کشتی حامل صدها پناهجوی ایرانی و افغانی غرق شد
یک کشتی انباشته از پناهجویان در سواحل اندونزی غرق شد. این کشتی حامل حدود ۲۵۰ پناهجوی ایرانی، افغانی و عراقی بوده است. گفته میشود فقط حدود ۳۳ نفر نجات یافتهاند و بقیه ناپدید شدهاند.
روز شنبه (۱۷ دسامبر / ۲۶ آذر) یک کشتی که بیش از ظرفیت خود مسافر حمل میکرده، در سواحل اندونزی غرق شده است. گفته میشود این کشتی حامل ۲۵۰ پناهجوی ایرانی، افغانی و عراقی بوده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در پی این رویداد امدادگران اندونزیایی توانستهاند فقط حدود ۳۳ نفر را نجات دهند که در میان آنها یک زن و دو کودک دیده میشوند. از سرنوشت دیگر پناهجویان اطلاعی در دست نیست.
امدادگران توانستهاند از اظهارات نجاتیافتگان دریابند که چگونه این فاجعه رخ داده است.
بر اساس این اظهارات، اغلب مسافران کشتی پس از آنکه از دوبی به جاکارتا پرواز کرده بودند، توسط قاچاقچیان با چهار اتوبوس، هر یک با ظرفیت ۶۰ نفر، به لنگرگاه منتقل شدهاند تا آنها را با کشتی به خاک استرالیا برسانند و تقاضای پناهندگی بدهند.
این کشتی که ظرفیت فقط ۱۰۰ نفر را داشته، ولی حدود ۲۵۰ پناهجو را حمل میکرده، بر اساس اطلاعات اولیه، در فاصلهی ۴۰ مایل دریایی شهر ساحلی "پریگی" در جزیرهی جاوا غرق شده است.
مقصد این کشتی جزیرهی "کریسمس آیلند" بوده که در نزدیکی سواحل اندونزی، ولی جزو خاک استرالیا است. این جزیره در ۲۶۰۰ کیلومتری شمال غربی استرالیا و حدود ۳۰۰ کیلومتری سواحل اندونزی قرار دارد.
به گفتهی یک امدادگر، هر یک از پناهجویان میان ۲۵۰۰ تا ۵ هزار دلار برای انتقال به خاک استرالیا به قاچاقچیان پول داده بودند.
مقامات ساحلی اندونزی گمان میبرند که بارش شدید باران و موجهای بلند دریایی کشتی را به کام دریا کشیده و غرق کرده است.
با انتشار نخستین خبرهای غرق شدن این کشتی در استرالیا، بار دیگر بحث سیاست مهاجرت این کشور در مطبوعات شدت گرفت.
جیسون کلر، وزیر کشور استرالیا، در این رابطه اظهار داشت: «ما به فکر قربانیان و اعضای خانوادهی آنها هستیم». وی افزود: «هرگاه انسانها سفر خطرناکی را در پیش میگیرند و با جان خود بازی میکنند، به شدت متأثر میشوم.»
یان رینتول، از نهاد "شورای پناهندگان"، این اظهارات وزیر کشور استرالیا را "متظاهرانه" خواند و گفت، بهتر است به جای این حرفها سیاست مهاجرت دولت استرالیا تصحیح و امکانات بهتری در این زمینه فراهم شود تا به چنین فجایعی نیانجامد. |
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر