۱۳۹۰ شهریور ۲۶, شنبه

دستگیری وکیل مدرّسان بهائی در آستانۀ محاکمۀ آنها

article picture


درحالی که تعدادی از بهائیان ایرانی به خاطر فراهم کردن امکان آموزش عالی به جوانان محروم از ورود به دانشگاه منتظر محاکمه هستند، خبر دستگیری وکیلی که برای دفاع از آنان آماده می شد، جامعۀ جهانی بهائی را نگران کرده است.
عبدالفتاح سلطانی – از اعضای ارشد گروه وکلای مدافع این زندانیان – شنبۀ گذشته دستگیر شد. آقای سلطانی همراه چهار وکیل دیگر از جمله شیرین عبادی، برندۀ جایزۀ صلح نوبل، یکی از بنیان گذاران کانون مدافعان حقوق بشر است. اين کانون که در تهران مستقر است، در یورش پلیس در دی ۱۳۸۷ (دسامبر ۲۰۰۸) تعطیل شد.
عفو بین الملل در تقاضا از ایران برای آزادی فوری آقای سلطانی او را «یکی از شجاعترین مدافعان حقوق بشر در ایران...» توصیف کرده است.
دیان علائی، نمایندۀ جامعۀ جهانی بهائی در سازمان ملل در ژنو، میگويد: «وکلای شجاع ایرانی یکی پس از دیگری احضار و سپس دستگیر و یا مجبور به ترک وطن خود میشوند.»
او ادامه داد: «ما عمیقاً از بازداشت آقای سلطانی نگران هستیم. انگیزه های مقامات ایرانی از این دستگیری، درست وقتی که انتظار محاکمۀ موکلانش می رود، دقیقاً چيست؟»


مخالفت دادستان تهران با مرخصی ماموستا محمد برائی


دادستانی تهران با مرخصی ماموستا محمد برائی از علمای اهل سنت و شهروند ساکن بوکان مخالفت کرد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ماموستا محمد برائی به دلیل تبلیغ و برگزاری مراسم مذهبی، تشکیل جلسات مذهبی به همراه هفت نفر از شاگردانش در خرداد ۱۳۸۸ در شهرستان بوکان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
نامبرده در طی دو سال از بازداشتش را در سلول های انفرادی وزارت اطلاعات شهرستان بوکان، ارومیه و بند های امنیتی ۲۰۹ و ۲۴۰ زندان اوین تحت بازداشت و بازجویی و فشار قرار داشته است.
این فعال اهل سنت از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به یازده سال زندان محکوم شد و هم اکنون در بند دو زندان رجایی شهر کرج و در کنار زندانیان جرایم عادی در حال سپری کردند دوران محکومیت خود است.
وی از زمان بازداشت تا کنون از حق مرخصی محروم بوده است.
هرانا

رتبه مدارس ایران در دسترسی به اینترنت ،در رده توسعه نیافته ترین کشورهای جهان

article picture

برپایه تازه ترین گزارش مجمع جهانی اقتصاد، مدارس ایران با کسب رتبه 118 در میان 142 کشور جهان قرار گرفتند. این رتبه بندی بر اساس شاخص وضعیت دسترسی مدارس جهان به اینترنت صورت گرفته است.
در بررسی های انجام گرفته از سوی مجمع جهانی اقتصاد، در منطقه خاورمیانه، کشورهای قطر، امارات و بحرین از نظر شاخص دسترسی مدارس به شبکه اینترنت در بهترین وضعیت قرار دارند.
به گزارش رادیو فرانسه ،ایران در این رده بندی در میان کشورهای خاورمیانه، با وجود دارا بودن رتبه پرکاربرترین کشور در خاورمیانه، پائین تر از کشورهای قطر، امارات و بحرین و بالاتر از سوریه قرار دارد.
بر اساس آمار وب سایت "اینترنت ورلد استیتز"*، از میان 72 میلیون و 500 هزار کاربر اینترنت در خاورمیانه، 36 میلیون و 500 هزار کاربر اینترنتی، از ایران به شبکه اینترنت متصل می شوند و بدین جهت ایران رتبه نخست در میان کاربران اینترنت در خاورمیانه را داراست.
در رده بندی صورت گرفته از سوی مجمع جهانی اقتصاد، کشورهای ایسلند، سوئد، استونی، فنلاند، هلند، سنگاپور، قطر، دانمارک، سوئیس و کره جنوبی رتبه های اول تا دهم را به خود اختصاص داده اند.
کشورهای بوروندی، یمن، آنگولا، چاد و هائیتی در پائین ترین رده جدول بررسی دسترسی به اینترنت در مدارس قرار دارند.


انتقال 5 زندانی دیگر به سلولهای انفرادی جهت اجرای احکام قرون وسطایی اعدام

article picture

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" 5 زندانی دیگر زندان قزل حصار برای اجرای حکم اعدام به سلولهای انفرادی زندان اوین منتتقل شدند.
روز شنبه 26 شهریور ماه 5 نفر دیگر از زندانیان ،زندان قزل حصار به سلولهای انفرادی زندان اوین جهت اجرای حکم اعدام منتقل شدند. تعداد کل زندانیان که از قزل حصار به سلولهای انفرادی زندان اوین و زندان گوهردشت کرج منتقل شدند به 27 نفر رسیده است.7 نفر از زندانیان قزل حصار در سلولهای انفرادی بند 1 زندان گوهردشت کرج از روز پنجشنبه 24 شهریور در انتظار به دار آویخته شدن بسر می برند.
صبح امروز خانواده های آنها در زندان اوین و زندان گوهردشت با عزیزانشان برای آخرین بار ملاقات کردند.ملاقات 7 زندانی که در سلولها انفرادی بند 1 بسر می برند بصورت کابینی بود و خانواده های آنها نتوانستند عزیزان خود را برای آخرین بار در آغوش بگیرند.


ممنوع الملاقات شدن آقای بروجردی

article picture


صبح روز شنبه مورخ ۲۶ شهریور۱۳۹۰، هنگامی‌که اعضای خانواده آقای بروجردی برای ملاقات با وی به زندان اوین مراجعه کردند با ممانعت مامورین مواجه شدند.
به گزارش رهسا نیوز، اعضای خانواده وی به این اقدام غیر قانونی اعتراض نمودند، لیکن مسئولین ضمن بی اعتنائی کامل از ارائه هرگونه توضیحی درباره دلایل ممنوع الملاقات شدن سرباز زدند.به گزارش یکی از حاضرین، با ادامه یافتن و شدت گرفتن مشاجره بین خانواده آقای بروجردی و مامورین، یکی از آنها مدعی شد که این دستور از طرف مسئولین دادگاه ویژه روحانیت صادر شده است. وی همچنین مدعی شد که اگر اطلاع رسانی درباره وضع کاظمینی بروجردی ادامه یابد، عده دیگری از هواداران ایشان بازداشت خواهند شد.
بنابر شواهد موجود، قطع مجدد ملاقات‌های آقای بروجردی به علت انتشار نامه سرگشاده خانواده ایشان به آقای احمد شهیدگزارشگر ویژه حقوق بشر بوده است.
اعضای خانواده در این نامه بخشی از اظهارات مسئولین دادگاه را فاش نمودند که: "رهبر انقلاب به دادگاه ویژه روحانیت دستور داده است تا زمانی که کاظمینی بروجردی توبه نامه ننویسد، اجازه مرخصی درمانی برای او صادر نکنید!"ضمنا در این نامه سرگشاده به فشارهای وارد شده بر خانواده به عنوان اهرمی‌در راستای وادار کردن زندانیان به توبه و اعترافات دروغین اشاره شده است.یادآوری می‌گردد آقای بروجردی ۵ سال است به علت طرفداری از نظریه جدایی دین از حکومت و مخالفت با رفتار حاکمان در زندان به سر می‌برد و علیرغم وخامت حال وی که در گزارش اخیر عفو بین الملل نیز به آن اشاره شده است، همچنان با درخواست مرخصی درمانی وی مخالفت می‌گردد.
پارس دیلی نیوز

درگیری نیروهای امنیتی با مردم در «بام تهران»؛ شلیک تیر هوایی و بازداشت دهها تن

article picture

جمعی از جوانان در تهران که روز گذشته «بام تهران» را برای تفریح انتخاب کرده و در آنجا تجمع کرده بودند، با دخالت نیروهای امنیتی و لباس شخصی موسوم به «بسیج» مواجه شده و پس از درگیری این نیروها با جوانان و شلیک تیرهای هوایی، دهها تن از این جوانان بازاداشت شده و از سرنوشت آنان هیچ خبری در دست نیست.
به گزارش دانشجونیوز، به دنبال فراخوان گروهی از جوانان در فضای مجازی مبنی بر تجمع بالای ولنجک موسوم به «بام تهران» از عصر روز گذشته صدها نیروی امنیتی، پلیس و لباس شخصی در تمام مسیرهای منتهی به این مکان مستقر شده و پس بازرسی شهروندان در حین عبور مرور، با گروهی از این شهروندان درگیر شده و اقدام به ضرب و شتم و بازداشت دهها تن از این تجمع کنندگان کرده اند.
گزارش های رسیده از ایران حکایت از آن دارد که صدها تن از نیروهای گارد ویژه نیز به همراه خودروهای ویژه در مقابل پارکینگ "بام تهران" مستقر شده و به ضرب و شتم عابرین پیاده پرداخته اند.
این گزارش در ادامه افزوده است که پس از ممانعت این نیروها از ورود مردم به "بام تهران"، این شهروندان در پیاده روها مستقر شده و تجمعات پراکنده ای در این مناطق شکل دادند که بلافاصه با هجوم گسترده نیروهای بسیجی و انتظامی مواجه شده و تجمع کنندگان به داخل کوچه ها و مناطق اطراف رانده شده که پس از شلیک تیرهای هوایی دهها تن از شهروندان بازداشت شده اند.


شلاق به سمیه، سیلی به خامنه ای




چند روز پیش سمیه توحید لو فعال حقوق سیاسی و دانشجوی دوره دکتری دانشگاه تهران، به جرم عقیده مخالف حاکمیت ( در رابطه موضوع یادداشت، به جرم توهین به رئیس جمهور) به پنجاه ضربه شلاق محکوم شده، به اجرای احکام دادگاه انقلاب تهران فراخوانده شد و دستان آلوده ای، شلاق به دست، بر بدن نحیف این فعال سیاسی و اجتماعی زده و اندامش را زخمی و خون آلود کردمحمد مصطفایی وکیل دادگستری
به بهانه شلاق ناجوانمردانه ایشان، که انعکاس های پس از آن سیلی محکمی بر صورت رهبر جمهوری اسلامی ایران بود تا شاید درس عبرتی گردد تا دست از ظلم و جور بردارد، به بررسی مجازات شلاق پرداخته و برخلاف قانون، وجدان و اخلاق بودن مجازات شلاق، برای این دانشجوی بی گناه و فعال سیاسی را به نظر گرامیتان می رسانم.
مجازات شلاق از جمله مجازات های بدنی ای است که در قوانین جمهوری اسلامی ایران به رسمیت شناخته شده است. این در حالی که در قوانین و مقررات مطابق با موازین حقوق بشر از جمله منشور حقوق بشر سازمان ملل و میثاقین بین المللی، چنین مجازاتی برخلاف کرامت ذاتی انسان ها محسوب می گردد.
امروزه در کشورهای حامی حقوق بشر، از چنین مجازات هایی به هیچ وجه استفاده نمی شود چرا که:
۱-همانطورکه مرقوم گردید، شلاق مجازاتی، غیر انسانی است که در دوران بسیار دور مورد استفاده حاکمان زورگور و ظالم و دیکتاتور  قرار می گرفته و در دهه های اخیر به خصوص پس از انقلاب کبیر فرانسه کارایی خود را از دست داده و دیگر این دست از کشورها، از چنین مجازاتی استفاده نمی کنند.

بیانیه ۴۵ وبلاگ نویس ایرانی در محکومیت حکم شلاق سمیه توحیدلو


چهل و پنج وبلاگ نویس و روزنامه نگاری که وبلاگ دارند در محکومیت اجرای نمادین حکم شلاق برای سمیه توحید لو وبلاگ نویس و پژوهشگر علوم اجتماعی دانشگاه تهران بیانیه ای خطاب به مردم ایران منتشر و این حکم غیر انسانی را موجب وهن کرامت انسانی و آزادی بیان دانستند.
متن این بیانیه چنین است:
مردم شریف ایران!
اجرای نمادین حکم شلاق و وارد آوردن زخمهای عمیق بر روح وبلاگ نویس بی‌گناهی که تنها جرمش آزادگی است، به ضرب افکار عقب مانده جزم اندیشان، بار دیگر نقاب از چهره دستگاه مدعی عدالتی برداشت که به رغم رشد روز افزون غارت اموال بیت المال و آمارهای جنایی و مفاسد اجتماعی، تمام توان خود را به بستن دهان منتقدان و دگراندیشان و بند و شلاق و زندان کشیدن آنان بکار بسته است!
تاریخ رسانه‌های فارسی زبان این روز‌ها شاهد اجرای نمادین حکم شلاق «سمیه توحیدلو» توسط منادیان عدالت بوده است وبلاگ نویسی که جرمش تنها دعوت مردم به حضور گسترده در انتخابات و دفاع رای و عقیده و نظر مردم بوده است.
با این همه تاریخ گواهی خواهد داد که آنکه در این ماجرا، تحقیر و سرخورده شده است، نه «سمیه توحیدلو» که نظام «قضا» یی است که مقدمات چنین سقوط و انحطاطی را برای خود فراهم کرده بود و هم‌چنان با شتاب و شدت به سقوطِ خود ادامه می‌دهد.
دستگاهی که همه‌ی ارکان قانونی و اخلاقی و شرعی‌اش ناگهان با هم فروریخته است و چیزی جز بلهوسی و فسق و رسوایی در بطن‌اش نمانده است. با این عمل ننگین نه سمیه توحیدلو که تمام وبلاگنویسان ایرانی تحقیر شده‌اند. آن‌ها می‌خواهند ما را تحقیر کنند و نشان بدهند کاری از دست ما بر نمی‌آید. مستبدان دینی حاکم بر حال و روز ایران می‌خواستند مردم را با شلاق زدن تو ساکت کنند! چه خیال خامی!
ما امضا کنندگان این نامه ضمن محکوم کردن این عمل قبیح و ناعادلانه، اعلام می‌داریم که قلم را می‌توان شکست، دهان را می‌توان به ضرب شلاق و باتوم و بند و زنجیر بست، اما اندیشه را هرگز به هیچ راه و روش مستبدانه‌ای نمی‌توان زندانی و زنجیر کرد.
ما امضا کنند این بیانیه ماجرای اجرای نمادین ۵۰ ضربه شلاق بر پیکر سمیه توحیدلو را وهن به آزادگی و کرامت انسان و قلم و اندیشه می‌دانیم و قویاً آنرا محکوم و حمایت خود را از این وبلاگ نویس آزاده و سرافراز را اعلام می‌داریم.
این بیانیه به امضای وبلاگ نویسان و روزنامه نگارانی چون: احمد جلالی فراهانی، فرشته قاضی، مسیح علی نژاد، سعیده امین، امیر محسن محمدی، علیرضا رضایی، حنیف مزروعی، سارا امت، سحر بیاتی، مرتضی اصلاحچی، نازنین کاظمی، تارا بنیاد، سولماز شریفی، فرهمند علیپور و امید حبیبی نیا رسیده است.
یادآوری می شود که خانم سمیه توحیدلو که یکی از فعالان ستاد میرحسین موسوی کاندیدای اصلاح طلب  بود،یک روز پس از نمایش انتخابات سال ۸۸ بازداشت و پس از گذشت نزدیک به سه ماه زندان با وثیقه آزاد شد. وی اخیرا به اتهام «توهین به رئیس جمهور» به زندان و شلاق محکوم شده بود که مدت یک سال زندان وی بخشوده و حکم شلاق نیز به صورت نمادین در روز چهارشنبه در زندان اوین به اجرا درآمد. وی ساعاتی پس از اجرای این حکم در وبلاگ خود نوشت که احساس تحقیر کرده است اما بر عزم خود برای پیگیری مطالبات پایدار است.
آزادی بیان

بهمن توتونچی پس از نوشتن مطالبی در رابطه با عرفان قانعی فرد بازداشت شد

kurdane.com

بهمن توتونچی فعال فرهنگی کرد پس از نوشتن دو مطلب در رابطه با آقای عرفان قانعی فرد که در سایت کردانه پبلیش شده بود، پنج شنبه توسط اداره اطلاعات سنندج در یکی از کافینتهای سنندج دستگیر و بازداشت شد. کردانه با تماس با یکی از اعضای خانواده آقای توتونچی در رابطه با این خبر سئوال نمود. آنها ضمن تائید خبر بازداشت گفتند علت بازداشت به احتمال زیاد نوشتن مطلب در رابطه با قانعی فرد بوده است و تا امروز شنبه با مراجعه به مسئولین امنیتی انها جوابی در رابطه با محل نگهداری وی ندادند. خانواده توتونچی نگران حال وی می باشند و از همه آزادیخواهان و فعالین حقوق بشری می خواهند به دستگیری وی اعترض نمایند.
رادیو کردانه

نگرانی عمیق اتحادیه اروپا از اوضاع حقوق بشر در ایران

article picture


کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه با صدور بیانیه ای بار دیگر «نگرانی عمیق» خود را از وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز داشت.
وی در این بیانیه، صدور احکام سنگین برای فعالان حقوق بشر در ایران را محکوم کرد. خانم اشتون در این بیانیه نوشته است «از شنیدن حکم دادگاهی در ایران که خانم ستوده را به یازده سال زندان محکوم کرده است، عمیقا آشفته شدم. خانم ستوده سالها برای دفاع از فعالان حقوق بشر زحمت کشید. همچنین حکم چهار سال زندان برای خانم شیوا نظر آهاری، همراه با مجازات های بدنی برای من جای نگرانی دارد».
نسرین ستوده، وکیل دادگستری و از اعضای کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز علیه زنان است و شیوا نظر آهاری، فعال حقوق بشر و سخنگوی سابق کمیته گزارشگران حقوق بشر است.
به گفتۀ کاترین اشتون، احکام و بازداشت های اخیر نشان دهندۀ «شرایط دشوار» فعالان حقوق بشر در ایران است.
در بخش دیگری در این بیانیه خانم اشتون اضافه کرد: «هر دوی این زنان برای تضمین و دفاع از حقوق قانونی شهروندان ایرانی تلاش کرده اند. ایران اخیرا به عضویت کمیسیون سازمان ملل متحد در امور زنان در آمده است. حال آن که این دو زن که برای حافظت از حقوق دیگران مبارزه می کردند، از حقوق کاملاً اولیۀ خود نیز محروم شده اند.»
کاترین اشتون، همچنین بازداشت عبدالفتاح سلطانی حقوقدان و پایه گذار کانون مدافعان حقوق بشر در ایران را محکوم کرد و اظهار داشت این بازداشت ها «کاهش آزادیهای سیاسی و مدنی در ایران» را بازگو می کند.
عبدالفتاح سلطانی، حقوقدان و فعال حقوق بشر، روز شنبۀ گذشته بازداشت شد. او در سال 1387 برنده جایزۀ موسسۀ «حقوق بشر نورنبرگ آلمان» شده بود. آقای سلطانی وکالت اکبر گنجی، زهرا بنی‌یعقوب، زهرا کاظمی، و هاله اسفندیاری را در پرونده های قضایی آنها به عهده داشت.
از سوی دیگر خانم اشتون آزادی دکتر آرش علایی، پزشک متخصص ایدز را که از سال 2008 میلادی زندانی بود، مورد ستایش قرار داد اما ناراحتی خود را در مورد 1200 «زندانی سیاسی» که هنوز در بازدشت هستند ابراز کرد.

http://parsdailynews.com/89640.htm
یورونیوز

توصیه های خامنه ای به کشورهای عربی بدون اشاره به انقلاب مردم سوریه علیه بشار اسد

article picture


خامنه ای در سخنرانی که در کنفرانس موسوم به بیداری اسلامی در تهران ایراد کرد به کشورها و ملت های عرب توصیه نمود که به کشورهای غربی و به ویژه به ناتو، آمریکا، انگلستان، فرانسه و ایتالیا اعتماد نکنند، زیرا، در پشت لبخندهای رهبران این کشورها خیانت و توطئه نهفته است. رهبر جمهوری اسلامی سپس از کشورهای عربی خواست که راه حل مشکلات خود را در اسلام جستجو بکنند. رهبر جمهوری اسلامی به غیر از جنبش مردم سوریه از دیگر جنبش های جاری جهان عرب پشتیبانی می کند و مدعی است که منشاء این جنبش ها انقلاب اسلامی ایران است. هنگامی که آیت الله خامنه ای برای اولین بار چنین ادعایی را در مورد انقلاب مصر ایراد کرد، سازمان سنتی اخوان المسلمین در واکنش تأکید نمود که انقلاب مصر بر خلاف ادعای رهبر جمهوری اسلامی ایران انقلابی ایدئولوژیک یا مذهبی نیست و انقلابیان مصر نیز قصد ایجاد یک حکومت مذهبی را ندارند. در عوض بسیاری از جوانان مصری و تونسی اعتراف می کنند که مهمترین سرمشق آنان در نبرد با دیکتاتوری های سابق این دو کشور جنبش سبز در ایران بوده که از جمله خواسته هایشان پایان گرفتن ولایت فقیه و استقرار یک جمهوری ایرانی بوده است.
منوتو
 

منبع حکومتی :پیامی به اردوغان دادیم که شوکه شد

article picture

منبع حکومتی:" پس از ابلاغ این پیام به نخست وزیر ترکیه، اردوغان به شدت تحت تأثیر قرار گرفته و از چنین برخوردی کاملاً شوکه شده است."
عصر ایران با عنوان (هشدار شدیداللحن جمهوري اسلامي به ترکیه)نوشت: یک مقام عالیرتبه نظام در پیامی به رجب طیب اردوغان به شدت نسبت به فتنه انگیزی‌های جدید ترکیه در صحنه منطقه هشدار داده و سرنوشت این گونه خدمات به آمریکا را محتوم به سرنگونی دانسته است.
هفته‌نامه 9 دی در جدیدترین شماره خود که امروز شنبه منتشر شده، نوشته است که در پیام این مقام عالیرتبه به نخست وزیر ترکیه اعلام شده که پایتان را از گلیم خود درازتر نکرده و گمان نکنید کسانی که عروسک دست آمریکا در منطقه شوند، خواهند توانست در منطقه جای پایی برای خود بیابند.
در ادامه این پیام به اردوغان که اخیراً سیاست‌هایی در راستای منافع آمریکا در منطقه ایفا کرده و از یک‌سو سوریه را رسماً تهدید نموده و از سوی دیگر به ناتو اجازه برخورداری از پایگاه نظامی گسترده داده، اعلام شده که سرنوشت چنین اقداماتی در منطقه آن است که عروسک‌های دست آمریکا با سر به زمین خواهند خورد.
بر اساس آنچه 9 دی نوشته، پس از ابلاغ این پیام به نخست وزیر ترکیه، اردوغان به شدت تحت تأثیر قرار گرفته و از چنین برخوردی کاملاً شوکه شده است.

پارس دیلی نیوز

نامه سرگشاده اهل سُنت به آیت الله خامنه ای

article picture

قافیه سنجان چو قلم در کشند / گنج دو عالم به سخن بر کشند


دکـتـرعـبـدالسـتـار دوشـوکـی: گنج سخن موجود در این رنجنامه توسط پاره ای از نمایندگان و فعالان اهل سنت در داخل کشور که امکان امضاء و نشر این نامه برای آنان، علیرغم درکشیدن قلم، به دلایل واضح، میسر نیست، برای نگارنده ایمیل شده است. از من درخواست شده با رعایت امانتداری استفهامی و با پرهیز از واژه ها و ادبیات رایج در بین اپوزیسیون برونمرزی، خواسته های برحق و مطالبات قانونی و مشروع اهل سُنت را ویرایش و جهت اطلاع و انتشار در رسانه های فارسی زبان منعکس کنم.

بسم الله الرحمن الرحيم
(وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعاً وَلا تَفَرَّقُوا)
حضور محترم آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران

پیام آنحضرت بمناسبت افتتاح نخستين كنفرانس دو روزه بينالمللي بيداري اسلامي که امروز شنبه ۲۶ شهریور ماه در پایتخت ایران اسلامی عزیز آغاز بکار کرد مایه مسرت و امیدواری می باشد. حضرتعالی در پیام خویش فرمودید: "توصیهی مهم دیگر پرهیز از اختلافات مذهبی، قومی، نژادی، قبیلهئی و مرزی است. تفاوتها را به رسمیت بشناسید و آن را مدیریت کنید. تفاهم میان مذاهب اسلامی کلید نجات است. آنها که آتش تفرقه مذهبی را با تکفیر این و آن دامن میزنند، اگر خودشان هم ندانند مزدور و عملهی شیطانند". در پیام حضرتعالی آمده است: "آزادی، عدالتخواهی، تسلیم نشدن در برابر استبداد و استعمار، نفی تبعیضهای قومی و نژادی و مذهبی، نفی صریح صهیونیزم. اینها ارکان نهضتهای امروز کشورهای اسلامی است و همه برگرفته از اسلام و قرآن است" و هشدار دادید که " پشت این لبخندها و وعدهها، توطئه و خیانت نهفته است". و گروهها و اشخاصی را که در صدد تصاحب سهم ویژه در غنیمت های به دست آمده از قیام های اسلامی مردم هستند، نفی کردید.

محاکمه پروین مخترع و بی خبری از کوهیار گودرزی



درحالی که بیش از چهل و پنج روز از دستگیری کوهیار گودرزی می گذرد اما تاکنون هیچ یک از دستگاه های امنیتی و قضایی مسئولیت بازداشت وی را به عهده نگرفته اند و مسئولان زندان اوین از پاسخ به بستگان این فعال حقوق بشر سر باز می زنند. این در حالی است که جلسه محاکمه پروین مخترع مادر کوهیار نیز برگزار شده است.
اتهام او مصاحبه با رسانه های بیگانه و توهین به مقام رهبری و شهداست. وی در حالی در زندان مرکزی کرمان با زندانیان عادی نگهداری می شود که از امکان تماس تلفنی محروم است و خواهران و مادر وی نیز تنها با تصمیم مسئولان می توانند با وی ملاقات کنند.
یکی از نزدیکان پروین مخترع با اشاره به اینکه وی هم اکنون در زندان مرکزی کرمان در بازداشت موقت است، در خصوص آخرین وضعیت وی به "جرس" می گوید: "دادگاهی برای خانم مخترع برگزار کردند و حدود بیست روز دیگر مشخص خواهد شد چه حکمی برای مادر کوهیار صادر خواهد شد. الان هم خانواده اش هر زمانی که خود آقایان اطلاع دهند می توانند با وی ملاقات کنند."

اعتصاب غذای فعالان مدنی بازداشت شده در تبريز


عبدالله صدوقی از فعالین مدنی آذربایجان که دوم شهریورماه در جلسه افطاری به همراه سی تن از فعالان دیگر در شهر تبریز بازداشت شده بود، در پی اعتصاب غذای ۱۷ روزه دچار خونریزی معده شده است.
ماموران امنیتی دوم شهریور با مراجعه به منزل مصطفی عوض‌پور که حدود ۳۰ نفر از فعالین تبریزی برای صرف افطار و مذاکره موضوع رد طرح دوفوریتی آبرسانی به دریاچه ارومیه در آن محل تشکیل جلسه داده بودند، همه افراد حاضر در جلسه را بازداشت کرده‌اند.
هم اکنون ۱۵ تن از دستگیر شدگان طی دادگاهی، بدون دسترسی به وکیل مدافع به دوسال حبس تعلیقی و ۴ ماه حبس تعزیری محکوم شده‌اند و وضعیت ۱۵ تن دیگر هنوز معلوم نیست.
برادر عبدالله صدوقی در رابطه با اعتصاب غذای برادرش در گفتگو با رادیو فردا می‌گوید: «از دوم شهریور که ایشان دستگیر شدند، در اطلاعات اعتصاب غذای خشک و‌تر کرده بود که منجر به خونریزی معده وی شده است. ماموران امنیتی بعد از خونریزی معده عبدالله و وخامت حال وی، ایشان را به بهداری زندان منتقل کردند.»
بگفته وی، برادرش بعد از خونریزی معده و انتقال به بهداری، نهایتا به اعتصاب خذای خود خاتمه داده، اما در حال حاضر (به خاطر خونریزی معده) قادر به خوردن غذا نیست.
برادر عبدالله صدوقی در ادامه می‌گوید که یک بار با برادرش ملاقات داشته، هم اکنون عبدالله بدون تفهیم اتهام در زندان است و یک ماه قرار بازداشت برای وی صادر شده است.
طبق برخی گزارشات به غیر از آقای صدوقی، حداقل دو فعال آذربایجانی دیگر که در جریان مراسم افطاری بازداشت شده بودند نیز اعتصاب غذا کرده‌اند. «موسی برزین خلیفه لو» وکیل دادگستری که قبلا وکالت تعدادی از فعالین مدنی ایران را برعهده داشته و مهدی حمیدی شفیق. 

کنگرهء ملی و آلترناتيو باسمه ای هم به بازار آمد! - اسماعيل نوری علا


اکنون زمينه برای ايجاد يک اردوگاه جديد در ميان دو اردوگاه واقعاً موجود ِ «اصلاح طلبی» و «انحلال طلبی» بوجود آمده که شايد بتوان آن را نوعی «اصلاح طلبی انحلال طلب» دانست؛ يعنی اردوگاهی که می گويد حکومت را منحل می کنيم اما از طريق اصلاح چرا که نمی خواهيم اسلاميت اش از دست برود. به همين دليل، مثلاً، آقای واحدی که، از يکسو، می گويد «من اصلاح طلب واقعی هستم و اميدوارم که تا آخر عمرم هم اصلاح طلب بمانم»، از سوی ديگر، می خواهد فقط «اين حکومت» را (که بقول مريدش، آقای کروبی، نه جمهوری است و نه اسلامی) منحل کند؛ و اين يعنی همان حرف مشهور سعيد حجاريان که فرمود: «اصلاح طلبی مرد؛ زنده باد اصلاح طلبی!»
esmail@nooriala.com

تا قبل از شکل گرفتن جنبش سبز، و حتی تا دو ماه پيش، سخن گفتن از ضرورت ايجاد يک «کنگرهء ملی» و ساختن «آلترناتيو»ی در برابر حکومت اسلامی، آن هم در «خارج کشور»، حکم کفر گوئی را داشت و کمتر کسی به اينگونه پيشنهادات(1) عنايت می کرد و اغلب دست اندرکاران سياست آنها را از مقولهء «داستان های تخيلی» می دانستند. اگرچه تحولات يک سالهء نخست جنبش سبز موجب روشن شدن واقعيت فقدان يک رهبری منسجم و «ساختارشکن» و رها از ترس و سرکوب شد، اما همچنان آن راه حل ها که گفتم مورد ترديد بود و هرگونه اقدامی در خارج کشور بعنوان «تضعيف رهبری داخل کشور» و «اقدام برای جلب حمايت کشورهای غربی» و «فرو هشتن استقلال و منافع ملی» تلقی می شد. برخی اين پيشنهادات را «هخائی» می دانستند(2) و عده ای ديگر در آن ها رد پای گرته برداری از داستان «چلبی» و «کرزای» را می جستند(3). فتوا پشت فتوا بود که می آمد: «ای انحلال طلب خيال پرداز! حتی اگر می خواهی حکومت اسلامی را از سر راه برداری نبايد دست از همکاری با اصلاح طلبان (از خاتمی گرفته تا موسوی و کروبی) برداری و، پس، نبايد شعار "انحلال" سر دهی و در جرگهء "انحلال طلبان" درآئی. شعار "انحلال طلبی" فقط آدم ها را می پراکند. مردم کار و زندگی دارند، به ايران رفت و آمد دارند، شما سکولار هستی؟ باش! مگر خود اعتقاد به يک حکومت سکولار به معنی خواستاری نبودن حکومت اسلامی نيست؟ پس چرا بايد بيخود و بی جهت شعار انحلال سر داد؟ مگر نمی بينيد که خود مهندس موسوی و کروبی هم ته دل شان سکولار هستند اما مصلحت نمی دانند که اين حرف مطرح شود. تاکتيک آنها حرکت تدريجی در راستای تضعيف حکومت است. تا اينکه حکومت آنقدر به پيسی بيافتد تا خودش، بوسيلهء وزارت کشورش ترتيب يک "انتخابات خوب و درست و حسابی" را بدهد و خودش خودش را سرنگون کند». آری، از اين نوع سخنان بسيار بود.
در اين ميان اما يک آدم شجاع هم در جمع اصلاح طلبان پيدا شد که، در برابر کرنش ها و سازش های امثال محمد خاتمی برای بازگشت حقيرانه به حاکميت، صدا بلند کرد که «اگر اصلاح طلبی اين است، من مفتخرم اعلام کنم که اصلاح طلب نيستم»(4). و اينجا بود که گمان ها بر آن شد که می شود در برابر واقعيت جاری به جائی رسيد که هويت اصلاح طلبی خود را نيز انکار کرد.
اما آيا اين انکار (مطرح شده از جانب آقای مجتبی واحدی، مشاور آقای کروبی) می توانست لزوماً آدم را به اردوگاه مقابل بکشاند و «انحلال طلب» کند؟ 

اخراج بهرام اسماعیل بیگی، فعال سابق دانشجویی از محل کار



بهرام اسماعیل بیگی، فعال سابق دانشجویی و مسئول شعبه استان اصفهان ادوار تحکیم، با دخالت مقامات امنیتی استان اصفهان از محل کار خود اخراج شد.
به گزارش ادوارنیوز، این اتفاق در پی دستور کتبی اداره اطلاعات استان اصفهان به حراست مجتمع فولاد مبارکه رخ داده که آقای اسماعیل بیگی در آنجا مشغول به کار بوده است.
بر اساس این گزارش دلیل این اخراج در نامه‏ای که اداره اطلاعات به حراست مجتمع فولاد مبارکه ارسال کرده «موارد مطروحه» ذکر شده است. با این حال به گفته آقای اسماعیل بیگی هیچ مورد مطروحه مشخصی در این نامه ذکر نشده است.
مسئول شعبه اصفهان ادوار تحکیم گفته است که تا قبل از این چندین ماه تحت فشارهای امنیتی شدید و بازجویی‏های موردی دستگاه‏های امنیتی این استان بوده است. وی هم چنین در آخرین بازجویی تهدید به اخراج از کار و بازداشت شده است و مقامات امنیتی شروطی را برای وی عنوان کردند که در صورت نپذیرفتن آن‌ها باید منتظر اخراج و زندان باشد.
بهرام اسماعیل بیگی همچنین به عنوان مشاور در پروژه‌های خطوط انتقال نفت و گاز در خوزستان فعالیت داشته که سال گذشته از آنجا نیز با دستور دستگاههای امنیتی اخراج شده است.
وی گفته است شرایط اداره اطلاعات استان اصفهان شامل ترک فعالیت‌های سیاسی بطور کامل، استعفا از ادوار تحکیم و اعلام برائت و همچنین موضع گیری علیه ادوار و جنبش سبز طی چندین مصاحبه می‌شدند که وی در‌‌ همان بازجویی ابتدایی کتبا اعلام کرده است که هیچ کدام از این شروط را نخواهد پذیرفت. به گفته وی مقامات دستگاه امنیتی اعلام کرده بودند که در پی عدم پذیرش شروط مطرح شده، باید منتظر عواقب حرکت خود باشد.
این عضو سابق دفتر تحکیم وحدت دارای ۵ سال سابقه کار در مجتمع فولاد مبارکه بوده است.
هرانا

اعدام يک شهروند در اروميه به اتهام محاربه



 بامداد امروز شنبه بیست و ششم شهریورماه، یک شهروند اهل ارومیه به دستور مراجع قضایی در محوطه زندان مرکزی این شهر به دار آویخته شد.
به گزارش موکریان، این شهروند که خداداد رشیدی نام داشت حدود ۵ سال پیش توسط نیروهای حکومتی بازداشت و به اتهام محاربه از سوی مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود که این حکم سحرگاه امروز در زندان مرکزی ارومیه به اجرا درآمد.
گفته می‌شود جنازه رشیدی پس از اجرای حکم به خانواده‌اش تحویل داده شده است.
لازم به ذکر است احسان مجتوی وکیل این شهروند در گفتگو با آژانس خبری موکریان خبر اعدام موکلش را تأیید نمود.
موکریان

اعتصاب کارگران متروی اهواز وارد بیستمین روز خود شد


مدیرعامل سازمان قطار شهری اهواز ضمن اشاره به اینکه اعتصاب کارگران متروی اهواز وارد بیستمین روز خود شده است پیمانکار این پروژه را مقصر اصلی این مسئله دانست.
عباس هلاکویی، مدیرعامل سازمان قطار شهری اهواز، شرکت چینی کیسون (پیمانکار و یکی از دو فاینانسور قطارشهری اهواز) را مقصر اصلی تعطیلی این پروژه در ۲۰ روز گذشته و اعتصاب کارگران عنوان کرد و افزود: "با توجه به فشارهایی که شهروندان در زمان اجرای قطار شهری متحمل شده‌اند، پیمانکار با تاخیر تعمدی در اجرای پروژه، حق مردم اهواز را تضییع کرده است."
به گزارش فارس، وی با اشاره به اینکه کارگران قطار شهری به دلیل مطالبات خود از پیمانکار در ۲۰ روز گذشته دست از کار کشیده‌اند، اظهار داشت: "پیمانکار، عامل تعطیلی پروژه قطارشهری است و نه کارگران؛ تاخیر چند ماهه در اینگونه پروژه‌ها «عادی» است و پیش از این نیز اتفاق افتاده اما منجر به تعطیلی پروژه نشده بود."
هلاکویی تصریح کرد: "بر اساس اسناد موجود پیمانکار طلبی از کارفرما ندارد و نمی‌توانیم به پیمانکار پول اضافه بدهیم زیرا که این سرمایه متعلق به مردم است."
وی افزود: "قرار بود برای بازگشت به کار کارگران، معادل یک ماه حقوق را سازمان قطارشهری و یک ماه حقوق را نیز پیمانکار تقبل کند، اما پیمانکار به بهانه کمبود مالی نه تنها حاضر به پرداخت حقوق یک ماهه کارگران نشده بلکه به خاطر منافع خود به پرداخت یک ماه حقوق توسط سازمان قطارشهری هم راضی نیست."

دستگیری فرزانه نوری برای دستگیری پسرش از مدیران سایت مجذوبان نور

article picture


روزیک شنبه گذشته فرزانه نوری از دراویش گنابادی توسط مامورین امنیتی و درحالی که حکم بازداشت توسط آنها ارائه نشد بازداشت شد. فرهادنوری فرزند وی درگفت وگو با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که اداره اطلاعات شیراز مسوول این دستگیری است.
وی در خصوص نحوه بازداشت مادرش به کمپین گفت: « مامورین امنیتی ساعت یک شب۲۰ شهریور بدون ارائه حکم قانونی و قضایی به منزل ما مراجعه کردند و پس از تفتیش منزل و ضبط تمامی کتب عرفانی و عکس های بزرگان دروایش گنابادی و رایانه من، مادرم را دستگیر کردند.» او افزود که از زمان دستگیری او تماس تلفنی با منزل نداشته است: « متاسفانه پیگیری های وکلا تا کنون هیچ نتیجه ای نداشته و اجازه ملاقات با مادرم رو ندادند… با پیگیری هایی که انجام دادیم اطلاع پیدا کردیم که به احتمال زیاد ایشان را به اداره اطلاعات شیراز معروف به پلاک ۱۰۰ منتقل کردند.»
وی درخصوص سابقه بازداشت مادرش به کمپین گفت: «در حادثه ی تخریب حسینه قم در سال ۸۴ مادرم به همراه نزدیک به ۱۵۰۰ نفر دیگر از دراویش بازداشت شدند.» او در خصوص افزایش فشارهای امنیتی برگروه مذهبی دراویش گنابادی اضافه کرد: « اگر شما اخبار سایت مجذوبان نور که پایگاه اطلاع رسانی دراویش گنابادی هست رو پیگری کنید میبینید که هفته ای نیست که از طرف مامورین امینتی به دراویش گنابادی از طریق بازداشت ، احضار و … فشاری وارد نشده باشد…. از سال ۸۴ می شود حداقل به بیش از ۳۰۰ مورد از این گونه فشار ها اشاره کرد، مثلا فشارهای بعد از تخریب حسینه فم ، حسینیه بروجرد، جلوگیری از دفن اموات در مزار سلطانی بیدخت ، دستگیری و محاکمه و ابطال پروانه وکلات وکلای دراویش گنابادی ، محاکمه دسته جمعی دراویش ، احضار های تلفنی دراویش از طرف نیروهای امینتی و غیره که در هر کدام از این واقعه ها چندین تن از دروایش گنابادی بازداشت به زندان انداخته شدند.»
فرزند این زندانی عقیدتی درخصوص نگرانی های خانواده از این دستگیری به کمپین گفت: «من الان از وضعیت سلامت و فشارها و شکنجه هایی که توسط مامورین امنیتی بر ایشان وارد میشه واقعا نگرانم ، این تنها نگرانی من نیست ، همه ی خانواده های دراویشی که عزیزانشان بی گناه بازداشت شدند نگرانیم، من با خانواده های اقای امیر اسلامی ، فرشید یداللهی ،صالح مرادی و حمید مرادی ارتباط داشتم و خانواده و همسر این عزیزان واقعا از وضعیت جسمی آنها نگرانند.»
فرهادنوری که از گردانندگان سایت مجذوبان نور است درخصوص دستگیری های دروایش همچنین به کمپین گفت: «علت اصلی بازداشت شدن این یازده تن(حمید مرادی سروستانی،رضا انتصاری،علیرضا روشن،علی کرمی،مهدی اسنالو،مهدی حسینی،علی آسترکی،مصطفی عبدی،مهران رهبری،نصرت طبرسی،علی معظمی) بیشتر به این دلیل است که می خواهند از انتشار اخبار موثق دراویش گنابادی و اتفاقاتی که در این یک هفته گذشته در شهرستان کوار افتاده که شامل دستگیر شدن دراویش و کشته شدن یکی از دراویش گنابادی است، جلوگیری کنند.»
وی در خصوص دلیل مادرش و نیز گفت: « در مورد فرشید یداللهی دستگیری ایشان در ادامه بازداشت وکلای دراویش گنابادی بوده که از هفته پیش تا کنون سه نفر از وکلای دراویش گنابادی را بازداشت کردند و در مورد مادرم خانم فرزانه نوری باید بگویم چون هدف اصلی بازداشت ها تلاش برای تعطیلی سایت مجذوبان نور که پایگاه اطلاع رسانی دراویش گنابادی بوده و بنده هم بعنوان یکی از مدیران این سایت هستم و چون که آقایان امکان دسترسی به من رو نداشتن برای فشار آوردن به خانواده و بنده اقدام به دستگیری مادرم نمودند که شاید از این طریق بتوانند من را نیز دستگیر کنند و واقعا نمیدانم باید در جواب همچنین حرکتی چه باید گفت ؟ مادر من هم مثل خیلی از مادران و همسران ایرانی از دراویش گنابادی بوده و هیچ فعالیت خاص جناحی و یا سیاسی نداشته و حتی ایشون عضو مدیران یا پرسنل سایت مجذوبان نور هم نیستند.»
آقای نوری درباره آخرین وضعیت بازداشت شدگان شهرستان کوارچگونه است گفت:‌ «طبق آخرین اخباری که از دراویش بازداشت شده حادثه کوار بدستم رسیده تعدادی از دراویش با صدرو قرار کفالت آزاد شدند و برای تعدادی از این دراویش قرار وثیقه صادر شده که تعدادی از این دراویش حاضر به تودیع وثیقه نشده اند. یکی از سه درویش مجروح شده آقای ابراهیم فضلی که مورد اصابت گلوله قرار گرفته بودند و در بیمارستان بستری و تحت درمان بودند روز شنبه توسط مامورین امنیتی به مکان نامعلومی انتقال داده شده اند و آقایان محمد علی سعدی و اصغر کریمی نیز همچنان تحت تدابیر امنیتی در بیمارستان رجایی شیراز بستری هستند. طبق آخرین اخباری که از ۱۱ نفر مدیر و پرسنل سایت مجذوبان نور در دست داریم پرونده ی آنان در شعبه ۵ دادسرای مقدس ، زندان اوین تحت رسیدگی هستند ولی هنوز از نحوه نگهداری ، حال جسمی آنان اطلاعی در دست نیست و متاسفانه هنوز مسئولین اجازه ملاقات با وکیل را به این بازداشتی ها نداده اند و پیگیری خانواده های این زندانی ها برای دریافت پاسخ از مراجع قضایی در مورد اتهام این ۱۱ نفر بی پاسخ مانده است.»
فرهاد نوری افزود: « امیدوارم که هرچه زودتر از شرایط و حال تمامی دراویشی که دستگیر شدند اطلاع پیدا کنیم.چون واقعا نمیدونیم توی چه شرایطی و تحت چه فشارهایی هستند و از نگران وضع سلامتیشون هستیم.به خصوص اقایان اسلامی و مرادی که دچار ناراحتی شدید قلبی هستند.»
کمپین بین المللی حقوق بشردرایران

بازداشت خودسرانه و آزار قضایی مدافعان حقوق بشر در ایران ادامه دارد

article picture

بیانیه مطبوعاتی ـ برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر :
بازداشت خودسرانه و آزار قضایی مدافعان حقوق بشر در ایران ادامه دارد.
نسرین ستوده ـ 6 سال زندان و 10 سال محرومیت از وکالت
محمد سیف زاده ـ اتهام تازه
فرشید یداللهی، امیر اسلامی، افشین کرمپور، امید بهروزی ـ بازداشت
سمیه توحیدلو ـ 50 ضربه شلاق
فرانک فرید ـ بازداشت
پاریس ـ ژنو، 25 شهریور 1390: برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، که برنامهء مشترک «فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر» (FIDH) و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه» (OMCT) است، سرکوب مدافعان حقوق بشر در ایران، به ویژه وکلای دادگستری و مدافعان حقوق زنان را محکوم می کند.
در روزهای گذشته، آزار و اذیت قضایی وکلای دادگستری ایران ادامه داشته است. در روز 23 شهریور 1390، خانم نسرین ستوده، وکیل برجسته حقوق بشری که با دفاع از نوجوانان محکوم به مرگ، زندانیان عقیدتی، فعالان حقوق بشر و کودکان قربانی تعدی شناخته شده است، در شعبه 54 دادگاه تجدید نظر به 6 سال زندان و 10 سال محرومیت از اشتغال به حرفه وکالت محکوم شد. به این ترتیب، دادگاه تجدید نظر حکم 11سال زندان، 20 سال محرومیت از اشتغال به حرفه وکالت و 20 سال ممنوعیت خروج از کشور را که شعبه 26 دادگاه انقلاب اسلامی به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» و «عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر» صادر کرده بود، کمی کاهش داد. اتهام های علیه خانم ستوده در اساس به خاطر مصاحبه های او است که درباره موکلان زندانیش پس ازانتخابات مورد مناقشه ریاست جمهوری 1388 با رسانه های خارجی انجام داده بود. خانم ستوده هنوز در بند 350 زندان اوین در بازداشت خودسرانه به سر می برد.
آقای محمد سیف زاده، عضو موسس کانون مدافعان حقوق بشر و وکیل سرشناس حقوق بشری، که از زمان دستگیری در فروردین 1390 تاکنون در زندان اوین به سر می برد، در روز 22 شهریور به دادسرا احضار و به او اتهام تازه «تبلیغ علیه نظام» تفهیم شد. گویا این اتهام در ارتباط با نامه ای است که او در 30 تیر 1390 از زندان به رییس جمهور پیشین خاتمی نوشت و در آن نقض گسترده قانون در قوه قضاییه را خاطرنشان کرد و متذکر شد که هیچ راه حلی به جز انحلال مراجع غیرقانونی مثل دادگاه های انقلاب اسلامی و دادگاه ویژه روحانیت وجود ندارد. به علاوه، به گفته او، موازین قانونی و حقوق شهروندی در مورد نزدیک به 200 زندانی سیاسی بند 350 زندان اوین که محل حبس اوست، رعایت نشده است. برنامه نظارت یادآوری می کند که شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی در تاریخ 7 آبان 1389 آقای محمد سیف زاده را به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» از طریق تشکیل کانون مدافعان حقوق بشر و «تبلیغ علیه نظام» از طریق مصاحبه با رسانه های بیگانه، به 9 سال زندان و 10 سال محرومیت از اشتغال به وکالت محکوم کرد. اما در خرداد 1390 به خانواده او اطلاع داده شد که حکم زندان او در تجدید نظر به 2 سال کاهش یافته است.

علاوه بر این، آقای فرشید یداللهی، وکیل دادگستری و عضو کمیسیون حقوق بشر کانون وکلا، که در دفاع از دراویش گنابادی شرکت داشته، در تاریخ 20 شهریور دستگیر شد. در زمان انتشار این بیانیه، خانواده آقای یداللهی اطلاعی از او ندارند. به گفته همسر وی، زمانی که آنها در یک مهمانی بودند، ماموران امنیتی به خانه میزبان حمله کردند و پس از شکستن در، آقای یداللهی را مورد ضرب و شتم قرار دادند و به او دستبند زدند. سپس لپ تاپ ها، کارت های شناسایی، تلفن های همراه، کامپیوترها و کتاب هایی را از خانه میزبان با خود بردند. این دستگیری در پی محکومیت آقای فرشید یداللهی و آقای امیر اسلامی ـ عضو دیگر کمیسیون حقوق بشر کانون وکلا و یکی دیگر از وکلای دراویش گنابادی ـ به 6 ماه زندان به وسیله دادگاه بدوی جزیره کیش به اتهام «جعل عنوان وکیل»، «اقدام علیه امنیت ملی»، «اشاعه اکاذیب» و «تشویش اذهان عمومی» رخ داده است. در اواسط ماه شهریور، تعدادی دیگر از وکلای دراویش در پی حمله به دراویش در شهر کوار (استان فارس در جنوب) دستگیر شده اند، از جمله آقایان امیر اسلامی، افشین کرمپور و سپس امید بهروزی. مصطفی دانشجو، یکی دیگر از وکلای دراویش، از اردیبهشت 1390 حکم 7 ماه زندان را در ساری در شمال ایران می گذراند.
آزار دیگر مدافعان حقوق بشر، به ویژه زنان مدافع حقوق بشر، نیز ادامه داشته است. خانم سمیه توحیدلو، وبلاگ نگار و دانشجوی دکترای رشته جامعه شناسی، که برای تنبیه فعالیتش در دفاع از حق رأی در تاریخ 24 خرداد 1388 دستگیر و پیش از آزادی با وثیقه 70 روز در بازداشت به سر برده بود، در روز 23 شهریور در زندان اوین 50 ضربه شلاق خورد. او در پی دستگیری در خرداد 1388، گویا به خاطر توهین به آقای احمدی نژاد در وبلاگش به یک سال زندان، 50 ضربه شلاق و جریمه نقدی محکوم شده بود، اما حکم زندان لغو شده بود.
خانم فرانک فرید، عضو کمپین یک میلیون امضا، در روز 12 شهریور 1390 در حال خرید دستگیر شد. دستگیری او به تظاهراتی ربط داده شده که همان روز در ارتباط با خشک شدن دریاچه ارومیه برگزار شده و تظاهرکنندگان از مقامات حکومت ایران خواسته اند سدهای روی رودخانه های منتهی به این دریاچه را برچینند. بنا به گزارش ها، خانم فرید در هنگام دستگیری مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. او هنوز در زندان مرکزی تبریز به سر می برد و از اتهام های او خبری در دست نیست.
سرانجام، خانم مریم بهرمن، فعال جامعه مدنی و دفاع از حقوق زنان، به ویژه با عضویت در کمپین یک میلیون امضا در شیراز، پس از چهار ماه بازداشت شامل 55 روز حبس انفرادی در روز 24 شهریور با وثیقه آزاد شد. او هنوز با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» روبرو است.
برنامه نظارت تداوم بازداشت خودسرانه و آزار و اذیت قضایی مدافعان حقوق بشر را در ایران که تنها به قصد تنبیه فعالیت های موجه حقوق بشری آنهاست، قاطعانه محکوم می نماید.
به همین ترتیب، برنامه نظارت مقامات ایران را فرا می خواند تمام مدافعان حقوق بشر را که در حال حاضر در این کشور در بازداشت هستند فورا و بدون قید و شرط آزاد کنند، به تمامی شکل های آزار علیه آنها پایان دهند و در هر شرایطی سلامت جسمانی و روانی آنها را بر اساس اعلاميه سازمان ملل در باره مدافعان حقوق بشر، اعلامیه جهانی حقوق بشر و عهدنامه های بین المللی حقوق بشر که ایران متعاهد آنهاست تضمین نمایند.
تماس برای اطلاعات بیشتر:
• FIDH: Karine Appy / Arthur Manet: + 33 (0) 1 43 55 25 18
• OMCT: Delphine Reculeau: + 41 (0) 22 809 49 39
پخش: جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران: lddhi(at)fidh.net یا lddhi.fidh(at)gmail.com

"10 ميليون بسيجی بايد 10 ميليون وبلاگ داشته باشند"

article picture
منبع حکومتی وابسته به سپاه: رئیس سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی بر لزوم فعالیت بسیج در حوزه مقابله با جنگ نرم دشمن و آثار سوء شبکه‌های اجتماعی تأکید کرد.
غلامرضا جلالی، در گفت‌وگو با فارس درباره شبکه‌های اجتماعی خارجی که در محیط اینترنت رو به گسترش است و کاربرانی در داخل کشور نیز دارد، گفت: 2 راهکار می‌توان ارائه کرد که یکی از آن‌ها توسعه شبکه‌های مثبت و خودی است و به عبارت دیگر در واقع بسیج ظرفیت‌های فرهنگی داخلی برای حضور در فضای وب و تولید محتوای مثبت فارسی است که خوشبختانه در سال گذشته این رشد بسیار خوب و قابل قبول بوده است.
سردار جلالی در ادامه به عنوان نمونه‌ای از نهادها و سازمان‌های موفق در حوزه توسعه فضای وب‌ مثبت و فارسی زبان به سازمان بسیج مستضعفین اشاره کرد و افزود: سازمان بسیج مستضعفین با شعار 10 میلیون بسیجی 10 میلیون وبلاگ در حال فعالیت است و اکنون شاهد آن هستیم که طی چندین ماه گذشته رشد بسیار قابل توجهی در این حوزه داشته‌ایم.
رئیس شورای سیاست‌گذاری نخستین همایش دفاع سایبری به مقاله یک دانشمند انگلیسی پیرامون شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی اشاره کرد و گفت: یکی از دانشمندان انگلیسی در یک مقاله‌ای اظهار داشت که در یک نمونه‌گیری صورت گرفته به نتیجه‌ای جالب رسیده است که در کشور ایران دومین موجودی محتوای علمی مربوط به حوزه علمیه قم است.
جلالی در ادامه به راهکار دوم مورد نظر خود اشاره کرد و افزود: استفاده از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی ارائه شده توسط غربی‌ها احتمال افزایش شبکه‌های جاسوسی در کشور را افزایش می‌دهد زیرا ممکن است، توجه به رویکرد شبکه‌های اجتماعی که ارائه خبر توسط کاربر است، به صورت خودکار بسیاری از اخبار برای مقاصد جاسوسی مورد استفاده قرار گیرند به همین دلیل باید مرز بین خبرنگار و کاربر مشخص شود، زیرا خبرنگار یک عنصر رسمی و مشخص شده است در حالی که جاسوس تنها به صورت مخفی اطلاعات را در اختیار شبکه قرار می‌دهد.
وی افزود: دشمنان به طور رسمی اعلام می‌کنند که می‌خواهیم با استفاده از اینترنت چمدانی بر روی کشورها تاثیرات مختلف فرهنگی بگذاریم در نتیجه باید با مشخص کردن قوانین شفاف و دقیق و آگاه‌سازی مردم و همکاری کمیسیون‌های مجلس و تصویب قوانینی به منظور تفکیک مرز خبرنگار و جاسوس از این تاثیرات سوء جلوگیری کرد.

پارس دیلی نیوز

نامه همسر شهید باکری به سمیه توحیدلو: من و همسر شهید همت هم آماده‌ایم تا شلاق بخوریم





همسر شهید حمید باکری، از سرداران افتخارآفرین دفاع مقدس، در نامه‌ای خطاب به سمیه توحیدلو، فعال ستاد میرحسین موسوی که به جرم انتقاد از احمدی‌نژاد دستگیر شده بود و روز چهارشنبه در زندان اوین شلاق خورد، نوشت: نمی دانم چگونه از شما عذر خواهی کنم. شما هیچ گناهی ندارید. آرمانهای ما این بود که جامعه ای داشته باشیم بر پایه عدل و قسط که در تمام دنیا نمونه باشد، بر هیچ کس ظلمی نرود، زمینه رشد همه انسانها فراهم شود، دیگر کسانی که “من ” هستند بر ما حکومت نکنند، بلکه “ما” شویم و غبار غم و غصه و فقر و بی فرهنگی را از جامعه به شیوه ی اخلاق و سیره پیامبر (ص) بشوییم. شما از جمله کسانی بودید که آن آرمانها را باور کردید، ولی می خواستید روش ها را تغییر دهید شاید نتیجه بهتری بگیرم. ما باید ممنون شما باشیم که از “من ” به “ما ” رسیدید.
به گزارش کلمه، فاطمه چهل امیرانی در این نامه همچنین اعلام آمادگی کرد که همانند توحیدلو شلاق بخورد، و خاطرنشان کرد: ظاهرا آقایان ترسیدند عدالت تعریف شده با تفکر آنان خدشه دار شود و باید حکم داده شده به شما اجرا می شد. به استناد همان تعریف از عدالت خیلی ها مثل من از طرف آقایان به این جرم ها متهم هستیم. پس برای اینکه در حق شما ظلم نشده باشد اینجانب فاطمه چهل امیرانی فرزند ید الله و همسر شهید همت خانم ژیلا بدیهیان آمادگی اجرای حکم شلاق را در برای خود داریم. اما هر شلاقی که بخوریم احساس می کنیم حقمان است چون یک عمر خوابیدیم و فکر کردیم که صلاح مملکت را خسروان دانند. گرچه قلب و روح ما سالهاست تازیانه ها را تحمل کرده …..
متن کامل نامه همسر شهید باکری به سمیه توحیدلو را در ادامه بخوانید:

دخترم سمیه خانم
“بار خدایا ، تو به دوستانت از همه دوستانشان مهربانترى و بر آنان که به تو توکل کنند از هرکس دیگر کارسازتر . درون پرده رازشان را مى‏بینى و بر ضمایرشان آگاهى و اندازه بصیرتشان را مى‏شناسى و اسرارشان بر تو آشکار است و دلهایشان در حسرت دیدار تو سوخته است .

دانشگاه صنعتی خواجه نصیر هم به جمع اجراکنندگان طرح تفکیک جسنیتی پیوست


گزارش‌ها از ایران حاکی از آن است که مسئولین دانشگاه خواجه نصیر نیز به مانند ده‌ها دانشگاه دیگر، اقدام به تفکیک جنسیتی دانشجویان این دانشگاه در برخی از کلاس‌های درسی نموده‌اند.
به گزارش دانشجونیوز، سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها در ایران درحالی آغاز می‌شود که دانشجویان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نیز همچون ده‌ها دانشگاه دیگر کشور، مشمول طرح «تفکیک جنسیتی» شده و کلاس‌های جداگانه درسی برای دانشجویان دختر و پسر در نظر گرفته شده است.
بر اساس این گزارش، دوشنبه، ۲۲ شهریور ماه، درحالی که دانشجویان برای ثبت نام در کلاس‌های ترم جدید تحصیلی به سایت آموزشی این دانشگاه (گلستان) مراجعه کرده بودند، متوجه شدند که تمامی دروس عمومی، ریاضیات عمومی و آزمایشگاه‌ها به صورت «تک جنسیتی» -صرفاً آقا یا خانم- ارائه شده است و در صورت انتخاب این دروس با پیغام خطا مواجه می‌شدند.
با شروع ترم تحصیلی جدید آموزشی، بسیاری از دانشگاه‌های ایران با تفکیک جنسیتی در ارائه دروس به دانشجویان، عملا مقدمات جدایی کامل دانشجویان دختر و پسر را در دانشگاه‌ها فراهم آورده‌اند.
البته در موارد بسیاری نیز این طرح با هزینه‌های اضافه و همچنین با ایجاد مشکلات جدید‌تر برای دانشجویان و حتی اساتید و مسئولین همراه بوده است. 

۱۳۹۰ شهریور ۲۵, جمعه

چهار ایرانی در میان برندگان جایزه "هلمن همت" سال ۲۰۱۱

article picture


چهار ایرانی در کنار ۴۴ نفر از بیست و سه کشور دیگر جهان موفق شدند جایزه حقوق بشری هلمن - همت در سال ۲۰۱۱ میلادی را به خود اختصاص دهند.
به گزارش بی بی سی، بهمن احمدی امویی، از روزنامه نگاران بازداشت شده پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در ایران، کاوه کرمانشاهی، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر و امیر رشیدی، از دیگر فعالان سیاسی از جمله این چهار ایرانی هستند که سازمان دیده بان حقوق بشر نام آنها را در فهرست برندگان جایزه هلمن - همت قرار داده است.
نفر چهارم این فهرست به دلیل نگرانی از مجازات احتمالی، از سازمان دیده بان حقوق بشر خواسته است که نامش در این فهرست ذکر نشود.
این جایزه هر سال از طرف سازمان دیده بان حقوق بشر به فعالان و نویسندگانی اهدا می شود که به دلیل انتقاد از مقامات حکومتی یا انتشار گزارش های مخالف نظرات حکومت، مجازات می شوند.
در میان برندگان امسال چندین خبرنگار، وبلاگ نویس، شاعر، نمایشنامه نویس و حتی یک کاریکاتوریست و خواننده حضور دارند.
سازمان دیده بان حقوق بشر در بیانیه ای در توضیح دلیل انتخاب این افراد نوشته است که زندگی شخصی و حرفه ای این عده بر اثر سیاست های سرکوبگرایانه حکومت ها برای محدود کردن آزادی بیان تحت تاثیر قرار گرفته است.
بهمن احمدی امویی، در پی نوشتن چند مقاله انتقادی در حوزه عملکرد اقتصادی دولت در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ بازداشت شد و پس از محاکمه به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
کاوه کرمانشاهی، از دیگر برندگان ایرانی جایزه هلمن - همت در سال ۲۰۱۱ است که به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و تبلیغ علیه نظام به واسطه‌ انتشار اخبار و گزارش‌ها و انجام گفت‌وگو با رسانه‌ها و ارتباط با خانواده زندانیان و جان‌باختگان سیاسی" محاکمه شده بود.
حکم قطعی چهار سال زندان برای این فعال سیاسی در تاریخ ۲۵ اسفندماه ۱۳۸۹ صادر شد.
در ۲۲ سال گذشته بیش از ۷۰۰ نویسنده از ۹۲ کشور جهان توسط هیات ویژه ای برای دریافت جایزه هلمن - همت انتخاب شده اند.
از ۴۸ برنده جایزه امسال هفت نفر که یکی از آنها از کشور ایران بوده است، از سازمان دیده بان حقوق بشر خواستند برای جلوگیری از پیامدهای احتمالی از جمله محکومیت های بیشتر توسط حکومت ها، نام آنها در فهرست برندگان قید نشود.
پارس دیلی نیوز

دو شهروند بهایی در ارومیه به زندان محکوم شدند

article picture


بر اساس اخبار رسیده دو شهروند بهایی اهل ارومیه توسط دادگاه به حبس محکوم شدند.


به گزارش خبرنگار آژانس خبری موکریان، براساس حکم صادره از سوی دادگاه، مسرور فضلی و فرهود اقدسی دو شهروند بهایی اهل ارومیه که چندی پیش از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند به اتهام تبلیغ علیه نظام هر کدام به 6 ماه حبس محکوم شدند.گفتنی است این دو شهروند که پیشتر نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی با قرار وثیقه آزاد شده بودند، هم اکنون در زندان مرکزی ارومیه دوران محکومیت خود را سپری می نمایند.

پایان آفتابه داری احمدی نژاد ، خروج گماشته از چرخه ولایت

article picture

فرمانده سپاه تهران: تیم احمدی‌نژاد از چرخه ولایت خارج شده است
حسین همدانی فرمانده سپاه «محمد رسول‌الله تهران» گفته که تیم محمود احمدی‌نژاد از چرخه «ولایت» خارج شده است و بازماندگان جنگ نباید بگذارند این تیم به «اهداف پلید» خود دست یابد.
دیگربان:به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان٬ آقای همدانی که روز پنجشنبه (۲۴ شهریور) در یادواره «شهدای ترور» در تهران سخنرانی می‌کرد٬ از جوانان خواسته است «درگیر جریان انحرافی نشوند.»
این فرمانده سپاه اظهار داشته که «فریب و انحراف» تیم احمدی‌نژاد بسیار پیجیده‌تر از «جریان‌های انحرافی» سال‌های اول انقلاب است.
روحانیون و نظامیان حاکم بر ایران از نزدیکان محمود احمدی‌نژاد با عنوان «جریان انحرافی» در بدنه نظام جمهوری اسلامی و محافظه‌کاران یاد می‌کنند.
حامیان علی خامنه‌ای در ماه‌های اخیر بار‌ها از برنامه‌ها و اهداف آتی و انتخاباتی تیم احمدی‌نژاد ابراز نگرانی کرده و اعلام کرده‌اند اجازه نخواهند داد آن‌ها به اهداف خود برسند.
این دسته از محافظه‌کاران می‌گویند تیم احمدی‌نژاد برای حذف ولایت فقیه و روحانیت از ساختار قدرت در جمهوری اسلامی تلاش می‌کند.
در ماه‌های اخیر تعدادی از نزدیکان احمدی‌نژاد به اتهام «فساد اخلاقی٬ مالی و سیاسی» از سوی سپاه دستگیر و دادگاه برخی از آنان نیز به طور غیرعلنی برگزار شده است

اشتون: بازداشت سلطانی، بیانگر زوال آزادی‌های سیاسی و مدنی در ایران

کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا
رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای ضمن تاکید دوباره بر «نگرانی عمیق» خود از وضعیت حقوق بشر در ایران از دستگیری عبدالفتاح سلطانی، وکیل و مدافع حقوق بشر، در تهران انتقاد کرد.
کاترین اشتون با ابراز نگرانی عمیق از این اتفاق در بیانیه خود همچنین گفته است که بازداشت آقای سلطانی «زوال آزادی‌های سیاسی و مدنی در ایران» را نشان می‌دهد.
عبدالفتاح سلطانی، از بنیانگذاران کانون مدافعان حقوق بشر در کنار شیرین عبادی و محمد سیف‌زاده، روز شنبه پس از این که برای رسیدگی به کار یکی از موکلان خود به دادگاه انقلاب در تهران رفته بود توسط «ماموران امنیتی» دستگیر شد.
در حالی که این نخستین بار نیست که آقای سلطانی پس از اعتراضات سال ۱۳۸۸ دستگیر می‌شود، نحوه دستگیری او و دخالت ماموران امنیتی جمهوری اسلامی در کار دادگاه، آن هم به حکم قاضی، مورد اعتراض ویژه شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل،‌ قرار گرفته است.
خانم عبادی در نامه‌ای که به احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای ایران، نوشته است، به این امر شدیدا اعتراض کرده و آن را «برخلاف قوانین ایران» دانسته است.

اخراج پنج کارگر معترض به تعویق چهار ماهه در پرداخت حقوق خود



اعتراض کارگران شرکت زرین بنا پارسیان به عدم پرداخت چهار ماه حقوق عقب افتاده خود، به اخراج پنج تن از این کارگران انجامید.
بر اساس گزارش منابع کارگری، شرکت زرین بنا پارسیان که پنج تن از کارگران معترض خود را اخراج کرده، در جاده دهگلان سنندج واقع است و تولید کننده پروفیل UPVC است. این کارخانه دارای بیش از ۶٠ کارگر زن و مرد است و کارفرمای این کارخانه، کارگران را قبل از شروع به کار، مجبور به امضای قراردادهای سفید و نیز استعفا نامه می کند تا در هر زمان که خود اراده کرد، برای اخراج آنان با مانعی روبه‌رو نباشد.
بر اساس این گزارش، کارگران این کارخانه معتقدند که اخراج همکارانشان تنها به منظور زهر چشم گرفتن از بقیه کارگران بوده وگرنه هیچ دلیل دیگری برای اخراج آنان وجود نداشته است.
به گفته آنها، اخیرا مدیریت این شرکت به جای پرداخت حقوق کارگران و رسیدگی به سایر مطالبات آنان، به اجرای اقدامات نمایشی همچون تفکیک جنسیتی در کارخانه و جدا سازی کارگران مرد و زن دست زده است.
هرانا

بازداشت مهدی محمد‌پور توسط نیروهای امنیتی در شهر تبریز

مهدی محمد‌پور، خواهر‌زاده عباس لسانی یکی از چهره‌های سیاسی شناخته شده شهر اردبیل، که در اعتراضات خرداد ماه دستگیر شده و دو ماه بعد آزاد شده بود، برای بار دوم در تبریز دستگیر شد.
به گزارش رهسا نیوز، مهدی محمدپور روز سه شنبه ۲۲ شهریورماه، در شهر تبریز دستگیر شده است و در حال حاضر خانواده مهدی محمد‌پور از وضعیت وی هیچ گونه اطلاعی ندارند.
مهدی محمدپور، ۲۳ ساله و دانشجوی مهندسی دانشگاه سهند می‌باشد و به گفته یکی از نزدیکانش از حق داشتن وکیل نیز محروم مانده است.
گفتنی است که عباس لسانی، دایی مهدی محدپور نیز در حال حاضر در زندان به سر می‌برد و ممنوع الملاقات است. وی شاعر، نویسنده و فعال حقوق بشر و از زندانیان سیاسی آذربایجانی است که مابین سالهای ۱۳۸۳ و ۱۳۸۶ به اتهامات مختلفی مانند شرکت در مراسم قلعه بابک، شرکت در مراسم سالروز مشروطیت، انتشار تقویم ترکی، قرائت شعر و سخنرانی در مراسم‌ها و شرکت در تظاهرات با اتهامهایی از قبیل تبلیغ علیه نظام، تخریب اموال عمومی و تشویق مردم به شرکت در تظاهرات و فعالیت علیه امنیت ملی روبرو بوده است.

برخورد نیروهای امنیتی با برنامهٔ "پرواز فانوس‌ها" در بامِ تهران



گزارش‌ها حاکی از آن است که روز گذشته، باز هم شاهد برخورد نیروهای امنیتی با یکی از قرارهایی که توسط جوانان در شبکه‌های اجتماعی گذاشته شده بود، بودیم.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، برنامهٔ "پرواز فانوس‌ها" که مقرر شده بود روز پنج شنبه، بیست و چهارم شهریور ماه در بام تهران برگزار شود، با برخورد نیروهای امنیتی مواجه شد به طوری که از ساعت‌ها قبل از شروع مراسم با جوانانی که فانوس به دست به سمت بام تهران حرکت می‌کردند، برخورد صورت گرفت و تعدای از ایشان نیز دستگیر شدند.
هم چنین پس از مدتی که تعداد شهروندان رو به افزایش بود در اقدامی کم سابقه درب‌های ورودی بام تهران بسته شد و ضمن ممانعت از ورود افراد به داخل، نیروهای انتظامی مستقر در بام نیز اقدام به متفرق کردن و خارج کردن افراد حاضر در این محل نمودند. این در حالیست که بسته شدن درب‌ها موجب تجمع مردم پشت درب شد و همزمان نیز تعدادی از جوانان به شادی کردن و دست زدن پرداختند. این امر نیروهای امنیتی موتور سوار را وارد صحنه کرد و تعدادی از شهروندان که دستکم ظرفیت ۲ ون نیروهای انتظامی را تکمیل می‌کردند، دستگیر شدند.
در ادامه نیز عده‌ای پس از برخوردهای فوق الذکر به سمت خیابان ولنجک رفته و در آنجا فانوس‌ها را به پرواز درآوردند که باعث درگیری موتورسواران با این ایشان شد و حداقل ۴ نفر از شهروندان نیز در این حین بازداشت شدند.
گفتنی ست حضور خانواده‌ها در کنار جوانان در این مراسم چشم گیر بود.
لازم به یادآوری ست که طی هفته‌های گذشته، نیروهای امنیتی به کرات با قرارهایی مشابه با "پرواز فانوس‌ها" که از طریق شبکه‌های اجتماعی بین جوانان گذاشته می‌شود، برخورد کردند که حتی پخش اعترافات تلوزیونی عده‌ای در این زمینه را نیز به همراه داشت.
هرانا

زارش اسفناک : اجرای طرح تفکیک‌جنسیتی در ۶۴۷ کلاس درسی «دانشگاه آزاد ورامین»


بدنبال اجرایی شدن تدریجی طرح تفکیک جنسیتی دانشجویان همزمان با شروع سال تحصیلی جدید در دانشگاه ها در ایران، در آخرین مورد دانشگاه آزاد واحد ورامین - پیشوا نیز میزبان اجرای این طرح بوده و قرار است از سال تحصیلی جدید «طرح تفکیک‌جنسیتی در ۶۴۷ کلاس این واحد دانشگاهی» اجرا گردیده و دانشجویان دختر و پسر این دانشگاه در کلاس ها و محیط های آموزشی تفکیک شوند.
به گزارش دانشجونیوز، پس از تاکید و پافشاری مقامات سیاسی و دانشگاهی حکومت ایران بر اسلامی شدن دانشگاه ها و به تبع اجرای سیاست جدا سازی دانشجویان دختر و پسر در دانشگاه ها، دانشگاه آزاد ورامین نیز با اجرای طرح تفکیک‌جنسیتی در ۶۴۷ کلاس این واحد دانشگاهی به جمع دهها دانشگاهی پیوست که اجرای این طرح را از سال جدید در دستور کار خویش قرار داده اند.
بر اساس این گزارش، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا با اشاره به «اجرای طرح تفکیک‌جنسیتی در ۶۴۷ کلاس این واحد دانشگاهی» تاکید کرده که، «دانشگاه آزاد واحد ورامین - پیشوا برای انجام طرح تفکیک‌جنسیتی عزم جدی را به کار گرفته است.»
این رییس دانشگاه که در جلسه ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان ورامین که در بیت امام جمعه و نماینده ولی فقیه شهرستان ورامین برگزار شده است، سخن می گفت با اظهار امیدواری از اجرای این طرح وعده داده است که «در آینده این وضعیت مناسب‌تر شود.»

باز سازی ایران



نطق دکتر شاپور راسخ، جامعه شناس و
یکی از متفکرین بزرگ امروز ایران 

بازداشت سه عضو اتحاديه دموکراتيک دانشجويان کرد در سنندج


طی دو هفته گذشته سه عضو اتحاديه دمکراتيک دانشجويان کرد در سنندج از سوی ماموران امنيتی رژیم بازداشت و از وضعیت آنان اطلاعی در دست نیست.
ماموران امنیتی رژیم در شهر سنندج در زمان های متفاوت "سوران دانشور، مهدی دعاگو و ميلاد کريمی" را پس از احضار به ستاد خبری اداره اطلاعات رژیم در این شهر بازداشت و به مکان های نامعلومی منتقل ساخته اند. تازمان تنظیم این خبر اطلاع دقیقی از اتهام یا اتهامات مطرح شده علیه این افراد در دست نیست.

فراخوان به اعتراض به احکام زندان صادره علیه فعالین کارگری و چپ تبریز


در پی انتشار خبر صدور احکام زندان علیه چهار تن از فعالین کارگری و چپ توسط دستگاه قضایی رژیم در شهر تبریز، کمیته دفاع از شاهرخ زمانی با صدور بیانیه ای خواستار برپایی اعتراضات گسترده علیه احکام صادر گردید.
در بخشی از بیانیه کمیته دفاع از شاهرخ زمانی آمده است: "ما از کارگران، تشکل های کارگری و جوانان انقلابی در ایران بخصوص در آذربایجان را فرا می خوانیم به هر شکل ممکن که می توانند در خواست و اعتراضات خود را برای آزادی بی قید و شرط و فوری "شاهرخ زمانی، محمد جراحی، نیما پوریعقوب و ساسان واهبی‌ وش" از زندانیان گسترش بدهند. همچنین از ایرانی های خارج از کشور می خواهیم با کسب حمایت عملی از روابطی که با احزاب، تشکل ها و سازمان های کشورهای دیگر دارند در مقابل سفارتخانه های جمهوری اسلامی دست به اعتراضات منظم و گسترده با برنامه های دقیق بزنند.

یکی دیگر از شهروندان مریوانی به نام "سوران دانشور" بازداشت شد


بنا به اخبار رسیده‌ به سایت بیانی؛ روز شنبه سوران دانشور یکی از اعضای انجمن سبز چیا، و از اعضای اتحادیه‌ی دانشجویان سنندج بعد از احضار بە ستاد خبری اطلاعات سنندج، بازداشت شد. گفتنی است, در این مدت اخیر، اعضای انجمن سبز چیا آماج تهدید و بازداشت های بسیاری قرار گرفتند. که از آن جمله; سه‌ تن دیگر به نام های شریف باجور، بهروز داروند، ایرج قادری و اخیرا سوران دانشور در بازداشت اطلاعات قرار دارند. انجمن سبز چیا، در زمینه‌ی حفاظت از محیط زیست، فعالیت می کند.
قابل ذکر است که آقای سوران دانشور از ادامه‌ی تحصیل نیز محروم شده‌ است
تا لحظه‌ی تنظیم این خبر هیچ گونه اطلاعی از اتهام احتمالی به خانواده‌ی وی ابلاغ نشده‌ است.

در پی اعدام دو شهروند کرد، پنج نفر نفر از بستگانشان بازداشت شدند

در پی اعدام دو شهروند کرد، پنج شهروند ساکن پیرانشهر بازداشت شدند


پنج شهروند ساکن پیرانشهر در حین مراسم سوگواری دو نفر از بستگانشان که در زندان شاهرود اعدام شده بودند، از سوی نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران بازداشت شدند.
به گزارش "کردپا" ، در شهرستان پیرانشهر، آقایان صلاح کدخدا حسن اهل روستای زیوه، اسماعیل عجم، مامه فرزند ملا محمد و زبیر از سوی نیروهای نظامی بازداشت گردیدند.
تا لحظه‎ی تنظیم این خبر از علت بازداشت آنان و مکانی که به آنجا منتقل شده‎اند هیچ گزارشی به آژانس نرسیده است.
این پنج شهروند کرد در حین مراسم عزاداری برای دو شهروند اهل شهرستان پیرانشهر که روز دوشنبه، 21 شهریورماه امسال، به همراه پنج شهروند دیگر به جرم مواد مخدر اعدام شده بودند، بازداشت شده اند.
کمال کدخدا حسن اهل روستای زیوه و حسن پورمندان اهل روستای قوپه از توابع شهرستان پیرانشهر دو شهروند کرد بودند که در دادگاه انقلاب اسلامی سمنان به اعدام محکوم گردیدند.

بازداشت مهدی محمدپور، دانشجوی مهندسی دانشگاه سهند


مهدی محمد پور، خواهر زاده عباس لسانی یکی از چهره های سیاسی شناخته شده شهر اردبیل، که در اعتراضات خرداد ماه دستگیر شده و دو ماه بعد آزاد شده بود، برای بار دوم دستگیر شد.
به گزارش رهسا نیوز، مهدی محمدپور روز سه شنبه 22 شهریورماه ، در شهرتبریز دستگیر شده است و در حال حاضر خانواده مهدی محمد پور از وی خبری ندارند.
همچنین اداره اطلاعات از دادن خبردر مورد سلامتی و محل نگهداری وی به خانواده اش ممانعت میکنند و به گفته یکی از نزدیکان وی مهدی محمد پور حتی اجازه گرفتن وکیل هم ندارد.
مهدی محمدپور، 23 ساله و دانشجوی مهندسی دانشگاه سهند می باشد.
گفتنی است که عباس لسانی،دایی مهدی محدپور نیز در حال حاضر در زندانهای رژیم به سر می برد و اجازه ملاقات با هیچ کس را ندارد.
وی شاعر، نویسنده و فعال حقوق بشرو از زندانیان سیاسی آذربایجانی میباشد که مابین سالهای ۱۳۸۳ و ۱۳۸۶ به جرمهای مختلفی مانند شرکت در مراسم قلعه بابک، شرکت در مراسم سالروزمشروطیت، انتشار تقویم ترکی، قرائت شعر و سخنرانی در مراسمها و شرکت در تظاهرات با اتهامهایی از قبیل تبلیغ علیه نظام، تخریب اموال عمومی و تشویق مردم به شرکت در تظاهرات و فعالیت علیه امنیت ملی روبرو بوده است.

اخبار سرکوب مطبوعات در ایران

article picture


ابراهیم رشیدی روزنامه نگار و همکار نشریه بایرام در تاریخ ٢١ شهریور در منزل پدرش ( حومه مشکین شهر) بازداشت و به مکان نامعلومی انتقال یافته است. این روزنامه نگار در سال های اخیر چندین بار زندانی شده است.
٢٣ شهریور - سرکوب در آذربایجان ادامه دارد. ابراهیم رشیدی روزنامه نگار و همکار نشریه بایرام در تاریخ ٢١ شهریور در منزل پدرش ( حومه مشکین شهر) بازداشت و به مکان نامعلومی انتقال یافته است. این روزنامه نگار در سال های اخیر چندین بار زندانی شده است. گزارش‌گران بدون مرز از آزادی موقت ابوالفضل وصالی مدیر روزنامه توقیف شده ندای آذرابادگان و همکار هفته نامه ساقی تبریز مطلع شده است. این روزنامه نگار در تاریخ ١٣ اردیبهشت بازداشت شده بود شد. وی در سال ٨٥ از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی تبریز به شش ماه زندان برای " تشویق به شورش و اغتشاش" محکوم شده بود. روزنامه آذرآبادگان نیز از سوی شعبه یک دادگاه استان آذربایجان شرقی به اتهام " انتشار اخبار کذب" توقیف شده بود.

٢١ شهریور - دو روزنامه نگار آزاد اما یازده وب‌نگار و یک وکیل مدافع حقوق بشر در ایران بازداشت شدند.

موج اعدامها در ایران ادامه دارد: دو اعدام دیگر در سمنان

article picture
حقوق بشر ایران ۲۴ شهریور ماه ۱۳۹۰: گزارش ها از ایران از ادامه موج اعدام ها حکایت میکنند. به گزارش خبر گزاری فارس، به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان سمنان، بامداد امروز دو نفر به نامهای "ع- ف"، ۲۷ ساله اهل شاهرود به اتهام حمل و نگهداری بیش از ۱۵ کیلوگرم هروئین فشرده (کراک) ، و "م- م"، اهل بوکان و به اتهام حمل و نگهداری بیش از ۴ کیلو و ۹۴۰ گرم کراک اعدام شده که احکام آنها توسط دادگاه انقلاب اسلامی سمنان و شاهرود صادر و تأیید در دادستانی کل کشور و موافقت ریاست قوه قضائیه، صبح امروز (پنجشنبه) در زندان مرکزی سمنان اجرایی شد.


بدین ترتیب تعداد اعدام ها پس از ماه رمضان در یازده روز گذشته به ۲۸ تن رسید.

بعلاوه این اعدامها که از طریق منابع رسمی اعلام شده اند، هرانا از اعدام ۱۵ نفربطور مخفیانه در تربت جام و فعالین حقوق بشر و دموکراسی از اعدام ۹ نفر در زاهدان و تایباد (صبح امروز) خبر دادند. سازمان حقوق بشر ایران در حال تحقیق در مورد این اعدام ها میباشد.

سازمان حقوق بشر ایران موج اعدام ها در ایران را شدیدا محکوم میکند. سخنگوی این سازمان، محمود امیری مقدم، از جامعه جهانی خواست برای متوقف کردن موج اعدامها حکومت ایران را تحت فشار قرار دهند. امیری مقدم همچنین اظهار داشت: اکثر افراد اعدام شده پشت درب های بسته محکوم شده اند و نامهای آنها نیز اعلام نشده است.

انتقال 22 نفر از زندانیان به سلول های انفرادی جهت اجرای حکم ضد بشری اعدام

article picture

انتقال 22 نفر از زندانیان قزل حصار به سلول های انفرادی جهت اجرای حکم ضد بشری اعدام
بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" 22 نفر از زندانیان، زندان قزل حصار کرج صبح امروز برای اجرای حکم اعدام به سلولهای انفرادی منتقل شدند.
روز پنجشنبه 24 شهریور ماه حوالی ساعت 09:00 صبح 22 نفر از زندانیان واحد 2 زندان قزل حصار کرج برای اجرای حکم اعدام به سلولها انفرادی منتقل شدند. 22 زندانی احتمالا به زندان اوین و یا زندان گوهردشت کرج جهت اجرای حکم ضد بشری اعدام منتقل شده اند.
زندانیان که برای اجرای حکم اعدام به سلولهای انفرادی منتقل شدند همگی از سالنهای 1 الی 8 ، واحد 2 زندان قزل حصار می باشند یکی از آنها نوجوان می باشد و در بین آنها 2 شهروند افغانی می باشد.اکثر کسانی که امروز به سلولها انفرادی جهت اجرای حکم اعدام منتقل شدند متهم به داشتن مواد مخدر می باشند.
گفته می شود که 22 نفر زندانی انتقال یافته به سلولها انفرادی قرار است فردا به دار آویخته شوند.
اسامی تعدادی از زندانیان که جهت اجرای حکم اعدام به سلولهای انفرادی منتقل شده اند به قرار زیر می باشد:
1-وحید مسلمی هنگام دستگیری 17 سال سن داشته است و نزدیگ به 2 سال است که در زندان قزل حصار در بازداشت بسر می برد.
2 محمد نوروزی 20 ساله حدود 2.5 سال است که در زندان قزل حصار زندانی است.
رژیم ولی فقیه علی خامنه ای پس از اعتراضات گسترده مردم تبریز ، ارومیه و سایر شهرهای آذربایجان غربی و شرقی برای ایجاد رعب و وحشت رو به اعدام های گسترده آورده است.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،اعدام در ملا عام و اعدام های گروهی که رژیم قرون وسطایی ولی فقیه علی خامنه ای به آن دست می زند را به عنوان جنایت علیه بشریت محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و تمامی مراجع بین المللی خواستار مداخله برای پایان دادن به اعدام های گروهی و در ملاعام در ایران است.
فعالین حقوق بشرو دمکراسی در ایران
24 شهریور 1390 برابر با 15 سپتامبر 2011
گزارش فوق به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل

۱۳۹۰ شهریور ۲۴, پنجشنبه

فرزند یک فعال سیاسی عرب اهوازی توسط پلیس کشته شد




منابع محلی در خلف آباد در شرق اهواز اعلام کردند حامد عساکره فرزند رحمان عساکره از فعالان سیاسی عرب روز سه شنبه ۱٣ – ۹ – ۲۰۱۱ بوسیله یک خودروی پلیس به زیر گرفته و در دم کشته شد.

این منابع در تماس با اهوازنیوز اعلام کردند در این حادثه مشکوک حامد عساکره ۱۴ ساله در نزدیکی منزل خود بوسیله یک خودروی پلیس به زیر گرفته شد.
رحمان عساکره که از فعالان حقوق بشری و اجتماعی شناخته شده در اهواز است در مارس گذشته به همراه ۷ تن از فعالان سیاسی و فرهنگی خلف آباد بازداشت و به محل نامعلومی برده شد.
علی رغم سپری شدن مدت زیادی از زمان بازداشت وی، خانواده این زندانی سیاسی تاکنون نتوانسته اند با او دیدار کنند و درخواست آنها برای تعیین وکیل برای وی با مخالفت مواجه شده است.
منابع محلی می گویند این حادثه برای افزایش فشار بر خانواده این زندانی سیاسی و ایجاد خفقان در شهر به وقوع پیوسته است.
آقای عساکره و هفت نفر از بازداشت شدگان دیگر در خلف اباد از نخبگان تحصیلکرده شهر هستند اما دستگاه امنیتی می خواهد آنها را به دست داشتن در فعالیت مسلحانه و تجزیه طلبی متهم کند.
دیگر بازداشت شدگان سیاسی این شهر هاشم شعبانی، محمدعلی عموری، شهید عموری، عقیل عقیلی، عبدالامیرعموری، حبیب الله راشدی و هادی راشدی هستند.
خبر نامه ملی ایرانیان

اختلال در شبکه اینترنت در کردستان

article picture

صبح امروز شبکه اینترنت در بخش هایی از استان کردستان دچار اختلال شده که این امر باعث بروز مشکلاتی در این استان گردیده است.


براساس گزارشهای رسیده به آژانس خبری موکریان، اختلال و قطعی در شبکه اینترنت که تا بعد از ظهر ادامه داشته از صبح امروز شروع و باعث ایجاد مشکلات ارتباطی بسیاری برای کاربران اینترنت و واحدهای دولتی و خصوصی شده است.گفته می شود اختلال در شبکه اینترنت در کردستان، به علت قطع فيبر نوری در مراغه بوده است.
موکریان

اجلال قوامی:به دلیل ترس از پرونده سازی در اجلاس آسیا-اقیانوسیه شرکت نکردیم

article picture


گزارش دریافتی:اجلال قوامی سخنگوی سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان در پی تهدیدی از سوی "نهادهای امنیتی-قضایی"حکومت اسلامی ایران، از شرکت در یک اجلاس حقوق بشری بازماند.


آژانس خبررسانی کردپا طی یک تماس تلفنی با اجلال قوامی جزئیات این خبر را بیشتر جویا شد.
اجلال قوامی در پاسخ به پرسش کردپا، که شما از سوی چه نهاد یا سازمانی مورد فشار قرار گرفته‌اید اظهار کرد: از سوی چندین نهاد و سازمان خاص احضار شده‌ایم و ماهیت این سازمان و نهاد‌ها برای همگان مشخص است.
قوامی در رابطه با موضوعیت احضار گفت، این نهاد و سازمان‌ها از شرکت ما در این اجلاس ممانعت نکرده‌اند اما تلویحا به ما گفته‌اند که در هنگام بازگشت ممکن است مسائلی قضایی-امنیتی برای شما ایجاد شود و به همین دلیل برای جلوگیری از پرونده سازی‌های احتمالی و بروز مشکلات امنیتی، شورای عالی سازمان بر آن شد که نماینده سازمان در این اجلاس شرکت ننماید.
به گفته اجلال قوامی، این سومین بار است که سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان برای این اجلاس حقوق بشری دعوت می شود.
وی گفت، نماینده سازمان در اولین سال دعوت در این اجلاس حضور یافته است، اما سال گذشته به دلیل وجود فضای متشنج سیاسی ایران، سازمان از معرفی نماینده جهت شرکت در این اجلاس امتناع کرد.
اجلال قوامی این اقدام غیر رسمی نهاد‌ها و سازمان‌های فشار را اقدامی غیر عرفی و مغایر با اصول قانونی و اخلاقی خواند.
طی سه سال گذشته کانون مدافعان حقوق بشر ایران، دفتر تحکیم وحدت و سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان برای شرکت در این اجلاس دعوت شده‌اند.
در پی تهديد اجلال قوامی به بازداشت در صورت شركت در اجلاس ساليانه نهادهای حقوق بشر آسيا - اقيانوسيه و ممانعت از شركت وی در اين اجلاس ، دبيرخانه سازمان دفاع از حقوق بشر كردستان اين اقدام را اقدامی غيرقانونی دانست و خواهان پاسخگويی مسئولان زيربط در اين خصوص شد.

پارس دیلی نیوز