرمسئول آن را بهانه تعطیلی بنگاه نشر ذکر کرده‌اند.
با این حال تعدادی از کتاب‌های ناشران نامبرده که از قبل منتتظر اخذ مجوز بود، در اداره کتاب وزارت ارشاد در دست بررسی است و در ماه‌های اخیر بعضاً مجوز نشر هم گرفته است.
این در حالی است که مسئولان اداره کتاب به ناشران یادشده یادآور شده‌اند که برای کاهش حجم درخواست‌ها از ارسال کتاب‌هایشان به این اداره خودداری کنند چرا که حتی در غیر این صورت کتاب‌های آنها در صف بررسی برای صدور یا عدم صدور مجوز نشر هم قرار نخواهد گرفت.

بی خبری ازسرنوشت یک دانشجوی بازداشتی در سقز















از سرنوشت یک دانشجوی سقزی به نام فواد حدادیان که توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده اطلاعی در دست نیست.
به گزارش آژانس خبری موکریان، تاکنون از سرنوشت فواد حدادیان که حدود ۲۰ روز پیش دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شده خبری در دست نیست.
گفته می شود که این دانشجو در پی احضار به اداره اطلاعات شهر سقز و پس ازمراجعه به این اداره بازداشت شده است.
شایان ذکر است علیرغم پیگیری‌های مستمر خانواده حدادیان، مقامات مسئول هیچگونه توضیحی در رابطه با محل نگهداری این فعال دانشجویی و اتهامات احتمالی وی نداده‌اند.


آژانس خبری موکریان
سرویس حقوق بشر

هجوم ماموران به درون منزل مهدی کروبی/ بازداشت پسر و عروس مهدی کروبی

هجوم ماموران امنیتی به درون منزل مهدی کروبی / ماموران امنیتی تعدادی از کتب و اسناد کروبی را با خود بردند / بازداشت پسر و عروس مهدی کروبی


سحام نیوز – عصر روز گذشته مامورین امنیتی با یورش به منزل کروبی تعداد زیادی از کتب و اسناد وی را با خود به همراه بردند .


به گزارش سحام نیوز – مامورین امنیتی خانم کروبی و آقای کروبی را در اطاق های مجزا محبوس و سپس اقدام به جستجو در منزل و تعویض کلیه قفل ها اقدام کردند.

گفتی است پس از این حادثه و از شب گذشته تاکنون علیرغم تلاش های بسیار، هنوزهیچ خبری از سرنوشت آقای کروبی و همسرشان در دست نیست.

از سوی دیگر ماموران امنیتی شب گذشته با ورود به منزل علی کروبی وی را به همراه همسرش – نفیسه پناهی – بازداشت کردند. نفیسه پناهی که خواهر سه شهید و همسر علی کروبی است ساعاتی بعد در نیمه شب آزاد گردید اما تاکنون از سرنوشت علی کروبی هیچ گونه خبری در دست نیست .

علی کروبی سومین فرزند مهدی کروبی است که در ماجرای 22 بهمن سال گذشته توسط نیروهای لباس شخصی دستگیر شده بود و در طی ساعات بازداشت خود متحمل شکنجه های وحشیانه ای شد.

همچنین ماموران ماموران امنیتی روزگذشته و برای چندمین بار به منظور دستگیری به حسین کروبی – فرزند ارشد کروبی – به منزل وی یورش بردند که بدلیل عدم حضور حسین کروبی این اقدام ناکام ماند.

سحام نیوز

برخی اماکن دولتی تبدیل به بازداشتگاه موقت شده است

استفاده از ساختمان ایرنا به عنوان بازداشتگاه ، لباس شخصی-هادر پوشش خبرنگار


به دنبال تجمعات اعتراضی ۲۵ بهمن و اول اسفند و دستگیری های گسترده، از یک سو بر تعداد لباس شخصی ها افزوده شده و از سوی دیگربرخی اماکن دولتی تبدیل به بازداشتگاه موقت شده است؛ دفتر مرکزی خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی از جمله این اماکن است. لباس شخصی هاس تحت پوشش این خبرگزاری در راهپیمایی اول اسفند با کلاهخود و باتوم به شهروندانی که روز شنبه از میدان ولیعصر به سمت تقاطع فاطمی در حرکت بودند حمله و آنان را بازداشت و به درون ساختمان این خبرگزاری منتقل کردند.

پارس دیلی نیوز

تجمع گسترده وگرامیداشت جان باخته راه آزادی حامد نورمحمدی در دانشگاه شیراز

article picture











بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" تجمع گسترده دانشجویان دانشگاه شیراز درمحوطه دانشکده علوم جهت گرامیداشت و اعتراض به شهادت شهید راه آزادی مردم ایران حامد نور محمدی توسط نیروهای سرکوبگر ولی فقیه

روز سه شنبه 3 اسفند ماه از ساعت 8 صبح همزمان با شروع کلاس ها ی دانشگاه ، دانشجویان دانشگاه شیراز در محوطه دانشکده علوم دست به تجمع اعتراضی گسترده زدند و از حضور در کلاس ها خودداری کردند.این تجمع اعتراضی برای گرامیداشت جانباخته راه آزادی و اعتراض علیه جنایت جدید نیروهای سرکوبگر ولی فقیه علی خامنه ای در شیراز صورت می گیرد . دانشجویان همچنین در سطح دانشگاه اقدام به نصب عکس های شهید راه آزادی مردم ایران نمودند . در زیر عکس ها نوشته ای به این مضمون به چشم می خورد :

گرگ ها خوب بدانند در این ایل غریب

گر پدر مرد تفنگ پدری هست

گر مردان قبیله همه کشته شدند

توی گهواره چوبی پسری هست هنوز

این تجمع در حال گسترش یافتن است .نیروهای سرکوبگر حراست دانشگاه و اطلاعاتی از ترس خشم دانشجویان از هر گونه واکنشی بازمانده اند .

گزارش ها ی دیگری حاکی است جو سایر دانشگاههای شیراز متشنج است و دانشجویان قصد دارند مراسم گرامیداشت و اعتراضات گسترده علیه این جنایت برپا کنند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

بازداشت فعالان جنبش سبز توسط نیروهای امنیتی ترکیه

در حالی که روز اول اسفند، در بسیاری از نقاط جهان، تجمعات اعتراضی در همبستگی با مردم ایران برقرار بود، نیروهای امنیتی ترکیه اجازه برگزاری این مراسم را به ایرانیان مقیم این کشور ندادند.


پیش از این «انجمن همبستگی فعالان تبعیدی» از فعالان سیاسی و برخی پناه‌جویان مقیم ترکیه خواسته بود که برای بزرگ‌‍داشت «محمد مختاری» و «صانع ژاله» مراسمی را برگزار کنند.


اما آن‌گونه که برخی منابع در ترکیه اطلاع داده‌اند، این مراسم با حضور و دخالت نیروهای امینتی ترکیه و پایین کشیدن نماد های سبز ومشکی و پاره کردن عکس های جان‌باختگان بیست و پنج بهمن مراسم با اختلال مواجه شد و از ورود سایر ایرانیان به محل مراسم نیز جلوگیری به عمل آمد.


در این هنگام با مقاومت و اصرار شرکت‌کنندگان مراسم چند تن از فعالان جنبش سبز و از برگزار کنندگان مراسم اقدام به صحبت و مذاکره با پلیس ونیرو های لباس شخصی جهت ادامه برگزاری مراسم کردند که در نتیجه منجر به بازداشت و انتقال رحیم همتی (از فعالان ملی مذهبی)، مجید نیک نام (از اعضای ستاد آقای کروبی)، جمشید بابایی از هموطنان کرد و از فعالان جنبش سبز و انتقال آن ها به اداره امنیت این شهر شد و از برگزاری این مراسم ممانعت به عمل آمد. پلیس ترکیه پس از اخطار به این سه تن و گرفتن مدارک شناسایی،ایشان را آزاد نمود.


«رحیم همتی» پیش از انتقال به اداره امنیت نوشهیر طی سخنانی کوتاه با اعلام احترام و پایبندی به قوانین ترکیه و تاکید بر قانونی بودن مراسم و اطلاع داشتن پلیس از برگزاری این مراسم این اقدام را در تضاد با قوانین کشور ترکیه و غیر قابل فبول خواند و به ادای توضیحاتی برای حضار پرداخت.

بازداشت فله ای شهروندان معترض اول اسفند و انتقال به پلیس امنیت

article picture











دانشجونیوز: در پی برگزاری گرامیداشت یاد شهدای روز 25 بهمن بیش از 1500 تن از شهروندان معترض بازداشت شدند و به پلیس امنیت واقع در خیابان شریعتی انتقال داده شدند.


به گزارش دانشجونیوز در پی تجمع اعتراض آمیز مردم در روز یکم اسفند عدۀ زیادی از شهروندان معترض در سطح خیابان های تهران و شهرستان ها بازداشت شدند.


گفته می شود بازداشت ها به شدت زیاد و همچنین بی هدف بوده است. به طوریکه بازداشت ها به صورت فله ای بوده و هر شهروندی که نمادهای سبز با خود به همراه داشته است مورد بازداشت واقع می شده است.


بنا بر گزارش های رسیده به دانشجونیوز عده ای از بازداشتی های روز گذشته گه گفته می شود تعداد آنان به بیش از 1500 تن می رسیده به پلیس امنیت سروش واقع در خیابان شریعتی انتقال داده شده اند که البته تعدادی ا آنها امروز آزاد شدند ولی از سایر بازداشتی ها تاکنون خبر در دست نیست و بر نگرانی ها افزوده است.


مقر موسوم به «فاتب» (فرماندهی انتظامی تهران بزرگ)، که «پلیس پیشگیری» در آن مستقر بوده و در خیابان کارگر در حوالی میدان انقلاب می باشد نیز، از دیگر اماکنی است که بسیاری از بازداشت شدگان به آن‌جا منتقل شده و در این محل نگهداری می‌شوند.

پرتاب چندین نارنجک صوتی به منزل مهدی کروبی

۱۳۸۹ اسفند ۲, دوشنبه

بازداشت یک فعال سیاسی و مدنی کرد در سنندج

حامد سیف پناهی برای چهارم دوباره توسط نیروهای امنیتی در شهر
سنندج بازداشت شد.
یک فعال سیاسی و مدنی کرد سنندجی که سه بار سابقه بازداشت در پرونده اش دارد مجددا
توسط نیروهای امنیتی در شهر سنندج بازداشت شد.
در پی فضای امنیتی و سرکوب دیروز یکم اسفند ، حامد سیف پناهی از فعالین کرد اهل
نایسر سنندج که پیشتر نیز سه بار از سوی ارگانهای امنیتی و اطلاعاتی بازداشت شده
بود ، روز گذشته با مراجعه ماموران وزارت اطلاعات به منزلش بازداشت شد.
شایان ذکر است حامد سیف پناهی سال گذشته نیز به اتهام شرکت در تجمعات اعتراضی حمایت
از زندانیان سیاسی بوده در سنندج دستگیر که با قید وثیقه موفت آزاد شده بود.

کمپین"دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

بازداشت دو فعال دانشجويی دانشگاه فردوسی مشهد

علی منصوری دانشجوی مهندسی شیمی دانشگاه فردوسی و محمد هرمززاده دانشجوی رشته ی مدیریت بازرگانی این دانشگاه عصر روز اول اسفند بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده اند و خانواده ی آنان نیز از وضعیتشان بی خبرند.
به گزارش جرس، منصوری از فعالین نشریاتی و عضو شورای سردبیری هفته نامه ی "شب تاب" بوده و بارها به دلایل مختلف به کمیته ی انضباطی و اداره ی اطلاعات احضار شده بود.
هرمززاده نیز مدیرمسوول نشریات منتقد ژاژ و ریشه بود که نیمسال گذشته ی تحصیلی را با حکم کمیته ی انضباطی دانشگاه در تعلیق به سر برده بود. پیش از این نیز به طور قریب به اتفاق اعضای تحریریه ی این نشریه به طور جداگانه با احکام انضباطی و دادگاه انقلاب روبه رو بوده اند.
گفتنی است فضای سرکوب در دانشگاه فردوسی با شدت بیشتری رو به افزایش است و موج جدیدی از برخوردهای انضباطی و غیرقانونی با فعالین سیاسی و دانشجویی در حال شکل گیری است.
این گزارش همچنین افزود با توجه به تفکیک جنسیتی در بیش از ۵۰ عنوان درسی در این دانشگاه، اعتراض و نارضایتی زیادی نیز اخیرا در میان دانشجویان شکل گرفته است.

جرس

کشته شدن یک دانشجو در جریان تجمعات دیروز شیراز

در جریان ناآرامی های دیروز شیراز، یکی از دانشجویان دانشگاه شیراز به نام "حامد نورمحمدی" روز گذشته توسط نیروهای سرکوب به شهادت رسیده است.
حامد نورمحمدی دانشجوی رشته زیست شناسی دانشگاه شیراز، ساکن خوابگاه دستغیب، اهل شهر خرم آباد، روز گذشته 1 اسفند در میدان نمازی مقابل ساختمان شماره 1 دانشکده مهندسی، در حال فرار از دست ماموران امنیتی و بسیجی کشته شده است. هنوز از نحوه کشته شدن وی اطلاعی در دست نیست.
ارسال این خبر در حالی صورت می گیرد که اوضاع دانشگاه شيراز به شدت امنیتی گزارش مي شود. تعدادی از دانشجویان فعال به خوابگاه ها و صحن دانشگاه ممنوع الورود شدده اند، و در مواردی نیز با خانوداه آنها تماس گرفته شده و مورد تهدید قرار گرفته اند. علاوه بر این، شب گذشته راس ساعت 10 شب به مدت 15 دقیقه صدای الله اکبر و مرگ بر دیکتاتور در خوابگاه مفتح دانشگاه شیراز طنین افکن شد.

بازداشت یک خواهر و برادر در سقز

یک شهروند سقزی به نام هیوا خالدی همراه خواهرش لطیفه طی روزهای اخیر در این شهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
براساس گزارش آژانس خبری موکریان، هیوا خالدی که چند روز پیش بازداشت شده بود اخیراً به زندان مرکزی شهر سقز منتقل شده است ولی تاکنون از وضعیت خواهر وی اطلاعی در دست نیست.
گفته می شود علیرغم پیگیری های خانواده لطیفه خالدی، مقامات مسئول هیچگونه پاسخی در رابطه با اتهامات احتمالی وی ارائه نداده اند.

آژانس خبری موکریان
سرویس حقوق بشر

 

دستگیری ۱۵۰ نفر در تجمع اعتراضی روز یک اسفند در رشت

دستگیری ۱۵۰ نفر در تجمع اعتراضی روز یک اسفند در رشت

دور جدید فشار بر نسرین ستوده

article picture









دور جدید فشار بر نسرین ستوده: تقاضای تعلیق پروانه وکالت نسرین ستوده و ممنوع ملاقات شدن


رضا خندان، همسر نسرین ستوده که هم اکنون در زندان به سر می برد در گفتگو با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از قطع تلفن و ملاقات و تغییرات جدید در پرونده این حقوقدا ن و فعال حقوق بشرخبرداد و گفت: « متاسفانه هفته گذشته که برای ملاقات خانم ستوده به زندان رفته بودیم و با وجود اینکه به ما قبلا اعلام نشده بود او ممنوع ملاقات است اما تا آخرین لحظات زمان ملاقات او برای دیدار نیامد وعلتش را هم به ما نگفتند. ارتباط تلفنی اش نیز قطع شده است. تقریبا یکماه بود که هر هفته دوشنبه ها با منزل تماس می گرفت اما حالا ارتباط تلفنیش هم قطع شده و ما از حال او بی خبریم.»

تشدید فشار بر زندانیان سیاسی ارومیه/بازداشت 5 دانشجو

تشدید فشار بر زندانیان سیاسی زندان مرکزی ارومیه



یکی از زندانیان سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه به زندان رجایی شهر کرج تبعید، و دیگری جهت بازجویی به ادارهٔ اطلاعات منتقل شد.


بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در ادامهٔ موج جدید فشار بر زندانیان سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه که در پی اعدام حسین حضری شدت گرفته بود، دو زندانی سیاسی کرد به نام‌های "احمد تموئی" و "حسین میرزایی" توسط نیروهای حفاظت اطلاعات این زندان چهار روز پیش از زندان مرکزی ارومیه، به محل نامعلوم منتقل شدند.



بر همین اساس پس از گذشت چهار روز بی‌خبری مطلق مشخص شد احمد تموئی به ادارهٔ اطلاعات منتقل شده و حسین میرزایی نیز به زندان رجایی شهر کرج تبعید شده است.


لازم به یادآوری ست که پس از اعدام حسین خضری در دی ماه سال جاری فشار بر زندانیان سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه تشدید شده و ایشان از ابتدایی‌ترین حقوق خود نظیر استفاده از هواخوری، برقراری تماس تلفنی با خانواده، استفاده از آب گرم جهت استحمام، تماس با زندانیان عادی و مواردی از این دست محروم شده بودند.


...............

پنج تن از دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر بازداشت شدند


امروز پنج تن از دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر در هجوم نیروهای سپاه پاسداران به دانشکده علوم این دانشگاه بازداشت شدند.


این بازداشت ها در حالی انجام می شود که امروز و در پی مراسم بزرگداشت کشته شدگان ۲۵ بهمن در تهران، مقامات انتظامی از آرامش کامل در پایتخت خبر داده اند.


به گزارش دانشجونیوز، در ادامه برخوردهای صورت گرفته با دانشجویان ظهر امروز ساعت ۱۲ نیروهای وابسته به سپاه پاسداران با هجوم به دانشکده علوم دانشگاه خواجه نصیر پنج تن از دانشجویان این دانشگاه را بازداشت کردند.


بهنام مومنی، علی محبی، سینا جمولی، سعید ابریشمی و یکی از دانشجویان رشته فیزیک این دانشگاه که هویت وی هنوز معلوم نشده است، دانشجویانی هستند که پس از ضرب و شتم شدید توسط نیروهای سپاه پاسداران بازداشت شدند. تا لحظه تنظیم خبر از محل نگهداری این دانشجویان خبری در دست نیست.


گزارش های منتشر شده حاکی از بازداشت های گسترده در روزهای اخیر برای جلوگیری از ادامه تجمع های اعتراضی علیه حاکمیت می باشد.


در روزهای گذشته نیز شمار زیادی از دانشجویان دانشگاه شریف با حمله به این دانشگاه بازداشت شده بودند.

هرانا

بازداشت حبیب فرحزادی و سهراب جعفري دو تن از دانشجویان دانشگاه تهران

حبیب فرحزادی دانشجوی محروم از تحصیل دانشکده‌ حقوق دانشگاه تهران و عضو انجمن دانشجویان دموکراسی‌خواه این دانشگاه، بعد از ظهر روز یک ام اسفندماه همزمان با دعوت حامیان جنبش سبز برای اعتراض سراسری و برگزاری مراسم هفتم شهدای 25 بهمن ماه توسط نیروهای امنیتی دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل گردید. بنا براین گزارش همچنین سهراب جعفری دانشجوی دانشکده علوم دانشگاه تهران نیز در حوالی میدان ولیعصر توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده است.

گفتنی است که تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه تهران در روزهای اخیر دستگیر شده اند که اطلاعات کافی و دقیقی از اسامی آنها در دست نمی باشد. شایان ذکر است که حبیب فرهادی پیش از این در تاریخ 10 مهر ماه امسال در خیابان 16 آذر بازداشت و مدت کوتاهی را در بازداشت به سر برده است.

فضای امنیتی مریوان در پی کشته شدن چند تن از نیروهای سپاه

article picture











همزمان با فرا رسیدن هفتمین روز جان باختگان ۲۵ بهمن ماه و برپایی تجمعات اعتراضی در برخی شهرهای کشور به همین مناسبت، فضای بسیاری از مناطق کردنشین و به خصوص شهر مریوان نیز به شدت امنیتی گزارش شده است.


بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در بین مناطق مختلف کردنشین فضای شهر مریوان به علت درگیری بین برخی نیروهای اپوزیسیون کرد و سپاه پاسداران در شامگاه گذشته در این شهر که منجر به کشته شدن چند تن از نیروهای سپاه پاسداران شده بود، فوق العاده امنیتی گزارش شده است.


گفته می‌شود به دلیل حضور چشم گیر ماموران امنیتی، معترضان در این شهر موفق به تشکیل تجمع نشده اند. هم چنین در روز یکشنبه، یکم اسفند ماه، شبکهٔ اینترنت در مریوان به طور کلی قطع بوده است.


پیش‌تر هرانا از اعتصاب گسترده در شهر بوکان به رغم فضای شدید امنیتی خبر داده بود. هم چنین منابع خبری دیگری چون تارنمای جرس نیز اعتصاب در سردشت و مهاباد را تایید کرده اند.


لازم به یادآوری ست که معترضان در مناطق کردنشین اعلام کرده بودند در هفتمین روز کشته شدن صانع ژاله، دانشجوی کرد دانشجویان هنر تهران که در روز ۲۵ بهمن ماه بر اثر شلیک مستقیم گلولهٔ نیروهای امنیتی کشته شده بود، اعتصابی همگانی را شکل خواهند داد.

هرانا

پرونده سازی جدید و محاکمۀ زندانی سیاسی محمد نیکبخت بر مبنای محاربه

 article picture







بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"پرونده سازی جدید بازجویان وزارت اطلاعات علیه زندانی سیاسی محمد نیکبخت و محاکمۀ وی بر مبنای محاربه در دادگاه انقلاب اصفهان زمینه سازی برای صدور حکم اعدام، در حالی که او 5 سال است که در زندان بسر می برد.

زندانی سیاسی محمد نیکبخت خرداد ماه 88 از بند عمومی زندان اصفهان به سلولهای انفرادی بند الف- ط وزارت اطلاعات زندان دستگرد منتقل شد و تحت شکنجه های وحشیانۀ جسمی و روحی بازجویان وزارت اطلاعات قرار گرفت. او به مدت 20 ماه است که در بند الف-ط وزارت اطلاعات تحت شکنجه های جسمی و روحی بازجویان قرار دارد. ازجمله شکنجه هایی که علیه او بکار برده شده است؛آویزان کردن تا بی هوش شدن، شکنجه با کابل و شلینگ ، بستن به میلۀ فلزی به مدت 4 روز پی در پی بدون غذا و حق استفاده از سرویسهای بهداشتی و بی خوابی، شکنجه های شدید روحی و موارد متعدد دیگر می باشد. بازجویان وزارت اطلاعات اقدام به گشودن پروندۀ جدیدی علیه وی نمودند و او را بر مبنیای محاربه محاکمه کرده اند و قصد دارند برای او حکم اعدام صادر نمایند.

۱۳۸۹ اسفند ۱, یکشنبه

قریب به ۱۵۰ تن از شهروندان معترض در رشت بازداشت شدند

گزارش ها از رشت حاکی از آن است که قریب به ۱۵۰ تن از شهروندان معترض توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
هم‌زمان با راهپیمایی‌های پراکندهٔ مردم معترض در تهران، کردستان، شیراز، اصفهان و مشهد، صد‌ها نفر از شهروندان گیلانی نیز در خیابان‌های مرکزی شهر رشت حاضر شدند اما با حکومت نظامی اعلام‌نشده از سوی نیروهای سرکوب‌گر مواجه گردیدند.
از حدود ساعت دو بعدازظهر امروز (یکشنبه اول اسفند) نیروهای نظامی، بسیج و امنیتی در رشت با اشغال خیابان مطهری منتهی به میدان صیغلان و ضرب‌وشتم مردم، از هرگونه شکل‌گیری تجمع اعتراضی و سردادن شعار جلوگیری کردند.
یک شاهد عینی با اشاره به حضور چشم‌گیر نیروهای لباس‌شخصی در میان مردم، به "بامدادخبر" گفت که صد موتورسوار مجهز به انواع سلاح‌های سرد و گرم با خشونت تمام مانع جمع شدن چهار نفر در کنار هم در طول خیابان مطهری می‌شدند و تنها در یکی از معدود دفعاتی که جمعی پنجاه نفره از معترضان در مقابل مجتمع تجاری رضا گرد هم آمدند با محاصره و ضرب‌وشتم، آنان را دستگیر و سوار بر ون‌های ویژه به مکانی نامعلوم منتقل کردند.
این شاهد عینی همچنین از شناسایی و دستگیری نزدیک به ۱۵۰ نفر از شرکت‌کنندگان در تجمعات اعتراضی روز ۲۵ بهمن در سطح شهر رشت خبر داد و با اشاره به فیلم‌برداری از معترضان در روز یکشنبه، احتمال داد که تعداد بیشتری ظرف روزهای آینده دستگیر شوند.
گفتنی است در جریان راهپیمایی‌های اعتراضی امروز نیروهای سرکوب‌گر در تهران و شهرستان‌ها با هرگونه تجمع به شدت برخورد کردند و برخی ناظران شدت خشونت‌های امروز را بسیار بیشتر از روز دوشنبه ۲۵ بهمن توصیف نموده‌اند.

هرانا

گزارش نقض حقوق اقوام ایرانی توسط حکومت جمهوری اسلامی در بهمن ماه 1389

این گزارش در محدوده ماده 2 و 12 اعلامیه جهانی حقوق بشر بوده و بیانگر موارد نقص آزادی اقوام ایرانی میباشد و از آنجایکه تهیه این گزارش با تکیه بر اخبار و اطلاعات منتشره در رسانه های گروهیر می باشد و از طرفی نیز دسترسی به موارد نقص حقوق اقوام در ایران بدلیل سانسور گسترده دولتی میسر نمیباشد لذا این گزارش تنها بازگو کننده بخش ناچیز از موارد نقص حقوق اقوام در بهمن ماه ایران میباشد.



1- قتل شهروندان بوسیله مامورین      5 مورد
2- اعدام شدگان                          14 مورد
3 - اعتصاب غذای زندانیان            2 مورد   
4- انتقال زندانی به اداره اطلاعات    9 مورد
5- احضار فعال مدنی به دادگاه        1 مورد
6- اخراج کارگر از کارخانه          30 مورد
7- اعتصاب شهروندان و کارکنان     3 مورد
8- استمداد والدین زندانی از جوامع حقوق بشری  1مورد
9- بازداشت شهروندان                 56 مورد
10- بازداشت فعال کانون صنفی معلمان            1 مورد
11- بازداشت فعالین مذهبی            13 مورد
12- بازداشت فعالین فرهنگی         2 مورد
13- بازداشت فعالین مدنی             2 مورد
14- بازداشت دانشجویان               3 مورد
15- بی خبری از زندانیان سیاسی     5 مورد
16- پلمب مجموعه های فرهنگی       7 مورد
17- پیام زندانی حقوق بشری از زندان   1 مورد
18- تجمع اعتراضی شهروندان          5 مورد
19- تفهیم اتهام زندانی سیاسی           1 مورد
20- تهدید اصناف از طرف مامورین امنیتی   1 مورد
21- ناپدید شدن دانشجویان                  1 مورد
22- نقص حقوق زندانی در زندان         1 مورد
23- تبعید زندانی                             5 مورد
24- دانشجوی محکوم به زندان             3 مورد
25- فعال سیاسی محکوم به زندان          1 مورد
26- فعال حقوق بشر محکوم به زندان      1 مورد
27- زندانی آزاد شده به قرار وثیقه          3 مورد
28- شکنجه توسط مامورین در بازداشتگاه  15 مورد
29- کشته شدن دانشجو به وسیله مامورین امنیتی  1 مورد
30- محرومیت زندانی از درمان               3 مورد
31- ممنوعیت با انتقال زندانی از انفرادی     1 مورد
32- ممنوعیت دفن و مراسم جانباختگان       1 مورد
33- مجروح شدن شهروندان بوسیله مامورین    2 مورد
34- محکمیت به اعدام                           7 مورد
35- محکومیت به زندان بیش از 10 سال      2 مورد
36- مرگ زندانی                                1 مورد
37- خوکشی شهروندان به دلیل فقر مالی      1 مورد
38-     
  این موارد نقض حقوق بشراقوام  در ایران توسط نهادها ی 1- امنیتی 2 - انتظامی  3- اطلاعاتی 4- حراست دانشگاه ها و دادگاه ها صورت می گیرد.
حکم اعدام و اجرای ان توسط دادگاه انقلاب و اجرای ان توسط اداره کل زندانها و اجرای احکام صورت می گیرد .
شکنجه زندانیان ودستگیر شدگان در پاسگاهای نیروی انتظامی و اداره اگاهی نیروی انتظامی و اداره اطلاعات و مسئولین زندان و بازجویان صورت می گیرد .
قتل و مجروح شدن شهروندان و کولبر ها توسط نیروهای انتظامی و اطلاعاتی و سپاه پاسداران صورت می گیرد .
اخراج دانشجو و محرومیت از تحصیل با هماهنگی حراست دانشگاه و دادگاه انقلاب می باشد .
ناپدید شدن فعالین سیاسی و مدنی . کارگری .دانشجوئی . زنان . و خانواده های زندانیان سیاسی توسط نیروهای اطلاعاتی بدونه اخذ دستگیری از دادسراو یا دادگاه انقلاب و بصورت خود سر دستگیر و به مکانهای نامعلومی برده میشوند و حتی خانواده های ناپدید شدگان از محل انها هیچگونه اطلاعی ندارند .






کانون دفاع از حقوق بشر در ایران – کمیته اقوام وملل ایرانی
ارش ناجی

مرگ بر دیکتاتور و آتش زدن عکس خامنه ای در زاهدان

امروز اول اسفند هم زمان با سایر نقاط کشور و در گرامی داشت هفتمین روز شهادت صانع ژاله جوان دانشجوی کرد و محمدمختاری دانشجوی دانشگاه شاهرورد در ۲۵ بهمن، صدها نفر از جوانان و مردم زاهدان در حوالی ساعت ۴ بعد از ظهر از خیابان دانشگاه به طرف میدان امام علی در حال حرکت هستند و با فریاد مرگ بر دیکتاتور خشم و نفرت خود را از حکومت اسلامی نشان دادند ، و به تعداد تجمع تظاهر کنندگان لحظه به لحظه افزوده میشود ، و در این تجمع با شکوه تظاهرکنندگان حمایت خود را از جنبش سراسری مردم ایران با آتش کشیدن عکس خامنه ای نشان دادند.

می مکران

گسترش تجمع های مردم پس از تاریکی هوا در تهران

تجمع های غیر متمرکز مردم تهران با تاریکی هوا رو به گسترش است و لحظه به لحظه بر حضور مردم در برخی از نقاط تهران از جمله خیایان ولی عصر، چهار راه پاک وی، میرداماد و میدان هفت تیر در حال افزایش است.
براساس گزارش کلمه، در خیابان میرداماد میان مردم و نیروهای انتظامی و لباس‌شخصی درگیری هایی اتفاق افتاده است.در میدان هفت تیز نیز درگیری هایی میان مردم و پلیس ضد شورش گزارش شده است.
شاهدان عینی از میدان ونک تهران نیز می گویند که نیروهای امنیتی با پرتاب گاز اشک آور سعی در جلوگیری از شکل گیری تجمع معترضان دارند. هچنین خبرهای از صدای تیر اندازی در میدان ونک مخابره شده .

دانشجو نیوز

برپایی اعتراضات گسترده‌ در شهرهای کردستان

کردستان امروز یکشنبه‌، 1 اسفند یکپارچه‌ میدان رویارویی گسترده‌ی مردم با نیروهای امنیتی و انتظامی بود.
در شهر سقز ادامه‌ی اعتراضات تا جایی پیش رفته‌ بود که‌ بیش از 70% بازار تعطیل و کسبه‌ی بازار علیرغم فشار مامورین حاضر به‌ گشودن مغازه‌های خود نبودند.
این اعتراضات در شهر مهاباد بسیار چشمگیر و گسترده‌ بود. در میدان استقلال این شهر که‌ بعد از قتل شوانه‌ سید قادر از سوی مردم به‌ میدان " شورش" نامگذاری شده‌ است، بیش از هزار نفر از جوانان دور هم گرد آمده‌ و شعارهای ضد حکومتی سر دادند.
نیروهای امنیتی و انتظامی نیز در حالیکه‌ پیوسته‌ به‌ شمار معترضین افزوده‌ میشد، به‌ سوی آنان حمله‌ برده‌ و جمعیت معترضین نیز با سنگ و چوب به‌ دفاع از خود پرداخته‌ و با عقب راندن نیروهای امنیتی یک خودرو نیروی انتظامی را به‌ آتش کشیدند.
نیروهای نظامی برای بازگرداندن کنترل از دست رفته‌ی شهر به‌ سوی مردم آتش گشوده‌ و گزارشها حاکی از آنست که‌ شماری از تظاهرکنندگان با شلیک مستقیم نیروهای نظامی مجروح شده‌ و دهها تن نیز بازداشت شده‌اند. طبق گزارشات رسیده‌ یک زن در میان کشته‌ شده‌ها بوده‌ و شمار مجروحین نیز بیش از 4 نفر بوده‌ است.
در ارتفاعات و مناطق حومه‌ی شهر نیز مردم با افروختن آتش به‌ ابراز نارضایتی علیه‌ حکومت پرداختند.
در بوکان نیز اعتصابی گسترده شکل گرفت تا جایی که نزدیک به‌ 90% مغازه های این شهر در روز یکشنبه به طور کامل تعطیل شدند. این در حالی بود که‌ فضای شهر بسیار امنیتی بوده‌ و نیروهای لباس شخصی و گارد ویژه‌ با همراهی نیروهای انتظامی مانع از شکلگیری اعتراضات مردمی در سطح خیابانها میشدند.
اعتراضات در شهرهای سنندج و مریوان به‌ شکل دیگری بود.
اعتصاب مردم در سنندج فراگیر بود، ولی از ساعت 2 بعد از ظهر تا شامگاه صدها تن از ماموران امنیتی و انتظامی و گارد ویژه‌ با تهدید و ارعاب مانع از بستن مغازه‌ها و تعطیلی بازار شدند. ولی با این وصف بخشی از بازار که‌ از صبح تعطیل شده‌ بود، کماکان تا غروب بسته‌ و تعطیل باقی ماند و مغازه‌داران خیابان شاپوور، میدان نبوت، 6 نبوت و میدان نمکی علیرغم تهدیدات و فشار نیروهای گارد ویژه‌ اقدام به‌ بستن مغازه‌های خود کرده‌ و به‌ صفوف معترضین پیوستند.
حضور نیروهای ویژه‌ی دولتی با اسلحه‌ها‌ی قناسه‌ی دوربیندار برای ارعاب مردم چشمگیر و اقدامی تازه‌ بود.
در شهر مریوان اعتصاب گسترده‌ای در جریان بود. نیروهای دولتی با‌ برگزاری مراسم تشیع جنازه‌ دو تن از مامورین انتظامی که‌ شب گذشته‌ توسط گروهی مسلح به‌ قتل رسیده‌ بودند، در صدد وانمود کردن این بودند که تعطیلی بازار و تجمعات مردمی جهت همراهی با این اقدام آنان بوده‌ است، ولی سردادن شعارهای ضد حکومتی نقشه‌های آنان را نقش بر آب کرد. نیروهای امنیتی در اقدامی تلافی جویانه‌ اقدام به‌ بازداشت شماری از جوانان و معترضین شهر کرده‌ است.
در کرمانشاه‌ نیز جمعیت بسیاری از معترضین در میدان اصلی شهر و خیابانهای منتهی به‌ آن تجمع کرده‌ بودند، ولی نیروهای امنیتی با مانور قدرت سعی در متفرق کردن مردم و ممانعت از تجمع بیشتر آنان شدند.
هیات دولت نیز دیدار و نشست ویژه‌ی خود را لغو کرد که‌ طبق قرار بود امروز یکشنبه‌ در کرمانشاه برگزار شود.
در شهر کامیاران نیز از صبح حالت فوق العاده‌ برقرار شده‌ بود. نیروهای امنیتی و انتظامی با استقرار در بیشتر نقاط اصلی شهر و با تهدید و ارعاب مانع از تجمع بیش از چند نفره‌ی مردم در سطح شهر میشدند. از سوی دیگر منزل پدری فرزاد کمانگر که‌ 19 اردیبهشت اعدام شده‌ بود، در محاصره‌ تنگ نیروهای امنیتی قرار داشت.

کردستان و کردنیوز

دو نفر در زندان مرکزی اصفهان اعدام شدند









دو نفر در اصفهان به اتهام موارد مرتبط با مواد مخدر(کراک) اعدام شدند.
"رمضان- ج" و "نثار- م" که به ترتیب در ردیف های اتهامی یک و دو قرار داشتند، پیش از ظهر امروز یکشنبه، اول اسفندماه، در  محوطه ی زندان مرکزی اصفهان به دار آویخته شدند.
خبرگزاری فارس در این زمینه می نویسد "این حکم پس از آغاز اجرای طرح ضربتي قوه قضائيه و وزارت دادگستری به منظور برخورد با عوامل فروش مواد مخدر در كشور، اجرا شده است."
این گزارش می افزاید که حکم اعدام افراد مذکور مورد تایید دیوان عالی نیز قرار گرفته بود و هم چنین درخواست عفو ایشان در دو نوبت مورد مخالفت واقع شده بود.

هرانا

احضار و بازجویی و تهدید هوداران آیت الله بروجردی


بنابه گزارشات رسیده به"فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" حداقل سه تن از هواداران آقاي بروجردي طی روزهای گذشته از سوي وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی احضار، مورد بازجویی و تهدید قرار گرفتند. به گزارش دریافتی خانمها پريسا صحرايي، خاطره عراقي و زهرا بانويي رسما توسط اطلاعات احضار گردیده و پس از ساعتها بازجويي و فشار آزاد شدند.
گفتني است خانم خاطره عراقي 39 ساله فوق ليسانس رياضيات ، خواهر دكتر رويا عراقي است كه از 17 آبان 89 بازداشت و تا كنون بدون داشتن حق اختيار وكيل ، حق ملاقات و بدون هیچگونه تماس تلفنی همچنان در سلول انفرادي و تحت شکنجه های طاقت فرسا بسر مي برد.
خانواده اين بانوي فرهيخته طي مراجعات مكرر خواستار آزادي يا تعيين وكيل براي فرزندشان شده اند اما بجز تهديدهاي مكرر و توهين و تهمت پاسخي دريافت نكرده اند.
خبرهاي تایید نشده حاکی ست خانم رویا عراقي كه داراي مدرك دكتراي شيمي فيزيك و استاد دانشگاه  می باشد  به شدت تحت بازجويي هاي شكننده قرار دارد تا به جاسوسي براي اسراييل اعتراف كند.
از سال 85 كه آقاي بروجردي و خانواده و تعدادي از يارانشان صرفا به جرم اعتقاد به جدايي دين از دولت دستگير شدند تاكنون پيروان ايشان همواره در معرض تهديدهای مستمر قرار داشته و بارها مورد هجوم نيروهاي امنيتي قرار گرفته اند با این وجود همچنان بر عقاید خود پافشاری می نمایند. اين تهديد ها از پاييز امسال با  يورش گسترده نيروهاي امنيتي به منازل تعدادي از هواداران آقاي بروجردي و تفتيش و ضبط اموال و اسناد شخصي ايشان و در نهايت بازداشت 7 نفر از ياران ايشان به اوج خود رسيده است بطوريكه این افراد هیچگونه تامين جاني و امنيت شغلي و اجتماعي نداشته و كليه خطوط تلفن منازل و موبايلها و خطوط اينترنتي و ايميلهاي شخصي ايشان كنترل و استراق سمع مي شود . به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آقای بروجردی ، در این مدت اغلب پیروان شناخته شده آقای بروجردی پيامهاي تهديد آميزی از سوی نهادهای امنیتی دريافت نموده اند . اين وضعيت تاسف بار همراه با احضارهاي مكرر به دادگاه وي‍ژه و وزارت اطلاعات زندگي را بر اين افراد بي گناه و صلح جو و خانواده هاي آنان تنگ و غير قابل تحمل كرده است .
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،احضار،بازجویی ،تهدید و تحت فشار قرار دادن هوداران آقای بروجردی که بعضی از آنها بستگانشان ماه ها است که در بازداشت بسر می برند را محکوم می کند و از دبیر کل ،کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای آزادی زندانیان سیاسی و بخصوص آقای بروجردی و هودارانش از شکنجه گاههای ولی فقیه علی خامنه ای در ایران است.
 01 اسفند  1389 برابر با 20 فوریه 2011
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

چهارمین دیپلمات ایرانی به جنبش مخالفان پیوست

گزارش‌ها حاکی از آن است که احمد ملکی، دیپلمات ارشد ایران در ایتالیا، روز شنبه در اعتراض به «سرکوب بیرحمانه مردم» در ایران از سمت خود استعفا کرد و به صف سه دیپلماتی پیوست که در چند ماه گذشته از سمت های خود کناره گیری کرده اند. «کمپین سفارت سبز» در بیانیه ای که منتشر کرده گفته است احمد ملکی، دیپلمات ارشد ایران در سرکنسولگری میلان، روز یکشنبه و در حالی که «یک سال و نیم» از مأموریتش باقی‌مانده بود از سمت خود استعفاء کرد. بر اساس این گزارش، وی اعلام کرده است که «با میل و اراده خود» به جمع معترضان پیوسته است. در بیانیه کمپین سفارت سبز آمده است که این اقدام «در اعتراض به کشتار مردم ایران در ۲۵ بهمن و در تداوم همیاری و دمیدن خونی تازه و انرژی مضاعف به جنبش سبز ملت ایران در داخل کشور که در حال تدارک راهپیمایی‌های مسالمت‌آمیز است»، صورت گرفته است. آقای احمد ملکی پس از استعفای خود خطاب به مردم ایران گفته است: «فقط این قشر اکثریت قریب به اتفاق مردم عادی ایران نیستند که به حاکمیت معترضند، بلکه در صف بالای هرم قدرت و حاکمیت نیز اکثریت از وضع موجود و سرکوب بیرحمانه مردم و تعطیل دموکراسی، آزادی، حقوق بشر در ایران عزیز ما ناراضی بوده، خواهان انحلال و سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی و جایگزینی آن با نظامی مردم‌سالار، آزاد و سکولار، بر اساس آرای مردم، طی یک رفراندوم عمومی تحت نظارت بین‌المللی هستند.» آقای ملکی، چهارمین دیپلمات ایرانی است که در حدود یک‌سال گذشته به نشانه اعتراض، از سمت خود استعفا می‌کند. محمد رضا حیدری، کنسول پیشین ایران در نروژ، نخستین دیپلماتی بود که در دی‌ماه سال گذشته و در اعتراض به کشتار معترضان در روز عاشورا از سمت خود استعفا و پس از آن «کمپین سفارت سبز» را با هدف دعوت از دیپلمات‌های جمهوری اسلامی برای همراهی با معترضان، در اسلو بنیان‌گذاری کرد. پس از آن و در شهریورماه ۱۳۸۹، حسین علیزاده، نفر دوم سفارت جمهوری اسلامی ایران در فنلاند نیز در اعتراض به نتایج انتخابات سال گذشته از پست خود کناره‌گیری کرد. در همان ماه، فرزاد فرهنگیان، رایزن دوم سفارت جمهوری اسلامی ایران در بروکسل، پایتخت بلژیک نیز استعفاء کرد و راهی نروژ شد. در بیانیه روز یکشنبه «کمپین سفارت سبز» آمده است که آقای ملکی به زودی برای ارائه پاره‌ای توضیحات به همراه محمدرضا حیدری، سخنگوی کمپین، در یک کنفرانس مطبوعاتی حاضر خواهد شد

فراخوان دانشجویان برای یکم اسفند و تهدید وزیر علوم

در حالی که چندین تشکل دانشجویی اعلام کرده‌اند روز یکشنبه به مناسبت کشته شدن دو دانشجو در روز ۲۵ بهمن،  همراه دیگر اقشار جامعه تجمع برگزار خواهند کرد، وزیر علوم محمود احمدی‌نژاد روز شنبه نسبت به اعتراض‌های دانشجویی هشدار داد.
کامران دانشجو روز شنبه گفت: "امروز فتنه‌گران و اصحاب فتنه از منافقین بدتر هستند ، چرا كه منافقین اعلام جنگ مسلحانه كرده‌اند اما فتنه‌گران قرآن سر نیزه می‌كنند و لذا هیچكس حق ندارد در دانشگاه‌ها با فتنه‌گران و اصحاب فتنه مسامحه كند و مسئولین دانشگاه‌ها باید با كسانی كه به دشمنی با نظام اسلامی و مردم می‌پردازند، قاطعانه و طبق قوانین و مقررات دانشگاهی برخورد كنند."

به گزارش رادیو فردا، وزیر علوم محمود احمدی‌نژاد تصریح کرد: "همین دانشجویان و اساتید اگر دیدند مسئولین دانشگاه اقدامی نمی‌كنند، خودشان وارد می‌شوند و دانشگاه را به مسیری كه ملت مسلمان ایران می‌خواهد حركت می‌دهند."

پیشتر "شورای هماهنگی راه سبز امید" در فراخوانی اعلام کرده بود روز یکشنبه یکم اسفند به مناسبت هفتمین روز کشته شدن محمد مختاری و صانع ژاله در روز ۲۵ بهمن مردم در سراسر مردم تجمع برگزار کنند.

در پی این فراخوان، از جمله جمعی از دانشجویان چهارده واحد دانشگاه‌ آزاد با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند که در روز یکشنبه در این تجمعات شرکت خواهند کرد.

در بیانیه دانشجویان دانشگاه آزاد واحدهای تهران مرکز، تهران جنوب، مشهد، قزوین، تهران شرق، کرج، علوم تحقیقات، شاهرود، شهر ری، رشت، تهران شمال، تهران سما، تهران غرب و دزفول آمده است: "به منظور پاس داشت خون شهدای راه آزادی و به خصوص دو شهید سبز و سر افراز صانع ژاله و محمد مختاری، با حضور خود در خیابان‌ها در تاریخ اول اسفند در ساعت سه بار دیگر اتحاد و همبستگی خود را نشان دهند و بر جان فرعونیان لرزه افکنند."

دانشجویان "سبز اصلاح طلب" دانشگاه فردوسی مشهد نیز با صدور بیانیه‌ای تصریح کرده‌اند که "همگام با مردم در شهرهای مختلف کشور، روز یکشنبه اول اسفند ماه ١٣٨٩، ساعت یازده و ربع صبح، از مقابل درب دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه تا درب شمالی تجمعی اعتراض شکل خواهند داد."

همچنین گروهی از "دانشجویان سبز" دانشگاه‌های آزاد و سراسریِ شهر تهران ضمن اعلام موجودیت «اتحادیه دانشجویان سبز» از حضور در تجمعات روز یکشنبه اول اسفند خبر داده‌اند.

در بیانیه "اتحادیه دانشجویان سبز" تصریح شده است: "ما دانشجویان ضمن حمایت همه جانبه از مهندس میرحسین موسوی و شیخ مهدی کروبی در این بیانیه اول و اعلام موجودیت از تمام دانشجویان در سراسر کشور برای حضور در راهپیمایی یکم اسفند و گرامیداشت دانشجویان معترض کشته شده در ٢۵ بهمن دعوت به عمل می‌آوریم."

پیش از این اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان دانشگاه‌های سراسر كشور (دفتر تحكیم وحدت) با صدور نیز با صدور بیانیه‌ای به مناسبت کشته شدن صانع ژاله دانشجوی دانشگاه هنر و محمد مختاری دانشجوی دانشگاه آزاد شاهرود یک هفته عزای عمومی اعلام کرده بود.

در بیانیه دفتر تحکیم وحدت آمده است: "سرکوبگران و حامیانشان پیراهن خونین این شهیدان راه آزادی را بر علم رسوایی خویش آویخته‌اند و عربده‌کشان بر منازل آقایان مهدی کروبی و میرحسین موسوی حمله برده‌اند و تقاص خونی که خود ریخته‌اند از ایشان طلب می‌کنند.

هرانا

اخراج کارگران معترض آبادانی به تاخیر در پرداخت حقوق

روز ‌شنبه سی ام بهمن ماه، تعدادی از کارگران ساختمان نصب پالایش‌گاه آبادان، در اعتراض به چندین ماه حقوق عقب افتاده خود و عدم پاسخ‌گویی مسوولان، دست به تجمع زده و به ساختمان محل کار خود آسیب وارد کرده‌‌اند.
به گزارش جرس، در پی این حرکت اعتراضی، حدود سی نفر از آن‌ها از کار اخراج شدند و در عین حال فقط یک ماه از حقوق کارگران به آن‌ها پرداخت شد.
همچنین به گفته یک منبع خبری از آبادان، ده‌ها نفر از کارگران سازمان فضای سبز شهرداری آبادان، در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوق و بیمه خود در مقابل شهرداری مرکزی آبادان تجمع کردند.
کارگران معترض اعلام کرده‌اند که عدم دریافت ماه‌ها حقوق، سبب بروز مشکلاتی برای آن‌ها شده است. اما سرپرست شهرداری آبادان، دلیل تاخیر در پرداخت حقوق و بیمه کارگران را مسدود بودن حساب این سازمان از سوی سازمان مالیات ارزش افزوده عنوان کرده است.

هرانا

عضو هیات علمی امیرکبیر در میان بازداشت شدگان ۲۵ بهمن

مهندس صدری، استاد و عضو هیئت علمی دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه امیرکبیر در روز ۲۵ بهمن ماه بازداشت شده است.
پس از چندین روز بی خبری مطلق از این استاد دانشگاه امیرکبیر، دانشجویان دانشکده معدن و متالورژی با این جمله ریاست و مسئولین دانشکده مواجه شدند که "ایشان برای یک کنفرانس علمی به خارج از کشور سفر کرده اند."
با ادامه پیگیری های انجام شده توسط دانشجویان، امروز خانواده و همکاران مهندس صدری اعلام کردند که ایشان در روز  ۲۵ بهمن ماه بازداشت شده‌ و پس از آن به زندان اوین منتقل شده اند.
دانشجویان دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه امیرکبیر پس از این مطلع شدن از این بازداشت برای پیگیری وضعیت استاد خود به ریاست دانشگاه امیرکبیر، علیرضا رهایی، مراجعه کردند که وی در پاسخ به دانشجویان گفته است: "استادی که مملکت را به آشوب می کشد باید سزای عملش را ببیند و دانشگاه نیز در این مورد هیچ مسئولیتی ندارد."
همزمان با به قدرت رسیدن محمود احمدی نژاد، علیرضا رهایی از سال ۱۳۸۴ و  برای کنترل شرایط دانشگاه امیرکبیر و با تایید وزارت اطلاعات به ریاست دانشگاه امیرکبیر منصوب شد. وی در موارد بسیاری برای بازداشت دانشجویان و یا فشار بر استادان دانشگاه با وزارت اطلاعات همکاری نزدیک داشته است.
گرچه مسئولین جمهوری اسلامی آمار دقیقی از تعداد بازداشت شدگان روز ۲۵ بهمن ماه ارائه نکردند اما بنابر گزارش های منتشر شده نزدیک به ۱۵۰۰ نفر از مردم تهران در این روز بازداشت شده و علاوه بر زندان اوین، به بازداشتگاه های مختلف شهر تهران منتقل شدند. تعدادی از این افراد در همان ساعات اولیه و به دلیل پرشدن ظرفیت بازداشتگاه ها، آزاد شدند.

دانشجو نیوز

آخرین اخبار و واکنشها به اعتصاب عمومی فردا یکشنبه در کردستان

اعتصاب عمومی در کردستان پوشش خبری و رسانه‌ای گسترده‌ای گرفته است و همزمان فعالان و مردم معترض در کردستان خود را برای این اعتصاب عمومی حاضر می کنند. احزاب سیاسی و نیروهای مدنی ضمن حمایت از اعتراضات فردا یکشنبه قتل صانع ژاله و بگروگان گیری شخصیت این دانشجوی کرد را محکوم کردند. کردیش پرسپکتیو: صانع ژاله دانشجوی کرد که در ۲۵ بهمن با گلوله نیروهایی که اعتراض مسالمت آمیز خیابانی را تاب نیاوردند، بقتل رسید، از طرف مسؤلان دولتی و امنیتی به عنوان یک بسیجي که توسط نیروهای مخالف به قتل رسیده معرفی گردید. بعد از آنکه قانع ژاله برادر صانع در گفتگو با صدای آمریکا پرده از جعل کارت بسیج برداشت و برادرش را از چنین اتهامی مبرا دانست، نیروهای امنیتی برای مقابله با افشاگری خانواده، آنان را از صحبت با رسانه‌ها منع کرده و برای تکذیب کردن آن گفتگو بشدت تحت فشار گذاشتند. انتساب صانع ژاله به بسیج، تشییع جنازه و خاکسپاری دولتی را مخالفین جمهوری اسلامی "مصادره و شهیددزدی" نامیدند. براساس گزارشهای تائید شده بدنبال خشونتهایی که منجر به سرکوب معترضین گردید، فعالیتهای میرحسین موسوی و مهدی کروبی محدودتر گردیده و هر دو کاندیدای خرداد ماه سال گذشته ریاست جمهوری، در یک نوع حصر خانگی بسر می‌برند. واکنش به ازدیاد تهدیدات و تشدید سرکوبها در ایران شدیدتر از سابق در جریان است. گروههای مدنی و سیاسی در واکنش به رفتار حکومت در ۲۵ بهمن با تاکید بر استمرار اعتراضات مدنی روز یکشنبه را روز اعتراض و محکومیت مصادره شخصیت و قتل صانع ژاله و محمد مختاری دیگر جان باخته در آن روز اعلام کردند.

آغاز به کار سایت اینترنتی خط سبز

سایت خبری «خط سبز» (Green Line) به آدرس http://www.khatesabz.info از امروز فعالیت خود را آغاز کرد. این سایت به انتشار گزارش‌ها و اخبار لحظه به لحظه جنبش سبز می‌پردازد و جهت کمک به دسترسی آسان به اخبار مربوط به جنبش سبز مردم ایران آغاز به کار کرده است. گفتنی این سایت با سرعت پائین نیز قابل دسترسی است و در پی کاهش سرعت اینترنت از سوی دولت کودتا، برای تسهیل در انتشار اخبار جنبش سبز راه اندازی شده است.

عفو بين الملل خواستار آزادی دانشجويان شده و نيروهای امنيتی را مسئول مرگ دو دانشجو دانست

کميته دانشجويی دفاع از زندانيان سياسی: سازمان عفو بين‌الملل با صدور اطلاعيه‌ای ضمن ارائه گزارشی از دانشجويان بازداشت شده، از همه اعضای خود خواست برای آزادی آن‌ها با مقامات جمهوری اسلامی تماس بگيرند. در بيانيه عفو بين‌الملل آمده است: بسياری از تظاهرکنندگان روز 25 بهمن از جمله سه دانشجو به نام‌های رامتين مقدادي، سعيد سکاکيان و سيروس زارع زاده در روز 25 بهمن در جريان تظاهرات خيابانی که در سراسر ايران در حمايت از مردم مصر و تونس، با فراخوان رهبران مخالف دولت مير حسين موسوی و مهدی کروبي، انجام گرفت دستگير شده‌اند. به گزارش کميته دانشجويی دفاع از زندانيان سياسي، سازمان عفو بين‌الملل با ذکر اين موضوع که محل بازداشت بيشتر دستگيرشدگان نا معلوم است، سه تن از دانشجوی بازداشت شده را اين چنين معرفی کرده است. رامتين مقدادی دانش آموز 17 ساله در جريان حضور در تظاهراتی در شهر بابل در شمال ايران دستگير شده است. او در شاخه جوانان کمپين انتخاباتی مير حسين موسوی فعاليت کرده بود. سعيد سکاکيان دانشجوی دانشگاه بين‌المللی قزوين در تظاهرات تهران دستگير شده است. او پيش‌تر نيز در 7 دسامبر 2009 در روز دانشجو دستگير و به اتهام تبليغ عليه نظام به چهار ماه حبس تعليقی محکوم و از دانشگاه اخراج شد. سيروس زارع زاده دانشجوی 22 ساله در ميدان هفت تير توسط بسيج دستگير شده است. نيروهای نظامی بسيج مسئول بسياری از موارد نقض حقوق بشر در ايران در سال 2009 هستند. بر اساس اين اطلاعيه، دانشجويان ديگری قبل و بعد از تظاهرات 25 بهمن بازداشت شده‌اند که از جمله مي‌توان به دستگيری 16 دانشجوی دانشگاه شريف اشاره کرد. سازمان عفو بين‌الملل در پايان به کشته شدن دست کم دو نفر در تظاهرات با شليک مستقيم اسلحه اشاره مي‌کند و مي‌نويسد مقامات جمهوری اسلامی يک گروه غيرقانونی را مسئول کشته شدن دو مرد جوان دانسته‌اند که اين موضوع مي‌تواند به صدور حکم اعدام برای تعدادی از تظاهرکنندگان به بهانه دست داشتن در مرگ اين دو منجر شود. شاهدان عينی مي‌گويند تيراندازی آن روز از سمت نيروهای امنيتی انجام گرفته است. سازمان عفو بين‌الملل مي‌افزايد که تعدادی نيز در ديگر شهرهای ايران دستگير شده‌اند و در تهران نيز دستگيري‌های ديگری در جريان مراسم تشييع جنازه يکی از کشته شدگان گزارش شده است.
 
کميته دانشجويی دفاع از زندانيان سياسی
 

اسامی بازداشت شدگان در بهمن ماه ۸۹

در طی بهمن ماه دست کم ۱۶۰۰تن از فعالین سیاسی، مدنی و قومی و مذهبی در ایران از سوی نهاد‌ها و ارگان‌های اطلاعاتی و امنیتی بازداشت شدند، اسامی ۱۴۳ تن از این افراد توسط واحد آمار و نشر و آثار مجموعه فعالانَ حقوق بشر در ایران جمع آوری شده است.
شایان ذکر است، بیش از ۳۵۰ تن از شهروندان نیز در طی بهمن ماه به صورت فله‌ای تحت عناوین مختلفی بازداشت شدند.

۱. ابوبکر کریمی، در تاریخ بهمن ۸۹ در مهاباد بازداشت شد.
۲. ابوذر رستمی، دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۳. احمد حکیمی‌پور، نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۲۷ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۴. امید محدث، روزنامه نگار در تاریخ ۲۰ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۵. امید عبادی، در تاریخ ۲۸ بهمن ۸۹ در سنندج بازداشت شد.
۶. امیر شیبانی، دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۷. امیر هوشنگ نوایی، دانشجو در تاریخ ۲۶ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۸. امین مهدوی، دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۹. امین خسروی، دبیر ستاد دانشجویی مهدی کروبی در تاریخ ۲۷ بهمن ۸۹ در یاسوج بازداشت شد.
۱۰. انور خضری، در تاریخ بهمن ۸۹ در مهاباد بازداشت شد.
۱۱. انیسا مطهر، شهروند بهایی در تاریخ ۲۴ بهمن ۸۹ در اصفهان بازداشت شد.
۱۲. ایرانی بهنام، شهروند مسیحی در تاریخ ۴ بهمن ۸۹ در کرج بازداشت شد.
۱۳. ایگناسیو پِرِس کامبرا، کنسول سفارت اسپانیا در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۴. باقر اسکویی، ‫رئیس شاخه جوانان حزب اعتماد ملی در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۵. پوریا نادری، دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۶. پیمان روشن ضمیر، وبلاگ نویس و سر دبیر تارنمای هفت تیر در تاریخ ۱۳ دی ۸۹ در اهواز بازداشت شد.
۱۷. پیمان عارف، عضو سازمان دانش آموختگان جبهه ملی در تاریخ ۲۱ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۸. تقی رحمانی، عضو شورای فعالان ملی مذهبی در تاریخ ۲۰ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۹. جاوید فخریان، فعال دانشجویی در تاریخ ۲۳ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۲۰. جمال سلیمانی، در تاریخ بهمن ۸۹ در پاوه بازداشت شد.
۲۱. جواد سوهانکار، دانشجو در تاریخ ۲۶ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۲۲. حامد شاملو، شاعر در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۲۳. حجت کلاشی، عضو حزب پان ایرانیست در تاریخ ۱ بهمن ۸۹ در اهواز بازداشت شد.
۲۴. حسام محمودی، در تاریخ بهمن ۸۹ در بوکان بازداشت شد.
۲۵. حسن عبداللهی، در تاریخ بهمن ۸۹ در پیرانشهر بازداشت شد.
۲۶. حسین ضامن ضرابی، عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در بابل بازداشت شد.
۲۷. حسین کروبی، فرزند مهدی کروبی در تاریخ ۹ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۲۸. حسین محمودی، رییس سابق حوزه شرق تهران جبهه مشارکت در تاریخ ۲۰ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۲۹. حسین احمد‌نژاد، دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۳۰. حسین امینی، در تاریخ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۳۱. حمید حسینی، دانشجوی دانشگاه هنر در تاریخ ۲۶ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۳۲. خدیجه قهرمانی، در تاریخ در شیراز بازداشت شد.
۳۳. خسرو بشارت فر، در تاریخ بهمن ۸۹ در مهاباد بازداشت شد.
۳۴. خلیل محمدی، در تاریخ بهمن ۸۹ در پاوه بازداشت شد.
۳۵. داریوش زارع، در تاریخ در شیراز بازداشت شد.
۳۶. داوود عبدالهی، در تاریخ بهمن ۸۹ در مهاباد بازداشت شد.
۳۷. دکتر مصطفی می‌راحمدی‌زاده، مشاور شیخ مهدی کروبی در تاریخ ۲۰ بهمن ۸۹ در قم بازداشت شد.
۳۸. رامتین مقدادی، عضو ستاد جوانان مهندس موسوی در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در بابل بازداشت شد.
۳۹. رضا شاکری، فعال دانشجویی در تاریخ ۲۶ بهمن ۸۹ در شهرکرد بازداشت شد.
۴۰.‌‌ رها شایان، در تاریخ در شیراز بازداشت شد.
۴۱. رویا آزادی، در تاریخ در شیراز بازداشت شد.
۴۲. زهرا حاتمی، در تاریخ در تهران بازداشت شد.
۴۳. زهرا افتخاری، فعال دانشجویی در تاریخ ۲۳ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۴۴. زهرا شریف، فعال دانشجویی در تاریخ ۲۳ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۴۵. سارا زاهد، در تاریخ در شیراز بازداشت شد.
۴۶. ساسان فربود، در تاریخ در شیراز بازداشت شد.
۴۷. سامان فرحت، دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۴۸. ساناز معتضدیان، در تاریخ ۷ آبان ۸۸ در شیراز بازداشت شد.
۴۹. سبحان محمدی، در تاریخ بهمن ۸۹ در پاوه بازداشت شد.
۵۰. سپهر صاحبان، دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر در تاریخ ۲۶ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۵۱. ستار امینی، در تاریخ بهمن ۸۹ در پاوه بازداشت شد.
۵۲. سعید سکاکیان، عضو تشکل اصلاح طلب دانشگاه بین المللی قزوین در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در قزوین بازداشت شد.
۵۳. سعید هاشمی، شهروند بهایی در تاریخ ۲۴ بهمن ۸۹ در اصفهان بازداشت شد.
۵۴. سوسن محمد خانی غیاثوند، فعال فرهنگی کرد در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در کرج بازداشت شد.
۵۵. سوسن زنجانی، فرزند ایت الله بیات زنجانی در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۵۶. سیاوش جباریان، دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۵۷. شقایق حیرانی، دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۵۸. شهربانو امانی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در دوره‌های پنجم و ششم در تاریخ ۲۶ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۵۹. شهید عموری، شاعر در تاریخ بهمن ۸۹ در اهواز بازداشت شد.
۶۰. شیما وزوایی، دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۶۱. شیما وزوایی، دانشجو در تاریخ ۲۶ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۶۲. صالح نقره کار، خواهر‌زاده زهرا رهنورد در تاریخ ۲۰ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۶۳. صدرالدین بهشتی، فرزند علیرضا بهشتی در تاریخ ۲۱ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۶۴. صدیق احمدی، در تاریخ بهمن ۸۹ در بوکان بازداشت شد.
۶۵. ضیائیه اسحاقی (شعاعی)، شهروند بهایی در تاریخ ۱۳ بهمن ۸۹ در مشهد بازداشت شد.
۶۶. عارف بلندنظر، دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۶۷. عباس شجاعی، عضو جبهه مشارکت در تاریخ ۲۰ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۶۸. عبد الامیر عموری، در تاریخ بهمن ۸۹ در اهواز بازداشت شد.
۶۹. عبد الرحمن عساکره، دبیر شیمی و فوق لیسانس جامعه‌شناسی در تاریخ بهمن ۸۹ در اهواز بازداشت شد.
۷۰. عبدالله ناصری، عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۴ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۷۱. عبدالله خسروزاده، در تاریخ بهمن ۸۹ در بوکان بازداشت شد.
۷۲. عبدالناصر مهیمنی، رییس خانه مطبوعات گلستان در تاریخ ۲۴ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۷۳. عثمان احسنی، در تاریخ بهمن ۸۹ در بوکان بازداشت شد.
۷۴. عثمان امین‌پور، روحانی اهل سنت در تاریخ بهمن ۸۹ در سقز بازداشت شد.
۷۵. عقیل عقیلی، کار‌شناس کامپیو‌تر در تاریخ بهمن ۸۹ در اهواز بازداشت شد.
۷۶. علی عبدی، شهروند معترض در تاریخ ۲۴ بهمن ۸۹ در بابلسر بازداشت شد.
۷۷. علی باقری، عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۷۸. علی رزاقی، دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۷۹. علی مرادی، فعال دانشجویی در تاریخ ۲۶ بهمن ۸۹ در شهرکرد بازداشت شد.
۸۰. علی نبوی، فعال سیاسی در تاریخ ۲۷ بهمن ۸۹ در سمنان بازداشت شد.
۸۱. علی مرشدلو، دانشجو در تاریخ ۲۶ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۸۲. علی زحمتکشان، در تاریخ در شیراز بازداشت شد.
۸۳. علی می‌نایی، در تاریخ بهمن ۸۹ در پیرانشهر بازداشت شد.
۸۴. علی اکبر محمد‌زاده، دانشجو در تاریخ ۲۶ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۸۵. علی اکبر محمودی، فعال اهل سنت در تاریخ ۲۴ بهمن ۸۹ در قصرشیرین بازداشت شد.
۸۶. علی اکبر پورفتح الله، استاد دانشگاه تربیت مدرس در تاریخ ۲۷ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۸۷. غلامعلی دهقان، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال در تاریخ ۲۷ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۸۸. فاطمه مسجدی، فعال حقوق زنان در تاریخ ۹ بهمن ۸۹ در قم بازداشت شد.
۸۹. فتانه رهقی، دانشجوی دانشگاه هنر در تاریخ ۲۶ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۹۰. فرزانه نجارنژاد، دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۹۱. فرزانه کرمی، دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۹۲. فرزانه نجارنژاد، دانشجو و فعال اجتماعی در تاریخ ۲۷ بهمن ۸۹ در مشهد بازداشت شد.
۹۳. فرشید غواصه، در تاریخ آبان ۸۸ در شیراز بازداشت شد.
۹۴. فرهاد امری، شهروند بهایی در تاریخ ۱۳ بهمن ۸۹ در مشهد بازداشت شد.
۹۵. فرهاد فتحی، عضو تشکل اصلاح طلب دانشگاه بین المللی قزوین در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در قزوین بازداشت شد.
۹۶. فرهاد سنائی، شهروند بهایی در تاریخ ۱۷ بهمن ۸۹ در قائمشهر بازداشت شد.
۹۷. فرهاد سلیمی، روحانی اهل سنت در تاریخ بهمن ۸۹ در سقز بازداشت شد.
۹۸. فریبا ابتهاج، مسئول دفتر معصومه ابتکار در تاریخ ۲۱ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۹۹. فیض الله روشن، شهروند بهایی در تاریخ ۲۵ دی ۸۹ در ساری بازداشت شد.
۱۰۰. قاسم آبسته، در تاریخ بهمن ۸۹ در مهاباد بازداشت شد.
۱۰۱. قانع ژاله، برادر صانع ژاله در تاریخ ۲۸ بهمن ۸۹ در بازداشت شد.
۱۰۲. کامران شیخه، در تاریخ بهمن ۸۹ در مهاباد بازداشت شد.
۱۰۳. کوروش زعیم، عضو شورای مرکزی جبههٔ ملی در تاریخ ۲۱ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۰۴. کوروش بنایی، فعال دانشجویی در تاریخ ۲۶ بهمن ۸۹ در شهرکرد بازداشت شد.
۱۰۵. مازیار خسروی، خبرنگار در تاریخ ۲۲ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۰۶. مجتبی شایسته، عضو جوان جبهه مشارکت در تاریخ ۲۲ بهمن ۸۹ در بازداشت شد.
۱۰۷. محسن برزگر، عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در بابل بازداشت شد.
۱۰۸. محمد ایلخانی­‌زاده، فعال دانشجویی در تاریخ ۱۶ بهمن ۸۹ در بوکان بازداشت شد.
۱۰۹. محمد نراقی، دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۱۰. محمد سلحشور، دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۱۱. محمد کریمی، در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۱۲. محمد براعی، در تاریخ بهمن ۸۹ در بوکان بازداشت شد.
۱۱۳. محمد افخمی، دانشجو در تاریخ ۲۷ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۱۴. محمد حسین شریف زادگان، وزیر رفاه در دولت هشتم در تاریخ ۲۰ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۱۵. محمد حسین مهیمنی، فرزند استاندار گلستان در دوره اصلاحات در تاریخ ۲۲ بهمن ۸۹ در گرگان بازداشت شد.
۱۱۶. محمد علی عموری، مهندس منابع جانداران آبی در تاریخ بهمن ۸۹ در اهواز بازداشت شد.
۱۱۷. محمد مصطفی زنجانی، فرزند ایت الله بیات زنجانی در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۱۸. محمدحسین خوشوقت، مدیر مسول سایت فرارو در تاریخ ۲۷ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۱۹. محمود باقری، فعال دانشجویی در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۲۰. مرتضی باقرزاده، دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۲۱. مرتضی موسوی لاری، فرزند وزیر سابق کشور در دولت محمد خاتمی در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۲۲. منصور نصیری کاشانی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در تاریخ ۲۷ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۲۳. مهدی شریفیان، مستندساز در تاریخ ۲۵ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۲۴. مولوی عبیدالله موسی‏‌زاده، پیش نماز سنی در تاریخ ۱۷ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۲۵. میترا نامداری، در تاریخ در شیراز بازداشت شد.
۱۲۶. میثاق افشار، دانشجوی بهایی دانشگاه شهید بهشتی در تاریخ ۲۶ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۲۷. میثم محمدی، روزنامه نگار در تاریخ ۲۰ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۲۸. میلاد دهقان، عضو حزب پان ایرانیست در تاریخ ۱ بهمن ۸۹ در اهواز بازداشت شد.
۱۲۹. نادر رضایی، دانشجو در تاریخ ۲۶ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۳۰. ناصر شیخی، در تاریخ ۲ بهمن ۸۹ در سردشت (استان آذربایجان غربی) بازداشت شد.
۱۳۱. نامعلوم پیرکرمی، دراویش نعمت اللهی گنابدی در تاریخ ۱۸ بهمن ۸۸ در الیگودرز بازداشت شد.
۱۳۲. نامعلوم سلیمی، سول فنی آن سایت افتاب در تاریخ ۲۷ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۳۳. ندا اسماعیلی، در تاریخ در شیراز بازداشت شد.
۱۳۴. نزهت امیرآبادیان، روزنامه نگار در تاریخ ۲۲ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۳۵. نعمت حاجی‌زاده، در تاریخ ۲ بهمن ۸۹ در سردشت (استان آذربایجان غربی) بازداشت شد.
۱۳۶. نورالله قبیتی‌زاده، در تاریخ ۳ دی ۸۹ در اهواز بازداشت شد.
۱۳۷. هاشم شعبانی، دبیر زبان عربی و فوق لیسانس علوم سیاسی در تاریخ بهمن ۸۹ در اهواز بازداشت شد.
۱۳۸. هاله روحی، در تاریخ در شیراز بازداشت شد.
۱۳۹. هومن نعمتی، فعال دانشجویی در تاریخ بهمن ۸۹ در مازندران بازداشت شد.
۱۴۰. هومن فخار مقدم، فعالین حقوق زنان در تاریخ ۲۴ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۴۱. هیمن محمدی تختی، در تاریخ بهمن ۸۹ در بوکان بازداشت شد.
۱۴۲. هیوا مجیدزاده، فعال سابق دانشجویی دانشگاه تهران در تاریخ ۲۲ دی ۸۹ در تهران بازداشت شد.
۱۴۳. یدالله اسلامی، دبیرکل مجمع نمایندگان ادوار مجلس در تاریخ ۲۲ بهمن ۸۹ در تهران بازداشت شد.

هرانا