۱۳۹۰ تیر ۳۱, جمعه

آیا موج جدیدی از ترور مخالفین در خارج کشور به راه می افتد؟

article picture


اخیرا یکی از کارشناسان امور سیاسی ایران، مخالفین دولت ایران در خارج کشور را تهدید کرده و به آنها گفته است که با ارتشی نامرئی در جستجوی آنها خواهند بود تا شکارشان کنند. آیا باید این تهدیدات را جدی کرد؟ ایا ایران در موقعیتی هست که ترورهای دهه هشتاد میلادی در خارج کشور را تکرار کند؟

شهرزاد نیوز: اخیرا یکی از کارشناسان امور سیاسی ایران، مخالفین دولت ایران در خارج کشور را تهدید کرده و به آنها گفته است که با ارتشی نامرئی در جستجوی آنها خواهند بود تا شکارشان کنند. این مطلب را مرتضی پارسی مود در گفتگو با یکی از سایت های طرفدار دولت گفته است. او همچنین از شهروندان خواسته است تا به عنوان سرباز ارتش نامرئی به جستجوی مخالفین بپردازند.این خبر پیشتر در شهرزاد نیوز منتشر شد.

مرتضی پارسی مود علاوه برتوصیه های سیاسی خود در زمینه روابط با کشورهای خارجی، در پایان هر مقاله به ظهور امام دوازدهم شیعیان برای پایان دادن به جنگ و مصیبت در جهان اشاره می کند.


تهدیدات علیه مخالفین در خارج کشور نگرانی هایی در میان ایرانیان به وجود اورده است. ترور مخالفین دولتی امر جدیدی نیست و طی 30 سال گذشته بیشتر از 60 مورد ترور در خارج از ایران صورت گرفته و به مرگ مخالفین منجر شده است: ترور شاهپور بختیار، نخست وزیر پیشین دوران محمدرضا پهلوی در فرانسه ، ترور فریدون فرخزاد خواننده و شومن ، ترور رهبران کرد در اتریش و آلمان هنوز از یادها نرفته است. ایرانیانی که اوایل دهه 80 ایران را ترک کرده و به عنوان پناهنده سیاسی عمدتا وارد اروپا شدند، هنوز به یاد دارند که چگونه گلوی شاهپور بختیار با چاقوی نان بری درآشپزخانه منزل مسکونی اش در پاریس بریده شد.


انتشار خبرتهدید مخالفین ایران از سوی یکی از کارشناسان سیاسی ایران از سوی شهرزاد نیوز تنها ظرف چند ساعت در بیش از 120 وب سایت خبری و سیاسی فارسی زبان منعکس شد.

در شبکه های اجتماعی چون فیس بوک، یکی از ایرانیان مقیم برلین – جایی که سال 1995 رهبران یک حزب کرد ایرانی در رستوران میکونوس کشته شدند، نوشته است: " این گفته ها را باید جدی گرفت. اپوزیسیون ایران باید مراقب باشد."

دادگاهی در آلمان پس از سال ها بررسی و تحقیق سرانجام مقامات ارشد دولتی ایران را در این ترور مقصر دانست و تروریستی به نام کاظم دارابی را به حبس ابد محکوم کرد اما بعد از 15 سال این فرد به ایران بازگردانده شد. در ایران مقامات دولتی از این تروریست به عنوان یک "قهرمان" استقبال کردند. کاظم دارابی هم اکنون مشغول نوشتن خاطرات اش در زندان آلمان است.

ایرانیان مقیم آمریکا که کمی دورتر از ایران اند، مرزهای ایالات متحده را برای مخالفین ایرانی امن تر می دانند. یکی از مهاجرین ایرانی مقیم ایالات متحده که بیش از 20 سال است در فعالیت های اجتماعی و فرهنگی در پایتخت آمریکا مشارکت دارد، در گفتگو با شهرزاد نیوز می گوید "ایرانیان مقیم اروپا باید بیشتر مراقب باشند. زیرا در ایالات متحده موارد امنیتی شدید است و امکان فعالیت های تروریستی علیه مخالفین دولت ایران تقریبا صفر است."

یکی از فعالین سیاسی مقیم فرانسه که 25 سال است به عنوان پناهنده سیاسی در پاریس زندگی می کند، در پاسخ به این سوال که آیا تهدیدات پارسی مود را باید جدی گرفت یانه، می گوید: "باید محتاط بود اما ایران در حال حاضر در موقعیتی نیست که بتواند دست به ترور بزند. زیرا از نظر داخلی درگیر تنش های زیادی است. در عرصه بین المللی بعد از 11 سپتامبر تدابیر امنیتی گسترش یافته و متحدین ایران چون سوریه در موقعیت متزلزلی قرار دارند و (فعلا) قادر نیستند همچون گذشته اردوگاه تمرینی تروریستی برای ایران در خارج کشور باشند."

طی دو سال گذشته وزارت امور خارجه ایران و شخص احمدی نژاد به کرات بر اهمیت تاثیر گذاری بر ایرانیان خارج کشور تاکید کرده ند. احمدی نژاد در سفرهای خود به خارج برای بخشی از ایرانیانی که روابط نزدیکی با سفارت های ایران در کشور محل زندگی خود برقرار می کنند، میهمانی تشکیل می دهد و اداره ای را در وزارت امور خارجه مسئول جذب ایرانیان خارج کشور کرده است. پخس فیلم های مربوط به این میهمانی ها در تلویزیون سراسری ایران و پخش تصاویر شرکت کنندگان در این میهمانی ها به سرعت در شبکه های اجتماعی از سوی ایرانیان بازتکثیر می شود.

مرکز پژوهش های مجلس ایران نیز اخیرا با انتشار نتایج یک تحقیق گفته است که ایران در خارج کشور باید به ترویج دیپلماسی فرهنگی اقدام کند و با دائر کردن کلاس های فارسی ایرانیان و خارجی هایی را که به زبان فارسی علاقمندند جذب کنند. در این سند همچنین تاکید شده که نباید از اسم سفارتخانه های ایران استفاده کرد زیرا ممکن است موجب دوری مخاطبین شود. پیشنهاد شده با اسامی نهادهای جدیدی این "دیپلماسی فرهنگی" به مورد اجرا درآید.

اخیرا در آلمان و نروژ گزارش هایی از فعالیت های جمهوری اسلامی در این کشورها منتشر شده است. در بریتانیا نهادهای امنیتی به حداقل یک تن (نام این یک تن در اختیار شهرزاد نیوز است اما از نشر آن خوددرای می کند) از چهره های سرشناس ایرانی هشدار داده تا مراقب خود باشد.

http://parsdailynews.com/85999.htm
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر