سایت آفتاب: شرکتهای ارائهدهندهی خدمات آنتی فیلترینگ از فعالیتهای مشکوک چین در فضای وب سخن میگویند. به گزارش مجلهی "فوربس" چین تلاش میکند در دسترسی کاربران به محتوای بدون سانسور وب از طریق پروکسیها اختلال ایجاد کند.
در مسابقهی میان کاربران اینترنت و سانسور دولتی در چین، به نظر میرسد که این بار، برندهی میدان، سیستم قوی سانسور در چین است. مجلهی "فوربس" گزارش میدهد که پکن در حال آزمایش تکنیک جدید فیلترینگ خود است. بر پایهی این گزارش، این سیستم جدید قادر است اطلاعات رمزگذاریشده برای ناشناسسازی کاربر و دسترسی او به پروکسیها را شناسایی کند.
بنا به گزارش "فوربس" عرضهکنندگان خدمات آنتی فیلترینگ مانند TOR، فریگیت و اولتراسرف، ماههاست که متوجه فعالیتهای مرموزی از سوی چین در فضای وب شدهاند؛ هربار که یک کاربر چینی تلاش میکند به سروری خارجی دسترسی پیدا کند، در ظاهر به طور تصادفی به این سرور متصل میشود و این ارتباط سریعاً قطع میشود.
سایت TOR خبر میدهد که با این سیستم جدید فیلترینگ، پروکسیهای معروف بین کاربران چینی که دسترسی به محتوای وب را میسر میکردند، برای چند دقیقه از دسترس خارج شدهاند. طبق این گزارش، این نرمافزار جدید فیلترینگ قادر به شناسایی نقطههای ورودی به خدمات ضدسانسور است.
آندرو لومان از سایت TOR با مثالی عملکرد این سیستم جدید را چنین تشریح میکند: «مثل این است که من به همسرم بگویم با چند تن از دوستانم قرار بولینگ دارم و همسر من پیش از رسیدن من، با آنجا تماس بگیرد برای اینکه ببیند من واقعاً چه کار میکنم.»
چین پرچمدار سانسور اینترنت
کاربران چینی با توجه به سانسور شدید اینترنت در این کشور همواره تلاش کردهاند از راههای گوناگون فیلتر را دور زده و به محتویات وب بدون سانسور دسترسی پیدا کنند.
سیستم سانسور چین، از پیشرفتهترین و عظیمترین سیستمهای سانسور و مانیتورینگ آنلاین در جهان است. چین با بیش از ۴۰۰ میلیون کاربر، بیشترین تعداد کاربران اینترنت در سراسر جهان را دارد و دسترسی به همه سرویسهای مشهور جهان، از جمله فیسبوک و توییتر را برای این کاربران محدود کرده و در مقابل، معادلهایی برای همه این سرویسها پدید آورده است. دولت چین رسما اعلام کرده است که قصد دارد با وضع قوانین سختگیرانهتر برای کاربران شبکههای اجتماعی و خردهرسانهها، با تاثیرات سیاسی و اجتماعی آنها به شدت مقابله کند.
موظف کردن صاحبان اماکن عمومی مانند رستورانها، هتلها و کافیشاپها به نصب یک نرمافزار جدید مانیتورنگ وب بر روی کامپیوترها یکی دیگر از قوانین دولت چین در جهت محدودسازی دسترسی آزاد کاربران به محتوای وب است.
فعالیتهای چین که یکی از مخالفان سرسخت آزادی اینترنت است در زمینهی ایجاد شبکهی اینترنت ملی به الگویی برای دیگر طرفداران سانسور اینترنت تبدیل شده است. ایران نه تنها دنبالهرو سیاستهای چین در تشکیل چنین شبکهای است بلکه در ردگیری فعالیتهای مخالفان خود هم از تکنولوژی چینی بهره میگیرد. گزارشی که چندی پیش در روزنامه والاستریت جورنال به چاپ رسید، نشان داد که کمپانی هوآوی (Huawei) که دومین تولیدکنندهی بزرگ تجهیزات مخابراتی در جهان است، زمینه سرکوب دیجیتال شهروندان ایرانی را فراهم کرده است.
ایران و چین سالهاست که در رتبهبندی کشورها از نظر آزادی اینترنت و سرکوب مخالفان فعال در فضای مجازی، در گزارشهای گوناگونی مانند گزارش "فریدوم هاوس" یا سازمان گزارشگران بدون مرز در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر