عزت الله سحابی اردیبهشتماه سال جاری در پی عمل جراحی به دلیل شکستگی استخوان، دچار خونریزی مغزی شد و از آن زمان در حال اغما قرار داشت.
هاله سحابی، دختر عزتالله سحابی که در جریان وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت و به دو سال حبس محکوم شده، در زندان اوین در حال گذراندن محکومیت خود است و به وی اجازه مرخصی و دیدار با پدرش داده نشده است.
آقای سحابی که سابقه مبارزاتی وی به دوران ملی شدن صنعت نفت برمیگردد، در سالهای قبل و بعد از انقلاب بارها بازداشت و روانه زندان شده بود.
وی در سال ۱۳۷۹ پس از بازداشت در جلسه شورای فعالان ملی و مذهبی، متهم به «براندازی نظام جمهوری اسلامی» شد و دادگاه وی را به ۱۱ سال زندان محکوم کرد. آقای سحابی در این دوره بازداشت مورد «شکنجه روانی» قرار گرفته بود.
این فعال سیاسی منتقد جمهوری اسلامی پیش از آن نیز در سالهای ۱۳۷۸ و ۱۳۶۹ بازداشت شده بود.
ماموران اطلاعاتی در سال ۱۳۶۹ وی را «شکنجه» و وادار به «اعتراف» علیه خود و همفکرانش در برنامه تلویزیونی هویت کرده بودند.
پیش از انقلاب نیز وی در سال ۱۳۴۲ به همراه سایر اعضا و رهبران نهضت محاکمه و به شش سال زندان محکوم شد، پس از آن نیز در سال ۱۳۵۰ بازداشت و تا آخرین روزهای پیش از انقلاب در زندان بود.
رئیس شورای فعالان ملی مذهبی در مجموع ۱۵ سال از سن خود را در زندانهای پیش و پس از انقلاب سپری کرده بود.
آقای سحابی پس از کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ در نهضت مقاومت ملی فعال شد و از سال ۱۳۴۰، همزمان با تأسیس نهضت آزادی ایران، به عضویت آن درآمد.
آقای سحابی ریاست سازمان برنامه و بودجه در دولت بازرگان را بر عهده داشت و پس از آن نیز بهعنوان نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان قانون اساسی و مجلس اول شورای ملی (اسلامی) حضور داشت. این فعال سیاسی پس از استعفای دولت موقت از نهضت آزادی جدا شد.
انجمن آزادی مطبوعات ایران در سال ۱۳۸۷ جایزه قلم طلایی خود را به عزتالله سحابی اعطا کرد. انتشار نشریه ایران فردا از جمله فعالیتهای مطبوعاتی عزتالله سحابی در دهه ۱۳۷۰ بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر