۱۳۹۰ تیر ۲, پنجشنبه

آی وی‌وی، هنرمند چینی و منتقد حقوق بشر با قید وثیقه آزاد شد

آی وی‌وی به هنگام آزادی از زندان


صدراعظم آلمان از آزادی آی وی‌وی هنرمند چینی استقبال کرد. آی وی‌وی پس از دو ماه ونیم حبس با پرداخت وثیقه آزاد شد. این هنرمند ۵۴ ساله از منتقدان سرشناس نقض حقوق بشر در چین است. بازداشت وی با انتقاد گسترده جهانی همراه بود.

 
آی وی‌وی نیمه شب چهارشنبه (۲۲ ژوئن/اول تیر) به خانه بازگشت. آزادی این هنرمند سرشناس مانند بازداشت او غیرمنتظره بود.
خبرگزاری رسمی چین، شینهوا، دلیل آزادی آی وی وی را پذیرش "رفتار خلاف قانون خود" عنوان کرد. شینهوا مدعی شد که آی وی‌وی اعتراف کرده است "از پرداخت مالیات سر باز زده است".
این خبرگزاری علاوه بر آن "بیماری مزمن" این هنرمند سرشناس را دلیل اجازه بازگشت او به خانه اعلام کرد.


آی وی‌وی اما نیمه‌شب چهارشنبه، ساعاتی پس از آزادی‌اش در یک گفت‌وگوی کوتاه تلفنی با دویچه وله گفت که حالش خوب است و افزود: «من دست‌کم تا یک سال دیگر با قرار وثیقه آزاد هستم و به این علت نمی‌توانم در حال حاضر مصاحبه کنم.»
آزادی آی وی‌وی در آستانه سفر اروپایی نخست وزیر چین
صدراعظم آلمان چهارشنبه شب از آزادی این هنرمند سرشناس استقبال کرد. دفتر آنگلا مرکل اعلام کرد که صدراعظم آلمان برای آزادی آی وی‌وی با مقامات چینی گفت‌وگو کرده بود.

خانم مرکل چهارشنبه شب آزادی این هنرمند منتقد را گام نخست دانست و خواستار «روشن شدن اتهامات مطرح شده علیه وی در یک پروسه قانونی و شفاف» شد.
موج اعتراضات بین‌المللی در پی دستگیری آی وی‌وی

آی وی‌وی دو روز پیش از آغاز سفر رسمی نخست وزیر چین به اروپا آزاد شده است. نخست وزیر چین همراه شماری از وزرای کابینه دوشنبه هفته آینده در برلین میهمان دولت آلمان خواهند بود.
شماری از فعالان حقوق بشر، هنرمندان و اهل قلم از جمله هرتا مولر، برنده نوبل ادبیات اعلام کرده بودند همزمان با حضور نخست وزیر چین در برلین برای آزادی آی وی‌وی دست به تظاهرات خواهند زد.
دانشگاه هنر برلین هم آی وی‌وی را به عنوان استاد میهمان این دانشگاه برگزیده است. روز چهارشنبه شب ساعاتی پس از آزادی آی وی‌وی، توم کونیگز، مدیر کمیسیون حقوق بشر در مجلس بوندستاگ آلمان، ضمن ابراز خشنودی به دویچه وله گفت: «از آنجا که مشخص نبود آقای آی کجا نگهداری می‌شود وضعیت او مایه نگرانی بود.»
اتهامی که پس از بازداشت کشف شد
آی وی‌وی هشتاد روز پیش در فرودگاه پکن پیش از پرواز به مقصد شانگهای بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. بازداشت این هنرمند منتقد با اعتراض گسترده جامعه بین‌المللی همراه شد.
مقامات چینی یک ماه بعد اعلام کردند که آی وی وی از پرداخت مالیات سرباز زده است و بازداشت وی ربطی به حقوق بشر ندارد.
آی وی‌وی هنرمند سرشناس که پسر یکی از شاعران نامدار چین است، از منتقدان سرسخت وضعیت وخیم حقوق بشر در چین به شمار می آید.
خبرگزاری رسمی دولت چین، شینهوا پس از بازداشت وی‌وی اعلام کرد، شرکت فیک کالچرال دیولپمنت، که مدیریت امور تجاری و مالی آن بر عهده آی وی‌وی است «از پرداخت مالیات کلانی سر باز زده و اسناد حسابداری را به عمد از بین برده است».
خانواده آی وی‌وی اتهام فرار از پرداخت مالیات را رد کردند. بسیاری معتقدند هدف مقامات چینی از بازداشت آی وی وی هشدار به او برای پرهیز از بحث و مناظره در مورد وضعیت حقوق بشر در چین است.
این هنرمند ۵۴ ساله تنها یکی از منتقدان حکومت چین است که با اتهام‌هایی از قبیل سر باز زدن از پرداخت مالیات بازداشت و زندانی شده‌اند.



دویچه وله

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر