۱۳۹۰ مرداد ۲۴, دوشنبه

طبق تصریح قانون اساسی هیچ اداره و نهادی حق دخالت در تعلیم و تبلیغ اهل سنت را ندارد



مولانا عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه‌های نماز جمعه این هفته مسجد مکی زاهدان گفت: حرکت جماعت تبلیغ، یک حرکت صرفا اصلاحی و غیر سیاسی است که در سطح جهانی فعالیت می‌کند و براساس نص صریح قرآن وظیفه آن امر به معروف و نهی از منکر و دعوت به سوی خیر و نیکی است.
مولانا عبدالحمید افزود: چندین دهه است که حرکت جماعت تبلیغ در نقاط مختلف دنیا جریان دارد و سلامت و بیطرفی و خیرخواهی آن برای مردم کشورهای مختلف جهان به اثبات رسیده است. تاکنون میلیون‌ها نفر از طریق این جماعت به راه راست هدایت شده و در مسیر بندگی و عبادت خداوند قرار گرفته‌اند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: جماعت تبلیغ به شدت مخالف خشونت و قتل است.
وی گفت: تبلیغ مشترکات دینی از قبیل: نماز، روزه، حج، زکات و... پرهیز از طرح اختلافات مذهبی بویژه اختلافات شیعه و سنی از اصول این جماعت هستند که آن را از سایر حرکتهای دینی و مذهبی متمایز کرده و موجب محبوبیت آن شده است. 



مولانا عبدالحمید در ادامه به کتابی اشاره کرد که اخیرا به صورت مخفیانه علیه حرکت جماعت تبلیغ به نگارش درآمده است و افزود: متاسفانه تحلیل این کتاب علیه جماعت تبلیغ، تحلیلی بسیار اشتباه و گمراه کننده است و مطالب آن مملو از کلمات زشت و موهن می‌باشد.
انتظار ما از مسئولین آن است که جلوی اینگونه اقدامات را بگیرند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان با انتقاد از برخی برخورد‌ها و رفتارهای سلیقه‌ای با جماعت تبلیغ گفت: در برخی نقاط کشور نسبت به فعالیت جماعت تبلیغ حساسیتهای بی‌موردی نشان داده می‌شود. بطور مثال به برادران شافعی می‌گویند که چرا شما در شهرستان خود فعالیت نمی‌کنید، بازرسی‏‌ها و بازجوئی‏‌ها از افراد و غیرقانونی قلمداد کردن حرکتی که مربوط به توده مردم اعم از علما، دانشگاهیان و عموم مردم است، برخوردهایی هستند که موجب دلسردی مردم از نظام اسلامی می‌شوند. و اگر مردم احساس کنند که دخالتهای بی‌موردی در جماعت تبلیغ صورت گرفته و آزادی قانونی آنان سلب می‌شود، در آنصورت همه خود را تبلیغی می‌دانند و تشکیل جماعتهای تبلیغ را از تمامی مساجد آغاز خواهند کرد.
مولانا عبدالحمید گفت: تعلیم و تبلیغ لازمه حفظ و بقای هر اندیشه و مذهبی است. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز آزادی این دو را اعلام کرده است و ما براساس آن، باید اندیشه و افکار خود را آزادانه تعلیم داده و تبلیغ کنیم. این آزادی بر استقلال ما صحه می‌گذارد و هیچ اداره و نهادی حق دخالت در تعلیم و تبلیغ ما را ندارد.
وی افزود: ما پیش از این نیز اعلام کرده‌ایم که نظارت بر تعلیم و تبلیغ حق حاکمیت و دولت است و ما نیز پس از پیروزی انقلاب اسلامی خطوط قرمز حاکمیت و نظام را زیر پا نگذاشته‌ایم و بر اصل وحدت شیعه و سنی استوار مانده‌ایم و بر این باور هستیم که برادری و وحدت اسلامی فرا‌تر از مسایل سیاسی، اقتصادی و بین المللی است. از مسئولین نظام نیز این انتظار را داریم که اجازه ندهند برخی افراد و جریانات با اعمال سلایق فردی و گروهی خود، حقوق مردم را نادیده بگیرند و پایمال کنند.
خطیب جمعه اهل سنت زاهدان با یادآوری رشادت‌ها و خدمات جامعه اهل سنت ایران در دفاع از تمامیت ارضی کشور گفت: عده‌ای می‌گویند که شما چقدر در صحنه‌های جبهه و دفاع از کشور حضور داشته و چقدر کشته داده‌اید؟ پاسخ ما به آنان این است که ما نمی‌خواهیم از مسئله‌ای که وظیفه اسلامی و ملی خود دانسته‌ایم، سوء استفاده کنیم. حضور ما در خطوط مقدم جبهه در خرمشهر، آبادان، اهواز و هویزه و... حضوری پررنگ بوده و مسجد مکی در زمان جنگ مملو از بسیجی بوده است. علمای برجسته اهل سنت، همچون مولاناعبدالعزیز و علمای دیگر در طول هشت سال جنگ، رزمندگان ایران اسلامی را پشتیبانی کرده‌اند، و جامعه اهل سنت در تمام صحنه‌های انقلاب همواره حضوری فعال داشته است. افرادی که امروز این ادعا‌ها را مطرح می‌کنند یا در آن زمان سن و سالشان خیلی کم بوده است و یا از دیگر نقاط کشور به این استان آمده‌اند و شناخت درستی از مردم این منطقه ندارند.
مولانا عبدالحمید گفت: اخیرا عده‌ای شبهات و افترائاتی را در ارتباط با سفرهای خارجی بنده مطرح کرده‌اند. این گروه از افراد بدانند که در سفرهایی که بنده در آن‌ها شرکت کرده‌ام چه در کنفرانس‌ها و چه در سفرهای حج و با مسئولین رده اول برخی کشورهای اسلامی ملاقات کرده‌ام، وضعیت برادران شیعه را از آنان جویا شده و به آنان توصیه کرده‌ام که حق برادران شیعه را مراعات کنند و آن‌ها را در کلیه امور مشارکت دهند. آنچه برای ما مهم و حیاتی می‌باشد وحدت و امنیت ملی است و تامین این دو مستلزم رعایت آزادیهای مذهبی و عدم دخالت دولت در مسایل مذهبی است.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه گفت: در سفر اخیری که به منطقه فنوج داشتم، برخی از مسئولین کرمان گفته بودند: «شما متعلق به استان سیستان و بلوچستان هستید و به استان ما (کرمان) وارد نشوید» در حالی که اینجا ایران است و هر ایرانی حق دارد به هر جای ایران که بخواهد مسافرت می‌کند. ما به هر منطقه‌ای که سفر کرده‌ایم مردم را به وحدت و اخوت دعوت داده‌ایم. در حادثه بم برای کمک به زلزله زدگان، با تمام توان مشارکت و همکاری کرده‌ایم. اما از برادران کرمانی خود گلایه داریم که حتی نماز عید و جمعه اهل سنت کرمان را که سابقه سی ساله داشت تعطیل کردند. در حادثه زلزله بم که چند هزار نفر از اهل سنت این شهر کشته شدند، حتی اجازه ساخت مسجد را نداشته‌اند.
مولانا عبدالحمید گفت: این انتظار که ما در شهرهای کشورمان مسجد داشته باشیم و نگاه برادرانه و اخوت اسلامی و وحدت در کشور حاکم باشد، از نظامی که تصدی امور آن در دست روحانیت و علمای شیعه است، انتظار بیجایی نیست زیرا ما نیز شهروند و صاحبان این مملکت هستیم. ما نماز را مایه وحدت می‌دانیم. در هیچ نقطه‌ای از کره خاکی نسبت به نماز حساسیت وجود ندارد. سال گذشته در مسکو پایتخت روسیه، بیش از ۵۰ ختم قرآن برگزار شده بود. در اروپا و آمریکا نیز علیرغم آنکه ما با بعضی موارد آن از قبیل فساد، بی‌حجابی و خوی استکباری و اشغالگری حکومتگران آن مخالف هستیم، اما ساخت مسجد و اقامه نماز در آنجا آزاد است و تعلیم و تبلیغ مذهبی منعی ندارد.
وی افزود: مسلمانان باید سعه صدر داشته باشند. در یک کشور اسلامی که شیعه و سنی، یهودی و مسیحی و... زندگی می‌کنند، باید به یکدیگر احترام بگذارند و یکدیگر را تحمل کنند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: ما با ترور، حملات انتحاری و خشونت و برادرکشی مخالفیم و بار‌ها آن را محکوم کرده‌ایم. ما خواهان عزت ایران هستیم و در هر حال از مملکت خود دفاع می‌کنیم، اما خواستار آن نیز هستیم که قانون رعایت شود و حقوق مردم پایمال نگردد. دادن حق شیعه به سنی و حق سنی به شیعه، هر دو حرام هستند.
مولانا عبدالحمید در پایان با اشاره به بحران قحطی و گرسنگی در سومالی از عموم مردم و موسسات خیریه خواست که برای جمع آوری کمک به مردم سومالی که حدود ۳۵ هزار نفر قربانی داده‌اند، اقدام کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر