۱۳۹۰ خرداد ۱۸, چهارشنبه

باراک اوباما از احتمال تحريم بیشتر جمهوری اسلامی خبر داد

article picture


باراک اوباما رييس جمهور آمريکا روز سه شنبه هشدار داد که ممکن است آمريکا و متحدانش، تحريم های بيشتری را عليه جمهوری اسلامی ايران اعمال کنند.
اين اخطار رييس جمهور آمريکا، پس از آن صورت گرفته که دولت جمهوری اسلامی روز سه شنبه گفته است که هيچ پيشنهادی برای توقف برنامۀ غنی سازی اورانيوم پذيرفتنی نيست.
به گزارش رادیو فردا ، باراک اوباما که در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ميهمان خود آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، صحبت می کرد، گفت در مذاکرات رهبران دوکشور تاکيد شد، برنامۀ اتمی جمهوری اسلامی و رد هرگونه مذاکرات معنی دار در اين مورد از سوی دولت ايران، همچنان يک نگرانی جدی بشمار می رود.
محمود احمدی نژاد، رييس جمهور اسلامی روز سه شنبه در کنفرانس مطبوعاتی خود با رد خواست کليدی کشورهايی که نگران دستيابی ايران به سلاح اتمی هستند، بارديگرگفت:«قطار هسته ای ايران نه ترمز دارد و نه دنده عقب و اکنون نيز اين موضوع را تکرار می کنم.»
آقای اوباما در کنفرانس مطبوعاتی مشترک اضافه کرد که در رايزنی ها با خانم مرکل همچنين توافق شد که اگر اين هفته، شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی در گفت وگوهای خود به اين نتيجه برسد که ايران همچنان تعهدات بين المللی خود را ناديده می گيرد، آمريکا و متحدانش، چاره ای جز اعمال تحريم های بيشتر نخواهند داشت.
يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی، روز دوشنبه در آغاز نشست يک هفته‌ای شورای حکام آژانس بين‌المللی انرژی اتمی گفته بود که آژانس اطلاعات تازه ای دریافت کرده که نشان می دهدفعاليت‌های مخفی هسته ای ايران که احتمالا داری ابعاد نظامی نيز هست،تا مدتی پيش هم ادامه داشته است.
شورای حکام آژانس بين‌المللی انرژی اتمی متشکل از ۳۵ عضو، با دستور کار بررسی فعاليت‌های اتمی ايران و سوريه، از روز دوشنبه در وين آغاز به کار کرده است.
يوکيا آمانو در بيانيه خود در مورد ايران گفته بود که آژانس «اطلاعات تازه‌ای مربوط به فعاليت‌های فاش نشده احتمالی که سال‌های گذشته جريان داشته يا در حال حاضر هم جريان دارد دريافت کرده‌است.»
در همين زمينه، مدير کل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی همچنين در روز چهارم خرداد ماه گزارش تازه‌ای در باره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی در اختيار اعضای شورای حکام آژانس و نيز اعضای شورای امنيت سازمان ملل متحد قرار داد و در آن با اشاره به «ابعاد نظامی احتمالی» برنامه هسته‌ای ايران خواستار توضيح مقام‌های ايرانی در اين باره شده بود.
در آن گزارش آمده‌است که آژانس در حال ارزيابی داده‌هايی است که در مورد «مواد انفجاری قوی، و کلاهک‌های جنگی الکترونيکی و کلاهک‌های موشکی» دريافت کرده‌است.
کشورهای غربی نگرانند ايران در پوشش برنامه هسته ای خود برای توليد انرژی در صدد دستيابی به تکنولوژی ساخت سلاح اتمی باشد. جمهوری اسلامی با رد اين اتهام می گويد برنامه هسته ايش در راستای توليد انرژی است.
در همين زمينه تاکنون شورای امنيت سازمان ملل متحد طی چهار قطعنامه تحريمی از ايران خواسته است تا فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف کند. اين در حالی است که ايارن با ناديده گرفتن اين قطعنامه برنامه غنی سازی خود را توسعه داده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر