۱۳۹۰ مهر ۲۵, دوشنبه

وزیر خارجه‌ی آلمان خواهان لغو محکومیت جعفر پناهی شد

گیدو وستروله، وزیر خارجه‌ی آلمان


گیدو وستروله، وزیر امور خارجه‌ی آلمان، از جمهوری اسلامی ایران خواست، حکم زندان جعفر پناهی، فیلمساز ایرانی را فورا لغو کند. وی همچنین خواهان آن شد که رهبران ایران، حقوق اساسی و مدنی را رعایت کنند.

وزیر امور خارجه‌ی آلمان، خواهان لغو فوری حکم زندان جعفر پناهی شد. آندراس پشکه، سخنگوی گیدو وستروله، روز دوشنبه (۱۷ اکتبر/۲۵ مهر) در برلین گفت، از دیدگاه وزیر امور خارجه‌ی آلمان، این حکم که ظاهرا انگیزه‌ی سیاسی دارد، نمونه‌ای برای بسیاری از احکام مشابه در ایران است.
به گفته‌ی وستروله، این نمونه به گونه‌ای بویژه اهانت‌آمیز نشان می‌دهد که چگونه آزادی عقیده نقض می‌شود و هنرمندان آزاداندیش برای آثار خود تحت پیگرد حقوقی قرار می‌گیرند و بازداشت می‌شوند.
وزیر امور خارجه‌ی آلمان از رهبران ایران خواسته است که حقوق اساسی و مدنی را رعایت کنند.
به گزارش رسانه‌ها، اخیرا دادگاهی جعفر پناهی، فیلمساز پرآوازه‌ی ایرانی را به شش سال زندان محکوم کرده است. این دادگاه وی را همچنین به بیست سال ممنوعیت خروج از ایران و منع فعالیت هنری محکوم کرده است.
روز گذشته، فریده غیرت، وکیل مدافع جعفر پناهی با تایید تلویحی قطعی شدن رای اولیه این کارگردان سینمای ایران در دادگاه تجدید نظر، گفت که نسبت به این حکم درخواست اعاده دادرسی خواهد کرد. غیرت افزود: «امیدوار بودیم این حکم نقض شود، اما ظاهرا چنین اتفاقی رخ نداده است.»


تایید حکم دادگاه اولیه
جعفر پناهی و محمد رسول‌اف دردادگاه تجدیدنظر مجدداَ «به اقدام علیه امنیت کشور از طریق اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت عمومی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» متهم شدند. بنا به ادعای دادستان، « این دو قصد داشتند با ساخت فیلمی به نام «فردا» با سیاه‌نمایی و منفی‌بافی درباره اوضاع اجتماعی، فرهنگی جامعه اسلامی و همراهی با فتنه‌گران اغتشاشات بعد از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری به نظام اسلامی ضربه بزنند.»
 دادگاه بدوی پناهی و رسول اف را به ۶ سال حبس تعزیری محکوم کرد. پناهی همچنین به ۲۰ سال محرومیت از ساخت و کارگردانی هر نوع فیلم و نوشتن فیلمنامه و هر نوع مصاحبه با رسانه‌های نوشتاری و شنیداری و دیداری داخلی و خارجی و خروج از کشور جز برای سفر حج و یا درمان ضروری با تودیع وثیقه محکوم شد. دادگاه تجدیدنظر حکم صادرشده برای پناهی را تایید کرد، ولی محکومیت رسول‌اف را به یک سال زندان کاهش داد.
پس از صدور حکم اولیه در محکومیت پناهی و همکارش محمد رسول‌اف، اعتراض‌های گسترده‌ای در داخل و خارج از ایران علیه این حکم صورت گرفت. بسیاری از جشنواره‌های سینمایی اقداماتی نمادین برای اعتراض به محکومیت دو سینماگر ایرانی انجام دادند و شماری از روشنفکران و هنرمندان جهان با نوشتن نامه‌های سرگشاده خواهان آزادی آنها شدند.
جعفر پناهی، فیلمسازی است که تا کنون جوایز چند جشنواره‌ی مهم جهان چون جشنواره‌ی فیلم ونیز، کن و برلین را به خود اختصاص داده است. وی در سال ۲۰۱۱ به عنوان عضو هیئت داوران جشنواره‌ی فیلم برلین (برلیناله) تعیین شده بود، ولی مقامات جمهوری اسلامی به او اجازه‌ی خروج از کشور را ندادند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر