۱۳۹۰ آذر ۸, سه‌شنبه

حمله مجدد نیروهای بسیج به سفارت بریتانیا



مهاجمان به سفارت بریتانیا پس از برگزار کردن نماز جماعت در مقابل این سفارتخانه بار دیگر وارد سفارت شدند. شش تن از کارکنان به گروگان رفته در باغ قلهک به نماینده‌ سفارت بریتانیا تحویل داده شدند. 

خبرگزاری مهر می‌نویسد، حمله‌کنندگان بار دیگر با بالا رفتن از دیوار سفارت بریتانیا وارد محوطه‌ی سفارت شده‌اند.این خبرگزاری افزود، به‌رغم تلاش نیروی انتظامی برای متفرق کردن تجمع‌کنندگان، مهاجمان پراکنده شدن از اطراف سفارت را مشروط به آزادی تمامی مهاجمانی که در داخل سفارت هستند کردند.
گالری عکس: یورش مهاجمان به سفارت بریتانیا
پیش‌تر خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) گزارش کرده بود که مهاجمان وابسته به سپاه پاسداران ایران چند تن از کارکنان سفارت بریتانیا را به گروگان گرفته‌اند.خبرگزاری دولتی فارس، مدعی شد که "گروه‌های مختلف دانشجویی و مردمی از دانشگاه‌های مختلف برای حضور در خیابان های اطراف سفارت بریتانیا در تهران" حرکت کرده‌اند.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایرانوزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
واکنش وزارت خارجه‌ی جمهوری اسلامی
وزارت خارجه ایران طی بیانیه‌ای نسبت به حمله عده‌ای از دانشجویان به سفارت بریتانیا در تهران ابراز تأسف کرد.
در این بیانیه که در پایگاه اینترنتی وزارت خارجه منتشر شده رفتار عده‌ای «معدود» از شرکت‌کنندگان این تجمع اعتراضی «غیر قابل قبول» توصیف شده است.
وزارت خارجه ایران این تجمع را که در آن به ساختمان سفارت سنگ و کوکتل مولوتف پرتاب شد و عده‌ای وارد ساختمان سفارت شدند «خارج از کنترل» خواند و از مسئولین خواست، اقدامات و بررسی‌های فوری و ضروری در این رابطه را به عمل بیاورند.در این بیانیه آمده است که «وزارت خارجه ضمن احترام به قوانين و مقررات بين‌المللی و با تاكيد بر مصونيت اماكن ديپلماتيك ، بر تعهد دولت جمهوری اسلامی ايران به حفاظت و صيانت از اماكن و ماموران ديپلماتيك تاكيد می‌نمايد.»


وزارت خارجه ایران افزود: «بديهی است از طريق مجاری قانونی و مبادی ذی‌ربط موضوع مورد پيگيری قرار خواهد گرفت.»
بریتانیا به حمله به سفارت این کشور در تهران واکنشی تند نشان داد. وزارت خارجه بریتانیا با انتشار بیانیه‌ای این حمله را «شنیع» قلمداد کرد و با اشاره به کنوانسیون وین دولت ایران را مسئول حفظ امنیت کارکنان سفارت و مدارک و متعلقات این سفارت‌خانه خواند.
طبق قوانین مندرج در کنوانسیون وین، سفارت‌‌های خارجی جزو خاک کشورها محسوب شده و کشور میزبان حق هیچ‌گونه تعرض به آن را ندارد.
مقام امنیتی: برخوردهای قاطع‌تر در دستور کار قرار خواهد گرفت
بر اساس این گزارش یک مقام امنیتی ضمن تشکر از احساسات "استقلال‌طلبانه دانشجویان و مردم" از آنان درخواست کرد که از حضور در اطراف مجموعه سفارت بریتانیا خودداری کنند.
این مقام امنیتی همچنین اطمینان داده است که در صورت ادامه سیاست‌های خصمانه بریتانیا، نهادهای قانونی جمهوری اسلامی برخوردهای قاطع‌تری را در دستور کار قرار خواهند داد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، سردار احمدرضا رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران «به منظور کنترل اوضاع و خروج دانشجویان از سفارت بریتانیا»، وارد این سفارتخانه شده است.
بنابر این گزارش، نیروی انتظامی ایران به حمله کنندگان بسیجی اولتیماتوم داده است تا هرچه زودتر این سفارتخانه را ترک کنند. پیش از این از حضور سردار ساجدنیا، رئیس پلیس تهران بزرگ در این محل گزارش شده بود.


هویت نامشخص مهاجمان
خبرگزاری مهر تخمین زده است که بیش از ۲۰۰ مهاجم در حال حاضر در سفارت به سر می‌برند. چند مهاجم روی سر در سفارت بریتانیا نشسته و از بقیه‌ی مهاجمان، که آن‌ها "دانشجو" خوانده است، می‌خواهند تا وارد سفارت شوند.
این خبرگزاری همچنین گزارش می‌دهد: «تلاش نیروی انتظامی برای ممانعت دانشجویان از ورود به سفارت با توجه به تعداد بالای دانشجویان و انگیزه فراوان آن‌ها برای اعتراض به سیاست‌های دولت بریتانیا بی‌نتیجه مانده است.»
خبرگزاری‌های وابسته به حکومت ایران در گزارش‌های خود مهاجمان را با هویت‌های متفاوتی معرفی کرده‌اند. در این گزارش‌ها، از "بسیجی"، "دانشجو" و در ساعات آخر از "نیروهای مردمی" نام برده می‌شود.
به نوشته خبرگزاری‌های داخلی و خارجی تعداد تجمع‌کنندگان در مقابل سفارت کمتر از هزار نفر برآورده شده است.











حضور سردار طلایی در میان مهاجمان
پیش از این گزارش شده بود که سردار مرتضی طلایی عضو شورای شهر تهران در جمع حمله‌کنندگان به باغ قلهک حضور یافته است.به گزارش خبرگزاری مهر، طبق رایزنی مهاجمان با مسئولانی که این خبرگزاری از آن‌ها به عنوان «مسوولان ذیربط» خوانده، موافقت کردند که با هماهنگی ماموران نیروی انتظامی از این باغ خارج شوند.
همچنین بر اساس این توافق قرار است کارکنان سفارت بریتانیا در باغ قلهک که به گروگان گرفته شده بودند به دست مامورین نیروی انتظامی سپرده شوند.
خبرگزاری مهر مدعی شده اسنادی که از باغ قلهک بدست آمده طی چند روز آینده با صلاحدید مسئولان مربوطه برای تنویر افکار عمومی منتشر خواهد شد.


اظهارات نماینده کمیسیون امنیت ملی
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران در این رابطه گفت که دولت بریتانیا در مواردی مانند پشتیبانی از رژیم پهلوی و گروه‌های ضدانقلاب سابقه دارد.
کاظم جلالی افزود: «انگلیسی‌ها نباید انتظار داشته باشند که در همه امور رفتار خصومت‌آمیز با ایران داشته باشند اما ملت ایران هیچ واکنشی به اقدامات آن‌ها نشان ندهند.» وی تاکید کرد که ایران در مقابل «واکنش‌های رادیکالی و تند» دولت بریتانیا واکنش مناسب نشان خواهد داد.
دویچه وله

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر