۱۳۹۰ اردیبهشت ۱۶, جمعه

زخمی شدن سه شهروند کرد بر اثر انفجار مین




روز چهارشنبه ۱۴ ارديبهشت‌ماه بر اثر انفجار مين در اطراف شهرهای مريوان و ديواندره از توابع استان کردستان سه شهروند کولبر کرد زخمی شدند.

به گزارش زمانه، عطا و کمال محمدی دو تن از کولبران و افراد کاسب، هنگام عبور از منطقه مرزی قولقوله مريوان بر اثر انفجاری مين زخمی شدند.
گفته می‌شود در اين رويداد عطا محمدی يکی از پاهای خود را از دست داده و کمال محمدی به علت شدت جراحات وارده، روانه يکی از بيمارستان‌های سنندج گرديده است.

"کول‌بر" اصطلاحی محلی است و به کسانی گفته می‌شود که حمل و نقل کالا از مرزها را با استفاده از "کول" خود و بدون هرگونه وسيله‌ای انجام می‌دهند.
افراد کاسب کالاهايی که توسط کول‌بران در نزديک‌ترين روستا به نقطه مرزی جمع‌آوری شده است، با استفاده از وسايل نقليه به شهرها منتقل می‌کنند.
هم‌زمان در رويدادی مشابه، محمد مرادی شهروند کرد در روستای ابراهيم‌آباد از توابع شهرستان ديواندره بر اثر انفجار مين يکی از پاهای خود را از دست داد.
بنا به آمارهای رسمی، ايران با داشتن ۱۶ ميليون مين ضد نفر پس از کشور مصر بيشترين مين‌های ضد نفر را دارد.
طبق گزارش‌های منتشر شده، بيشتر مين‌های ضد نفر در پنج استان خوزستان، کردستان، آذربايجان غربی، ايلام و کرمانشاه کار گذاشته شده که کاشت بخش عمده آن به هشت سال جنگ ايران و عراق و جنگ‌های کردستان باز می‌گردد.
بر پايه آمار، در چهار استان کردستان، آذربايجان غربی، ايلام و کرمانشاه بيش از ۱۲ ميليون و ۸۰۰ هزار مين کار گذاشته شده که با احتساب آمار ساکنين اين استان‌ها برای هر يک شهروند بيش از يک مين آماده انفجار وجود دارد.
بر اساس پيمان اتاوا دولت‌ها موظف‌اند پس از گذشت ۱۰ سال از پايان جنگ کليه کشتزارها و مزارع را از مين‌ها پاک‌سازی کنند.
جمهوری اسلامی ايران تاکنون از پذيرش عضويت در پيمان اتاوا که به پيمان جهانی ممنوعيت استفاده از مين‌های زمينی شناخته شده، خودداری کرده است.
پيمان اتاوا هم‌اکنون توسط ۱۵۸ کشور جهان امضا شده است.
از بين همسايگان ايران کشورهای عراق، افغانستان و کويت عضو پيمان اتاوا هستند.
هرانا

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر