۱۳۹۰ مهر ۲۱, پنجشنبه

تداوم اعتصاب در صنف پارچه بازار تهران


بازار پارچه تهران پس از هفتاد روز و با وجود فشارهای امنیتی همچنان در اعتصاب به سر می‌برد.
به گزارش کلمه، هفته‌ای که گذشت، یازدهمین هفته اعتصاب بازار پارچه‌ تهران بود. در این هفته نیز مغازه‌های بازاریان همچنان یا بسته بود و یا آن‌ها با کرکره‌های نیمه پایین و چراغ‌های خاموش، منتظر رسیدگی دولت به مطالبات خود بودند. این در حالی است که خبرگزاری‌ها و رسانه‌های رسمی کشور، این اعتصاب طولانی و کم‌سابقه را با مورد بایکوت خبری قرار داده‌اند. بر اساس این گزارش، طی هفته گذشته، اتحادیه‌ صنف پارچه با هماهنگی با انجمن اسلامی بازار و دعوت از اسدالله بادامچیان، نمایندهٔ تهران، آخرین تلاش‌ها را برای راضی کردن بازاریان به پایان اعتصاب به کار بست.
گفتنی است، روز یکشنبه ۱۷ مهرماه، جلسه‌ای با تدارک اتحادیه و انجمن اسلامی بازار و با حضور بادامچیان برگزار شد که در آن بادامچیان با ارائهٔ گزارشی از پیگیری‌های خود، به نامهٔ خود به رهبری دربارهٔ اعتصاب بازار پارچه اشاره کرد و با ادعای اینکه خزانهٔ مملکت در حال حاضر پر از طلا و نقره است و دولت به خاطر مشکل نقدینگی نیست که به اخذ مالیات مضاعف از فعالان بازار می‌پردازد، خواستار آن شد که بازاریان به اعتصاب خود پایان دهند و مالیات سالهای ۸۹ و ۹۰ را به شکل خود اظهاری بپردازند تا در سالهای بعد دولت مالیات را به شیوهٔ مورد خواست خود اخذ کند. وی در عین حال وعده داد که بازاریانی که جنس خود را به صورت نسیه می‌فروشند، می‌توانند مالیات خود را به صورت قسطی پرداخت کنند.
بر اساس این گزارش، اتحادیهٔ پارچه‌فروشان نیز از قبل، شیرینی و شیرکاکائو را برای پذیرایی از بازاریان و رسمیت یافتن پایان اعتصاب آماده کرده بودند. اما هنوز سخنان بادامچیان به پایان نرسیده، عده‌ای از بازاریان به مفاد تفاهم‌نامه‌ای که مورد اشارهٔ وی بود و قرائت می‌شد، اعتراض کردند و مسجد را ترک کردند. 



بادامچیان نیز در واکنش به اعتراض بازاریان، تاکید کرد که خود از ابتدا با این شیوهٔ اخذ مالیات مخالف بوده و مشکلات آن را به گوش مسئولان رسانده است؛ اما حالا که تبدیل به قانون شده، همه باید به آن تن دهند. این عضو موتلفه سپس با تاکید بر اینکه تفاهم‌نامهٔ خوانده شده، بهترین تفاهم‌نامه‌ای است که آماده شده و بازاریان هیچ دلیل برای ادامهٔ تعطیلی مغازه‌ها ندارند، از آن‌ها خواست که با یک تکبیر مغازه‌های خود را باز کنند؛ اما هیچ‌کس از افراد باقی‌مانده در جلسه، این حرف را تایید نکرد و صدای تکبیری بلند نشد.
بدین ترتیب، تلاش‌های صورت گرفته باز هم نتوانست بازاریان را برای پایان دادن به اعتصاب خود متقاعد کند و بدین ترتیب هفته‌ای دیگر نیز سپری شد و اعتراض کسبهٔ بازار پارچه تهران برای پیگیری مطالبات خود ادامه یافت.
این گزارش حاکی است که در پی ادامهٔ اعتراضات پارچه‌فروشان و راهپیمایی آن‌ها در محوطهٔ بازار، وزارت اطلاعات به احضار و تهدید فعالان بازار پرداخته و تعداد احضارشدگان دست‌کم ۳۰ نفر گزارش شده و همچنین گفته می‌شود که مشایخ، رئیس اتحادیه صنف پارچه فروشان، نیز به ادارهٔ اطلاعات احضار و برای پایان دادن به اعتصاب تحت فشار قرار گرفته است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر