۱۳۹۰ خرداد ۱۴, شنبه

دیوان عالی حکم اعدام سعید ملک پور را لغو کرد




به دنبالِ ارائه یک لایحه تخصصی و علمی در حوزه سایبری که با همکاری محمودِ علیزاده طباطبایی وکیلِ دادگستری و آقای قاجار استاد حقوقِ سایبر در تشکیلاتِ قضایی تهیه شده بود، دیوان عالیِ کشور بسیاری از ایراداتی که در این لایحه نسبت به پرونده سعید ملک‌پور ایراد شده بود را پذیرفت و حکمِ اعدامِ وی را نقض کرده است. 
محمودِ علیزاده طباطبایی ضمنِ تایید شکسته شدنِ قطعی حکمِ اعدامِ این زندانی به خبرنگار جرس می‌گوید: امیدوار هستیم که این روندِ منطقی و ادامه تحقیقاتِ فنی در پرونده منجر شود که بسیاری از مشکلاتِ آقای ملک‌پور حل شود.
سعید ملک‌پور، فارغ التحصیل رشته مهندسی متالوژی دانشگاه صنعتی شریف و ساکن کشور کانادا بود که در مهرماه ۱۳۸۷ در تهران دستگیر و به مدیریت سایت‌های پورنوگرافی فارسی‌زبان متهم شده بود. 
این زندانی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی توسط قاضی مقیسه‌ محاکمه و به اعدام محکوم شده بود که این حکم موجب ایجاد نگرانی در خانوادهٔ وی و همچنین ایجاد تعجب می‌انِ متخصصان اینترنتی شده بود تا آنجا که نزدیک به هزار نفر از فارغ التحصیلانِ دانشگاهِ شریف خواستار لغو اعدامِ سعید ملک‌پور شدند و همچنین بسیاری از مقاماتِ کشورهای غربی و نهادهای حقوق بشری نیز به این حکم اعتراض کرده بودند. 
ملک‌پور پیش از این در نامه‌ای سرگشاده از زندان اوین نوشته بود که بازجویان او را شکنجه‌ کرده و خانواده‌اش را نیز تحتِ فشار قرار داده بودند تا در مقابل دوربین، علیهِ خودش اعتراف کند. 
تلاش‌های خانواده ملک‌پور وهمچنین به گفته وکلای پرونده، تهیه لایحه‌ای تخصصی و علمی و دخالت متخصصان فنی و سایبری در روند بررسی این پرونده در ‌‌نهایت منجر به شکسته شدنِ حکمِ اعدامِ آقای ملک‌پور شده است و وکلای پرونده امیدوار هستند تا این حکم در مراحلِ بعدی نیز بر مبنای تحقیقاتِ فنی و تخصصی به فرجامِ روشنی برسد تا خانوادهٔ وی از نگرانی نجات پیدا کنند. 

لایحهٔ فنی در اعتراض به حکمِ اعدام یک متهمِ اینترنتی


انتقال سیامک کوشی، فعال دانشجویی به زندان تبریز

سیامک کوشی فعال دانشجویی که در بازداشت وزارت اطلاعات بسر می‌برد به زندان مرکزی این شهر منتقل شد. 
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، سیامک کوشی فعال دانشجوی و عضو تشکل منحل شده «آرمان» دانشگاه آزاد تبریز روز ۱۳ خرداد از اداره اطلاعات تبریز به زندان تبریز منتقل شده است. 
نامبرده در ۳۰ اردیبهشت ماه سالجاری در خانه پدری خود به دلیل فعالیت‌های سیاسی و تلاش و دعوت به برگزاری تظاهرات در سالگرد سرکوب خونین معترضان آذربایجانی در خرداد ۸۵ به انتشار کاریکاتور موهن روزنامه وابسته به دولت دستگیر شده است. 
پیشترعلیرضا فرشی فعال مدنی و استاد سابق دانشگاه نیز ۱۲ خرداد ماه از اداره اطلاعات تبریز به زندان این شهر منتقل شده بود.



هرانا

عبدالرضا احمدی، فعال حقوق بشر به سه سال حبس محکوم شد




عبدالرضا احمدی، فعال حقوق بشر که در ۱۱ اسفند ماه سال ۸۸ از سوی نیروهای امنیتی سپاه پاسداران بازداشت شده بود از سوی دادگاه انقلاب به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این فعال حقوق بشری در پی یورش گسترده و سازمان یافته اطلاعات سپاه به اعضا و همکاران مجموعه فعالان حقوق بشر بازداشت شده بود.
نامبرده پس از تحمل ۴ ماه انفرادی در بند ۲ – الف سپاه پاسداران با تودیع وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.

هرانا

یورش گارد زندان به جوانان زندانی بند 5 و مورد ضرب وشتم قرار دادن آنها

article picture

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" گارد زندان به جوانان زندانی بند 5 یورش بردند و برای مدتی آنها را مورد ضرب و شتم و تحت عنوان بازرسی وسایل شخصی آنها را تخریب نمود.

روز پنجشنبه 12 خرداد ماه حوالی ساعت 10 صبح گارد زندان به جوانان زندانی بند 5 یورش بردند. آنها را با ضربات باتون به محوطه بند منتقل نمودند و تحت عنوان بازرسی اقدام به تخریب حداقل وسایل شخصی آنها نمودند . در این یورش بیش از 30 نفر از افراد گارد زندان شرکت داشتند و فرماندهی آنها را مولوی و عطیانی به عهده داشت. این یورش سرکوبگرانه تحت نظارت خادم معاون زندان و فرجی نژاد سرپرست اطلاعات زندان صورت گرفت.
از طرفی دیگر ازدحام در سلولهای بند 5 به حدی زیاد می باشد که زندانیان جوان هنگام استراحت ناچار هستند بصورت شیفتی استراحت نمایند.در هر سلول 5 زندانی جای داده شده است که بیش از 2 برابر ظرفیت آن می باشد. سلولها فاقد تخت هستند و زندانیان زمین خواب می باشند.هرگونه اعتراض نسبت به شرایط غیر انسانی با سرکوب وحشیانه مواجه می شوند. از جمله سرکوبهای که اخیرا علیه زندانیان جوان در این بند بکار می برند. آنها را به محوطه بند منتقل می کنند و وادار به عریان شدن می کنند سپس زندانیان را برای مدت طولانی تحت ضربات باتون خود قرار می دهند.
در حال حاضر بیش از 400 زندانی جوان در بند 5 محبوس می باشند که سنین آنها بین 19 تا 26 سال می باشند. مواد مخدر بطور گسترده وارد بند می شود و اعتیاد در بین زندانیان جوان بالا است . مواد مخدر توسط مسئولین زندان به بندها وارد می شود و در اختیار باندهای مافیایی زندان قرار می گیرد.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، یورش گارد زندان به بند جوانان زندانی و مورد ضرب و شتم قرار دادن و تخریب حداقل وسایل شخصی آنها را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر خواستار تسریع در تعیین گزارشگر ویژه و اعزام او به ایران جهت بازدید از زندانهای قرون وسطایی ولی فقیه علی خامنه ای می باشد.
فعالین حقوق بشرو دمکراسی در ایران
14 خرداد 1390 برابر با 04 ژون 2011
گزارش فوق به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل

بهار عربی؛ نفی انقلاب خمینیستی و خشونت




صدای آمریکا: سفير سابق آمريکا در اتحاديه اروپا معتقد است تحولات سياسی ماه های اخير در خاورميانه در تقابل آشکار با فضای بسته سياسی در ايران است.
استوارت آيزنستات، در گفتگو با بخش فارسی صدای آمريکا ابتدا در ارتباط با تحريم های اتحاديه اروپا عليه ناقضان حقوق بشر در ايران می گويد: «اتحاديه اروپا، نه تنها به برنامه اتمی بلکه به وضعيت حقوق بشر در ايران توجه دارد. دستگيری های غير قانونی، شکنجه و کشتار مردم در ايران در شرايطی رخ می دهد که ما شاهد قيام مردم در کشورهای عرب بوده ايم. به نظرم رويدادهای ماه های اخير در منطقه باعث شده که مدل انقلاب ايران که همراه با خشونت و بنيادگرايی بود ديگر خريداری نداشته باشد. هنوز کسی نمی داند که تحولات سياسی در خاورميانه و آفريقای شمالی، موسوم به بهار عرب، به کجا خواهد انجاميد ولی باز شدن فضا و فاصله گرفتن از حکومت های نظامی و خودکامه اکنون در منطقه گسترش يافته و اين امر دقيقا در تقابل با مدل جمهوری اسلامی عمل می کند.
وی افزود، وضعيت موجود اتحاديه اروپا را تشويق خواهد کرد تا تحريم ها را شديدتر کنند زيرا کشورهای اروپايی به طور خاص نسبت به نقض حقوق بشر حساسند و اکنون وضعيت حقوق بشر در ايران دقيقا در تقابل با کليت تحولات سياسی در جهان عرب است. من فکر می کنم اين وضعيت ممکن است به انزوای ايران بيانجامد. کسانی که فکر می کنند ايران از وضعيت بوجود آمده در منطقه استفاده خواهد کرد اشتباه می کنند زيرا اين وضعيت دقيقا منافی بنيادگرايی اسلامی است مدلی که بر خشونت، حمايت از گروه های تندرو، حکومت خودکامه و تسلط نظاميان استوار است. به نظر من وضعيت پيش آمده به همراه تحريم های اعمال شده عليه دولت تهران به انزوای بيشتر ايران خواهد انجاميد.»

صدای آمریکا

مرگ نوجوان سوری یادآور مرگ ندا آقا سلطان ایرانی، بوعزیزی تونسی و خالد سعيد مصری




شبکه خبری فرانس 24 در گزارشی درباره کشته شدن فجيع حمزه الخطیب نوجوان سیزده ساله سوری اعلام کرد تصویر این نوجوان امروز به نماد انقلاب مردم سوریه تبدیل شده است .
بر اساس این گزارش مردم در کشورهایی مثل سوریه، مصر و تونس که رهبران دیکتاتور آنها در طول مدت حکومت دیکتاتوری شان به گونه ای رفتار کرده بودند که به زور مورد پرستش مردم قرار گیرند دیگر تصاویر آنها را بر سر و دست بالا نمی برند اینک این مردم تصاویر افراد گمنامی را به اهتزاز در می آورند که نامشان برخلاف میل شان در تاریخ ثبت شد.صالح یعیش استاد دانشگاه و مخالف سیاسی رژیم سوریه در این باره می گوید رژیم سوریه در حالی که آثار گلوله، شکنجه و سوختگی سیگار بر بدن این نوجوان به جای مانده بود، جسد وی را تحویل خانواده اش داد و والدینش را مجبور کرد که بدون سر و صدا او را دفن کنند .حاكمان سوریه فکر می کردند با چنین اعمالی می توانند مردم را از ادامه حرکت اعتراضی شان بترسانند غافل از آنکه مرگ این پسربچه امروز انگیزه ای برای ادامه قیام مردم سوریه شده و او دیگر به نماد انقلاب مردم این کشور تبدیل شده است .
در شبکه های اجتماعی چندین صفحه اینترنتی برای حمزه الخطیب باز شده، صفحاتی که ظرف مدت زمان کوتاهی 60 هزار هوادار پیدا کرده است .
مرگ فجیح حمزه الخطیب یاد آور مرگ جوانان دیگری در دیگر کشورهای منطقه است .
مرگ او یاد آور مرگ محمد بوعزیزی در تونس است که خودسوزی او در واقع آغاز کننده انقلاب مردمی در کشورهای عربی شد.
مرگ فجیح حمزه الخطیب سوری همچنین یادآور مرگ خالد سعید جوان 28 ساله مصری است که در نتیجه کتک و شکنجه های شدید پلیس هفت ماه قبل از آغاز انقلاب مردم مصر در میدان " التحریر " قاهره کشته شد.
مرگ فجیح حمزه الخطیب نيز یادآور مرگ ندا آقاسلطان دختر جوان ایرانی است که در تظاهرات اعتراضی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران به ضرب گلوله کشته شد.
تصویر این دختر جوان ایرانی نیز در کمتر از چند ساعت به نماد مقاومت مردم ایران در مقابل رژیم ایران تبدیل شد.
ایران کارگر

پایان اعتصاب غذای چهار زندانی سیاسی رجایی شهر




مهدی محموديان، رسول بداغی، عيسی سحرخيز و  کيوان صميمی، چهار زندانی سياسی در زندان رجايی شهر به اعتصاب غذای خود پايان داده و از مردم خواسته اند روز ۲۲ خرداد به حمايت از رهبران جنبش سبز  خيابان ها را از حضور خود خالی نگذارند.
 
اين چهار زندانی در بيانيه ای نوشتند: «ما جمعی از زندانيان زندان رجايی شهر در اعتراض به شرايط موجود در زندان، نداشتن ملاقات حضوری، فشار روزافزون بر خانواده های خود، قطع تلفن، نبود حداقل آزادی ها در کشور و خصوصا عدم برگزاری يک انتخابات آزاد و تداوم بازداشت های غير قانونی از تاريخ ۲ خرداد تا ۲۲ خرداد را اعلام اعتصاب کرديم تا شايد صدای تظلم خواهی ما به گوش مسولان مربوطه برسد و تغييری در وضعيت موجود بدهند.»
 

اعتصاب غذای دوستان جاش فتال، کوهنورد آمريکايی زندانی در ايران

article picture


دوستان و طرفداران جاش فتال، جوان آمريکايی زندانی در ايران برای گراميداشت روز تولد او اعتصاب غذا کردند. اين دومين سالی است که جاش فتال روز تولد خود را پشت ميله های زندان در ايران می گذراند.
دوستان و خانواده جاش فتال در بيانيه ای اعلام کردند روز شنبه، امروز، در همبستگی با مادران جاش فتال و شين باوئر که از ماه گذشته در اعتصاب غذا هستند، دست به اعتصاب غذا خواهند زد.
جاش فتال روز شنبه ۲۹ ساله شد. او و شين باوئر ۲۸ ساله، از تابستان ۲۰۰۹ به اتهام جاسوسی در زندان هستند.
اين دو به همراه سارا شورد در نزديکی مرز ايران و عراق دستگير شدند. سارا شورد سال گذشته با وثيقه ۵۰۰ ميليون تومانی آزاد شد و به آمريکا بازگشت.


تعویق درمان حسین رونقی ملکی، فعال حقوق بشر

article picture



قاضی پیرعباسی و بازجویان پرونده حسین رونقی ملکی، وبلاگ نویس و فعال حقوق بشری با ادامه درمان وی مخالفت کرده و عمل جراحی دوم این زندانی سیاسی به تعویق افتاد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر بنا به نظر پزشکان می بایست در روز چهارشنبه تحت عمل جراحی قرار گیرد.

حسین رونقی ملکی که در شرایط جسمی بسیار بدی قرار دارد و وضعیت جسمانی او بعد از عمل جراحی کلیه اش وخیم گزارش شده بود ابتدا قرار بود در اول خرداد ماه تحت عمل جراحی دوم قرار گیرد اما با دخالت نیروهای امنیتی عمل جراحی وی به چهارشنبه 11 خرداد موکول شده بود که اینبار نیز بنا به دلایل نامعلومی به دوشنبه هفته بعد موکول شده است.

وی همچنین از ناراحتی کیسه صفرا نیز رنج میبرد و از مرخصی وی تا کنون حتی با تایید و درخواست پزشکان معالجش ممانعت بعمل آمده است.

هرانا

تداوم آزار و اذیت خانواده سبحانی / احضار ژیلا رضایی

article picture


ماموران وزارت اطلاعات ژیلا رضایی، شهروند بهایی و مادر درسا سبحانی را به اداره اطلاعات احضار کردند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ژیلا رضایی مادر درسا سبحانی فعال حقوق بشر و دانشجوی محروم از تحصیل به اداره اطلاعات ساری احضار شد.
درسا سبحانی پیش از این در پی بازداشت اعضا و همکاران مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طبق حکم دادگاه انقلاب به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود که بر اساس رای دادگاه تجدید نظر به مدت پنج سال به حالت تعلیق درآمد.
ماموران وزارت اطلاعات در ۱۱ اسفند ماه نیز در پی یورش‌های سازمان یافته به دلیل عدم حضور درسا سبحانی پدر وی را بازداشت و مورد ضرب و شتم قرار داده بودند.
اقدامی که تا کنون دوبار نیز به شیوه‌های مختلف تکرار شده است ودر تاریخ بیست و یک فروردین سال جاری در یورش به منزل ایشان اقدام به فیلم برداری از منزل نموده و یا در دوم خرداد ماه نیز در یک یورش از بالای دیوار وارد منزل ایشان شدند.

هرانا

"نگذارید از نمایندگانی که چرت می زنند یا بینی شان را می خارانند، عکس بگیرند"

article picture

عضو مجلس ارتجاع: نگذارید از نمایندگانی که چرت می زنند یا بینی شان را می خارانند، عکس بگیرند.

انتشار عکس هایی توسط عکاسان پارلمانی از صحنه های چرت زدن و خاراندن بینی نمایندگان و صحنه هایی از این دست موجب خشم یکی از نمایندگان مجلس ایران شده است. کوچک زاده در اعتراض به انتشار عکس هایی "نامربوط" به جمع آوری 140 امضا پرداخت تا ممنوعیت عکس هایی از این نوع را به تصویب برساند.

به گزارش شهرزاد نیوز،اکو نیوز با انتشار این مطلب می افزاید: با این که برخی نمایندگان از آن دفاع کرده اند، اما نائب رئیسه مجلس آن را در دستور کار مجلس قرار نداده و به نماینده گوشزد کرده است که بهتر بود این موضوع را "با تدبیر ریاست مجلس" حل می کرد. اما نماینده مربوطه در پاسخ گفته است که قصد داشته تا موضوع را در صحن عنلی مجلس طرح و به بحث گذارد. به نظر می رسد برخی از نمایندگان با بررسی علنی این طرح مشکل دارند.

بر اساس اظهارات مخالف و موافق نمایندگان چنین به نظر می رسد که در تصاویری که عکاسان پارلمانی گرفته و بر مونیتور مجلس به نمایش در آمده، نماینده در حال چرت زدن بوده، یکی در حال خاراندن بینی بود و یکی دیگر در حال "سفت کردن پیچ صندلی". طرح این موضوع فعلا از دستور کار مجلس خارج گشته است.
پارس دیلی نیوز

ممانعت از ادامه تحصیل یک زندانی کرد

article picture



لقمان احمدی زندانی سقزی از شرکت در آزمون کارشناسی ارشد محروم شد.
به گزارش آژانس خبری موکریان، نامبرده که در زندان سقز ایام محکومیت خود را می گذراند از شرکت در آزمون کارشناسی ارشد محروم و متعاقباً از ادامه تحصیل وی ممانعت به عمل آمد.
لقمان احمدیان دو ماه پیش بازداشت و براساس حکم صادره از سوی دادگاه انقلاب به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.
گفته می شود لقمان احمدی که از ناراحتی قلبی رنج می برد، به همکاری با یکی از احزاب مخالف متهم شده است.
گزارش ارسالی از آژانس خبری موکریان
 

درگيري هاي پراكنده نيروي انتظامي و مردم در حوالي حسينيه ارشاد

حضور پررنگ نیرو های امنیتی و انتظامی در حوالی حسینیه ارشاد از ابتدای خیابان میرداماد اغاز تا اتوبان همت امتداد می یابد .در تمام کوچه های منتهی به خیابان شریعتی در حوالی حسینیه ارشاد موتور سواران لباس شخصی در حال تردد می باشند .زدو خورد های پراکنده مابین مردم و نیرو های لباس شخصی واقع گردید که منجر به پراکنده گردیدن مردم شد همچنین 10 تا 15 نفر نیز تا کنون بازداشت گردیده اند .تعدادی فیلمبردار حکومتی در حال فیلم برداری از وقایع و افراد حاضر می باشند.


همچنین بنا بر خبرهاي رسيده به دنبال تشديد فضاي امنيتي در تهران و حضور گسترده نيروهاي لباس شخصي در محل حسينيه ارشاد حكومت اقدام به دستگيري مردم نموده است بنا بر خبرهاي دريافتي از جوانان درصحنه نزديك به 10 الي 15 زن كه اكثر آنها بين 40 تا 60 سال سن داشته اند تا اين لحظه دستگير شده اند.

ایران کارگر

یک زندانی سیاسی مورد ضرب و شتم قرار گرفت

نعمت اسحاقی زندانی سیاسی کرد در زندان مرکزی سنندج مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
بنا به گزارش اعضای کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ، نعمت اسحاقی در زندان مرکزی سنندج توسط ماموران زندان با بی احترامی و با باتون ومشت ولگد روبه رو شده و سر ودستش را شکسته اند و وی را در بند زندان پرت کرده وبه بیمارستان منتقل نکرده اند.
"نعمت اسحاقی" که در تاریخ ۱۳۸۸/۹/۱۳ در شهر کامیاران توسط اداره اطلاعات این شهر دستگیر شده بود، از سوی دادگاه انقلاب سنندج به اتهام همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون در دادگاه اولیه به ۱۲ سال و در دادگاه تجدید نظر استان کردستان به 9 سال زندان محکوم گردید.
شایان ذکر است زندانیان سیاسی این بند از نظر پزشکی و مداوای جسمانی همواره مورد بی توجهی مسئولین زندان قرار گرفته اند که از جمله آنها انورحسین پناهی فعال سرشناس سیاسی و مدنی کرد که هم کنون در زندان مرکزی سنندج بسر میبرد ، نامبرده به شدت دچار خونریزی و عفونت کلیه شده و فورا باید به بیمارستان انتقال داده شود این در حالیست که این فعال سیاسی در زندان در وضعیت وخیم جسمانی قرار دارد و چندین بار به بهداری زندان منتقل شده است که پزشک بهداری زندان به وی گفته که باید فوری به بیمارستان منتقل و بستری شود که این درخواست از طرف مسئولین زندان رد شده
و مجدداً به داخل بند منتقل شده است
گفتنی است نامبرده در هنگامی که در بازداشتگاه اطلاعات شهر قروه بسر میبرد از ناحیه دنده دچار شکستگی شد و مدت سه سال است که دچار عفونت کلیه و روده شده که همواره از سوی مسئولین زندان مورد بی توجهی قرار گرفته است.



کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

برای ششمين سال پياپی دانشجويان در كنكور كارشناسی ارشد ستاره‌دار شدند

article picture


بیانیه تفصیلی شورای دفاع از حق تحصیل:
چندی پیش و در پی اعلام نتایج کنکور کار‌شناسی ارشد در سال جدید، تعداد دیگری از فعالان دانشجویی و داوطلبان این آزمون سراسری، با حذف کارنامهٔ خود در پایگاه اینترنتی سازمان سنجش مواجه شدند و برخی دیگر نیز با تماس‌های تلفنی تهدید شدند که در صورت پیگیری محرومیت از تحصیل خود با برخورد شدید مواجه خواهند شد.
در همین ارتباط شورای دفاع از حق تحصیل، ضمن اشاره به تاریخچهٔ شش سالهٔ ستاره دار کردن دانشجویان و روند محرومیت از تحصیل فعالان دانشجویی و تهدید و زندانی کردن آنان، با صدور بیانیه‌ای تفصیلی، این روند چندین ساله را «برخلاف کلیه قوانین داخلی و بین المللی» خوانده است. متن کامل بیانیه شورای دفاع از حق تحصیل را در ادامه بخوانید:
برای ششمین سال پیاپی از زمان روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد، تعدادی از فعالان دانشجویی در کنکور کار‌شناسی ارشد سال نود ستاره‌دار و از حق اولیه تحصیل در مقطع کار‌شناسی ارشد محروم شدند.

اژه ای ضد زن ترین قاضی جهان انتخاب شد




محسنی اژه ای، دادستان کل کشور، به عنوان ضد زن ترین قاضی دنیا، جایزه بین المللی چماق را از آن خود کرد. سازمان ارتباط جهانی زنان که هر سال بهترین و بدترین قضات جهان را از نظر تاثیر مثبت یا منفی آرایشان درمورد عدالت جنسیتی انتخاب می کند، در بیانیه مطبوعاتی خود آورده است: “جایزه چماق به تصمیم دیوان عالی کشور ایران که زن ناشزه را از حق طلاق محروم می سازد حتی اگر شوهرش زن دیگری اختیار کرده باشد، تعلق می گیرد.”
در پی صدور رای دیوان عالی کشور درمورد محدود ساختن حق طلاق زنان، سازمان عدالت برای ایران، در ۱۳ مارس ۲۰۱۱، آیت الله محسنی اژه ای، دادستان کل کشور را که به این رای، نظر موافق داده بود را به همراه اکثریت قضات دیوان عالی کشور ایران، برای جایزه بین المللی چماق نامزد کرد. عدالت برای ایران، در فراخوانی از همگان خواست تا از طریق وب سایت سازمان ارتباط جهانی زنان، به آیت الله محسنی اژه ای رای بدهند. در این فراخوان آمده بود: “این نامزدی به دلیل رایی است که دیوان عالی کشور در مهرماه ۱۳۸۹ صادر کردکه به موجب آن، اگر زنی ناشزه شود، یعنی از خواسته های جنسی شوهرش اطاعت نکند و خانه او را ترک کند، دیگر نمی تواند از حق طلاقی که به موجب شروط ضمن عقد به دست آورده استفاده کند، حتی اگر شوهرش همسر دیگری اختیار کرده باشد. به این ترتیب، اگر زنی در اثر اختلاف با همسرش، او را ترک کند و شوهر، بدون کسب اجازه از او، زن دیگری بگیرد، زن اول که ناشزه حساب می شود حتی نمی تواند به استناد شروط ضمن عقد، طلاق بگیرد. این در حالی است که طبق قوانین ایران، شوهر نه تنها از حق داشتن چند همسر برخوردار است بلکه هرگاه بخواهد، حتی بدون ارائه هیچ دلیلی می تواند زن خود را طلاق دهد. براساس متن رای که در روزنامه رسمی منتشر شده است، آیت الله محسنی اژه ای، پیش از اینکه اکثریت قضات اظهار نظر کنند، موافقت خود را با از میان رفتن حق طلاق زنان براساس شروظ ضمن عقد اعلام کرده است. بی عدالتی آشکار در این رای و تاثیر بسیار منفی آن بر زندگی تمام زنان ایرانی که ازدواج کرده اند یا حتی قصد ازدواج دارند، سازمان “عدالت برای ایران” را بر آن داشت تا محسنی اژه ای و اعضای هیات عمومی دیوان عدالت اداری را برای جایزه بدترین قضات سال نامزد کند.”

انتقال علیرضا فرشی فعال مدنی آذربایجانی به زندان تبریز

علیرضا فرشی فعال مدنی آذربایجانی و استاد دانشگاه روز پنجشنبه ۱۲ خرداد از اداره اطلاعات شهرستان تبریز به زندان تبریز منتقل شده است. ایشان روز ۲۳ اردیبهشت با هجوم نیروهای امنیتی به منزلشان دستگیر شده بود. 

به گزارش تارنمای جنبش دانشجویی آذربایجان، علیرضا فرشی در جریان مراسم راهپیمایی خانوادگی ۱ خرداد ۸۸ که توسط اداره تربیت بدنی آذربایجانشرقی در پارک ائل گولی تبریز برگزار شده بود بدست ماموران اداره اطلاعات بازداشت گردید. 
ماموران امنیتی چندی بعد طی تماسی تلفنی با سیما دیدار همسر علیرضا فرشی از وی خواستند تا برای ملاقات با همسرش به زندان تبریز مراجعه کند که پس از حضور دیدار در زندان تبریز مامورین امنیتی وی را بازداشت کردند. فرشی و دیدار پس از تحمل بازداشت موقت سه و یک ماهه به قید وثیقه از زندان تبریز آزاد و شعبه سوم دادگاه انقلاب تبریز در ۲۳ آبان ۸۸ این روج آذربایجانی را به یکسال حبس تعزیری محکوم کرد.



هرانا

وضعیت وخیم جسمانی انور حسین پناهی و احتیاج به مداوای فوری

article picture


انورحسین پناهی فعال سرشناس سیاسی و مدنی کرد که هم کنون در زندان مرکزی سنندج بسر میبرد ، نامبرده به شدت دچار خونریزی و عفونت کلیه شده و فورا باید به بیمارستان انتقال داده شود این در حالیست که این فعال سیاسی در زندان در وضعیت وخیم جسمانی قرار دارد و چندین بار به بهداری زندان منتقل شده است که پزشک بهداری زندان به وی گفته که باید فوری به بیمارستان منتقل و بستری شود که این درخواست از طرف مسئولین زندان رد شده و مجدداً به داخل بند منتقل شده است
گفتنی است نامبرده در هنگامی که در بازداشتگاه اطلاعات شهر قروه بسر میبرد از ناحیه دنده دچار شکستگی شد و مدت سه سال است که دچار عفونت کلیه و روده شده که همواره از سوی مسئولین زندان مورد بی توجهی قرار گرفته است
از طرفی دیگر انور حسین پناهی که چندی پیش از سوی دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده بود اکنون در آستانه ی پرونده سازی و ایراد اتهامات جدید از سوی اداره اطلاعات قرار گرفته است.
.انور حسین پناهی در تاریخ ۱۳۸۶/۸/۱۵ از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و مدت ۶ ماه را در بی‌خبری مطلق در اداره اطلاعات قروه در بازداشت به سر برد.
مدتی بعد پس از تلاش های فراوان وکیل و خانواده اش ونیز بعد از اعتراض‌ سازمان‌های بین المللی مدافع حقوق بشر، حکم اعدام وی به ۱۶سال زندان تقلیل پیدا کرد اما اکنون به گفته یکی از نزدیکان این زندانی سیاسی
، اداره اطلاعات قروه که از همان اوایل دستگیری انور حسین پناهی در پشت این پرونده بوده ، در تازه ترین اقدام خود و ایراد اعتراض مجدد به حکم حسین پناهی ، پرونده جدیدی را برای وی تشکیل داده و قصد دارند دوباره این پرونده را به دیوان عالی کشور ارجاع دهند. به گفته یکی از اعضا خانواده جسین پناهی در چند سال گذشته دستگاه اطلاعاتی به موازات کشته شدن اشرف حسین پناهی، برادر کوچکتر انور وافزایش فشارهای روانی بر دیگر برادر زندانی، افشین حسین پناهی برای گرفتن اعتراف رسانه ای ، خواستار این است که همه اعضای این خانواده بزرگ و خوشنام تعهد بدهند که دست از همه فعالیت های سیاسی و مدنی بردارند.
گفتنی است انور حسین پناهی از فعالان مدنی و از معتمدین منطقه دهگلان بشمار می‌رود، فعالیت‌های مدنی خود را در زندان مرکزی سنندج نیز تداوم بخشیده و اقدام به تشکیل کلاس‌های مشاوره برای زندانیانی کرده است است که دچار اعتیاد هستند. به گفته یکی از زندانیان زندان سنندج، همواره در کلاس‌های وی بیش از ۲۰۰ نفر حضور دارند و این کلاس‌ها تا حدود زیادی مانع از ورود مواد مخدر به داخل زندان شده و فضای زندان را به صورت ملموسی تغییر داده است که این موضوع نیز باعث بروز برخوردهایی با انور از سوی مقامات زندان شده است که از آن جمله میتاوان به محدودیت ملاقات ها، قطع تماس های تلفنی و دست آخر حبس در زندان انفرادی اشاره کرد.
شماره تماس با برادر انور حسین پناهی
رفیق حسین پناهی
009647702473152
009647702473152
گزارش دریافتی از ، کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
 

آمریکا :وضعیت رو به زوال حقوق بشر در ایران برای ما یک مشكل اولويت دار است



وزارت خارجه آمریکا: وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران برای ایالات متحده آمریکا یک مسئله مهم است.
نماینده رسمی وزارت امور خارجه آمریکا بیان کرد که وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران برای ایالات متحده آمریکا یک مسئله مهم است. نقض مداوم حقوق شهروندان ایرانی و اتباع خارجی توسط دولت ایران باعث نگرانی شدید مقام های واشنگتن شده است.
نماینده رسمی وزارت امور خارجه آمریکا که خواست نامی از وی برده نشود، در مصاحبه با خبرگزاری "ترند" گفت:" وضعیت "رو به زوال" حقوق بشر در ایران برای ما یک مشكل اولويتدار است. پس از وقوع حوادث در میدان "التحریر" قاهره، واقعا "دورویی" ایران آشکار شد".
"بان کی مون"، دبیر کل سازمان ملل متحد، در اول سال جاری بیان کرد که وضعیت حقوق بشر در ایران از ماه دسامبر سال 2010 وخیمتر شده است. اقدامات سرکوب گرانه علیه مدافعان حقوق بشر، فعالان حقوق زنان، خبرنگاران و نمایندگان اپوزیسیون در ایران افزایش یافته است.
در شانزدهمين نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو در 24 ماه مارس قطعنامه ای در مورد انتصاب گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران به تصویب رسید. اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل در مورد افزایش سرکوب ها در ایران و عدم همکاری مقامات ایرانی در مسئله حقوق بشر ابراز نگرانی کردند.
22 کشور عضو شورای حقوق بشر از این قطعنامه حمایت کردند. هفت کشور، از جمله روسیه و چین، در مورد این قطعنامه رای مخالف و 14 کشور رای ممتنع دادند. اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل از تهران خواستار اعطای مجوز به گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ورود به ایران و همکاری کامل با وی شدند.
ایران در پاسخ بیان کرد که انتصاب گزارشگر ویژه توسط شورای حقوق بشر یک تصمیم "سیاسی" است و تحت فشار آمریکا گرفته شده است.

" شستشوی مغزی در کلاسهای عقیدتی و سیاسی سپاه عامل حمله به مردم است "

article picture


به گزارش وب سايت حديث ، آيت الله دستغيب با انتقاد از نقش سپاه و بسيج در سياست گفت: متاسفانه آنچه باعث می شود اين نيروها مقابل مردم بگيرند،توجيهاتی است که در کلاسهای عقيدتی و سياسی برای آنها می کنند و با شستشوی مغزی فرمولهايی را در اذهان آنان می کنند و منجر به اين می شود که، مردم ديندار و محبّ اهل بيت را با محارب و مرتد و کافر منطبق کرده و هر کجا که به نظرشان مطلب خلافی صورت گرفت با قهر و اجبار و تهديد و ارعاب برخورد کرده و مردم متدين را با همين توجيهات کذايی قلع و قمع کنند.
منبع:خبرنگاران سبز
 

بسیجی جنایتکار به خاطر تعصب بيجا دختر 16 ساله اش را به قتل رساند

article picture

زنان ايران : يک دختر 16 ساله در يکی از روستاهای زرين شهر به خاطر تعصب بيجا و کور پدرش کشته شد اين دخترکه تنها جرمش اين بود که يک شب نيم ساعت ديرتر به خانه آمده بود و پدرش احتمال می داد با پسر همسايه رابطه جنسی داشته باشد کشته شد از قرار معلوم پدر اين دخترکه حسين ايزد پناه نام دارد عضو فعال بسيج محل بوده و همسايه ها هم از دست او به خاطر همين تعصبش آسايش نداشتند


در شب حادثه دختر بیگناه نيم ساعتی را در منزل يکی از دوستانش معطل ميشود تا با هم يک جزو تحقيق درسی را آماده کنند و به محض برگشت با خشم پدر روبرو شده و کتک های پی در پی و چند ضربه به سر دختر را به مرگ ميکشاند.

تشنج و شعار "مرگ بر مشایی" بر سر گور خمینی




خبرگزاری انتخاب: امشب در سخنرانی رییس جمهور در حردم امام (ره) اتفاقی افتاد که حوادث سال گذشته را تداعی می کرد. در دقایق پایانی سخنرانی محمود احمدی نژاد در حرم مطهر امام (ره) گروهی از حضار شعار " مرگ بر مشایی " سر دادند.
گروه حامیان احمدی نژاد هم شعار " احمدی ، احمدی حمایتت می کنیم " سردادند و رییس جمهور در حالی که ظاهراً کنترل اعصاب خود را از دست داده و صدایش گرفته بود، چندین بار خطاب به مردم که در حال شعار دادن بودند می گفت : تامل کنید ، سخنرانی من چند دقیقه دیگر به اتمام می رسد .
واکنش رئیس جمهور به شعار دهندگان این بود که با لبخند به انها می​گفت: «مخلص شما هم هستیم». وقتی شعارها کمی بیشتر شد، او بی آنکه به شخص خاصی اشاره داشته باشد، اظهار داشت: «مخلص آقای رئیس هم هستیم! نوبت شما هم می​شود! من همه شما را دوست دارم و نوکر همه شما هم هستم».
در این مراسم شعاریی علیه مواضع دولت دهم برخی دیگر از دولتمردان نیز سرداده شد.
سخنرانی رئیس​جمهور در حرم مطهر امام(ره) با شعار «مشایی حیا کن، احمدی رو رها کن» آغاز شد و با شعار «این همه لشگرآمده به عشق رهبر آمده» به پایان رسید.
سخنرانی محمود احمدی​نژاد از سوی شبکه​های سیما پخش نشد،اما رادیو ایران سخنان رییس جمهور را به طور مستقیم منعکس کرد. البته شبکه بین المللی خبر پس از لحظاتی این سخنرانی را بطور مستقیم پوشش داد.
از سوی دیگر، تصاویر زنده ای که تلویزیون از سخنان رییس جمهور پخش می کرد، بارها به دلیل قطع و پرش پی در پی تصویر، با مشکل مواجه شد، مشکلی که ظاهراً نشان از ارسال پارازیت بر روی شبکه ی خبر حکایت داشت.
در چند ماه اخیر گروههایی خاص در جهت تقابل با آرمانهای امام (ره) ، قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی ایران اقداماتی کرده بودند که با مخالفت علما و بخشهای مختلف نظام روبرو شد . اقدامات غیرقانونی و تخلفات آنها نیز اخیراً در حال افشا شدن است و همین موجب افزایش زاویه ی میان آنها و نظام شده است ، لذا امشب مردم خواهان اعلام تبری رییس جمهور از این گروه بودند.
شایان ذکر است سال گذشته، برخی گروه ها با طراحی برنامه ای مشابه و سردادن شعارهایی خاص، مانع سخنرانی سید حسن خمینی شدند، البته با این تغییر نسبت به سال گذشته که در آن سال، احمدی نژاد در حالی که بایست، میکروفون سخنرانی را به سید حسن خمینی می سپرد، خطاب به مردم گفت: حالا گوش جان می سپاریم به سخنان رهبر معظم انقلاب ، و این سخن نقطه ی آغازی بود بر سردادن شعارهایی خاص علیه نوه ی امام (ره).


ایران پرس نیوز

کشیش مسیحی، بهنام ایرانی بازداشت شد


شب سه شنبه مورخه ۹۰/۳/۱۰ نیروهای امنبتی با حمله به منزل شخصی کشیش بهنام ایرانی واقع در کرج وی را بازداشت کردند.
نیروی امنیتی هنگام دستگیری "بهنام ایرانی" را مورد توهین قرار داده و با دستبند و با حالت ضرب و شتم وی را جلوی زن و دو فرزند خردسالش به همراه خود بردند. این در حالیست که به ایشان فرصت بیست روزه داده بودند که خود را برای زندانی یک ساله اش به دادگاه کرج مراجعه تا برای سپری کردن دوران محکومیت خود به زندان رجایی شهر کرج معرفی کند. از علت دستگیری و ضرب و شتم این کشیش مسیحی خبری در دست نیست.

به گزارش رهسا نیوز، مراجع قضایی به وی متذکر شده بودند که وقتی حکم یک سال زندان وی اجرا شود حکم ۵ سال حبس تعلیقی ایشان نیز  اجرا خواهد شد.
لازم به توضیح است که وی کشیش کلیسای ایران میباشد که در بار اول دستگیریش در سال ۸۵  حکم پنج سال حبس تعلیقی برای وی صادر شده و در بار دوم دستگیریش در سال ۸۹ که  با وثیقه ۱۰۰ میلیونی آزاد شده بود حکم یکسال حبس برای وی صادر شده است که با اعتراض وکیلش آقای طراوات دو ماه از حکم یکسال حبس ایشان کاهش یافته است.

رهسا نیوز

عسل اسماعیل‌زاده با وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد




عسل اسماعیل زاده در این مدت در بند اطلاعات سپاه و در سلول انفرادی نگه‌داری شده است.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، عسل اسماعیل زاده در تاریخ یازده اردیبهشت ماه در حین بازگشت به خانه بازداشت شده بود و در طول مدت یک ماهه بازداشت خود، تنها یکبار موفق به تماس تلفنی با خانواده‌اش شد.
لازم به ذکر است که این فعال اصلاح طلب، در زمان انتخابات ریاست جمهوری ۸۸، از اعضای ستاد تجریش میرحسین موسوی بود.

۱۳۹۰ خرداد ۱۳, جمعه

بازداشت یک شهروند بهایی دیگر در ساری


سمیرا سمیعی (یوسفی) شهروند بهایی ساکن ساری پس از احضار به اجرای احکام دادگاه انقلاب بازداشت شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، وی در سال گذشته طبق حکم دادگاه به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود صبح روز شنبه ۷ خرداد ماه پس از احضار به دایره اجرای احکام بازداشت و برای گذراندن محکومیت ۶ ماهه راهی زندان ساری شد.
قابل ذکر است، نامبرده در ۲۴ آذر ماه سال ۱۳۸۸ پس از تفتیش منزل، دستگیر که پس از یک ماه و نیم بازداشت به قید وثیقه ۵۰ میلیون تومان آزاد گردید.


هرانا ‬

اعتراف آخوند مصباح:خمینی دکانی به اسم ولایت فقیه برای آخوندهاایجاد کرد

article picture

مصباح یزدی: حتی عالیترین مقام های کشور دیگر اعتقادی به ولایت فقیه ندارند.


العربیه:آیت الله محمد تقی مصباح یزدی از روحانیون اصولگرای تندرو در قم از آن چه بی اعتقادی عمومی به ولایت فقیه در جامعه نامید انتقاد کرد و خاطرنشان کرد که حتی عالیترین مقام های کشور دیگر اعتقادی به ولایت فقیه ندارند.

ولایت فقیه نظریه است که برپایه آن جمهوری اسلامی یاران برپا شده و رهبر این کشور ولی فقیه نامیده می شود. رهبران ایران می گویند که این نظریه ریشه در فقه دارد.

آیت الله مصباح یزدی در مقاله هشدار آمیزی که در آخرین شماره ماهنامه "پاسدار اسلام" منتشر کرده نوشته است که نظام اسلامی ایران با بزرگترین خطر و تهدید تاریخ سی و دو سالۀ خود روبرو شده است. او از آن چه بی اعتقادی عمومی نسبت به ولایت فقیه در جامعه انتقاد کرده و سپس با استناد به برخی قراین و شواهد گفته است که حتی عالیترین مقامات کشور دیگر اعتقادی به ولایت فقیه ندارند و تردید و پرسش های جدی نیز دربارۀ ولایت فقیه به طور نسبتاً گسترده در تمام حوزه های علوم دینی رسوخ کرده است.

این روحانی نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از مقاله خود تصریح کرده است که تلقی عالیترین مقامات نظام اسلامی نسبت به ولایت فقیه این است که آیت الله خمینی با بهره گیری از فرصت انقلاب "دکانی به اسم ولایت فقیه برای آخوندهای کشور ایجاد کرد."

او سپس تاکید کرده است: "از این پس تا فرهنگ جامعه اسلامی نشود دیگر حتی نباید یک قانون اسلامی به تصویب رساند، زیرا، به دلایل ذکر شده چنین قوانینی پس از تصویب اجرا نخواهد شد."

آیت الله مصباح یزدی عرف رایج در جامعۀ کنونی ایران را نقطه مقابل ارزش های اسلامی نظام حاکم دانسته و آیندۀ روحانیت را در یکی دو سال آینده بسیار تیره و تار دیده است.



پارس دیلی نیوز

وخامت وضعیت جسمی مجید توکلی

اطلاعیه اتحاد بین المللی در مورد آزادی منصور اسالو از زندان با قرار کفالت

article picture


آزادی منصور اسالو از زندان با قرار کفالت
بنا به گزارش فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل، منصور اسالو، رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و حومه، امروز، ۲ ژوئن ۲۰۱۱، پس از تحمل چهار سال زندان ناعادلانه، با قرار کفالت آزاد شد. طبق بیانیه فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل، از جمله شروط آزادی منصور اسالو که توسط سرکوبگران و زندانبانان رژیم جمهور اسلامی وضع شده است، "رفتار خوب" و تامین قرار کفالت بوده است که با مطالبه جنبش کارگری ایران و جهان مبنی بر آزادی بدون قید و شرط ایشان و دیگر کارگران زندانی تفاوت کامل دارد. با وجود این محدودیتها، آزادی منصور اسالو برای همه مدافعین جنبش کارگری ایران خبری بسیار مسرت آمیز است. ما آزادی منصور اسانلو را به خانواده محترم او، سندیکای کارگران شرکت واحد تهران، طبقه کارگر ایران و مدافعین آن در جنبش کارگری جهان صمیمانه تبریک می گوییم. آزادی اسالو موفقیتی بزرگ برای مبارزات کارگران در ایران و کارزارهای همبستگی جهانی کارگری در سالهای اخیر محسوب می گردد.
ما در عین حال قرار کفالت و تحمیل شروط کاملا غیر انسانی همچون "رفتار خوب" که عملا یک تهدید دائمی محسوب میگردد و به آزادی ایشان خصلت موقت و مشروط میبخشد را به شدت محکوم می کنیم. ما خواهان رفع هرگونه محدودیت و لغو قرار کفالت نسبت به منصور اسالو و آزادی بدون قید و شرط ایشان هستیم. در همان حال، ما خواهان آزادی فوری و بدون هر قید و شرط تمامی فعالین کارگری زندانی از جمله دو عضو دیگر هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد تهران، آقایان ابراهیم مددی، نایب رئیس، و رضا شهابی، خزانه دار سندیکا،هستیم . مبارزه و کارزارهای بین المللی تا آزادی کلیه کارگران و فعالین کارگری زندانی، توقف هرگونه سرکوب و اذیت و آزار فعالین کارگری و دیگر جنبشهای اجتماعی و تحقق حقوق و آزادیهای کارگری و انسانی در ایران با قدرت ادامه خواهد داشت.
اتحاد بین المللی درحمایت از کارگران درایران
۲ ژوئن ۲۰۱۱، (۱۲ خرداد ۱۳۹۰)
info@workers-iran.org
http://parsdailynews.com/84350.htm
http://www.etehadbinalmelali.com
 
پيش نمايش

امین احمدیان ، همسر بهاره هدایت بازداشت شد



امین احمدیان عضو شواری مرکزی و سیاستگذاری سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) و همسر بهاره هدایت دانشجوی زندانی، در مراسم صبح امروز ، ( دیروز ) در مسجد حجت بن الحسن بازداشت شد.در پی اعلام تعدادی از شخصیت ها و فعالان ملی – مذهبی برای برگزاری مراسم یادبود عزت الله و هاله سحابی در مسجد حجت بن الحسن، ماموران امنیتی و لباس شخصی با حضور در محل برگزاری این مراسم با تلاش برای اخلال در برگزاری این مراسم دست به خشونت زدند.همچنین برخی گزارش ها از بازداشت هدایت غضنفری از دوستان خانوادگی مرحوم سحابی در جریان برگزاری این مراسم حکایت دارد.روز گذشته نیز برخی از رسانه های خبری از بازداشت حداقل دوازده نفر در جریان مراسم تشییع پیکر مهندس عزت الله سحابی رهبر فقید شورای فعالان ملی مذهبی ایران توسط نیروهای امنیتی و لباس شخصی خبر دادند.


کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی

محاکمه عبدالجبار کرمی نماینده سنندج


این نماینده با شکایت دولت بار دیگر به دادگاه احضار شد و در شعبه سیزدهم دادسرای ویژه مورد محاکمه قرار گرفت.
به گزارش آژانس خبری موکریان، دوسال پیش شکایتی از طرف ریاست جمهوری علیه عبدالجبار کرمی طرح شد که در پی آن نماینده سنندج به شعبه پنجم دادسرای تهران احضار و به توهین به دولت و برخورد با مسئولین استانی متهم شده بود .
براساس آخرین خبرهای رسیده و به نقل از منابع نزدیک به این نماینده، دولت علیرغم نظر دادگاه مبنی بر عدم مجرمیت عبدالجبار کرمی ،همچنان بر مجازات نماینده سنندج به دلیل تداوم انتقادهایش از دولت، پافشاری دارد که در صورت محکومیت قطعی نامبرده، وی به دو ماه تا دو سال حبس محکوم خواهد شد.
گفتنی است عبدالجبار کرمی که نخستین نماینده ای است که سفرهای شهرستانی رئیس جمهور را به چالش کشید، با قید ضمانت از دادستانی ویژه تا محاکمه بعدی آزاد شد.
رهانا

جمال درودی عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران بازداشت شد


جمال درودی روز گذشته و در جریان برگزاری مراسم ترحیم مرحوم عزت الله سحابی در حوالی مسجد سهروردی به همراه تعداد دیگری از شرکت کنندگان در این مراسم توسط ماموران امنیتی بازداشت، و با وجود آزادی برخی از بازداشت شدگانِ روز گذشته، تا این ساعت اطلاعی از وضعیت وی در دست نمی باشد.
به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، طی دو روز گذشته بیش از سی نفر در جریان مراسم تدفین و ترحیم  عزت الله سحابی بازداشت شده اند که برخی از بازداشت شدگان بلافاصله و یا ساعتی پس از بازداشت آزاد شدند.
در طی روزهای گذشته و در پی مراسم تدفین و ختم عزت الله و هاله سحابی، هدایت غضنفری که از نزدیکان خانواده سحابی است، نیز بازداشت شده بود.

 کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی

علی بهزادیان نژاد وبلاگ نویس زندانی بطور موقت آزاد شد




 علی بهزادیان نژاد که در جریان حوادث پس از انتخابات دستگیر و به اتهام «تبانی برای برهم زدن امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال حبس محکوم شده بود بطور موقت آزاد شد.
به گزارش «روزنامه نگاران زندانی»، علی بهزادیان نژاد وبلاگ نویس و عضو ستاد میرحسین موسوی پس از تحمل 498 روز بدون مرخصی بطور موقت آزاد شد.
این وبلاگ نویس در روزهای ابتدایی پس از انتخابات دستگیر و به اتهام «تبانی برای برهم زدن امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال حبس محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر عینا تایید شد.

هرانا

اخراج ۱۵۰ نفر از کارگران معدن طلای آق‌دره




نماینده تکاب، شاهین دژ و میاندوآب در مجلس شورای اسلامی گفت: ۱۵۰ نفر از کارگران معدن طلای آق‌دره در آذر بایجان غربی اخراج شدند، این امر به این دلیل است که کارفرماها به گونه‌ای قراداد را تنظیم می‌کنند که طبق منافع کارخانه باشد.

مهدی عیسی‌زاده افزود: متاسفانه کارفرماها به صورت ۶ ماهه با کارگران قرارداد منعقد می‌کنند، و این درحالی است که بیمه به کارگرانی اختصاص می‌یابد که یک سال قرارداد کاری داشته باشند. 
نماینده تکاب، شاهین دژه، میاندوآب در مجلس شورای اسلامی گفت: دستگاه چرخ دنده معدن طلای آق‌دره با مشکل مواجه شده است و به همین دلیل ۱۵۰ نفر از ۷۰۰ کارگر معدن طلای آق دره اخراج شدند.
وی ادامه داد: اخراج کارگران بسیار کار غیرمنطقی و ناعادلانه‌ای است و باید قانونی برای قرارداد با کارگران وضع شود که عدالت رعایت شود.
به گفته وی، معدن طلای آق‌دره در آذربایجان غربی، به دلیل نداشتن امکانات مالی مناسب و اخراج کارگران در حالی تعطیلی است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: کارگران قشر بسیار زحمت‌کشی هستند، از این رو دولت باید این قشر زحمت‌کش را در هر شرایطی حمایت کند.

ایران کارگر

پتيشن براي آزادي سعید نعیمی، فعال حقوق بشر بازداشتی آذربایجانی




با امضا کردن پتیشن فوق، ما خواهان آزادی بی قید و شرط سعید نعیمی، فعال حقوق بشر و عضو مؤسس کمیته دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان (آسمک)، هستیم که در تاریخ دوشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۰ بازداشت و کماکان محل نگهداری او مشخص نبوده و در شرایط بلاتکلیفی بسر می برد.
خواست ما بعنوان امضا کنندگان این پتیشن:
- از مقامات ایرانی درخواست می کنیم تا به سرعت و بدون قید و شرط سعید نعیمی را آزاد کنند. کسانی که در ارتباط با ابراز نظرات خود به طور مسالمت آمیز و فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی صلح آمیز دستگیر شده اند، زندانی عقیده به حساب می آیند.

- اصرار به مقامات که هر چه سریعتر محل نگهداری وی را مشخص کرده و اطمینان بدهند که او در معرض شکنجه و بدرفتاری های دیگر قرار نگرفته و به وکیل، اعضا خانواده خود و امکانات درمانی مورد نیاز دسترسی خواهد داشت.

جهت امضای پتیشن، اینجا را کلیک کنید

پتيشن براي آزادي ایوب شیری، فعال مدنی بازداشتی آذربایجانی




با امضا کردن پتیشن فوق، ما خواهان آزادی بی قید و شرط ایوب شیری، فعال مدنی بازداشتی آذربایجانی هستیم که در تاریخ ١٤ ارديبهشت ۱٣۹۰ توسط نیروهای امنیتی تبریز بازداشت شده و کماکان در شرایط نامعلومی در وزارت اطلاعات نگهداری می شود. خانواده او در این مدت دیداری با او نداشته و با گذشت دو هفته هنوز از علت بازداشت او بی خبر هستند.


خواست ما بعنوان امضا کنندگان این پتیشن:
- از مقامات ایرانی درخواست می کنیم تا به سرعت و بدون قید و شرط ایوب شیری را آزاد کنند. کسانی که در ارتباط با ابراز نظرات خود به طور مسالمت آمیز و فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی صلح آمیز دستگیر شده اند، زندانی عقیده به حساب می آیند.


- اصرار به مقامات که هر چه سریعتر وضعیت وی را مشخص کرده و اطمینان بدهند که او در معرض شکنجه و بدرفتاری های دیگر قرار نگرفته و به وکیل، اعضا خانواده خود و امکانات درمانی مورد نیاز دسترسی خواهد داشت.

جهت امضای پتیشن، اینجا را کلیک کنید


جرئیات بیشتر در باره برخورد وحشیانه با مراسم سحابی


گزارش خبرنگار ما از تهران: لباس شخصی ها علاوه بر عروس مهندس عزت الله سحابی یکی از عروسان خانواده طالقانی را نیز دستگیر کردند و به کلانتری میدان نیلوفر بردند که هردوی آنان پس از چند ساعت آزاد شدند.
نیروهای امنیتی درب مسجد را بستند و افراد مسن را داخل مسجد زندانی نمودند و جوانان را با ضرب و شتم به داخل خودروهای نیروی انتظامی بردند و به نقاط نامعلوم منتقل کردند.
علاوه بر این نیروهای لباس شخصی پلاک خودروهایی را که برای شرکت در مراسم سحابی در خیابان سهرودی حاضر شده بودند می کندند. در این میان حتی پلاک چند خودروی آژانس که اقوام نزدیک سحابی را به مسجد آوردند هم توسط لباس شخصی ها کنده شد.
تعدادی از «مادران صلح» دستگیر شدند که با تاریکی هوا خبر رسید که آزاد شدند اما گزارش از ضرب و شتم آنان حین دستگیری ها خبر می دهد.
تعداد نیروهای لباس شخصی از تعداد شهروندانی که برای شرکت در مراسم به مسجد حجت بن الحسن آمده بودند بیشتر بودند. آنها با توحش هرکه را در مسجد بود می زدند.
در مصاحبه با یکی از دستگیر شدگان مشخص شد که او را به شدت مورد ضرب و شتم قرار داده بودند اما تقریبا تمامی دستگیر شدگان آزاد شدند.
تمامی مغازه ها وفروشگاه های خیابان سهرودی به اجبار مجبور به تعطیلی شدند.

وضعیت تهران در ساعت 22:30
در این ساعات تهران چهره امنیتی به خود گرفته و در تمام خیابان های اصلی نیروی انتظامی و ماموران لباس شخصی با موتور در حال تردد هستند.
پل سید خندان، خیابان پیروزی و فلکه صادقیه نقاطی هستند که نیروهای بسیج در این ساعت اقدام به بازرسی خودروها می کنند.

ایران پرس نیوز

سایت "هفت‌صبح‌آنلاین" فیلتر شد




سایت متعلق به اسفندیار رحیم مشایی از سوی کمیته فیلترینگ فیلتر شد. 
به گزارش فرارو، سایت خبری هفت ‌صبح در پی انتشار خبری جنجالی پیرامون وقوع بلا در روزهای اخیر، از دسترس کاربران اینترنتی خارج شده است.
گفته می شود، این سایت طی اقدامی از شهروندان خواسته بود که برای دفع بلا، شب جمعه، ۱۲ خرداد، دست به دعا بردارند تا بدین وسیله از وقوع اتفاقات ناگوار در کشور جلوگیری شود.
هنوز هیچ مقام نزدیک به اسفندیار رحیم مشایی و دیگر رسانه‌های نزدیک به او نسبت به فیل‌تر شدن «هفت صبح» واکنش نشان نداده‌اند.


هرانا

اجرای طرح «تفکیک جنسیتی» در دانشگاه بین المللی قزوین



در ادامه اجرایی شدن طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها، مسولان دانشگاه بین المللی قزوین نیز با جداسازی جنسیتی در کلاسهای دروس عمومی و اختصاص کلاسهای درسی خاص برای دانشجویان دختر و پسر، از ابتدای ترم جاری، اقدام به اجرای تدریجی این طرح بحث برانگیزنموده اند.
به گزارش دانشجونیوز، با شروع ترم جاری در دانشگاه بین المللی قزوین، انتخاب دروس در سیستم آموزشی گلستان، مربوط به انتخاب واحد دانشجویان، کلاسهای دروس عمومی به صورت تفکیکی برای دانشجویان دختر و پسر در نظر گرفته شده است.
بر اساس این گزارش، با شروع دوره ریاست «حسین نمازی فر»، از چهرهای تندرو کاملا نزدیک به نیروهای امنیتی و اطلاعاتی، کلاسهای عمومی در دانشکده وی (علوم و تحقیقات اسلامی) به صورت جدا برگزار شده و وی همه دانشجویان را ملزم به اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دروس عمومی و معارف کرده است.
گمانه زنی ها حاکی از آن است که اجرای سریع و ناگهانی این طرح در دانشگاه ها با پیگیری و الزام «حسین نمازی فر»، رییس دانشکده، علوم و تحقیقات اسلامی، بوده است
این گزارشات می افزاید حسین نمازی فر، رییس دانشکده علوم و تحقیقات اسلامی در دانشگاه بین المللی قزوین، که در چندین سال گذشته همواره به اعمال فشار و تهدید به دانشجویان در این دانشکده پرداخته، از عناصر اصلی سرکوب دانشجویان و اساتید غیر همسو با دولت در این دانشگاه به شمار می آید.
بر پایه گزارش های قبلی دانشجونیوز،علاوه بر دانشگاه بین المللی قزوین، دانشگاه های علم و صنعت، تهران، مازندران، علامه طباطبایی، چابهار و بسیاری از دیگر نیز میزبان اجرای طرح تفکیک جنسیتی و همچنین تکجنسیتی نمودن پذیرش در مقاطع بالاتر بوده اند.

هرانا


۱۳۹۰ خرداد ۱۲, پنجشنبه

مادر مسعود باستانی: جلوی من سر بچه‌ام را به دیوار می‌زدند

مسعود باستانی در دادگاه‌های موسوم به «کودتای مخلملی»

معصومه ملول، مادر مسعود باستانی روزنامه‌نگار زندانی در مصاحبه با رادیو فردا  از  ضرب‌وشتم شدید فرزندنش در روز پنجشنبه در زندان رجایی شهر خبر داد.


مادر این روزنامه‌‌نگار  ‌می‌گوید: «مسعود به سرباز  زندان گفت بگذارید چند دقیقه خداحافظی کنم، مادر زنم از رشت و مادرم از تهران آمده، بگذارید خداحافظی کنم.»
معصومه ملول در ادامه گفت مسعود باستانی تنها با دست، یک کمی، سرباز را پس زد که  این سرباز «یقه مسعود را گرفت و سر او را محکم به دیوار می‌کوبید.»
معصومه ملول گفت: «بچه مرا پرت کرد به زمین و با لگد به او سر می‌زد.»
مادر  این روزنامه‌نگار زندانی در ادامه گفت: «چرا یک سرباز باید یک زندانی را بزند.... کسی حق ندارد  شرعا و قانونا... بچه من را بزند.»
پس از ضرب و شتم  مسعود باستانی، مادر وی می‌گوید آنها در زندان ماندند و موفق شدند او را دوباره ببینند.
  در این دیدار کوتاه مسعود به مادرش گفته که «استفراغ» داشته و در پله‌ها «غش» کرده است.
مادر مسعود باستانی  با ابراز نگرانی شدید از حال پسرش می‌گوید مسئولان گفته‌اند که از سر وی عکس‌برداری می‌کنند و به خانواده  خبر می‌دهند اما تاکنون خبری از آنها نشده است.
  معصومه ملول می‌گوید: «بچه من را جلوی مادر زدند به خدا هیچ کافری این کار را نمی‌کند ...  امروز جیگر مرا پاره کردند، می‌سپارمشان به خدا، بمیرد ما چه کار کنیم. این سرباز بدبخت هم  جوان است. من از دادستان شکایت دارم.... من نمی‌دانم صدایم را به چه کسی برسانم...همه شاهد کتک خوردن بچه من بودند. »
مسعود باستانی پس از رویدادهای انتخابات ۱۳۸۸ بازداشت و هم‌اکنون دوره حبس شش ساله خود را می‌گذراند.

منصور اسانلو آزاد شد

article picture

منصور اسانلو رهبر سندیکای کارگران شرکت واحد تهران امروز پس از حدود چهار سال زندان بر اثر فشار های بین المللی از زندان رجایی شهر کرج با سپردن وثیقه آزاد شد.


به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، منصور اسانلو رهبر سندیکای کارگران شرکت واحد تهران در حالی که در حرکت جمعی زندانیان سیاسی در زندان رجایی شهر در حال اعتصاب غذا بود به دستور قوه قضائیه با قرار وثیقه آزاد شد. آزادی این فعال کارگری همزمان با نشست سازمان جهانی کار صورت می گیرد که از روز دوشنبه این هفته آغاز شده و تا دو هفته ادامه دارد. سازمان جهانی کار همواره خواهان آزادی منصور اسانلو بوده است.


منصور اسانلو حدود چهار سال زندان را تحمل کرد و بر اثر فشار های بین المللی پیش از اتمام دوره زندان با سپردن وثیقه آزاد شد.


منصور اسانلو رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و فعال فعال کارگری که بارها بدلیل مبارزات کارگری و تلاش برای احقاق حقوق کارگران شرکت واحد بازداشت و محاکمه گردید، در تیرماه سال ۸۶ به اتهام های امنیتی به پنج سال زندان محکوم شد.

شرایط وخیم جسمانی رسول بداقی و انتقال وی به بهداری /درگذشت مادر رسول بداقی

article picture


رسول بداقی فعال صنفی و از زندانیان سیاسی زندان رجایی‌شهر کرج،‌ پس از گذشت بیش از ۱۰ روز اعتصاب غذا «بیهوش و به بهداری منتقل شد.»
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، روز هشتم خردادماه، آب و چای این زندانی سیاسی توسط رئیس زندان گوهردشت «قطع شد» و به‌نظر می‌رسد دلیل وخامت وضعیت جسمانی این معلم زندانی، همین موضوع باشد. گزارش‌ها حاکی از آن است که پس از انتقال بداقی به بهداری و وصل سرم، در حالی که وضعیت جسمی وی همچنان نامساعد بوده، بار دیگر به سلول انفرادی منتقل شده است.
این درحالی است که «هوای انفرادی به‌شدت گرم است و این امر تنفس را برای زندانیان دشوار کرده است.» این فعال صنفی در پنجمین روز اعتصاب غذا به سلول انفرادی منتقل شده بود.
بداقی هم اکنون ۱۱ روز است که به همراه سه زندانی دیگر عیسی سحرخیز، کیوان صمیمی و مهدی محمودیان در اعتصاب غذا به سر می­‌برند. زندانیان گوهردشت کرج به دلیل محروميت زندانيان سياسی از حداقل حقوق و بدرفتاری ماموران زندان دست به اعتصاب غذا زده‌اند و پیش از این نیز در بيانيه‌ای که فروردين ماه امسال صادر کردند، از اعتصاب غذای دوره‌ای خود در يکشنبه‌های پيشِ رو خبر داده و همزمان از دبير کل سازمان ملل متحد،‌ بان کی مون، خواسته‌ بودند که نماينده ويژه خود را برای بازديد از ايران و تهيه گزارش کامل از وضعيت آزادی و حقوق بشر به‌ويژه وضعيت زندان‌ها و زندانيان سياسی اعزام کند.
رسول بداقی، معلم و عضو هیات مدیره‌ی کانون صنفی معلمان ایران، در تاریخ ۱۱ شهریورماه ۱۳۸۸ بازداشت شد. در تاریخ ششم اردیبهشت ماه به علت عدم حضور وکیل در دادگاه شرکت نکرد. در تاریخ ۲۶ خرداد ماه وی به همراه عیسی سحرخیز و داوود سلیمانی به زندان رجایی‌شهر منتقل شد.
او از سوی دادستانی تهران به اقدام علیه امنیت ملی متهم شده است. در تاریخ ۱۳ مرداد ماه ۱۳۸۹ گزارش شد که شعبه‌ی پانزدهم دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، رسول بداقی را به ۶ سال زندان و ۵ سال محرومیت از فعالیت‌های اجتماعی محکوم کرده است.
این درحالی است که امروز گزارش‌هایی مبنی بر وخامت وضعیت جسمانی مادر این زندانی سیاسی و انتقال وی به بیمارستان منتشر شده است.

انتقاد رئیس جمهور آلمان از فشارهای سیاسی در ایران

کریستیان وولف در مراسم ۳۳مین



کریستیان وولف از محدودیت آزادی‌ها در ایران انتقاد کرد و آن را نگرانی‌آور خواند. وی با اشاره به واقعه ۱۱سپتامبر گفت، مردم آلمان از اسلام وحشت‌زده شده‌اند، ولی کشورهای اسلامی‌ای وجود دارند که در مسیر دمکراتیک حرکت می‌کنند


کریستیان وولف، رئیس جمهور آلمان، جمهوری اسلامی ایران را به دلیل ایجاد محدودیت‌های شدید در آزادی‌های شهروندان خود مورد انتقاد قرار داد. رئیس‌جمهور آلمان روز پنجشنبه (۲ ژوئن / ۱۲ خرداد) گفت: «اگر به کشورهایی مانند ایران بنگریم که آزادی‌های بنیادین را محدود می‌کنند، آنگاه جای نگرانی وجود دارد.»
به گزارش خبرگزاری آلمان، وولف این سخنان را در میزگردی درباره اسلام و همپیوندی اجتماعی به مناسبت روز کلیسای پروتستان در شهر درسدن بیان داشت.از نظر رئیس جمهور آلمان، پس از رویدادهای تروریستی ۱۱ سپتامبر، نگرانی مردم (آلمان) نسبت به اسلام قابل درک است. وی افزود که «بسیاری دچار ترس و بیم شده‌اند.»
کریستیان وولف در این رابطه اظهار داشت: «یک وظیفه این است که در نگاهی که به اسلام داریم، جریان‌های مختلف را از یکدیگر بتوانیم تفکیک کنیم».
رئیس جمهور آلمان گفت: «دمکراسی‌های زیادی با اکثریت مسلمان در جهان وجود دارند. وقتی من به هند، اندونزی و یا کشورهایی مانند ترکیه فکر می‌کنم که در مسیر دمکراسی همه‌جانبه حرکت می‌کنند، به این نتیجه می‌رسم که باید آنها را در این مسیر تقویت کرد.»

دویچه وله

در وین تقدیم شد؛ جایزه جهانی حقوق بشر به هاله سحابی

جایزه جهانی حقوق بشر به هاله سحابی


جایزه جهانی کتاب حقوق بشر دیروز طی مراسمی در وین به هاله سحابی تقدیم شد. این جایزه که به کتاب” نامه هایی به شکنجه گرم” اهدا شده بود توسط هوشنگ اسدی نویسنده کتاب به خانواده سحابی وهاله سحابی که در مراسم تشییع جنازه پدرش توسط نیروهای امنیتی کشته شد تقدیم گردید.
هوشنگ اسدی در این مراسم که در سالن شهرداری شهر وین برگزار شد ضمن سخنانی با اشاره به حادثه دردناک مرگ هاله سحابی در مراسم تشییع جنازه مهندس سحابی گفت:امروز صبح یک زن دیگر ایرانی قربانی خشونت حکومت اسلامی گردید. من با چشمانی اشکبار و قلبی خونین این جایزه را به هاله سحابی مبارز راه آزادی و همه جانباختگان این راه تقدیم می کنم.
در این مراسم که با شرکت بیش از ۵۰۰ نفر و در حضور مقامات سیاسی مطبوعاتی وهنرمندان وین برگزار شد، هوشنگ اسدی ضمن سخنانی تاکید کرد که این جایزه به همه کسانی تعلق دارد که نقض حقوق بشر را اصلیترین معضل جامعه ایران می دانند و همه کوشش خود را برای احقاق حقوق مردم ایران به کاربسته اند.
این جایزه بین المللی که دومین دوره آن برگزارشد، برای کتاب” نامه هائی به شکنجه گرم” به نویسنده و روزنامه نگار ایرانی تعلق گرفته است. این کتاب شرح خاطرات هوشنگ اسدی در زندان های جمهوری اسلامی است و تابستان سال گذشته توسط انتشارات “یک دنیا”در اکسفورد منتشر شده و بر اساس مطالب مندرج در وبلاگ کتاب مورد استقبال گسترده مطبوعات برجسته جهان قرار گرفت هاست.
نویسنده ایرانی در این مراسم اعلام کرد بنیادی علیه شکنجه تاسیس کرده است.
” جشن کتاب” اطریش ازسال ۲۰۰۶ به معرفی و تجلیل از بهترین و پرخواننده ترین کتاب های سال اختصاص دارد. ” جشن کتاب ” ازسال گذشته، باهمکاری صاحبان “صنعت نشرکتاب و رسانه” و وزارت آموزش، فرهنگ وهنر این کشور ” جایزه جهانی بهترین کتاب حقوق بشر” را نیز اهدا می کند. هدف از ارائه این جایزه تاکید براهمیت حقوق بشر بعنوان مقوله ایست که مطابق منشور سازمان ملل، بنیان “آزادی، عدالت وصلح ” در جهان است.
منتخبین این جشن، نویسندگان و روزنامه نگارانی هستند که خشونت و پایمالی حقوق بشر را بصورت خبر، گزارش و کتاب عرضه و جهانیان را از نادیده انگاشتن قوانین بین المللی مطلع کنند. برخی از این نویسندگان و روزنامه نگاران خود درمعرض خشونت می گیرند وگاه جانشان هم بخطرمی افتد.
جایزه بین المللی” کتاب حقوق بشرسال” برای قدردانی و بزرگ داشت ارزنده ترین این فعالیت ها که در قالب کتاب (چه مستند وچه داستانی) ارائه شده اند، اختصاص یافته است.
هر ساله یاتی بین المللی شامل ۱۹ نفر از شاخصترین روزنامه نگاران و معتبرترین اهالی رسانه تحت مدیریت وزیر فرهنگ اتریش کتابهائی را که از سال ۲۰۰۵ به بعد به زبانهای انگلیسی یا آلمانی منتشر شده اند، بعنوان نامزد دریافت جایزه به هیات داوران معرفی می کنند. هیات داوران هم که شامل شش روزنامه نگار برجسته اطریشی است کتاب برنده را برمی گزیند.
برای انتخاب کتاب برگزیده حقوق بشر امسال ۲۰ کتاب که نویسنده یکی از آنها ماریا وارگاسیوسا برنده نوبل ادبیات است، در اختیارهیات داوران قرار گرفت.
هوشنگ اسدی که کتابش به زبانهای لهستانی و هلندی و آلمانی در حال ترجمه است و برگردان آن به چند زبان دیگر دنیا هم بزودی آغاز می شود، درمصاحبه های خود اعلام کرد که متن فارسی کتاب بزودی منتشرخواهد شد و با ناشرقرارداد نگارش جلدهای دو و سوم کتاب منعقد شده است.

منبع : تحول سبز

دستکاری کارنامه دانشجویان در کنکور ارشد برای محروم کردن آن‌ها از ادامه تحصیل

article picture


تعدادی از فعالین دانشجویی داوطلب در کنکور کارشناسی ارشد سال جاری به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفتند که در نتایج آزمون آنها “دستکاری” شده و سازمان سنجش آموزش کشور با کم کردن امتیاز آنها در آزمون، رتبه ای بسیار پایین تر از رتبه واقعی آنها در کارنامه اولیه اعلام کرده است. به این ترتیب این داوطلبان بخت پذیرفته شدن در این آزمون رقابتی و ادامه تحصیل در مقطع بالاتر را از دست خواهند داد.

یکی از این دانشجویان به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «من هم کاملا آماده بودم و هم پس از آزمون و انتشار کلید پاسخ‌ها مطمئن بودم میانگین درصد نمراتم دست کم بین ۷۰ تا ۸۰ درصد است. اما در کارنامه صادر شده این عدد کمتر از ۲۰ درصد بود. آنچه مرا به دستکاری ناشیانه در نمراتم مطمئن می‌کند این است که در یک درس نمره من ۷/۴۱ درصد بوده که به هیچ شکلی امکان پذیر نیست؛ زیرا این درس ۲۰ سوال دارد و هر پاسخ اشتباه نیز یک سوم نمره منفی دارد.»

دست نوشته ای از زندانی سیاسی ارژنگ داودی

article picture


منافق کیست ؟ و منافقین چه کسانی هستند؟(ارژنگ داودی)
دست نوشته ای از زندانی سیاسی ارژنگ داودی در مورد مدت زمانی که در سلولهای انفرادی بند1 زندان گوهردشت کرج تحت شرایط غیر انسانی قرار گرفته بود و همراه با سایر زندانیان اقدام به سر دادن شعار "مرگ بر اصل ولایت فقیه و مرگ بر خامنه ای سر داده بودند" و زندانبانان ولی فقیه به پرونده وی اتهام جدیدی مانند منافق افزودند جهت انتشار در اختیار "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" قرار گرفته است که متن آن به قرار زیر می باشد:
با یاد خدا،
آزادیخواهان جهان،
هم میهنان گرامی،
به استحضار همگان می رساند که از تاریخ 4/2/90 به بهانه های پوچ از سوی اداره منحوس حفاظت و اطلاعات زندان رجایی شهر به سرپرستی شخصی به نام فرجی نژاد که روی ساواکی ها را سفید کرده به بند 1 سالن متعفن 2 سلول انفرادی تنک و تاریک شماره 12 منتقل شدم .در اعتراض به این بی عدالتی فاحش و زورگویی عریان در حضور رئیس بند 1 به نام آقای گرامی و پاسدار بندها از جمله میرزا آقایی که خود و برادرش از چماقداران بالفطره هستند و نیز تعداد زیادی زندانیان سالن های عمومی 1 و 3 با صدایی رسا و بسیار محکم شعارهای «مرگ بر اصل ولایت فقیه و مرگ بر خامنه ای سر دادم» . هر چند که این حرکت کوبنده در همان وقت موجب مشاجره لفظی و متعاقب آن درگیری فیزیکی با پاسداربندها شد ولی چند روز پیش متوجه شدم روی کارت شناسایی اینجانب که فرم مخصوص زندانیان است و اصطلاحا به آن کارت و عکس می گویند و تمام مندرجات روی آن به صورت تایپ کامپیوتری می باشد روبروی نوع جرم که از قبل اقدام علیه امنیت تایپ شده با خودکار قرمز پرانتزی باز کرده و با دست نوشته در پرانتز نوشته اند منافق.

ضرب و شتم مسعود باستانی، روزنامه‌نگار زندانی، در روز ملاقات با خانواده‌اش


در جریان ملاقات امروز پنجشنبۀ زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر با خانواده های خود، مسعود باستانی از سوی ماموران زندان در برابر چشمان همسر و مادرش مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
این اقدام موجب نگرانی شدید خانواده وی و دیگر خانواده‌های زندانیان سیاسی این زندان شد؛ به طوری که مادر باستانی در سالن ملاقات بیهوش و مهسا امرآبادی، همسرش، نیز دچار فشار شدید عصبی و افت فشار خون شد. خانواده‌های زندانیان سیاسی رجایی شهر با مشاهده حمله ماموران به باستانی، با کوبیدن پیاپی مشت‌های خود به شیشه‌های سالن ملاقات، به این اتفاق اعتراض کردند.
به گزارش جرس، امروز خانواده های زندانیان سیاسی رجایی شهر از تشدید فضای امنیتی و برخوردهای خشن تر و زشت با خود و عزیزان دربندشان در جریان ملاقات خبر داده اند.
تارنمای میزان خبر نیز گزارش داد که در پی انتشار اخبار مربوط به حمله ماموران به مراسم تشییع مهندس سحابی و شهادت فرزند ایشان در سالن ملاقات زندان رجایی شهر و تاثر و ابراز خشم زندانیان سیاسی، ماموران با هجوم به سالن ملاقات اقدام به توهین و هتاکی و بعضا ضرب و شتم زندانیان سیاسی این زندان نمودند."
طی روزهای اخیر، تعدادی از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر، در اعتصاب غذا به سر می برند و مقامات زندان و قضایی، کماکان به وضعیت آنان بی توجه هستند.

گفتنی است مسعود باستانی این روزها در زندان رجایی شهر محبوس است و با مشکلاتی همچون مشکل فک و دهان و بیماری های گوارشی در رنج است. این روزنامه نگار پس از گذشت ماهها از محکومیت خویش، همچنان با مرخصی وی جهت درمان بیماری هایش مخالفت می شود.
منبع: ندای سبز آزادی

کلاودیا روت: مرگ هاله سحابی؛ "جنایتی با انگیزه سیاسی"

کلاودیا روت


کلاودیا روت، رئیس حزب سبزهای آلمان، به مناسبت مرگ هاله سحابی بیانیه‌ای منتشر کرد. وی ضمن ابراز همدردی عمیق خود، این مرگ را "جنایتی با انگیزه سیاسی" خواند و خواستار تحقیق مستقل در این‌باره و مجازات عاملان این "جنایت" شد.


رئیس حزب سبزهای آلمان در بیانیه خود متذکر شده است که در غم از دست دادن هاله سحابی «ما در کنار همه خویشاوندان و خانواده سحابی، مادران صلح و همه فعالان حقوق زنان و مبارزان راه دموکراسی در ایران قرار داریم.‌»
کلاودیا روت در بیانیه خود که در شامگاه چهارشنبه (۱ ژوئن) منتشر شده است، به زندگی خانم سحابی اشاره می‌کند و تأثیرات عمیقی که مبارزات سالیان دراز پدرش، عزت‌الله سحابی، در راه دموکراسی بر او داشته است.
خانم روت در بیانیه خود نوشته است: «او (هاله سحابی) در زمان مرخصی از زندان هنگام مراسم خاکسپاری پدرش درگذشت. بنا به گزارش شاهدان عینی، شرکت کنندگان در این مراسم عزاداری مورد هجوم سرسپردگان دولت ایران قرار گرفتند و یکی از نیروهای امنیتی به‌طور وحشیانه‌ای خانم سحابی را مورد حمله قرار داد و در کنار جسد پدرش، جراحات شدیدی به وی وارد شد.»

مراسم خاکسپاری عزت‌الله سحابی در روز چهارشنبه (۱۱ خرداد / ۱ژوئن)

رئیس حزب سبزها اقدامات صاحبان قدرت ومسئولان سیاسی ایران را "بی‌حرمتی به حقوق انسان‌ها و وحشیانه" خوانده است. وی در بیانیه خود متدکر شده است که این‌گونه رفتارها نشان‌دهنده «ترس یک سیستم حتی از یک مراسم عزاداری به عنوان خطری برای خود» است.
کلاودیا روت ضمن محکوم کردن "حمله وحشیانه" به هاله سحابی، مرگ وی را "جنایتی با انگیزه سیاسی" خوانده است. او خواستار «تحقیق مستقل درباره این موضوع و مجازات عاملان این جنایت» شد.
دویچه وله