۱۳۹۰ تیر ۲, پنجشنبه

محمد داوری معلم و روزنامه‌نگار در پنجمین روز اعتصاب غذا




محمد داوری روزنامه‌نگار و معلم و کسی که از او به عنوان یکی از افشاگران تجاوزهای جنسی در زندان کهریزک یاد می‌شود، همراه یازده تن از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین در اعتراض به جان باختن هدی صابر و هاله سحابی از پنج روز قبل دست به اعتصاب غذا زده است.
به گزارش «خانه حقوق بشر ایران» بنابر بیانیه‌یی که این زندانیان صادر کرده‌اند این اعتصاب غذا به صورت نامحدود ادامه خواهد داشت و محمد داوری یکی از ۱۲ زندانی بند ۳۵۰ زندان اوین است که در این اعتصاب غذا شرکت کرده است.
داوری روزنامه نگار و سردبیر سایت سحام نیوز (سایت رسمی حزب اعتماد ملی)  بود که در تاریخ ۱۷ شهریورماه سال ۱۳۸۸ بعد از ورود نیروهای امنیتی به ساختمان حزب اعتماد ملی و پلمب آن بازداشت و به زندان اوین تهران منتقل شد.


وب‌سایت سحام‌نیوز، ارگان رسمی حزب اعتماد ملی اعلام کرده بود که علت بازداشت محمد داوری، «جمع‌آوری و تهیه مدارک مربوط به تجاوز جنسی در زندان‌ها» بوده است.
داوری بعد از بازداشت مجبور به اعتراف و دروغ خواندن ماجرای تجاوزهای جنسی به زندانیان بعد از درگیری‌های پس از انتخابات شده بود. این خبر مهدی کروبی نامزد معترض به نتیجه انتخابات و رهبر مخالفان ایران را وادار به واکنش کرد. وی این روند را پروژه «اعترافات و تواب سازی» عنوان کرده  و گفته بود: «مسئولیت کلیه این اسناد» مربوط به تجاوز در زندان‌ها را بر عهمده می‌گیرد و ذکر کرده بود که «آقای داوری تنها فیلمبردار مصاحبه ها بوده و هیج نقش دیگری در این ماجرا نداشته است.»
با این وجود این روزنامه‌نگار ماه‌ها در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین تحت فشارهای روحی و جسمی قراره گرفته و در بازداشت به سر برد. وی در هفت ماه اول بازداشت خود به خاطر اعتراض به موراد نقض حقوق خود چندین نوبت دست به اعتصاب غذا زده بود.
در اردیبهشت ماه ۱۳۸۹ دادگاه این عضو سازمان معلمان در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی پیرعباسی برگزار شد. اتهامات وی در حالی که هیچ مدرک قابل استنادی در پرونده وجود نداشت عبارت بودند از : «فعالیت تبلیغی علیه نظام، اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت و اخلال در نظم عمومی». داوری در این دادگاه اعلام کرده بود: «می خواهند در قضیه تجاوز به زندانیان، کسی را قربانی کنند و بهتر از من کسی را پیدا نکردند.»
با این همه این معلم در تاریخ ۲۶ خرداد ماه ۱۳۸۹ بعد از برگزاری دومین جلسه دادگاه از سوی قاضی پیرعباسی به ۵ سال زندان محکوم شد که این حکم از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر عینا به تأیید رسید.
با وجود صدور حکم در دادگاه بدوی و تأیید آن در دادگاه تجدید نظر محمد داوری همچنان در سلول‌های انفرادی بند  ۲۰۹ زندان اوین همراه دو نفر دیگر به سر برد، تا سرانجام بعد از ۱۱ ماه وی در تاریخ ۱۷ مرداد ماه ۱۳۸۹ به بند عمومی زندان اوین منتقل شد.
وی هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین دوران محکومیت غیرقانونی خود را سپری می‌کند و خانواده وی مجبورند از شهرستان هر بار برای دیدار وی به تهران سفر کنند. مادر وی در هشتمین ماه بازداشت فرزندش در نامه‌ای خطاب به دبیر کل سازمان ملل نوشته بود:
کسی که این نامه را می‌نویسد ماه‌ها است که در انتظار دیدن و یا آزادی فرزند دلبند خود به سر می‌برد.
پسر من لمحمد داوری» یک معلم است که او را در تاریخ هفدهم شهریور ماه سال ۱۳۸۸ در دفتر حزب اعتماد ملی دستگیر کردند.
اما پس از گذشت بیش از ۸ ماه حتی اجازه ملاقات با پسرم را به من نداده اند!
آقای بان کی مون !
«محمد داوری» نان آور من و تنها امید من بوده است.
او پدر ندارد!
اکنون حقوق معلمی او را قطع کرده و من اکنون مانده‌ام که چه کار کنم ؟
هر چه نامه نوشته و یا با مسئولان زندان صحبت کرده‌ام کم تر نتیجه گرفته‌ام. مسئولان امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران دائما به پسرم فشار وارد می‌کنند، او را اذیت و مورد انواع شکنجه و صدمه قرار داده‌اند و زندگی را بر او و بر خانواده من تنگ کرده‌اند. آقای بان کی مون ! امید من تنها خد ااست …»
محمد داوری همچنین از جانبازان جنگ بین ایران و عراق است که چندین ترکش نیز در بدن خود دارد و از مجروحان جنگ است. با این وجود وی بعد از نزدیک به دو سال در پنجمین روز اعتصاب غذا به سر می‌برد. داوری هم اکنون هم اکنون به همراه عبدالله مومنی، حسن اسدی زیدآبادی، عماد بهاور، قربان بهزادیان نژاد، بهمن احمدی امویی، امیرخسرو دلیرثانی، فیض الله عرب سرخی، ابوالفضل قدیانی، محسن امین‌زاده، محمدرضا مقیسه و مهدی اقبال در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر