۱۳۹۰ تیر ۳, جمعه

جلوگیری چین و روسیه از انتشار گزارش تخلفات ایران



گزارش جدید شورای امنیت سازمان ملل حکایت از نقض تحریم‌ها از سوی ایران دارد. بر اساس این گزارش تقریباً همه موارد سرپیچی از تحریم‌ها در رابطه با کمک‌های تسلیحاتی ایران به سوریه است. چین و روسیه مانع انتشار این گزارش هستند.


شورای امنیت سازمان ملل متحد

همزمان با اعلام دور تازه‌ای از تحریم‌ها از سوی دولت ایالات متحده علیه ایران، نماینده این کشور در روز پنج‌شنبه (۲ تیر/ ۲۳ ژوئن) در سازمان ملل در کنار نمایندگان بریتانیا و فرانسه خواستار انتشار عمومی گزارش شورای امنیت درباره موارد نقض تحریم‌ها از سوی ایران شد.
بر اساس این گزارش٬ تهران تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل را با ارسال اسلحه به سوریه نقض کرده است. این گزارش از سوی یک گروه موسوم به متخصصان مستقل در کمیته تحریم‌های ایران در شورای امنیت تهیه شده است.
درخواست نمایندگان سه دولت غربی برای انتشار عمومی این گزارش با ممانعت چین و روسیه که تاکید داشتند این موضوع نیازمند وجود "اطلاعات قابل اتکا" است٬ به انجام نرسید.


این در حالی است که نماینده آمریکا در سازمان ملل به خبرگزاری رویترز گفت که انتشار عمومی و در اختیار همه اعضا قرار دادن چنین گزارش‌هایی٬ "یک رویه استاندارد" است.
به اعتقاد وی این گزارش که هنوز به صورت عمومی منتشر نشده٬ دربرگیرنده‌ی آن دسته از اطلاعات و نمونه‌هایی‌ست که می‌تواند به دیگر کشورها در انجام تعهدات‌شان در ارتباط با تحریم‌ها علیه ایران یاری رساند.
بر اساس اطلاعات به دست آمده از سوی خبرگزاری رویترز٬ بیش‌ترین موارد نقض تحریم‌ها از سوی ایران مرتبط با ارسال سلاح از سوی این کشور به سوریه بوده است. به گفته دیپلمات‌های غربی٬ این تسلیحات قرار بوده در اختیار شبه‌نظامیان لبنانی و فلسطینی قرار گیرد.
گزارش ارایه شده از سوی گروه موسوم به هیات متخصصان شورای امنیت٬ گروهی که وظیفه‌اش گزارش‌دهی درباره میزان پایبندی ایران به تحریم‌های سازمان ملل است٬ همچنین بیان‌گر آن است که تهران از طریق ادامه فعالیت‌های خود در جهت توسعه برنامه هسته‌ای‌اش همچنان به نقض تحریم‌ها ادامه می‌دهد.
مخالفت روسیه و چین
در حالی نمایندگان سه کشور غربی بر "شفافیت" شورای امنیت در قبال اعضا و انتشار گزارش نقض تحریم‌ها توسط ایران تاکید دارند که روسیه و چین بر مخالفت خود مصر هستند.الکساندر پنکین٬ سفیر روسیه در سازمان ملل گفت:‌ «اطلاعات سیاسی تائید نشده نباید مبنای هیچ اقدامی در شورای امنیت یا کمیته تحریم‌های ایران شود.
چین نیز که تاکنون در برابر انتشار گزارش‌هایی مشابه درباره سودان و کره شمالی نیز مقاومت کرده است٬ هم‌اکنون در این مورد نیز به مخالفت با انتشار گزارش ایران پرداخته است.یانگ تائو، نماینده کشور چین در سازمان ملل اظهار داشت که کشورش خواهان حفظ بی‌طرفی و استقلال از سوی هیات متخصصان شورای امنیت است. او البته افزود که «پکن امیدوار است ایران گام‌هایی مثبت در جهت افزایش اعتماد جامعه جهانی نسبت به صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای خود بردارد.»
ایران همواره اتهامات کشورهای غربی و هم‌پیمانان‌آن‌ها را در رابطه با تسلیحاتی بودن اهداف برنامه‌ی هسته‌ای خود رد کرده است. اما به گفته‌ی نماینده بریتانیا «ایران هیچ دلیل خوبی هم تا به حال ارایه نکرده تا بتوان باور کرد که این کشور به دنبال برقراری مذاکره‌ی معنادار بر سر برنامه هسته‌ای خود است.»
ضربه‌ی دوباره بر طبل جنگ
گفت‌وگوها درباره نقض تحریم‌های سازمان ملل از سوی ایران از یک‌ سو٬ و اعمال تحریم‌‌های جدید بر علیه این کشور از سوی دیگر در حالی در روز پنج‌شنبه در جریان بود که جان بولتن، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل بر گزینه نظامی علیه ایران اشاره کرد.
جان بولتن، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد

به گزارش نشریات آمریکایی جان بولتن، بر خلاف باراک اوباما٬ رئیس‌جمهور ایالات متحده٬ که در نطق اخیر خود بر خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان تأکید کرد، اتخاذ سیاست‌های شدید خارجی از سوی آمریکا را محور قرار داد. او گزینه پیش روی ایالات متحده در قبال پرونده هسته‌ای ایران را گزینه نظامی علیه این کشور دانست.
بولتن گفت که جایگزین‌های موجود حمله نظامی٬ نخواهند توانست ایران را از رسیدن به تسلیحات هسته‌ای باز دارند. او گفت، «گزینه‌های دیپلماتیک نتیجه‌بخش نخواهند بود.»
بولتن همچنین بر دفاع ایالات متحده از معترضان سوری و ایرانی اشاره کرد. سخنان وی از سوی جمهوری‌خواهان آمریکا مورد استقبال واقع شد.
 
دویچه وله

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر