۱۳۹۰ تیر ۲۸, سه‌شنبه

بیانیه، محروم کردن از تحصیل عملی مجرمانه است؛ آمران وعاملان را محاکمه کنید

article picture


شورای دفاع از حق تحصیل: محروم کردن از تحصیل عملی مجرمانه است؛ آمران وعاملان را محاکمه کنید
شورای دفاع از حق تحصیل با انتشار بیانیه ای و در زمانی که دوسال از زندانی شدن مجیددری از فعالان دانشجویی می گذرد نسبت به ادامه بازداشت دانشجویان و نیز ادامه ممنوعیت از تحصیل به دلایل عقیدتی و سیاسی اعتراض کردند. شورای دفاع از حق تحصیل از مقامات حکومتی ایران خواسته است که ضمن احترام به اصول قانونی اساسی و تعهدات بین‌المللی خویش، روند محروم کردن دانشجویان از حق تحصیل و ستاره‌دار کردن فعالان دانشجویی را متوقف، دانشجویان محروم از تحصیل که تنها به دلیل مطالبه حق اولیه تحصیل در زندان‌های کشور به سر می‌برند را آزاد و امکان ادامه تحصیل دانشجویان ستاره‌دار و محروم از تحصیل را می‌سر کند. 
شورا محروم کردن دانشجویان از حق تحصیل در مقاطع عالی را با استناد به قوانین داخلی ایران و تهدات بین المللی دولت ایران عملی مجرمانه دانسته و خواستار محاکمه آمران و عاملان این عمل مجرمانه می باشد.‏
این بیانیه همچنین سرنوشت افرادی را برای توقف روند محرومیت تحصیلی در دانشگاه های کشور تلاش کرده اند را مد نظر قرار داده و آورده است: « در ۶ سال گذشته و از زمان روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد ، … تا به امروز هزاران نفر از بهترین استعدادهای این مرز و بوم تنها به دلیل اعتراض‌های مسالمت‌آمیز برای دست‌یابی به حقوق‌ حقه‌ی خود و حتی گاه تنها داشتن اندیشه‌ی مخالف و غیر همسو با حاکمیت از حق تحصیل به شیوه‌های گوناگون محروم شده‌اند.» شورا از همه دانشجویان که به دلایل سیاسی یا عقیدتی محروم شده اند خواسته است که همچنان بر پیگیری حق خود به صورت قانونی و حقوقی پای فشاری کنند.

این بیانیه با شرح وضعیتی که منجر به تشکیل تشکل شورای دفاع از حق تحصیل شد می افزاید: « … در سال ۸۷، عده‌ای از دانشجویان محروم از تحصیل گرد هم آمدند تا فارغ از هر گونه جهت‌گیری سیاسی تنها برای برگشت به دانشگاه و جلوگیری از ادامه این روند نامیمون تلاش کنند. در حالی که بخشی از حاکمیت به ویژه در تبلیغات پیش از انتخابات ریاست جمهوری تلاش می‌کرد تا به هر طریق ممکن با انکار محرومیت از تحصیل به دلایل عقیدتی و سیاسی، این اتهام را در آستانه‌ رای مردم از خود دور کند، اعضای شورای دفاع از حق تحصیل تمام توان خویش را به کار گرفتند تا وجود خود و واقعیت ظلمی که بر آنان رفته را آشکار کنند.»
درادامه این بیانیه با شرحی از وضعیت برخی از دانشجویانی که برای رفع محرومیت تحصیلی تلاش می کردند آمده است: «مجید دری” که چند روز از دومین سالگرد بازداشتش در هجدهم تیرماه ۸۸ ‌میگذرد ،هم اکنون در زندان بهبهان و در تبعید و بدون استفاده حتی یک روز مرخصی نگهداری میشود. وی تنها به جرم دفاع از حق تحصیل خود و دوستان‌اش زندانی است. مجید را به اتهام واهی و کذب ارتباط با یک سازمان سیاسی مخالف به ۶ سال حبس در تبعید محکوم کرده اند. به این امید که مشروعیت دفاع از حق تحصیل را زیر سوال برند، حال آن‌که چه مجید و چه دیگر اعضای شورای دفاع از حق تحصیل همواره بر خط مشی مستقل و غیرسیاسی شورا تاکید کرده‌اند. ”سید ضیا نبوی” دیگر عضو شورای دفاع از حق تحصیل نیز به اتهام مضحک ارتباط با گروهک رجوی به ۱۰ سال حبس در تبعید محکوم شده است.وی تنها ۳ روز بعد از انتخابات و پس از راهپیمایی روز ۲۵ خرداد بازداشت، و سپس به واسطه ی فعالیت در شورای دفاع از حق تحصیل به ده سال حبس در تبعید محکوم شد. وی در اول مهرماه ۸۹ ابتدا به زندان کارون اهواز تبعید شد و بیش از هفت ماه را در شرایط بسیار دشوار و فاجعه بار آن زندان سپری کرد. از اردیبهشت ماه سال جاری ضیا نبوی به زندان دیگری به نام “اردوگاه کلینیک” در اهواز منتقل شد. تا کنون بارها مقام های امنیتی به خانواده نبوی گفته اند که اتهام واهی و مضحک ارتباط با گروهک رجوی صحیح نبوده و تنها بهانه ای بوده برای برخورد با فعالیت های ضیا در دفاع از حق تحصیل.»
در بیانیه یاد شده بخشی از نامه ضیا نبوی به رییس قوه قضاییه آمده که در آن گفته بود: « بنده به واسطه ی موقعیت خاص خانوادگی که داشتم و با توجه به حساسیت های خاصی که متوجه خانواده ی بنده بود، همواره مراقب بودم که تا هیچگاه، حتی به صورت ناخود آگاه نیز، کوچکترین ارتباطی با گروه مزبور برقرار نکنم و به همین واسطه و همانطور که در گزارش وزارت اطلاعات نیز ذکر شده، بنده به هیچ تماس مشکوکی، حتی از سوی خبرگزاریها نیز پاسخ نمی دادم و در کمال ناباوری مشاهده می شود که این استنکاف از ارتباط که منطقا می بایست مدرکی به نفع بنده باشد به گونه ای ناباورانه علیه بنده استفاده شد و مستند حکم ۱۰ سال حبس تعزیری به جرم ارتباط و همکاری با منافقین قرار گرفته است.»
این بیانیه دهها نام دیگر از دانشجویان را مطرح کرده است که طی سالهای گذشته از تحصیل محروم شده و به خاطر فعالیت های خود راهی زندان شدند: «مهدیه گلرو ، اشکان ذهابیان ، پیمان عارف ، مجید توکی ، عماد بهاور ، علیرضا خوشبخت ، زهرا جانی پور ، زهرا توحیدی ، علی قلی زاده ، سمیه رشیدی ، حجت عربی ، افتخار برزگریان ، مهسا جزینی ، شیوا نظر آهاری ، کوهیار گودرزی ، نوید خانجانی ، اسماعیل سلمانپور ، علی نظری ، علی تقی پور ، ایمان صدیقی ، حسین قابل ، محسن برزگر ، سعید جلالی فر ، سارا خادمی ، احسان قشقایی ، وحید عابدینی ، مهدی عربشاهی ، مرتضی سمیاری ، علی عجمی ، مهدی گیلانی ، فرزانه نجار نژاد ، حسین احمد نژاد ، علی پرویز ، فرشاد عزیزی ، مهدی خدایی ، سلمان سیما ، امین ریاحی ،علی اکبر محمد زاده ،علیرضا کیانی ،آرش صادقی و دهها دانشجوی دیگر محروم از تحصیل ، ستاره دار و اعضای شورای دفاع از حق تحصیل در روزهای پس از کودتای انتخاباتی سال ۸۸ بازداشت و بعضا به احکام طویل المدت حبس محکوم شده اند.»
برخی از این دانشجویان محروم از حق تحصیل همچون ضیا نبوی ، مجید دری ، مجید توکلی ، عماد بهاور ، مهدیه گلرو ، اشکان ذهابیان ، آرش صادقی ، علی اکبر محمد زاده وعلی عجمی همچنان در زندان به سر میبرند.
به گفته نویسندگان این بیانیه محرومیت از تحصیل تنها معطوف به تحصیل در مقاطع عالی نمی باشد و صدور انواع احکام انضباطی از مصادیق دیگر محرومیت از تحصیل است. پس از از انتخابات مناقشه انگیز ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ ، دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور شاهد افزایش فشار بر دانشجویان از طریق احضار به کمیته های انضباطی بوده اند. دردو سال اخیر، احکام انضباطی برای فعالین دانشجویی به بهانه های مختلفی اعم ازبرگزاری تجمعات روز دانشجو، نشریات دانشجویی، اعتراض به نتایج انتخابات و حتی نحوه پوشش در دانشگاه و اعتراض به مسائل صنفی، صادر شده است. مهمترین این احکام انضباطی تعلیق از تحصیل است که برای صدها دانشجو تنها در دو سال اخیر صادر شده است.
دربخش دیگری از این بیانیه سیاهه ای از تعداد دانشجویان محروم از تحصیل درکشور طی دو سال گذشته ارائه شده است: « ۴۰ دانشجوی دانشگاه امیرکبیر ، بیش از ۳۰ دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد ، ۲۰ دانشجوی دانشگاه مازندران و نوشیروانی بابل، ۱۳ دانشجوی دانشگاه بین المللی قزوین، دست کم ۲۰ دانشجوی دانشگاه علم و صنعت ، ۱۵ دانشجوی دانشگاه شیراز، ۱۰ دانشجوی دانشگاه شهرکرد ، ۲ دانشجوی آزاد شهرکرد ، ۴ دانشجوی دانشگاه ارومیه ، ۵ دانشجوی دانشگاه علوم فنون بابل ، ۵ دانشجوی ازاد تهران مرکز ، ۷ دانشجوی دانشگاه کردستان ، ۸ دانشجوی دانشگاه چمران اهواز ، ۸ دانشجوی دانشگاه یاسوج ، ۹ دانشجوی دانشگاه تبریز ، ۳ دانشجوی علوم فنون خرمشهر ، ۱۰ دانشجوی دانشگاه صنعتی شاهرود ، ۱۵ دانشجوی دانشگاه آزاد مشهد ، چندین دانشجو دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه اصفهان و دهها دانشجو از دیگر دانشگاه های سراسر کشور…. عده بسیاری از این دانشجویان همزمان با احکام محرومیت از تحصیل با بازداشت و زندان غیر قانونی هم مواجه شده اند تا جایی که تنها در دانشگاه مازندران ۱۳ نفر از دانشجویان محروم از تحصیل بازداشت و زندانی شده اند. همچنین فعالان دانشجویی بسیاری نیز همچنان در بازداشت و زندان و عملا از تحصیل محرومند.»
کمپین بین المللی حقوق بشردرایران
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر