۱۳۹۰ اردیبهشت ۱۴, چهارشنبه

فراخوانی برای طراحی نماد «حقوق بشر»




هر جا که سخن از نه گفتن به انرژی اتمی یا تلاش برای برقراری صلح است و یا درباره‌ی جنبش سبز ایران صحبت می‌شود، از نمادهایی استفاده می‌شود که به همین منظور طراحی شده‌اند و دیگر تصویری آشنا نزد مردم به شمار می‌روند. اما با اینکه روزی نیست که در رسانه‌ها خبری از پایمال شدن حقوق بشر در میان نباشد و به خصوص از زمان آغاز ناآرامی‌های اخیر در کشورهای عربی، روزانه گزارش‌های متعددی در مورد سرکوب خشونت‌آمیز مردم منتشر می‌شوند، حقوق بشر هنوز نمادی یکسان و جهانی پیدا نکرده است؛ نمادی که بتواند جنبه‌های مختلف پایمال‌شدن حقوق انسان‌ها را بازگو کند.
به گزارش رادیو دویچه وله، این پرسش هم‌اینک بهانه‌ای برای راه‌اندازی یک مسابقه طراحی با مضمون “لوگویی برای حقوق بشر” شده که قرار است در سه مرحله اجرا شود و در کنار چهره‌های سرشناس، از شیرین عبادی، فعال حقوق بشر و برنده‌ی جایزه نوبل صلح نیز برای عضویت در هیأت داوری دعوت شده است.
ایده‌ی اولیه‌ی این کار در وزارت امور خارجه‌ی آلمان مطرح شد و به سرعت مورد استقبال کشورهای مختلف قرار گرفت. برای عملی کردن این ایده از شرکت jovoto که یک شرکت طراحی خلاقانه مستقر در برلین است، دعوت به همکاری شد. این شرکت در سال‌های گذشته مسابقه‌های طراحی مختلفی را برای سازمان‌ها، تولیدکنندگان و انجمن‌های نامدار بین‌المللی از جمله صلح سبز، یونیسف، استارباکس یا نستله برنامه‌ریزی کرده است.
بر اساس اعلام برگزارکنندگان، علاقمندان می‌توانند طرح‌هایشان را تا روز ۳۱ ژوئیه از طریق ایمیل برای jovoto ارسال کنند. هیأت داوران سپس طرح‌‌های رسیده را بررسی و ارزش‌گذاری می‌کند و به این ترتیب دست به انتخاب می‌زند.
در میان داوران علاوه بر چهره‌های مطرح دنیای طراحی، فعالان حقوق بشر از جمله آنگ سان‌سوچی، شیرین عبادی، میخائیل گورباچف و همچنین جیمی ولز بنیانگذار سایت ویکی‌پدیا، دیده می‌شوند. از میان صد طرح انتخاب‌شده، در نهایت ده طرح دستچین می‌شوند و از روز ۲۷ اوت تا ۱۷ سپتامبر در یک روند رأی‌گیری عمومی لوگوی حقوق بشر برگزیده و در حاشیه‌ی اجلاس عمومی سازمان ملل در شهر نیویورک معرفی می‌شود.
شرکت jovoto در سال ۲۰۰۷ در دانشگاه هنرهای برلین با هدف خلق فضایی آزاد و به دور از محدودیت برای استعدادهای خلاق راه‌اندازی شد. این شرکت هم‌اینک با هزاران طراح از سراسر جهان همکاری می‌کند و تا کنون طرح‌های سفارشی متعددی برای شرکت‌ها، انجمن‌های خصوصی و سازمان‌های دولتی انجام داده است.
دویچه وله

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر