همزمان با نزدیک شدن به سالگرد انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸ و همچنین روز ۱۸ تیر، دانشگاههای مختلف کشور بار دیگر صحنه حضور اعتراضی دانشجویان شده است. اعتراضات دانشجویی در هفته گذشته در حالی رخ داده که موج بازداشت، محکومیت و محرومیت از تحصیل دانشجویان در دو سال گذشته روند رو به رشدی داشته. با این حال هفته گذشته دانشجویان دو دانشگاه پلیتکنیک و سوره، دست به تجمعات اعتراضی زدند.
این تجمعات البته بیش از آنکه مطالبات سیاسی داشته باشد، شاهد مطالبات صنفی دانشجویان این دانشگاهها بود. با وجود این، ماموران امنیتی با معترضان برخورد کرده اند.
در یکی از این موارد میتوان به اعلام ممنوعالورود شدن ۶ دانشجوی دانشگاه سوره به این دانشگاه اشاره کرد. از سوی دیگر خبرهای منتشر شده حکایت از آن دارد که اشکان ذهابیان، از فعالان دانشجویی دانشگاه فردوسی و عضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت، بازداشت شده است.
مصطفی خسروی، از فعالان سابق دانشجویی و عضو شورای سیاستگذاری سازمان ادوار تحکیم وحدت، درباره تحرکات جدید در دانشگاهها به روز میگوید: "به نظر میرسد بعد از چند ماه که فضای دانشگاهها ارام و بیتحرک بود، بار دیگر همانند یک دهه اخیر، با نزدیک شدن به ماه خرداد فعالیتهای دانشجویان اوج گرفته است. اگرچه در این مدت بارها نیروهای امنیتی با ایجاد فضای امنیتی ـ-نظامی در دانشگاهها تلاش کردند جو دانشگاه را آرام نشان دهند، اما حوادث اخیر نشان میدهد که جنبش دانشجویی همچنان پویا و زنده مطالبات خود را پیگیری میکند و با سرکوب و تهدید و برخوردهای امنیتی - قضایی هم خاموش نخواهد شد. ".
خسروی همچنین اضافه میکند: "خبر بازداشت اشکان ذهابیان در این شرایط نگران کننده است و نشانه بی تدبیری حاکمیت اما سرکوب های دو سال گذشته نشان داده است که با این گونه اعمال نمیتوان دانشگاهها را به سکوت قبرستانی وا داشت و با وجود همه این فشارها و بازداشتها دانشگاه به حرکت خود ادامه میدهد".
سلمان سیما، از فعالان دانشجویی دانشگاه آزاد، نیز درباره این اعتراضات چنین اظهارنظر میکند: "نکته اولی که باید بدان اشاره کرد این است که حاکمیت هیچ حد و مرزی در بر خورد بادانشگاه برای خود متصور نیست و حتی به آیین نامههای مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی هم پایبند نیست. ذات دانشگاه اعتراض و دانشجو ذاتا معترض است. حالا ممکن است افت وخیزهایی هم در این میان وجود داشته باشد اما این اعتراضها در دانشگاه وجود دارد. حاکمیت هم هرگز قادر نخواهد بود -- حتی با شدیدترین نوع سرکوبها ـ- دانشگاه را ساکت کند. از سوی دیگر اعتراضات اخیر نشان داد که مطالبهمحوری و خواستههای صنفی کم کم جای خود را در میان دانشجویان باز میکند. گفتمان مطالبات صنفی اساسا امکان جذب افراد بیشتری را دارد و نتایج ملموستری هم خواهد داشت. از سوی دیگر حاکمیت را هم خلع سلاح میکند. از طرف دیگر دانشجویان نیز با توجه به هزینه بالای فعالیتهای سیاسی به سمت حرکات هزینه پرهیز رفتهاند که عملی کاملا منطقی و عقلایی است".خسروی درباره فعالیتهای دانشجویان همزمان با سالگرد انتخابات جنجالی ۲۲ خرداد و نزدیک شدن به ۱۸ تیر میگوید: "به نظر من روح حاکم بر جریان دانشجویی وظیفه خود میداند که در روزهایی چون ۲۲ خرداد که سالگرد انتخابات است و یا ۱۸ تیر که سالگرد سرکوب دانشجویان مظلوم است در صحنه حضور داشته باشد و اعلام کند این جنبش از میان نرفته و سالم و سرحال نفس میکشد".
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر