۱۳۹۰ آذر ۲۸, دوشنبه

صدور دادنامه ۱۰ نفر از معترضین به قتل یک جوان کُرد در شهر نوسود در شهرستان پاوه/کرمانشاه


یک فعال محلی کرد به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران  گفت که دادگاه انقلاب شعبه ۱۰۱ شهر پاوه ماه گذشته طی صدور دادنامه ای ۱۰ تن از بازداشت شدگان شهر نوسود استان کرمانشاه را که پس از کشته شدن پورمندمدحت نیا، یکی از شهروندان این شهر به اعتراض و تجمع در برابر مقرنیروی انتظامی دشت زده بودن به زندان وجزای نقدی محکوم کرد. این افراد با اتهام اخلال در نظم عمومی، ایراد صدمه عمدی، توهین و فحاشی، تمرد و مشارکت در تخریب مواجه شدند.
نوسود یکی از بخش های سه گانه شهرستان پاوه در استان کرمانشاه یکی از نقاط مرزی ایران با کشورعراق است. در فروردین ماه ۱۳۹۰ پورمندمدحت نیا از اهالی این شهر به ضرب گلوله مامورنیروی انتظامی کشته شده. به گفته یک فعال حقوق بشر محلی خانواده این جوان ۲۲ طی ماه های گذشته برای پیگیری پرونده فرزندشان و دادگاهی کردن ضارب توفیقی نداشته اند.پورمندمدحت نیا، ۲۲ ساله با شلیک گلوله ماموران نیروهای انتظامی در منطقه مرزی نوسود از توابع شهرستان پاوه استان کرمانشان جان خود را از دست داد. این عکس توسط یکی از منابع محلی در اختیار کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران قرار گرفته است.
به گفته منبع یاد شده خانواده مقتول به دلیل قتل تنها فرزندشان از این افسر نیروی انتظامی که معاونت هنگ مرزی شهر نوسود را بر عهده داشته است شکایت کرده اند: « آنها با توجه به شواهد شاهدان  عینی و مستندات ارائه شده به دادسرای نظامی استان کرمانشاه خواهان مجازات این افسر نیروهای انتظامی به اتهام قتل عمد شده‌اند. گفته می‌شود این افسر انتظامی بعد از چند هفته از زندان با تودیع وثیقه ۱۰۰ میلیونی آزاد می‌شود و اتهام وی که از ابتدا قتل عمد بوده است بعدا تحت فشار نیروی انتظامی، دادسرای نظامی اتهام وی را به قتل غیر عمد تبدیل می‌کند و بر همین اساس نیز وی را با تودیع وثیقه از زندان آزاد می‌کند.»
این فعال حقوق بشرمحلی کرد به کمپین در شرح واقعه یاد شده گفت: « روز ۲ فرودین ماه امسال حوالی ساعت ۵:۳۰ غروب نیروهای انتظامی منطقه مرزی نوسود اقدام به ضبط کالای خارجی تعدادی از مرزنشین‌های کُرد این منطقه می کنند. بعد از انتقال کالاهای ضبط شده به پاسگاه هنگ مرزی شهر نوسود، چند تن از صاحبان کالای ضبط شده به این پاسگاه مراجعه کردند، بعد از درگرفتن جر و بحث شدید میان آنها و نیروهای انتظامی، درگیری به صورت سنگ پراکنی میان هر دو طرف شروع شد. بعد از دور شدن این افراد از پاسگاه، معاون هنگ مرزی از پاسگاه خارج شده و در حالی که مردم زیادی و مسافران در میدان معلم این شهر در مقابل پاسگاه در حال تردد بودند به رگبار می بندد. بعضی از مردم تنها به تصور اینکه گلوله ها مشقی هستند روی زانو می‌نشیند.»


وی مدعی شد: « این افسر نیروی انتظامی با هدف گیری دقیق اقدام به شلیک می کند که ابتدا ۳ نفر به نامهای لقمان آذری فرزند محمود، هیوا محمدی فرزند توفیق و شوان سلامتیان را زخمی  کرد. یکی از زخمی‌ها با صدای بلند فریاد زد که ای مردم گلوله‌ها مشقی نیستند دورشوید، در این لحظه پورمند مدحت نیا ( مقتول، ۱۷ ساله ) به قصد کمک رساندن خود را به یکی از زخمی‌ها نزدیک کرد. در حالیکه این جوان کُرد در فاصله حدودا  ۵۰ متری از هنگ مرزی قرار دارد مورد هدف تیراندازی دقیق این افسر نیروهای انتظامی قرار گرفت. شاهدان عینی که از نزدیک در جریان این تیراندازی بوده‌اند اعلام کردند که از پشت سر و دقیقاً ۶ گلوله به سوی وی شلیک شده که آخرین گلوله ازناحیه‌ گوش راست به او اصابت کرده و از سمت چپ سر وی خارج شده است . این افسر نیروی انتظامی بعد از یقین حاصل کردن از مورد اصابت قرار گرفتن این جوان کُرد به درون محوطة هنگ مرزی باز می گردد.» به گفته منبع یاد شده  در این تیراندازی مدرسه‌ایی که در نزدیک پاسگاه هنگ مرزی واقع شده  و تعدادی از فرهنگیان مسافر در آن اسکان داشته‌اند مورد اصابت چندین گلوله قرار می‌گیرد.نوسود یکی از بخش های سه گانه شهرستان پاوه در استان کرمانشاه یکی از نقاط مرزی ایران با کشورعراق است.
این منبع افزود: « بعد از قتل این جوان توسط نیروهای انتظامی تعدادی از مردم شهر نوسود به نشانه اعتراض به این جنایت در محل تجمع کرده و برای چندین دقیقه اقدام به سنگ‌پراکنی به سوی پاسگاه مذکور کرده و تعدادی از شیشه‌های ساختمان هنگ مرزی را شکستند. بعد از حضور مسئولین قضایی و انتظامی در محل قتل و تجمع مردم تا پاسی از شب، بازپرس ویژه دادگاه شهر پاوه شهادتنامه شاهدان را جمع آوری کرده و به خانواده این مقتول اعلام کردند در اسرع وقت پرونده تشکیل و برای مراجع قضایی ارسال خواهد شد.»فعال مدنی کرد ادامه داد: « با توجه به مستندات و شهادت شهود در خصوص عمدی بودن این قتل برای چند روز این افسر در جهت آرام شدن فضای شهر، بازداشت و روانه زندان شد و بعدا با تودیع وثیقه ۱۰۰ میلیونی از زندان آزاد می‌شود. بعد از چند هفته نیروهای امنیتی و انتظامی در جهت ایجاد فضای رعب و وحشت اقدام به احضار و بازداشت تعدادی از مردم شهر نوسود و پاوه می‌کنند.»وی افزود: « تعدادی به دادگاه احظار شده و تعدادی هم بازداشت می شوند اسامی تعدادی از این افراد به شرح ذیل است : بختیار خندانی- فرزند محمد، مختار خندانی- فرزند محمد، محمدامین خندانی- فرزند محمد، شاهروخ خندانی- فرزند محمد، شمت رضایی- فرزند نعمت، زانا آژند- فرزند محمدطاه، هیمن آژند- فرزند محمدطاهر، افشین رئوفی- فرزند امین، ماکوان کیخسروی- فرزند احمد، بیساران کیخسروی- فرزند احمد، فریاد صالحی- فرزند قادر، صنعان جلالی- فرزند امین، هیرش عثمانی – فرزند طه.»
یک فعال حقوق بشر کرد به کمپین درخصوص صحنه ای که منجر به کشته شدم پورمند مدحت نیا شد، گفت: « در حالیکه این جوان کُرد در فاصله حدودا ۵۰ متری از هنگ مرزی قرار دارد مورد هدف تیراندازی دقیق این افسر نیروهای انتظامی قرار گرفت. شاهدان عینی که از نزدیک در جریان این تیراندازی بوده‌اند اعلام کردند که از پشت سر و دقیقاً ۶ گلوله به سوی وی شلیک شده که آخرین گلوله ازناحیه‌ گوش راست به او اصابت کرده و از سمت چپ سر وی خارج شده است . »
به گفته این فعال مدنی کرد در طول چندین روز تعدادی از احضار شدگان بازداشت و به دستور دادیار شعبه ۱ دادگاه پاوه برای مدت چندین روز به بازداشتگاه هنگ مرزی پاوه منتقل شدند. وی در شرح آنچه بر بازداشت شدگان رفته است مدعی شد: « در مدت این چند روز نیروهای اطلاعات نیروی انتظامی در داخل بازداشتگاه واقع در هنگ مرزی شهر پاوه بازداشت شدگان را مورد ضرب وشتم شدید با کابل قرار دادند….اسامی این افراد به شریح ذیل است : زانا آژند، انصار شاویسی، شاهرخ خندانی، افشین رئوفی، هیرش عثمانی، مختار خندانی ، افشار شاویسی و بیساران کیخسروی. این نیروها بر سر چندین تن از بازداشتی‌ها کیسه سیاه پیچانده و آنها را به بهانه تحریک مردم و اخلال در نظم عمومی آنها را مورد بی‌احترامی و حتی مورد آزار جنسی قرار داده‌اند. شکنجه‌ها به این موارد محدود نشده و ۲۳ فروردین ماه موی سر و سبیل دو نفر از این بازداشت‌شدگان به نامهای مختار و شاهرخ خندانی که برادر بوده‌اند تراشیده و فردای آن روز بعد از انتقال آنان به دادگاه در شهر توسط سوار بر ماشین گرداننده شدند…. بازداشت‎شدگان بعدا به زندان دیزل آباد کرمانشاه منتقل شده و بعد چند هفته با تودیع وثیقه از زندان آزاد می‌شوند. ( افشین رئوفی ۱۰ میلیون، مختار خندانی ۳۰ میلیون، بختیار خندانی ۳۰ میلیون، شاهرخ خندانی ۲۰ میلیون ، حشمت رضایی ۵۰ میلیون و بقیه هم با کفالت از زندان آزاد می‌شوند).»
این فعال مدنی کرد به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که بر این باور است که «هدف دستگاه قضایی و امنیتی از این بازداشت‌ها تحت فشار قرار دادن خانواده مقتول برای صرف‌نظر کردن از شکایت علیه نیروی انتظامی است.»
نسخه‎ایی از این دادنامه که از سوی یک منبع محلی حقوق بشری در اختیار کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران قرار گرفته است در زیر آمده است:


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر