۱۳۹۰ خرداد ۱۴, شنبه

آمریکا :وضعیت رو به زوال حقوق بشر در ایران برای ما یک مشكل اولويت دار است



وزارت خارجه آمریکا: وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران برای ایالات متحده آمریکا یک مسئله مهم است.
نماینده رسمی وزارت امور خارجه آمریکا بیان کرد که وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران برای ایالات متحده آمریکا یک مسئله مهم است. نقض مداوم حقوق شهروندان ایرانی و اتباع خارجی توسط دولت ایران باعث نگرانی شدید مقام های واشنگتن شده است.
نماینده رسمی وزارت امور خارجه آمریکا که خواست نامی از وی برده نشود، در مصاحبه با خبرگزاری "ترند" گفت:" وضعیت "رو به زوال" حقوق بشر در ایران برای ما یک مشكل اولويتدار است. پس از وقوع حوادث در میدان "التحریر" قاهره، واقعا "دورویی" ایران آشکار شد".
"بان کی مون"، دبیر کل سازمان ملل متحد، در اول سال جاری بیان کرد که وضعیت حقوق بشر در ایران از ماه دسامبر سال 2010 وخیمتر شده است. اقدامات سرکوب گرانه علیه مدافعان حقوق بشر، فعالان حقوق زنان، خبرنگاران و نمایندگان اپوزیسیون در ایران افزایش یافته است.
در شانزدهمين نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو در 24 ماه مارس قطعنامه ای در مورد انتصاب گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران به تصویب رسید. اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل در مورد افزایش سرکوب ها در ایران و عدم همکاری مقامات ایرانی در مسئله حقوق بشر ابراز نگرانی کردند.
22 کشور عضو شورای حقوق بشر از این قطعنامه حمایت کردند. هفت کشور، از جمله روسیه و چین، در مورد این قطعنامه رای مخالف و 14 کشور رای ممتنع دادند. اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل از تهران خواستار اعطای مجوز به گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ورود به ایران و همکاری کامل با وی شدند.
ایران در پاسخ بیان کرد که انتصاب گزارشگر ویژه توسط شورای حقوق بشر یک تصمیم "سیاسی" است و تحت فشار آمریکا گرفته شده است.
اعضای کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس ایران این قطعنامه سازمان ملل را محکوم کرده و اظهار داشتند که شورای حقوق بشر سازمان ملل همزمان با تداوم قتل عام مردم در بحرین این قطعنامه را صادر کرده است.
به گفته نماینده وزارت خارجه آمریکا، ایالات متحده آمریکا از همکاری خود با سوئد ، پاناما، آفریقای جنوبی، مولداوی، مالدیو، بوسنی، استرالیا، نیوزیلند و چند کشور دیگر در مورد تعیین گزارشگر ویژه برای ایران افتخار می کند.
وی افزود: "تصویب گزارشگر سازمان ملل برای ایران، بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران امکان پذیر خواهد ساخت. مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران برای جلب توجه به وضعیت حقوق بشر در این کشور و افزایش فشار بین المللی بر دولت جمهوری اسلامی تلاش می کنند".
نماینده وزارت خارجه آمریکا معتقد است که ایران حقوق مردم دموکراسی خواه کشورهای منطقه را قبول دارد، ولی، در عین حال، دولت ایران با انجام دستگیریهای گسترده و قتل عام، شهروندان خود را سرکوب می کند.
وی گفت: "رهبران ایران دور از دسترس هستند. اظهارات مقامات ایرانی در باره گسترش انقلاب اسلامی هم در ایران و هم در کشورهای منطقه بی اساس است".
نماینده وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که "ایالات متحده آمریکا در مورد حقوق شهروندان آمریکایی که به ناحق در بازداشت ایران هستند، به شدت نگران است".
وی گفت: "ایالات متحده آمریکا، متفقین بین المللی این کشور و فعالان حقوق بشر بارها از ایران خواستار آزادی "شین باوئر"، "جوشوا فتال" و تمام شهروندان آمریکا که در ایران زندانی هستند، شدند".
سه توریست آمریکایی "شین باوئر"، " جوشوا فتال" و "سارا شورد" در ماه ژوئیه سال 2009 به اتهام جاسوسی و ورود غیرقانونی به خاک ایران توسط ماموران ایرانی در منطقه مرزی ایران و عراق دستگیر شدند. بستگان این توریست ها تاکید می کنند که شهروندان آمریکایی بی گناه هستند و به اشتباها به خاک ایران وارد شدند.
"سارا شورد" در سپتامبر سال گذشته به سبب وخامت وضعیت سلامت وی از سوی مسئولان قضايی با پرداخت وثيقه آزاد شد و به آمريكا بازگشت. اما "شین باوئر" و " جوشوا فتال" هنوز در زندان "اوین" هستند.
قرار بود که جلسه دادگاه رسيدگی به این پرونده در 11 ماه می بر گزار شود، ولی مقامات قضایی ایران این جسله را به تعویق انداختند.
نماینده وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که دولت آمریکا در مورد نقض حقوق اتباع آمریکایی و شهروندان ایرانی توسط دولت ایران خیلی نگران است.
وی گفت: "پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران در ماه ژوئن سال 2009 ما شاهد افزایش تعداد بازداشت شدگان، افزایش دادگاه ها، انجام اعدام های مخفی، تهدید اعضای خانواده اپوزوسیون، وکلا و خبرنگاران، عدم اعطای مجوز جهت برگزاری تجمعات مسالمت آمیز مردمی طبق قانون اساسی شدیم. ما از تمامی ایرانیانی که خواستار احیای حقوق عام خود هستند، حمایت می کنیم".
پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران در 12 ژوئن سال 2009 در رابطه با اعتراض به نتایج انتخابات در کشور تظاهراتی برگزار شده است. بر اساس نتایج رسمی انتخابات، محمود احمدی نژاد با کسب 66 درصد از آرای مردمی در این انتخابات پیروز شد. میر حسین موسوی یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، دولت ایران را به تقلب در انتخابات متهم کرد و مردم را به آغاز تظاهرات تشویق کرد. بر اساس آمار رسمی، در طور درگیری ها در ایران، 20 نفر کشته شدند. ولی، بنا بر گزارش غیر رسمی، 150 نفر کشته، 1032 نفر دستگیر شدند. اکثر دستگیرشدگان تا به حال آزاد شده اند و برخی با حبسهای طولانی مدت و حتی اعدام محکوم گشته اند.
دولت ایران به نوبه خود کشور های غربی را در افزایش تنش ها، آغاز تظاهرات و دخالت در امور داخلی ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری 12 ژوئن متهم کرد.
طبق دستور باراک اوباما، آمریکا در ماه سپتامبر تحریم هایی علیه 10 تن از مسئولان بلند پایه ایرانی اعمال کرد که طی آن، دولت آمریکا آنها را مسئول نقض حقوق بشر در ایران، بویژه تعقیب مخالفان دانست.
از جمله مسئولانی که علیه آنان تحریم هایی وضع شد، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزیر سابق کشور و دادستان کل ایران هستند.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی در واشنگتن بیان کرد: " همه دارایی های مالی متعلق به افراد نامبرده در " لیست سیاه" آمریکا، مسدود خواهند شد. ایجاد ارتباط بین شهروندان و شرکت های آمریکا با آنها ممنوع است".
به گفته نماینده وزارت خارجه آمریکا، باراک اوباما همزمان با صدور این فرمان، پیام داد که ایالات متحده آمریکا حقوق همه مردم را به رسمیت می شناسد.
نماینده وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا گفت که آمریکا توسط اظهارات سطح بالا، قطعنامه های شورای حقوق بشر سازمان ملل و گزارش سالانه درباره وضعیت حقوق بشر و آزادی بین المللی مذهبی در ایران توجه جامعه جهانی به وضعیت حقوق بشر در ایران جلب می کند.
وی گفت: "وزارت خارجه آمریکا برای کمک به مردم ایران در مورد در خواست های آزادی، حکومت قانون و شفافیت قانونی، ﺍﻃﻼﻋﺎﺕ ﺑﻴﺸﺘﺮی در اختیار رسانه ها قرار می ﺩﻫﺪ".
نماینده وزارت خارجه آمریکا افزود: " حمایت از حقوق تمامی مردم وظیفه ما است. سایر کشورهای دنیا در این مورد با ما همفکر هستند".
خبرگزاری " ترند"
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر