۱۳۹۰ مهر ۲۷, چهارشنبه

مقابله با قاچاق به سبک جلاد مرتضوی به پیروی از خامنه ای

article picture


سعید مرتضوی رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز پیشنهاد کرده است که پیرو نظریۀ رهبر جمهوری اسلامی، آیت الله خامنه ای، در زمینۀ مبارزه با قاچاق کالا و ارز با دادن حق کشف به مردم و مأمورانی که به صورت محدود در مبادی ورودی کالاها به کشور مستقر هستند، قاچاق کالا در کشور شناسایی و کشف شود.
منوتو:دو نکته در همین پیشنهاد سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران، جلب توجه می کند : اول اینکه برای جلوگیری از قاچاق کالا باید مردم و مأموران دولتی را با پول یا شاید دریافت سهمی از کالاهای قاچاق کشف شده تطمیع و ترغیب به همکاری کرد. شکی نیست که این روش علاوه بر اینکه خود سرمنشا فساد تازه است، به ریشه کن کردن قاچاق کالا منجر نمی شود. زیرا کاشفان عاقل کالاهای قاچاق تا آنجا حاضر به همکاری هستند که منبع درآمد جدید آنان از بین نرفته و استمرار یابد.
ثانیاً، گماردن مأموران در مبادی رسمی ورود کالاها به کشور آنهم برای شناسایی و کشف کالاهای قاچاق ناخواسته گویا این مطلب است که خود مقامات خوب می دانند که ادارۀ گمرک و اسلکه های ریز و درشت در شمال و جنوب کشور مبادی ورود کالاهای قاچاق به کشور هستند. گفتنی است که خود ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به تازگی توسط کمیتۀ ویژه ای از مجلس اسلامی به ریاست علی اکبر اولیا نمایندۀ یزد و صدوق هدف تحقیق و تفحص در زمینۀ مسئولیتی که به آن واگذار شده قرار گرفت که به تنهایی مصداق این سخن آشناست که "هر چه بگندد نمکش می زنند..."



در گزارشی که علی اکبر اولیا از پدیدۀ قاچاق در کشور ارایه نمود معلوم شد که دولت و ارکان های اصلی آن به قاچاقچی های اصلی در کشور بدل شده اند. او گفته بود که خود دستگاه ها و مأموران ارشد دولتی کالاهای قاچاق را وارد کشور و واردکنندگان را به واردات کالای قاچاق ترغیب می کنند. علی اکبر اولیا در گزارش خود تصریح کرده بود که در ایران قاچاق کالا فعالیت صاحبان قدرت است که با هیچ مانعی در این فعالیت روبرو نیستند و اساساً بدون انفعال وزارت بازرگانی و تبانی مسئولان ارشد دولتی کالای قاچاق نمی تواند وارد کشور شود.
نمایندۀ یزد و صدوق در مجلس اسلامی سپس تصریح کرده بود که اتفاقاً عمدۀ کالاهای قاچاق نیز از مبادی رسمی یعنی با تبانی ادارۀ گمرک و وزارت بازرگانی وارد کشور می شوند، مضاف بر اینکه هیچکس نیز اجازه و جرأت بازرسی از اسلکه های غیررسمی کشور را ندارد.
با این توضیحات نمایندۀ مجلس اسلامی پیداست که اگر سعید مرتضوی و رهبر جمهوری اسلامی حقیقتاً قصد مقابله با قاچاق کالا را می داشتند باید در قدم نخست کلیه کارکنان مبادی رسمی ورود کالا به کشور را جایگزین می کردند و سپس سازوکار شایسته ای در خصوص نظارت بر فعالیت ادارۀ گمرک و صاحبان اسکله های قانونی و غیرقانونی که همگی در اختیار سپاه پاسداران، ارتش و بسیج و نیروی انتظامی است اندیشه می کردند.
واقعیت این است که سخنانی از این دست که باید به مردم حق کشف داد تا جریان قاچاق متوقف شود گمراه کننده است، مضاف بر اینکه جان عده ای را در مواجه با شبکه های بزرگ تبهکار به خطر می اندازد. هم سعید مرتضوی، هم رییس جمهوری و هم به تبع رهبر جمهوری اسلامی از جریان گسترده و سازوکارهای قاچاق و مبادی ورود کالاهای غیرقانونی به کشور به خوبی مطلع هستند، تنها می ماند ارادۀ واقعی مقابله با آن...

اگر تحریم های بین المللی توان کارآفرینان واقعی کشور را فرسوده و مردم را بیش از پیش در تنگنا قرار داده، در عوض موجب رونق فعالیت قاچاقچیان کالا نیز شده که با استناد به تحریم های بین المللی رونق بیشتری به واردات قاچاق برای تأمین باصطلاح نیازهای کشور داده اند. به زودی دامنۀ این فعالیت پرسود بیش از گذشته به فروش نفت نیز تعمیم خواهد یافت. تا همینجا قاچاق سوخت یک از پررونق ترین فعالیت شبکه های تبهکار در کشور بوده است. همین نشان می دهد که چرا عده ای دائماً در درون ساخت قدرت بر طبل بحران و نزاع با جامعۀ بین المللی می کوبند و با اقدامات و سخنان شان تشدید تحریم های بین المللی را باعث می گردند. پاسخ به این پرسش روشن است : در این نزاع و تحریم ها منافع مادی مهم گروه اندکی که سالانه دهها میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور می کنند وسیعاً تأمین می شود، چه باک اگر بهای آن فقر بیشتر مردم و تهدید منافع ملی ایران باشد
پارس دیلی نیوز

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر