۱۳۹۰ خرداد ۲۸, شنبه

فراخوان حمایت از روزنامه‌نگاران پناهجو




سازمان گزارشگران بدون مرز به مناسبت روز جهانی آوارگان، به مرور وضع روزنامه‌نگاران و بلاگرهایی پرداخته که مجبور به ترک میهن و زندگی در تبعید شده‌اند. این نهاد خواهان حمایت قانونی اروپا و آمریکا از این پناهجویان است.

بخش بزرگی از کمک‌های ویژه گزارشگران بدون مرز در پاریس و برلین، شامل حمایت از روزنامه‌نگاران فراری و تبعیدی می‌شود. این نهاد در آخرین گزارش خود که روز جمعه (۱۷ ژوئن/۲۷ خرداد) منتشر شده، آماری شامل ۱۵۰ نفر از اهل رسانه ارائه کرده که در شرایط اضطراری بوده‌اند و با یاری این سازمان امکان خروج از کشور خود را پیدا کرده‌اند.
بیستم ماه ژوئن، روز جهانی پناهجویان و آوارگان است. سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارشی ۱۸ صفحه‌ای به این مناسبت، آماری از شرایط روزنامه‌نگاران و وبلاگ‌نویسان تبعیدی ارائه داده که در پی خطرات امنیتی و تهدیدهای شغلی، از کشور خود گریخته‌اند.

این سازمان می‌گوید، مخاطرات جانی موجب شده که در سال گذشته ۱۳۰ خبرنگار و بلاگر وطن خود را ترک گویند.  طبق آمار گزارشگران بدون مرز، یک‌چهارم این عده، ایرانی هستند و بقیه شهروندان کشورهای شرق آفریقا همچون اریتره، اتیوپی و سومالی.
این نهاد در صدد است امکان صدور روادید اضطراری برای اقامت محدود روزنامه‌نگاران به شدت تحت خطر را نیز فراهم کند. این راهکار، مشمول روزنامه‌نگاران ایرانی نیز می‌شود که لازم است برای حفظ جان خود، هرچه زودتر به کشور امنی منتقل شوند.
کمک‌های گزارشگران بدون مرز به روزنامه‌نگاران در خطر، شامل درخواست روادید، تایید هویت و شرایط آنها نزد نهادهای وابسته به سازمان ملل و همچنین تامین هزینه‌غذا، سرپناه یا دارو و درمان آنان می‌شود.
سازمان گزارشگران بدون مرز در فعالیت‌های چندین ساله خود همواره کوشیده که مقامات کشورهای اروپایی، اتحادیه اروپا و آمریکا را  به حذف بوروکراسی معمول در پذیرش روزنامه‌نگاران پناهجو راضی کند. ۶۲ تن از روزنامه‌نگاران فراری توانسته‌اند در سال ۲۰۱۰  با کمک سازمان گزارشگران بدون مرز از آلمان، فرانسه یا کشورهای دیگر تقاضای پناهندگی سیاسی کنند.
ینس اووه توماس، مسئول شاخه آلمان سازمان گزارشگران بدون مرز در امور روزنامه‌نگاران فراری، در آستانه روز جهانی پناهجویان و آوارگان، بار دیگر اتحادیه اروپا را به اتخاذ سیاستی دایمی و منعطف در مورد روزنامه‌نگاران پناهجو فراخوانده است.
نمادی از سرکوب روزنامه‌نگاران در کشورهای دیکتاتوری
ینس اووه توماس، تسهیلات دولت آلمان در سال گذشته برای پذیرش فعالان مدنی ایرانی را، گامی در راه حمایت از روزنامه‌نویسان فراری خوانده و خواستار ادامه و بسط این اقدام‌ها شده است.
ینس توماس افزوده که بسیاری از روزنامه‌نگاران ایرانی تحت خطر به کشورهای همسایه گریخته‌اند، اما پس از به تاراج رفتن زندگی و کار، شکنجه یا تهدید به قتل، در آنجا نیز احساس امنیت نکرده و با تنش‌های روانی زیاد دست به گریبان شده‌اند.
مسئول شاخه آلمان گزارشگران بدون مرز از سیاست اروپا و آمریکا نیز انتقاد کرده که به جای فراهم کردن امکان ورود قانونی روزنامه‌نگاران به خاک خود، شرایطی ایجاد می‌‌کنند که این فراریان، بار دیگر زندگی خود را در تلاش برای ورود غیرقانونی به غرب به خطر اندازند.
دویچه وله

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر