۱۳۹۰ دی ۱۰, شنبه

محکومیت یک شهروند کرد به زندان

article picture
دادگاه انقلاب اسلامی خوی یک شهروند کرد را به حبس محکوم کرد.
بنا به گزارش رسیده به آژانس خبری موکریان، دادگاه انقلاب شهر خوی واقع در استان آذربایجان غربی، یک شهروند اهل روستای ارمالو در منطقه قطور خوی به نام موسی حسین زاده را به اتهام همکاری با یکی از احزاب مخالف به تحمل یک سال حبس محکوم نمود.
گفتنی است این شهروند که حدود هشت ماه پیش بازداشت شده است هم اکنون در زندان خوی دوران محکوميت خود را سپری می نمايد.

یک زیردریایی اتمی آمریکا عازم تنگه هرمز شد

article picture

به گزارش "کاتینگ ایج" یک زیردریایی اتمی آمریکا از نو "اوهایو" راهی تنگۀ هرمز شده است. به گزارش همین منبع جابجایی و مرخصی های سرنشینان این زیردریایی لغو شده و قرار است حتا بارگیری این زیردریایی در جریان سفرش توسط هلی کوپترهای ارتش آمریکا صورت بپذیرد. همین منبع افزوده است که مدت مأموریت این زیردریایی در تنگۀ هرمز شش ماه اعلام شده است.

به گزارش منوتو، هر یک از زیردریایی های اتمی آمریکا مجهز به 150 موشک "تام هاک" با بُرد 2500 کیلو متر است که قادر به حمل کلاهک های اتمی نیز هستند. به نظر می رسد که اعزام زیردریایی اتمی آمریکا به تنگۀ هرمز واکنشی به تهدیدهای اخیر مقامات ایران مبنی بر بستن تنگۀ هرمز باشد. در بیست و هشتم دسامبر گذشته سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در واکنش به سخنان محمدرضا رحیمی معاون اول رییس جمهوری ایران و دریادار حبیب الله سیاری فرماندۀ نیروی دریایی جمهوری اسلامی گفته بود که آمریکا هیچ تهدیدی را علیه امنیت تنگۀ هرمز نمی پذیرد.
پارس دیلی نیوز
 

اينترنت ایران بار ديگر مختل شد، اختلالات و سرعت كم اينترنت،پایان ندارد

article picture
پيش از اين نيز قطعي‌ و كندي ارتباطات اينترنتي وجود داشت اما به گونه‌اي نبود كه بسته‌اي در طول چند دقيقه و به صورت پياپي ارسال نشود، البته اين موضوع بيش‌تر از ديد كاربران ADSL مطرح شده و وضعيت كساني كه DIAL UP استفاده مي‌كنند، مشخص نيست.
ایسنا: اينترنت كشور از حدود ساعت 10:30 امروز به اختلال و قطعي دچار شد كه ظاهرا اين اختلالات به دليل بروز خرابي در يكي از مسيرهاي فيبر نوري است؛ پي‌گيري‌هاي خبرنگار ايسنا از مسوولان مربوطه به اين نتيجه رسيد كه اين مشكل به‌زودي و با جايگزيني ظرفيت جديد برطرف خواهد شد.
طي هفته‌هاي اخير قطعي و وصلي‌هاي مكرر در ارتباطات اينترنتي صبر كاربران مخابرات و هم‌چنين شركت‌هاي خصوصي اينترنتي را لب‌ريز كرده و موجب شد برخي ارتباطات ضروري از دسترس خارج شوند.
پيش از اين نيز قطعي‌ و كندي ارتباطات اينترنتي وجود داشت اما به گونه‌اي نبود كه بسته‌اي در طول چند دقيقه و به صورت پياپي ارسال نشود، البته اين موضوع بيش‌تر از ديد كاربران ADSL مطرح شده و وضعيت كساني كه DIAL UP استفاده مي‌كنند، مشخص نيست.
با وجودي كه تقريبا هر هفته اخبار و مصاحبه‌هايي به نقل از مسوولان وزارت ارتباطات و شركت ارتباطات زيرساخت مبني بر افزايش و توسعه مسيرهاي شبكه فيبر نوري و افزايش سرعت، ظرفيت و كيفيت اينترنت مطرح و اين وعده داده مي‌شود كه ديگر با مشكلي با عنوان اختلالات اينترنتي روبرو نخواهيم بود و درصورت بروز مشكل قطعي، ارتباط به‌واسطه پشتيباني مسيرهاي فيبر نوري از چند مسير و بلافاصله از مسير جايگزين برقرار مي‌شود، اما در عمل اختلالات و سرعت كم اينترنت، هم‌چنان معضلي حل‌ناشدني و پايان‌ناپذير براي كاربران محسوب مي‌شود.
پارس دیلی نیوز

آخوند قرائتی: در هر کشوری که دانشگاه بیشتر باشد آمار فساد بیشتر است!

article picture

با تاکید بر لزوم پایبندی به ولایت فقیه ، قرائتی: در هر کشوری که دانشگاه بیشتر باشد آمار فساد بیشتر است
محسن قرآئتی رئیس ستاد اقامه نماز جمهوری اسلامی ایران می گوید در هر کشوری دانشگاه بیشتر باشد، آمار فساد هم بیشتر است.
به گزارش خبرگزاری "ایسنا" قرائتی که شنبه 31-12-2011 در دومین نشستن "نماز تراز جانعه اسلامی" در مشهد سخنرانی می کرد گفت: "انسان از چند راه جهل، هوس و تحرك‌هاي بيروني گزيده مي‌شود كه ولايت فقيه از اين سه راه بيمه است."
او تاکید کرد: " اگر دست خود را در دست هر كس غير از ولايت فقيه بگذاريم بايد نگران جهل و هوس‌ها و تحركات بيروني او باشيم."
قرائتی در خصوص تاسیس نهضت سواد آموزی اظهار داشت: "در گذشته 50 درصد مردم بي‌سواد بودند اما امروز اين آمار به 10 تا 12 درصد رسيده است و مربيان نهضت بر اساس آزموني كه گرفته شده از خيلي از ليسانس ‌ها باسوادترند و با علم بيشتر، كار سخت‌تر و حقوق كمتر در حال انجام وظيفه هستند."
وي افزود: "مطلب تلخ اين است كه در هر كشوري كه دانشگاه بيشتر است، آمار فساد هم بيشتر است و اين است كه علم به تنهايي نتيجه ندارد و اخلاق و تربيت نمي‌دهد و با كامپيوتر و روانشناسي و جامعه‌شناسي و اين‌ها كسي تربيت نمي‌شود."
العربیه

سال جدید میلادی را به تمامی هموطنان خارج نشین تبریک میگویم و امیدوارم سالی سرشار از موفقیت و سلامتی را پیشرو داشته باشند
آرش ناجی

تفتیش منزل یک فعال سیاسی در اشنویه



ماموران وزارت اطلاعات شهرستان اشنویه با مراجعه به منزل یک فعال سیاسی با توسل به خوشنت اقدام به تفتیش منزل ایشان کردند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا از اشنویه،  ماموران وزارت اطلاعات مورخ ۳ دی ماه ۹۰ جهت تفتیش منزل آقای هدایت ارزانی بدون نشان دادن حکم قضایی با قهروخشونت وارد منزل ایشان شده و مبادرت به ضبط و توقیف برخی وسایل از جمله کامپیوتر و جزوات و سی دی نمودند.
لازم به ذکر است که پیشتر نیز در ۲۲ تیر ماه ۹۰ ماموران امنیتی بدون نشان دادن حکم قضایی جهت بازداشت نامبرده وارد منزل ایشان شده بودند که موفق به بازداشت وی نشدند.

یك نوكیش مسیحی از اتهام وارده تبرئه و از زندان اوین آزاد شد



این نوکیش مسیحی که همزمان با دستگیری های گسترده مسیحیان که در تهران و برخی شهرهای ایران توسط مقامات امنیتی در سال گذشته بازداشت شده بود سرانجام پس از ۲۸۷ روز بازداشت از زندان آزاد شد.
به گزارش آژانس خبر مسیحیان ایران «محبت نیوز» خانم «شهلا رحمتی» از نوکیشان مسیحی که از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به دو سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده بود در تاریخ ۲۹ آذر ماه ۱۳۹۰ پس از تحمل ۲۸۷ روز بازداشت از زندان آزاد شد.
شهلا رحمتی از نوکیشان مسیحی که پیش‌تر در مورخ ۲۶ آبان ماه ۱۳۹۰ از سوی دادگاه بدوی به اتهام عضویت در گروه غیر قانونی به دو سال و نیم زندان محکوم شده بود، این حکم در دادگاه تجدید نظر بررسی و وی از اتهام وارده تبرئه شد.
وی نزدیک به سه ماه را در بند زندانیان محکوم به قتل و معتادین نگهداری می شد.
شهلا رحمتی در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۹ در تداوم بازداشت های گسترده نوکیشان مسیحی که از دی ماه سال گذشته در تهران و برخی از شهرستانها توسط ماموران امنیتی روی داده بود دستگیرشد.
در سال گذشته درست در چنین ایامی در روز یکشنبه ۵ دی ماه ۱۳۸۹ (۲۶ دسامبر ۲۰۱۰) همزمان با ایام شادی و سرور مسیحیان جهان که در کلیساها بمناسبت سالروز میلاد عسیی مسیح به دعا و شکر گزاری می پردازند و در آخرین روزهای پایانی سال نو مسیحی، ماموران امنیتی در اقدامی هماهنگ و از پیش تعیین شده شماری از نوکیشان مسیحی ساکن تهران و شهرستانها را بطور جداگانه در منازل شان بازداشت نمودند.
این هموطن مسیحی که پس از بازداشت چندین ماه را در سلول‌های انفرادی سپری کرده بود پس از تحمل چندین روز بازجویی به بند ۲۰۹ زندان اوین تهران انتقال یافت، نامبرده همچنین در طول دوران بازداشت بدفعات بخاطر اعتقادات دینی اش مورد بازجویی توسط ماموران اطلاعات قرار گرفت.
مریم جلیلی و میترا زحمتی از دیگر نوکیشان مسیحی می باشند که حدود سه ماه پیش به بند عمومی زنان زندان اوین منتقل شده اند، همچنین گزارش شده میترا زحمتی به دو سال و نیم زندان محکوم و مریم جلیلی نیز همچنان بلاتکلیف در بازداشت به سر می‌برد.

تائید محکومیت فرشته شیرازی، فعال حقوق زنان



 دادگاه تجدید نظر استان مازندران، حکم سه سال حبس تعزیری فرشته شیرازی که توسط قاضی حسن زاده در دادگاه انقلاب شهرستان آمل صادر شده بود را تایید کرد.
به گزارش تغییر برای برابری، فرشته شیرازی فعال حقوق زنان از روز 12 شهریور در زندان آمل که فاقد امکانات اولیه و تفکیک جرائم است نگهداری می شود.
فرشته شیرازی به دلیل شرایط نامناسب زندان آمل علی رغم اینکه خانواده اش ساکن آمل هستند درخواست انتقال به زندان ساری را داده است که به احتمال قوی در هفته های آینده به زندان ساری منتقل خواهد شد.

جشنواره های معتبر جهان فستيوال فجر را تحريم کردند

article picture


تعدادی از فستيوال های بين المللی فيلم که از سوی مديران جشنواره فجر تهران از آنان دعوت به عمل آمده بود تا در ماه فوريه در اين جشنواره شرکت نمايند، با ارسال نامه هايی جداگانه انصراف خود را از حضور در اين جشنواره دولتی اعلام نمودند.
جشنواره جهانی کن فرانسه، جشنواره ونيز ايتاليا و فستيوال بين المللی لوکارنو سوئيس از جمله معتبرين جشنواره هايی هستند که به مديران اين جشنواره پاسخ منفی داده اند.
جشنواره های نامبرده علت عدم شرکت خود را همبستگی و حمايت از سينماگران و شرايط نامناست جامعه ايران توصيف کرده اند.
اين در حاليست که بر پايه اخبار منتشره از سوی شبکه ی ۲۱ تونس به نقل از جواد شمقدری معاونت سينمايی وزارت ارشاد چند فيلمساز وابسته به حزب نهضت اسلامی (حزب شيخ راشد الغنوشی) تونس به عنوان ميهمانان اين دوره از جشنواره فجر راهی تهران خواهند شد.
فرهنگسرای پويا - پاريس - ۲۹ دسامبر ۲۰۱۱
کمیته گزارشگران حقوق بشر

۱۳۹۰ دی ۹, جمعه

سایت هاشمی رفسنجانی مسدود شد


ایلنا: برادر اکبر هاشمی رفسنجانی خبر مسدود شدن سایت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران را تایید کرد.
محمد هاشمی در گفت‌و‌گو با ایلنا، ضمن تایید مسدود شدن سایت هاشمی رفسنجانی، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه سرور اصلی سایت هاشمی از طریق شرکت افرانت پشتیبانی می‌شود، شب گذشته (پنجشنبه) شرکت افرانت اعلام کرد که بنا به دستور ابلاغ شده، این شرکت دیگر قادر به سرویس دهی سایت رفسنجانی نمی‌باشد و متعاقبا پس ازچند دقیقه، سایت از دسترس خارج شد.
وی در خصوص دلیل این اقدام دور از انتظار تاکید کرد: چند روز پیش از سوی گروهی منتسب به گروه نظارت تارنما ایمیلی روی سایت رفسنجانی قرار گرفت که طی آن از مدیریت سایت درخواست شده بود که اقدام به پالایش سایت کند و مصادیق پالایش را حذف خطبه‌های آخرین نماز جمعه رفسنجانی اعلام کرده بود.
هاشمی ادامه داد: بی‌توجهی مدیریت سایت به این درخواست غیر قانونی و تعجب آور، شب گذشته و در ‌‌نهایت منجر به از دسترس خارج شدن سایت هاشمی شد.
وی در پایان با غیر قانونی خواندن این اقدام، تصریح کرد: این درخواست شرعی و قانونی نبود، علاوه بر این مشخص نیست این دستور از سوی چه کسانی صادر شده است. با توجه به اینکه این موضوع مربوط به شب گذشته است، به احتمال زیاد اقدامات و پیگیری‌های لازم از روز شنبه توسط مدیریت سایت صورت می‌گیرد.

قرار بازداشت سعید نعیمی، عضو تحکیم وحدت به وثیقه تبدیل شد



صبح روزگذشته سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهات سعید نعیمی در شعبه یکم دادگاه انقلاب تبریز برگزار شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا از تبریز، بر اساس رای صادره از سوی قاضی حملبر این عضو شورای سیاست گذاری دفتر تحکیم وحدت قرار بازداشت موقت وی به وثیقه ۷۰ میلیون تومانی تبدیل شد.
این قرار در حالی از سوی شعبه یکم دادگاه انقلاب صادر شد که این فعال دانشجویی بیش از ۲۰۰ روز در بازداشت موقت و در زندان مرکزی تبریز تحمل حبس نمود.
دادگاه این فعال سیاسی آذربایجانی و مدیر مسئول سابق نشریه دانشجویی «سس» دانشگاه زنجان در ساعت ۸ صبح روز پنج شنبه با حضور وکلای وی آقایان فرهودنیا و فقیهی برگزار شد.
پیشتر دادگاه انقلاب اتهامات سعید نعیمی را «ارتباط با بیگانگان»، «عضویت در گروه های مخالف نظام»، «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی» و «معاونت در جاسوسی»... بوده است.
در پی اعلام اتهامات این عضو تحکیم وحدت، سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) ضمن تاکید بر بی اساس بودن این اتهامات ادامه چنین روندی در سیستم قضایی و امنیتی کشور را موجب وارد آوردن زیان های جبران ناپذیر به منافع ملی اعلام کرد و خواهان توقف این رویه درباره تمامی اعضای دربند آن و همچنین سایر زندانیان سیاسی شد.
سعید نعیمی، فعال سیاسی و مدافع حقوق بشر آذربایجانی ۱۸ اردیبهشت امسال توسط ماموران امنیتی در منزل شخصی خود، واقع در کرج دستگیر و برای بازجویی و رسیدگی به پرونده اش به اطلاعات تبریز منتقل شد.
مهندس نعیمی در دوران تحصیلاتش در دانشگاه زنجان، عضو شورای مرکزی و مسئول واحد سیاسی انجمن اسلامی این دانشگاه بود وی همچنین مدیر مسئول نشریه ی دانشجویی تورکی-فارسی «سَس» در دانشگاه زنجان بود.
نعیمی در سال ۱۳۸۰با نشریه «سس» برنده لوح تقدیر جشنواره نشریات دانشجویی در دانشگاه رازی کرمانشاه شد و در دوران دانشجویی کارشناسی ارشد خود در دانشگاه تربیت مدرس تهران، از فعالین شناخته شده جنبش دانشجویی آذربایجان بود.

ورود به گورستان ظهیرالدوله ممنوع شد



جمعی از هنر دوستان و دانشجویان که به مناسبت ۸ دی ماه زادروز فروغ فرخ‌زاد جهت گرامی‌ داشت این شاعر شهیر به گورستان ظهیرالدوله مراجعه نمودند، با در بسته و ممانعت نیروهای نظامی مواجه شدند.

به گزارش سحام نیوز، نیروهای امنیتی دیروز پنجشنبه و امروز خطاب به خیل دوستداران فروغ فرخ‌زاد تاکید کردند که قبرستان ظهیرالدوله تا اطلاع ثانوی تعطیل می‌باشد.
این افراد در راستای ممنوعیت ورود به ظهیرالدوله تاکید کردند که تنها اقوام نزدیک متوفی با ارائه کارت شناسایی و اخذ اجازه نامه کتبی از کلانتری محل مجاز به ورود به آرامگاه ظهیرالدوله هستند.
گورستان ظهیرالدوله، گورستان کوچکی است بین امامزاده قاسم و تجریش در شمال تهران که علاوه بر علی‌خان ظهیرالدوله چندین تن از هنرمندان، شاعران و چهره‌های سر‌شناس ایران در آن مدفونند.

اخراج تعدادی از کارگران سد رامول در کردستان


حدود یکصد نفر از کارگران شاغل سد رامول در منطقه دهگلان از کار اخراج شدند.

براساس اخبار رسیده به آژانس خبری موکریان، اخیراً پیمانکار سد رامول در منطقه دهگلان به بهانه کمبود بودجه حدود 100 تن از كارگران شاغل در سد را که دارای چندین سال سابقه کار هستنداخراج نموده و اعلام کرده که حتی بودجه کافی جهت پرداخت حقوق‌های معوقه آنان را هم ندارد .
گفتنی است در اعتراض به این اخراج سازی، کارگران در مقابل شرکت نمایان غرب، پیمانکار سد و امور آب استان، تجمع کرده و خواستار بازگشت به کار و دریافت حقوق و مزایای معوقه خود شده اند که تاکنون پاسخی از جانب مسئولین به آنان داده نشده است.
 

یک معلم اهل کامیاران از کار اخراج شد

article picture


یک معلم کُرد اهل کامیاران از سوی شورای مرکزی آموزش و پرورش از کار اخراج شد.
بنا بر گزارش "کردپا" ، خلیل فاتحی معلم کُرد اهل کامیاران 4 سال پیش به اتهام همکاری با یکی از احزاب کُرد اپوزیسیون حکومت اسلامی ایران بازداشت و از سوی دادگاه انقلاب دستگاه قضایی به 3 سال و نیم حبس محکوم شد.
این معلم کُرد پس از گذراندن دوران حبس به شغل معلمی خود ادامه داد.
بر اساس همین خبر، اکنون پس از مدتی از به سر کار برگشتن خلیل فاتحی، از سوی شورای مرکزی آموزش و پرورش به وی ابلاغ شده که به دلیل غیب غیر موجه از کار اخراج گردیده است.
این در حالی است که این معلم کُرد، آنچه که از سوی این شورا غیبت عنوان شده است را در زندان و حبس به سر برده است.

آخوند مزدور پناهیان:گوهر حرف ما ولایت فقیه است٬ نه عدالت و انسانیت

article picture
دیگربان:علیرضا پناهیان٬ نایب رئیس قرارگاه عمار می‌گوید: «گوهر مرکزی حرف ما یک کلمه بیش نیست و آن ولایت فقیه است و نه انسانیت، عدالت و مفاهیم دینی.»
به گزارش خبرگزاری فارس٬ آقای پناهیان این مطلب را روز چهارشنبه (هفتم دی) در دومین جشنواره فیلم عمار بیان کرده است.
وی گفته است: «حرف تازه ما ولایت فقیه است که با آن تمام این مفاهیم خوب متجلی می‌شوند و بدون ولایت فقیه هیچ سخن حقی دست یافتنی نیست.»
آقای پناهیان افزوده است: «امروز وقت آن است که از کسانی که حرفی برای گفتن ندارند و یا حرف‌های پوسیده و قدیمی را می‌زنند ابراز تنفر کرد.»
وی همچنین اظهار کرده است: «با استقرار ولایت همه خوبی‌ها محقق می‌شود و بدون او این مواهب تحقق نمی‌یابد و امروز در مقدمه‌سازی برای ظهور هیچ مفهوم خوبی بدون ولایت فقیه محقق نمی‌شود.»
با متزلزل شدن پایه‌های مشروعیت خامنه‌ای در میان مردم٬ هواداران وی تلاش می‌کنند با ارائه تعاریف اغراق‌آمیز٬ چهره و موقعیت وی را در داخل ایران بازسازی کنند.
طی دو سال گذشته تعاریف و تمجید‌های فراوانی از رهبر جمهوری اسلامی در رسانه‌های ایران مطرح شده که بازتاب‌های منفی گسترده‌ای در افکار عمومی داشته است.
با وجود این٬ رسانه‌ها و نزدیکان علی خامنه‌ای همچنان به تعاریف خود از وی ادامه می‌دهند و بار‌ها ادعا کرده‌اند که رهبری وی مورد تائید امام دوازدهم شیعیان است.

تداوم بازداشت هومن فخار در زندان اوین



هومن فخار فعال حقوق کودک و زنان  در تاریخ ۲۳ مهر ماه گذشته توسط مأموران لباس شخصی که حکمی مبنی بر بازداشت وی همراه نداشتند،  با رفتاری بسیار توهین‌آمیز و همراه با خشونت بازداشت شده بود.
به گزارش «خانه حقوق بشر ایران» با گذشت دو ماه نیم  از بازداشت این فعال حقوق کودک هنوز در زندان به سر می برد و تا کنون یک جلسه داگاه برای وی برگزار شده است.
جلسه دوم دادگاه فخار به علت فوت وکیل او برگزار نشده و به تعویق افتاده است.
هومن فخار  پیش‌تر در تاریخ ۲۹ بهمن ماه سال گذشته نیز بازداشت و  به قید وثیقه و به طور موقت آزاد بود. وی ۳۲ ساله، مهندس برق (از هلند) و ساکن تهران و از فعالین حقوق بشری و دبیر انجمن اروپایی آموزش در زندان است.

نامه ی انتقادی جمعی از فعالین دانشجویی دانشگاه علم و صنعت خطاب به جبل عاملی رییس دانشگاه


هفده تن از فعالین دانشجویی دانشگاه علم و صنعت تهران روز یکشنبه پنجم دی ماه، در نامه ای به دکتر محمد سعید جبل عاملی، ریاست این دانشگاه، ضمن انتقاد نسبت به عملکرد شش ساله ی مدیریتی ایشان، خواهان حضور و پاسخگویی وی در جمع دانشجویان شدند.
به گزارش  خبرنامه از دانشجونیوز، از جمله مواردی که در این نامه منتشر شده است می توان به تلاش برای تغییر نام پارک آسا (که از سوی دانشجویان برای زنده نگه داشتن یاد کیانوش آسا، دانشجوی علم و صنعت و از شهدای پس از انتخابات، نامگذاری شده بود)، عدم پذیرش دانشجویان دختر در مقطع کارشناسی ارشد بر خلاف قول قبلی، منشور اخلاقی و گشت های حراست در دانشگاه، تعطیل کردن شورای صنفی، فشار به کانون های فرهنگی و هنری و … اشاره کرد.
همچنین رونوشت این نامه به دانشجویان، که در سطح گسترده در صحن دانشگاه پخش شده بود موجب استقبال و حمایت های بسیاری در میان اساتید و دانشجویان دانشگاه شده است.
متن کامل این نامه بدین شرح است:
بسمه تعالی
حضرت علی (ع):هیچ خردمندی از مشورت بی نیاز نیست.
جناب آقای دکتر محمدسعید جبل عاملی
ریاست محترم دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان یکی از قطبهای علمی کشور و با صرف سرمایه های ملی بسیار، همواره سهم بسزایی در تعیین سرنوشت کشور ایفا کرده است. بی شک در این مسیر هشتاد و چند ساله مردان و زنان بسیاری بوده اند که نام هر یک به فراخور کردارشان بر تارک علم و صنعت به نیکی خواهد ماند. جنابعالی نیز از کسانی هستید که به تناسب دورانی که بیشترافراد کابینه ی دولت در پیوند با دانشگاه بوده اند و علم و صنعت به گونه ای بی سابقه از اعتبارات و امتیازات گوناگون برخورداربوده است، تاثیرچشم گیری بر سرنوشت دانشگاه گذاشته اید و نامتان به نامهایی که در اذهان خواهد ماند اضافه میشود. اما آیا نام شما نیز به زمره ی نیکان اضافه خواهد شد؟!
اکنون که حدود شش سال از انتصاب جنابعالی به مقام ریاست دانشگاه میگذرد، ما علم و صنعتیها شما و مدیرانتان را نیک شناخته ایم، با نحوه ی مدیریت و تصمیم گیری‌ هایتان به خوبی آشنا شده ایم و به تجربه دریافته ایم که کمتر انتقادی را برنمی تابید. اما باز هم از سر خیرخواهی و دغدغه ی دانشجویی نکاتی چند را به عرض می رسانیم که حرف دل بسیاری از دانشجویان علم و صنعت است.
جناب آقای رییس
خود می دانید که در کارنامه ی ریاست جنابعالی نقاط کوری وجود دارد که واکنش شما به آن ها هرگز جز سکوت و فرار از پاسخگویی نبوده است.
در بایگانی خبرگزاری ها و نشریات هنوز این عنوان باقی است که:
“دیوان عدالت اداری،در حکمی محمد سعیدجبل عاملی رییس دانشگاه علم وصنعت ایران را به یک سال انفصال از خدمات دولتی محکوم کرد.”

انتقال مهدی کوهکن، زندانی سیاسی به بیمارستان

article picture
مهدی کوهکن زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین روز گذشته جهت انجام آزمایشات پزشکی به بیمارستانی در خارج از زندان اوین منتقل شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا از تهران، این زندانی که در طی مدت بازداشت خود یک روز هم مرخصی نداشته است و در پرونده دوم خود همچنان به صورت بلاتکلیف در زندان بسر می‌برد از ناحیه زانوی پا به دلیل عفونت به شدت رنج می برد.
پیشتر زانوی مهدی کوهکن در حین بازجویی و در اثر شکنجه توسط ماموران وزارت اطلاعات آسیب دیده و تحت عمل جراحی قرار میگیرد.
این فعال فرهنگی در پرونده پیشین خود به همراه هفت تن دیگر محاکمه شده و به سه سال و شش ماه چهار روز حبس تعزیری، ۱۴۸ ضربه شلاق، دو میلیون پانصد هزار ریال جریمه نقدی محکوم شده است.

بیانیه، قتل عام کردها از سوی دولت ترکیه را محکوم می کنیم

article picture
انجمن زنان آذرمهر کردستان قتل و عام کردها را از سوی دولت ترکیه به شدت محکوم می کند.
در حالی که اکثر ملل جهان خود را برای جشنهای پیشوازی از آغاز سال میلادی ٢٠١١ آمادە می کنند ، بار دیگر کردستان آغشته به خون شد.
در تاریخ ٢٩ دسامبر ٤ فروند جنگندە جنگی ارتش ترکیه با یورش به منطقه قلابان ، در استان شرناخ ،باعث قتل بیش از ٣٥ شهروند بی دفاع کرد شدند.
انجمن زنان آذرمهر کردستان ضمن محکوم کردن این یورش وحشیانه ، اعلام می دارد ، که حل مسئله کرد در ترکیه تنها از طریق صلح میسر بودە ؛ و تاریخ بیانگر این واقعیت است ، که ارتش و حکومت ترکیه نمیتوانند با توسل به زور و عملیات نظامی این مشکل تاریخی را حل نمایند. و مناسبترین راە حل این است که دولتمردان ترکیه بجای صدور فرمان قتل و عام کردها، رهبران کرد را از زندان آزاد کند ؛ و با نمایندگان کرد با شیوەی گفت وگو سعی نمایند ، به این خشونت ها خاتمه دهند.
در خاتمه از تمام نهادهای بین الملی حامی حقوق بشر و نهادهای انسان دوست تقاضا داریم در مقابل چنین جنایتی سکوت نکردە و با اعمال فشار بر ترکیه، تلاش خود را برای خاتمه دادن به سیاست امحا کردها به کار گیرند.
انجمن زنان آذرمهر کردستان
٢٠١٢/١٢/٢٩

سکینه و وکیلش، هوتن کیان، باید فورا آزاد شوند

article picture
تا زمانی که سکينه اسير حکومت اسلامی است
هر لحظه احتمال اعدام او هست. ابهامی در بين نيست!
دو روز پس از آنکه مالک اژدر شریفی رئیس دادگستری رژیم در آذربایجان شرقی از احتمال اعدام سکینه صحبت کرده بود و بدلیل فشارهای بین المللی و انعکاس سریع این خبر در رسانه های بین المللی، صحبت خود را تصحیح کرد و گفت که حرفهایش درست منتقل نشده است. اما طبق خبري که به کميته بين المللي عليه سنگسار رسيده است، خبر احتمال اجرای حکم اعدام به خود سکینه در زندان نیز داده شده بود.
علیرغم روزهای تعطیل به مناسبت کریسمس و سال نو، خبر احتمال اجرای حکم اعدام سکینه در بسیاری از رسانه ها از جمله سی ان ان، بی بی سی، العربیه، اشپیگل، رسانه های ایتالیا و بسیاری از رسانه های دیگر منعکس شد و مقامات چند دولت از جمله دولت های آلمان و فرانسه به جمهوری اسلامی اعتراض کردند و خواهان آزادی سکینه شدند. در ایتالیا نیز با اقدامات همکاران کميته بين المللی عليه سنگسار، شهردار رم و فلورانس و برخی شهرهای ديگراعلام کردند که به ياری سکينه برميخيزند و رسانه های ايتاليا اين اعتراضات را وسيعا پوشش خبری دادند. اقدامات دیگری نیز در برخی کشورهای دیگر در دست بررسی است از جمله مسئولين حقوق بشر دولت برزيل با کميته بین المللی عليه سنگسار تماس گرفتند تا ضمن دریافت گزارشات بیشتر اقدامات اعتراضی خود علیه جمهوری اسلامی را بررسی کنند. مقامات جمهوری اسلامی متوجه شدند که سکینه فراموش نشده است و به قتل رساندن او همچنان هزینه سیاسی سنگینی برای حکومت اوباش اسلامی دارد.
طبق خبر دیگری هوتن کيان که به شش سال زندان محکوم شده است، اکنون در بخش متادونی ها زندانی است، امکان هيچ تماسي با بيرون از زندان ندارد و امکان تماس و ملاقات با خانواده اش را ندارد.هوتن را نباید تنها گذاشت.
آنچه مشخص است جمهوری اسلامی یک حکومت آدمکش است و تا زمانی که سکينه اسير اين حکومت است هر لحظه امکان قتل او وجود دارد و ثانیا، به کمک مردم دنیا میتوان سکینه و هوتن را از دست شکنجه گران و آدمکشان اسلامی نجات داد.
کمیته بین المللی علیه سنگسار از مردم شریف دنیا، همینطور از رسانه ها، دولتها و نهادهای مدافع حقوق انسان میخواهد که همچنان و به هر شکل که میتوانند جمهوری اسلامی را برای آزادی سکینه و هوتن تحت فشار قرار دهند.
کميته بين المللي عليه سنگسار
28 دسامبر 2011

ممانعت از آزادی یک کاسبکار مرزی در سقز

article picture

دستگاه قضایی در شهرستان سقز از آزادی خالد امین پور، کاسبکار مرزی ممانعت به عمل آورد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا از سقز، این شهروند کُرد که به اتهام همکاری با یک حزب سیاسی مخالف دولت بازداشت شده است روز چهارشنبه هفتم دی ماه به زندان مرکزی سقز منتقل شد.
با وجود تلاش خانواده این زندانی سیاسی؛ دادسرای عمومی و انقلاب سقز به بهانه سنگین بودن اتهامات و عدم رضایت تعدادی از شکات شخصی که وی قصد جمع آوری کمک مالی از انها برای یک حزب سیاسی را داشته است؛ از آزادی موقت وی تا زمان تشکیل دادگاه ممانعت به عمل آمد.
خالد امین پور به همراه برادرش صالح و پنج تن دیگر به نامهای سیروان رحمانی-فواد احمد‌نژاد - ناصر رضایی -عطاقاسمی - شیرکو سیفی به اتهام همکاری با حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) در آبان ماه سالجاری بازداشت شدند.

بیانیه مشترک عمومی، تعقیب و آزار قربانیان نقض حقوق بشر و فعالان سیاسی

article picture
بیانیه مشترک عمومی ، فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر ، جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران
ایران (8 دی 1390 )
تعقیب و آزار قربانیان نقض حقوق بشر و فعالان سیاسی
مقامات جمهوری اسلامی ایران هر گونه اعتراض مسالمت آمیز از جمله اعتراض های خانواده های قربانیان و حامیان آنها و نیز فعالان سیاسی میانه رو را بی امان سرکوب می کنند. حامیان «مادران عزادار» (نگاه کنید به اطلاعات پیشینه ای) و فعالان سیاسی میانه رو بیش از پیش هدف این سرکوب قرار دارند.
سرکوب مادران عزادار به خاطر مبارزه آنها علیه معافیت از مجازات
ژیلا کرمزاده مکوندی، یکی از حامیان مادران عزادار، در روز 6 دی 1390 در اداره گذرنامه تهران دستگیر و برای گذراندن حکم دو سال زندان به زندان اوین منتقل شد.
لیلا سیف اللهی و نادر احسنی، دو تن دیگر از حامیان مادران عزادار، نیز در خطر دستگیری خودسرانه قرار دارند زیرا حکم زندان آنها نیز تایید شده است. این سه نفر به همراه عده ای دیگر از حامیان مادران عزادار در بهمن 1388 دستگیر شدند و پیش از آزادی با وثیقه بیش از یک ماه در سلول انفرادی در بازداشت ماندند. آنها در بهمن 1389 به اتهام «اجتماع و تباني به قصد ارتكاب جرايم عليه امنيت كشور، فعاليت تبليغي عليه نظام جمهوري اسلامي » محاکمه شدند. حکم دادگاه آنها را به شرکت در «تشكيل غيرقانوني در جهت اقدام عليه امنيت كشور تحت عنوان مادران عزادار» متهم کرد و گفت آنها «خود را مدافعان حقوق بشر در ایران» می دانند.

۱۳۹۰ دی ۸, پنجشنبه

اخراج استاد دانشگاه کُرد از دانشگاهی در همدان

سایت کُردپا: یکی از استادان دانشگاه همدان که شهروند کُرد ساکن شهرستان ماکو بود از کار اخراج شد.
بنابه خبر ارسالی خبرنگار آژانس خبررسانی کُردپا از ماکو، دکتر علی بروکی‌میلان استاد اقتصاد دانشگاه همدان به دلیل انتقاد و موضع‌گیری درباره‌ی عملکرده مسئولان حکومتی و ابراز نظراتی حول مسایل ملی کُرد از کار خود برکنار گردید.
در ادامه‌ی خبر ارسالی آمده است: پیشتر دکتر بروکی‌میلان از سوی نهادهای امنیتی و حراستی حکومت اسلامی ایران احضار و طی درخواستی عجیبی از وی خواسته شده بود که نام خانوادگی خود را تغییر دهد در غیر اینصورت از شغل استادی دانشگاه برکنار خواهد شد که این درخواست با واکنش منفی دکتر علی بروکی‌میلان روبرو شده بود.
دکتر علی بروکلی‌میلان، که از خانواده‌های معروف کُرد در استان آذربایجان‌غربی می‌باشد، همواره یار و یاور دانشجویان کُرد دانشگاه همدان بوده و آنان را تشویق و ترغیب می‌نمود که در فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی کوشا و یکدست عمل کنند.

اطلاعیه: هر 48 ساعت یک کولبر و کاسبکار مرزی جویای نان، کشته و یا زخمی میشود.

نمایندگی کلن .آلمان


 
VVMIran
Vereinigung zur Verteidigung der Menschenrechte im Iran e.V.
Postfach 52 42
30052 Hannover
Tel.: +49 511 44 04 84     
Fax: +49 511 26173 76

ماده اعلامیه جهانی حقوق بشر
ھر کس حق زندگی ، آزادی و امنيت شخصی دارد 
ماده 13 اعلامیه جهانی حقوق بشر
الف/ هر کس حق دارد که در داخل هر کشوري آزادانه عبور و مرور کند و 
محل اقامت خود را انتخاب نمايد.
ب/ هر کس حق دارد هر کشوري
و از جمله کشور خود را ترک نمايد يا به کشور خود باز گردد.

هر 48 ساعت یک کولبر و کاسبکار مرزی جویای نان، کشته و یا زخمی میشود.

براساس آمار 3 ماه گذشته 48 نفر از کولبران و یا کاسبکاران در مرزهای کوهستانی کردستان هدف مستقیم گلوله نظامیان دولت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته، که در این میان 20 نفر از زخمی  و 28 نفر دیگر کشته شده اند .
کشتار کولبران و کاسبکاران تهیدست مرزی همچنان ادامه دارد و از سال گذشته تا کنون بیش از 130 نفر از آنان توسط مامورین دولت جمهوری اسلامی ایران کشته و شمار بیشتری نیز زخمی شده اند.


کاسبکاران مرزی، قشری از مردم تهیدست و بی دفاع کردستان هستند که کشتن و زخمی نمودن آنان و یا غارت اموال کولبرها  به صورت یکی از وظایف نیروی انتظامی درآمده است.

در حالیکه کشته و زخمی شدن کاسبکاران کرد در دستور کار روزانه نیروهای انتظامی قرار گرفته است، متاسفانهاین موضوع تا کنون مورد توجه مدافعین حقوق بشر و سازمان های سیاسی قرار نگرفته است.
کاسبکاران مناطق مرزی کردستان از جمله ستمدیده ترین اقشار جامعه کردستان هستند که کسی برای جان و زندگی انها ارزشی قائل نیست و همچنان از وجود یک حامی و پشتیبان دلسوز بی بهره اند.
کمیته اقوام وملل کانون دفاع از حقوق بشر در ایران این اعمال غیر انسانی جمهوری اسلامی ایران را شدیدا محکوم کرده، از تمامی جوامع بین المللی و نهادهای حقوق بشری برای توقف کشتار و زخمی شدن آنان یاری می طلبد .
344
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی

بيکاری ۵۰۰ کارگر کرمانشاهی و شغل های داماد احمدی نژاد

article picture

امروز خبري در يکي از سايت ها خواندم که حکايت از بيکار شدن ۵۰۰ شهروند کرمانشاهي مي داد، يعني پانصد نفري که هر کدام شايد خرجي چند خانواده را پرداخت مي کردند، اين اين پس گرسنه خواهند ماند. با خواندن اين خبر به ياد سفر آقاي خامنه اي به کرمانشاه افتادم و اميد ها و دروغ هايي که بار ديگر عنوان مي شد و مردم بي پشت و پناه کرمانشاه را اغفال مي نمودند که آينده اي روشن خواهند داشت.
غافل از اينکه مردمان مظلوم کرمانشاه به در گذشته و نه حال و مطمن هستم با اين حکومت نه در آينده طعم خوش زندگي را چشيده و خواهند چشيد، به هر حال اميدوارم که دولت عدالت محور و عدالت پرور براي اين عزيزان قدمي بردارد. هر چند مي دانم داماد آقاي احمدي نژاد که در سي سالگي داراي چند شغل هستند و به تازگي رييس يکي از حساس ترين سازمان ها و نهادهاي کشور شزه است خوني رنگين تر از شهروندان ايراني دارند.
عين خبر کرمانشاه پست را مي توانيد در زير بخوانيد:

خروج 2 فعال کمپین و عضوجمعیت سبز کردستان از ایران


کاوه طهماسبی و رزگار روشنی از فعالان جمعیت سبز کردستان و عضو کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی به دلیل فشار و نیروهای امنیتی از ایران خارج شدند.
کاوه طهماسبی که خود از اعضای فعال کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی بوده در شهر سنندج این چنین شرح حال زندگی و فعالیتهای خود را بیان می کند.
كاوه طهماسبي 26 ساله اهل شهر سنندج كه در سالهاي1384و1385 عضو جمعيت كردستان سبزو موسسه فرهنكي اجتماعي شاهو عضو شدم و به مدت 2سال به كارهاي فرهنكي و اجتماعي و محيط زيست در اين موسسه هاي غير دولتي به فعاليت پرداختم از كه در13شهريور 1386از طرف نيروهاي اطلاعات دستكير وبه مدت 1ماه در باز داشتكاه اداره اطلاعات مورد باز جويي و شكنجه روحي وجسمي قرار كرفتم و بعد ازبازجويي در اطلاعات  به زندان مركزي سنندج منتقل شدم و در شعبه 2 دادكاه انقلاب به  رياست قاضي طياري به اتهام تبليغ عليه نظام و مشاركت در تجمع هاي غير قانوني به يك سال زندان محكوم شدم و همين حكم از طرف شعبه 4 دادكاه تجديد نظر استان كردستان قطعي شد.و در همين راستا از طرف دادگاه عمومي وانقلاب شهرستان پيرانشهر به اتهام خروج مرز به 6 ماه ديكر زندان بهم داده شد .وهمين حكم هم از طرف دادكاه تجديد نظر اروميه قطعي كرديد.من يكي از زندانياني سياسي و امضا كننده  2نامه اعتراضي نسبت به وضعيت نابه سامان زندانيان سياسي در زندان سنندج و احكام سنكيني كه از طرف اداره اطلاعات و دادكاه انقلاب به انها داهد ميشد بودم كه به ريس قوه قضاييه اقاي شاهرودي  و نهاد رياست جمهوري,اداره اطلاعات و مدافعاعان حقوق بشر تقديم كرديم مشاركت نمودم.و يك نامه ديكر هم با مدافعان حقوق بشر در زندان نوشتيم كه شرح حال زندانيان سياسي را به نهادهاي حقوق بشرومستقل در حمايت از زندانيان سياسي به به اسم نامه جمعي از زندانيان سياسي به مدافعان حقوق بشر پخش شد بودم .در مهر ماه سال 1387 بار ديكر از طرف شعبه4 دادياري دادگاه انقلاب پرونده ديگري برايم باز شد كه باز هم به دليل اتهامات بيشين وشركت دراعترضات داخل زندان به مدت15 روز ديكه به سلولهاي اداره اطلاعات منتقل و مورد باز جويي قرار كرفتم.و بار ديكر در شعبه 1دادكاه انقلاب  به 4 ماه حبس محكوم شدم كه مجموعا به مدت 22ماه در زندان مركزي سنندج محبوس بودم .بعد از ازاد شدنم به فعاليت درجمعيت كردستان سبز و ارتباط با كمبين دفاع  از زندانيان سياسي و مدنی  پرداختم به دليل شرايط بد وفضاي ترس از دستگيري مجبورشدم كه پنهاني باكمبين دفاع از زندانيان و مدنی در ارتباط باشم كه به مدت 2سال به كارهاي مربوط به زندانيان سياسي وفرهنكي ,اجتماعي و محيط زيست مشغول بودم كه بار ديكراز نهادهاي امنيتي و اطلاعاتي به دستكيري اعضاي اين جمعيت كردستان سبزپرداختند.و سه نفر از اعضاي اين نهاد را دستكير كردهاند به نامهاي وريا خسروي ,اكبرگويلي,كامران رحيمي...در همين راستا من (كاوه طهماسبي)و رزكار روشني مجبور به ترك وطن شديم.لازم به ذكر است برادر من به اسم بهروز طهماسبي فعال مدني وزنداني سياسي كرد ميباشد كه هم اكنون به 4 سال زندان محبوس شده است و در زندان شهر سقز در حال كذراندن حبس خود ميباشد.لازم است بكوييم در طي فرار من از دست نيروهاي اطلاعاتي ,خانواده من جندين مورداز طرف اطلاعات بازجويي و تهديد قرار كرفته اندو هم اكنون هم عضو كمبين حمايت از زندانيان سياسي ميباشم.
لازم به گفتن است که وريا خسروي ,اكبر گويلي,كامران رحيمي اهل شهر سنندج كه هم اكنون به مدت70 روز است از طرف نيروهاي اطلاعات شهر سنندج دستگير شده اند وخانواده هاي انها از سلامت وضعيت  أنها بي خبراندلازم به ذكر است كه كه اين سه تن از فعالين جمعيت كردستان سبز ميباشند  كه در طي بازداشتهاي اخير در مناطق كرد نشين بازداشت شدند كه باتوجه به اخبار رسيده اين سه تن در باز داشتگاهاي اداره اطلاعات تحت شكنجه روحي وجسمي قرار دارندو2تن ديگر از اين فعالين مدني و جمعيت كردستان سبز به نامهاي رزگار روشني و كاوه طهماسبي كه از زندانيهاي سياسي گذشته ميباشند مجبور به ترك وطن شدند گفتنی است که رزگار روشني و كاوه طهماسبي عضو كمپين دفاع  از زندانيان سياسي و مدنی  ميباشند
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

هراس لابیست های سابقه دار رژیم از طرح شکایت رضا پهلوی از خامنه ای

article picture
تشدید حملات لابی ج.ا به طرح شکایت رضا پهلوی از خامنه ای همزمان با استقبال روز افزون ایرانیان؛ لابی ج.ا را بهتر بشناسید .
دوازده روز از کنفرانس مشترک آقایان رضا پهلوی و محمد مصطفایی در پاریس برای اعلان رسانه ای آغاز طرح شکایت علیه ج.ا به اتهام جنایت علیه بشریت به شورای امنیت و برای ارجاع پرونده ج.ا به دیوان کیفری بین المللی میگذرد، طرحی که تقریبا ۲ ماه قبل با ابتکار جناب پهلوی برای جلب مشارکت عمومی در رسانه های اجتماعی مطرح گردید و با مشارکت همه فعالین سیاسی، حقوق بشری و حقوقدانان ظرف یک ماه بیش از ۳۲۰۰ نظر و پیشنهاد دریافتی بررسی شد و در طرح شکایت لحاظ گردید. تابحال سازمان هایی همچون کمپین سفارت سبز، نهاد مردمی، شبکه سکولارهای سبز ایران، کانون همبستگی ایرانیان برای رسیدن به دموکراسی، جنبش طرفداران دموکراسی ایران، حزب مشروطه ايران (لیبرال دموکرات) و شخصیت های حقیقی در بیانه های جداگانه از این طرح استقبال و حمایت کرده اند و حتی در اقدامی نمادین ظرف هشت روز گذشته بیش از چهار هزار نفر از هموطنان دادخواستی برای حمایت از این طرح را امضا کرده اند!
محبوبیت این طرح از یک سو و ایجاد جنبش روبه رشد فعال و فراگیر از سوی دیگر، هراس لابیست های سابقه دار ج.ا را موجب شده است تا آنجا که فقط در یک مورد آقای رضا نصری رودسری اقدام به نگاشتن ۶ مقاله در زمانی کوتاه و در مخالفت با این طرح شکایت علیه خامنه ای نموده است، ایشان که خود یک از موسسین سازمان لابی مسیری بسوی صلح است که برای آشتی ج.ا و امریکا لابی میکند. هدف این سازمان لابی امریکایی، ایجاد روابط حسنه مردمی ما بین ملت های امریکا و ایران است! این هم پوششی است برای لابی گری تحت عنوان “مردم و ملت ها” برای آشتی دادن دولت ها که البته در عمل مخالفت با تحریم های فلج کننده و خریدن وقت برای ج.ا و اصولا جلوگیری از هر گونه فشار سیاسی به ج.ا است .

ایجاد فضای وحشت در دانشگاه آزاد تهران مرکز

article picture
پارس دیلی نیوز، سارا شمس:بنا به گزارشات دریافتی نیروهای امنیتی سپاه پاسداران تحرکات جدیدی را برای ایجاد رعب و وحشت در دانشگاه آزاد تهران مرکز و کنترل فضای این دانشگاه آغاز کرده اند. بیشتر دانشگاه های تهران مرکز حوزه استحفاظی قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران هستند و این نهاد امنیتی با نزدیک شدن زمان برگزاری انتخابات مجلس نهم ، در نظر دارد فضا را برای نیورهای منتقد و معترض ناامن کرده و در عین حال به شکل نامحسوس ذهنیت دانشجویان را برای مشارکت در انتخابات آماده سازد.
از جمله تحرکات نیروهای این نهاد در دانشگاه آزاد تهران مرکز میتوان به برنامه های افزایش بصیرت سیاسی اشاره کرد که تحت عنوان " گرامیداشت حماسه نهم دی " و در دانشکده علوم سیاسی تهران مرکز برگزار می شود. در این مراسم که پنجشنبه هشتم دی ماه برگزار می شود ، قرار است حسین الله کرم و فاطمه رجبی از چهره های شناخته شده جریان اقتدارگرا به تبیین حوادث سال ۸۸ بپردازند و در عین حال دانشجویان را برای مشارکت در انتخابات اسفندماه ترغیب کنند. اگرچه به طور معمول برگزاری چنین جلساتی برای سازماندهی بدنه جریان اقتدارگرا در قالب برنامه های بسیج جریان داشته است ، اما قرارگاه ثارالله با نهادسازی در این دانشکده ، تشکلی تحت عنوان " هیئت مکتب الحسین " را ایجاد کرده است که طی ماههای گذشته بیشتر برنامه های سیاسی و آموزشی این دانشکده را این تشکل برگزار کرده است تا حساسیت دانشجویان نسبت به فعالیت های امنیتی و سیاسی بسیج کاهش یابد.
از دیگر تحرکات نیروهای امنیتی قرارگاه در این دانشکده میتوان به گرفتن عکس و فایل صوتی از گفتگوهای دانشجویان در بوفه این دانشکده اشاره کرد که طی هفته های گذشته نمونه های بسیاری از آن مشاهده شده است. این مساله توسط افرادی اتفاق می افتد که در ظاهر هیچ وابستگی تشکیلاتی به بسیج و نهادهای نظام ندارند ، اما نحوه رفتار آنها با دیگر دانشجویان - و از جمله گرفتن عکس با دوربین موبایل - نشان میدهد که به شکل موثر قصد دارند جو رعب و وحشت را در این دانشکده ایجاد کنند.البته مسئولین بسیج این دانشکده غالبا افراد مذکور را به عنوان نیروی خودسر معرفی می کنند و از مسئولیت پذیری در قبال عملکرد این رفتار طفره می روند. برای مثال در هفته گذشته دو تن از نیروهای لباس شخصی معروف در این دانشکده بدون توضیح اقدام به عکس گرفتن از دانشجویان این دانشگاه کردند . این حرکت زمانی صورت گرفت که یکی از دانشجویان دختر دانشکده علوم سیاسی در بوفه این دانشکده و طی گفتگو با دوستان خود جملاتی درباره رهبری و شخص سید علی خامنه ای بیان کرد و چند ثانیه بعد متوجه شد که دو تن از نیروهایی که بین دانشجویان به عنوان نیروهای امنیتی شناخته شده اند ، در حال عکس گرفتن از وی با گوشی های خود هستند.
به نظر می رسد قرارگاه ثارالله برای تسلط بر فضای جامعه دانشگاهی و به ویژه دانشگاه آزاد ، قائل به هیچ محدودیتی نیست و با توجه به احتمال تشدید اعتراضات سیاسی مردم در آستانه انتخابات ، از تهدید علنی دانشجویان دارای گرایش به اپوزیسیون توسط نیروهای امنیتی نیز به عنوان یک روش استفاده خواهد کرد.
سارا شمس

موج بازداشت‌ها در کردستان ایران

article picture
طی 98 روز 117 مورد بازداشت شهروندان کُرد
در طول 98 روز گذشته یکصدو هفده نفر از شهروندان کُرد توسط نهادهای امنیتی-قضایی حکومت اسلامی ایران بازداشت و روانه بازداشتگاه‌های اداره‌ی اطلاعات شده‌اند.
مهرماه:
در ماه مهر 35 نفر از شهروندان ساکن مناطق کُردنشین ایران از سوی مأموران امنیتی و قضایی حکومت اسلامی ایران بازداشت گردیده که حکم قطعی 5 تن از آنان توسط دستگاه قضایی صادر، که در این میان 3 شهروند کُرد به تحمل هجده‌ماه حبس و دو نفر دیگر که معلم مدرسه بوده‌اند به تبعید محکوم شده‌اند.
آبان‌ماه:
در دومین ماه از فصل پاییز، 48 شهروند کُرد از سوی نیروهای امنیتی حکومت اسلامی بازداشت که حکم قطعی 5 تن از آنان از 84 ماه زندان تعزیری حکایت دارد.
اتهام هشت تن از بازداشتی‌های آبان‌ماه در کردستان تنها فعالیت فرهنگی و مدنی عنوان گردیده است.
آذرماه:
در این ماه هم بازداشت شهروندان کُرد توسط نهادهای امنیتی-قضایی حکومت اسلامی ایران ادامه داشته که با اسناد به مرکز آمار آژانس خبررسانی کُردپا جمعاً 28 نفر از ساکنان مناطق کُردنشین ایران، که 15 نفر از آنان ساکن شهرستان مهاباد بوده، به اتهام فعالیت و تبلیغ به نفع احزاب کُرد اپوزسیون حکومت اسلامی ایران بازداشت شده‌اند.
در این میان تنها یک تن از این افراد به نام زینب جلالیان به حبس ابد محکوم گردید و مابقی تاکنون در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

بهناز حکمتی:اتهامات علیه فرزندم واهی و بی اساس است

article picture

در شرایطی که ایالات متحده می‌گوید ایران برای چندمین بار از دسترسی کنسول به امیر میرزایی حکمتی، شهروند آمریکایی ایرانی‌تبار متهم به جاسوسی، ممانعت کرده است، مادر آقای حکمتی ضمن رد اتهامات علیه فرزندش گفت که اعترافات منتسب به وی تحت فشار صورت گرفته است.
بهناز حکمتی در بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن در اختیار آسوشیتدپرس قرار گرفته، می‌گوید فرزندش که زمانی برای ارتش آمریکا به عنوان مترجم فعالیت می‌کرده، برای دیدار مادربزرگ‌هایش به ایران سفر کرده و اتهاماتی که علیه وی اعلام شده بی‌پایه است.
آقای حکمتی چهار ماه است که در بازداشت به سر می‌برد و از سوی دستگاه امنیتی و قضایی ایران به جاسوسی برای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، متهم شده است، اتهامی که می‌تواند برای او مجازات اعدام را در پی داشته باشد.
موضوع بازداشت آقای حکمتی و اتهامات منتسب به وی پس از آن علنی شد که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در اطلاعیه‌ای که ۲۶ آذرماه امسال منتشر کرد، از دستگیری «یک تحلیل‌گر اطلاعاتی ایرانی‌تبار» خبر داد که با مأموریت «جاسوسی و القای فریب» به دستگاه امنیتی ایران وارد کشور شده است.
در این بیانیه نامی از آقای حکمتی برده نشده، اما ادعا شده بود که مأموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی از زمان حضور وی در پایگاه بگرام در افغانستان، وی را زیر نظر داشته‌ و پس از ورود وی به خاک ایران و آغاز مأموریت اقدام به بازداشت وی کرده‌اند.
تنها یک روز پس از آن، تلویزیون دولتی ایران مصاحبه و گزارشی در مورد امیر میرزایی حکمتی، به عنوان «جاسوس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در ایران» پخش کرد.
او در این برنامه گفت که در عراق برای نیروهای نظامی فعالیت کرده و بعد به استخدام «برنامه ایران» در سازمان سیا درآمده است.

گزارشی از دادگاه قرون وسطایی وبلاگ نویس زندانی محمدرضا پور شجری (سیامک مهر)


وبلاگ نویس زندانی محمدرضا پورشجری (سیامک مهر) گزارشی از محاکمۀ خود را که در ۳۰ آذر ماه صورت گرفت جهت انتشار و آگاهی عموم وارسال به سازمانهای حقوق بشری در اختیار “فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران” قرار داده است.
وبلاگ نویس زندانی در دادگاه در حالی که با دست بند و پابند و به یکی از مامورین همراه دست بند زده شده بود مورد محاکمه قرار گرفت.
متن گزارش به قرار زیر می باشد:
هم میهنان،
لابد اطلاع دارند که سال گذشته شعبه ۲ دادگاه انقلاب کرج، من به عنوان یک متهم در بی حقوقی مطلق به اتهام توهین به چیزی بنام مقام معظم رهبری به ۲ سال حبس و به اتهام تبلیغ علیه نظام و ارتباط با ایرانیان خارجی به ۱ سال و جمعا ۳ سال حبس محکوم کردند.
در همان زمان بازپرس شعبه ۶ دادگاه انقلاب به نام سرمدیاری به اتهام توهین به مقدسات پرونده ای گشود که ابتدا قرار بود دادگاه موسوم به ۵ قاضی داده شود که احکام اعدام و قتل صادر می کنند. ولی در نهایت به شعبه ۱۰۹ دادگستری کرج به ریاست قاضی غلام سرابی ارجاع شد.
در جلسه دادگاه یکم مرداد ۹۰ هر آنچه گفته بودم در جلسه سی ام آذر ماه نیز همه را تکرار کردم .گفتم شرم آور است که پس از گذشت حدود ۵ قرن از قرون وسطی رژیم اسلامی همچنان انگیزسیون و دادگاه تفتیش عقاید تشکیل داده. عرض کردم اساسا اتهام توهین به مقدسات اتهام و سخن مهمل، یاوه و پوچ است استناد می کنید به قانون مجازات اسلامی در واقع احکامی است به فرقه فقها برای قدرت و سرکوب مخالفان خود وضع کرده است و به هیچ وجه قانون بشمار نمی رود. قانون تعریف خاص دارد.
گفتم این جلسه را من دادگاهی فرمایشی می دانم در حقیقت دادگاه نیست بلکه محکمه اسلامی است که در آن متهم هیچ حقوقی ندارد دادگاه به مفهوم امروزی لوازم و قواعدی دارد که هیچ کدام در اینجا رعایت نگردیده حتی طبق اصل ۱۶۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی اتهامات مطبوعاتی و سیاسی میباید به صورت علنی و با حضور هیئت منصفه رسیدگی شود.در حکومت اسلامی بر مبنای ایدئولوژی اسلام … توهین به مقدسات در واقع اتهامی صددرصد سیاسی است.

منع نشر ترجمه‌هایی از رمان "کوری" ژوزه ساراماگو


 دو ترجمه‌ی فارسی رمان "کوری" ژوزه ساراماگو ـ نویسنده‌ی پرتغالی برنده‌ی نوبل ادبیات ـ توقیف شده است. با این حال، یکی دیگر از ترجمه‌های این رمان، به گفته‌ی ناشرش، با مشکلی در انتشار و توزیع مواجه نیست. 
این رمان معروف در سال‌های گذشته با ترجمه‌ی اسدالله امرایی (نشر مروارید)، مهدی غبرایی (نشر مرکز) و مینو مشیری (نشر علم) در ایران منتشر شده است.  
به گزارش ایسنا، اسدالله امرایی که به ارائه‌ی توضیح در این‌باره تمایلی ندارد، با تأیید توقف انتشار ترجمه‌اش از این رمان، گفت: چاپ دوباره‌ی رمان متوقف شده؛ اما این قول را داده‌اند که کار را دوباره بررسی کنند. 
یکی از مسؤولان نشر مروارید نیز در توضیحات بیش‌تر در این‌باره عنوان کرد:‌ اکنون نشر دوباره‌ی رمان «کوری» متوقف شده و چاپ دوباره‌ی آن در حال بررسی است. ما تا کنون ۱۳ چاپ از این رمان را منتشر کرده‌ایم و چاپ چهاردهم آن متوقف شده است. 
مهدی غبرایی، دیگر مترجم رمان «کوری»، نیز درباره‌ی وضعیت چاپ ترجمه‌اش از این کتاب، با تأیید توقف آن، گفت:‌ من ترجیح می‌دهم سکوت کنم و امیدوارم گشایشی در کار چاپ دوباره‌ی این کتاب حاصل شود. 
همچنین یکی از کارکنان نشر مرکز که ناشر رمان "کوری" با ترجمه‌ی مهدی غبرایی است و تا کنون ۱۷ چاپ از این کتاب را منتشر کرده است، در ارائه‌ی توضیحاتی در این‌باره، گفت: مدیر انتشارات باید در این‌باره حرف بزند که او هم مصاحبه نمی‌کند. 
با این حال، یکی از مسؤولان نشر علم که ناشر رمان "کوری" با ترجمه‌ی مینو مشیری است، می‌گوید ما مشکلی برای نشر این کتاب نداریم و کم‌تر از یک ماه است که چاپ شانزدهم رمان را منتشر کرده‌ایم.