اتحادیه اروپا، نام افراد و حدود ۱۰۰ نهاد جدیدی را اعلام کرده که روز گذشته به ظن ارتباط با برنامه هسته ای جمهوری اسلامی مشمول تحریم شده اند.
وزرای خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، روز دوشنبه دوم خرداد (۲۳ مه) این تحریم ها را علیه رژیم ایران تصویب کردند.
شرکتهای کوچک و بزرگ صنعتی، مثل شرکتهای صدرا و گروه صنعتی ندا، نهادهای وابسته به سپاه پاسداران مانند بنیاد تعاون، بانک مهر و بانک انصار و موسسه های مالی و کشتیرانی، از جمله نهادهای هستند که در فهرست جدید تحریم شدگان قرار گرفته اند.
اتحادیه اروپا در تصمیم جدید خود ممنوعیت سفر علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی را که در زمان ریاست او بر سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی اعمال شده بود، تعلیق کرده است.
بنا به تصمیم اتحادیه اروپا، چهار نفر از مسئولان سازمان انرژی اتمی رژیم ایران مشمول تحریمهایی از قبیل ممنوعیت سفر به کشورهای اروپایی و مسدود کردن داراییهایشان شده اند.
محمد احمدیان، ناصر رستخواه، بهزاد سلطانی و مسعود اخوان فرد چهار معاون رئیس سازمان انرژی اتمی هستند که این تحریم ها در خصوص آنها اعمال خواهد شد.
همچنین نام محمد حسین داجمر، مدیر عامل کشتیرانی جمهوری اسلامی در فهرست جدید اتحادیه اروپا گنجانده شده است.
چندین شرکت حمل و نقل وابسته به کشتیرانی جمهوری اسلامی نیز از سوی اتحادیه اروپا تحریم شده اند.
ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا در حاشیه اجلاس وزاری خارجه اتحادیه اروپا در روز دوشنبه تحریم جمهوری اسلامی توسط کشورهای اروپایی را اقدامی مهم ارزیابی کرد و گفت: "این که در میان اتفاقات و تحولات خاورمیانه، برنامه هسته ای جمهوری اسلامی را فراموش نکنیم، مسئله مهمی است."
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی امروز سه شنبه ۳ خرداد در واکنش به اعلام تحریم های جدید علیه ایران در یک نشست خبری، تصمیم اخیر اتحادیه اروپا را "غیرمنطقی" خواند.
ماه گذشته میلادی نیز، اتحادیه اروپا ۳۲ مقام جمهوری اسلامی را به دلیل نقض حقوق بشر تحریم کرد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد طی سالهای گذشته با صدور چند قطعنامه خواهان شفافسازی در برنامه هستهای جمهوری اسلامی و اقداماتی از جمله توقف غنیسازی اورانیوم شده است.
بی بی سی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر