۱۳۹۰ خرداد ۲۷, جمعه

قطعنامه سازمان ملل در دفاع از حقوق دگرباشان جنسی

آرم شورای حقوق بشر



شورای حقوق بشر سازمان ملل قطعنامه‌ای تاریخی در حمایت از حقوق همجنس‌گرایان تصویب کرد. این قطعنامه حقوق و عزت همه افراد را مستقل از گرایشات جنسی ‌آنها برابر می‌داند. کشورهای عربی و آفریقایی از مخالفان قطعنامه بودند.

 
پیش‌نویس قطعنامه مربوط به حقوق اقلیت‌های جنسی از سوی آفریقای جنوبی ارائه شده بود. شورای حقوق بشر سازمان ملل در نشست روز جمعه (۱۷ ژوئن/۲۷ خرداد) در ژنو، موفق شد با ۲۳ رای مثبت در برابر ۱۹ رای منفی و ۳ رای ممتنع، این پیش‌نویس را به تصویب برساند.


این نشست با سخنان جری متیو، نماینده آفریقای جنوبی در شورا آغاز شد که گفت،  احدی در جهان نباید بخاطر گرایش‌های جنسی خود مورد تبعیض یا آزار قرار گیرد. جری میتو افزود که این قطعنامه قصد تحمیل ارزش‌هایی را به دولت‌ها ندارد، بلکه می‌خواهد راه گفت‌وگو در باره مسائل دگرباشان جنسی را باز کند.
محل برگزاری نشست‌های شورای حقوق بشر سازمان ملل درژنومحل برگزاری نشست‌های شورای حقوق بشر سازمان ملل درژنورای‌گیری برای تصویب قطعنامه پیشنهادی آفریقای جنوبی در فضایی هیجان‌‌آلود برگزار شد. سخنان جری متیو چند مرتبه با واکنش‌های احساساتی نمایندگان کشورهای عربی و آفریقایی  قطع شد. کشورهای عضو کنفرانس اسلامی نیز به ارائه این پیش‌نویس اعتراض کردند. 
واکنش مخالفان قطعنامه
نماینده پاکستان به نیابت از سایر اعضای کنفرانس اسلامی گفت، مطالبات موجود در پیشنهاد آفریقای جنوبی هیچ مبنای قانونی در اسناد بین‌المللی حقوق بشر ندارند و سازمان کنفرانس اسلامی از ارائه لوایح  بحث برانگیز و معطوف به مسائل جنسی به سازمان ملل عمیقا نگران است. وی تمرکز شورای حقوق بشر بر روی تمایل و رفتار جنسی افرادی خاص را آزاردهنده توصیف کرد.
نماینده نیجریه که سخنگویی کشورهای آفریقایی را بر عهده داشت، تک‌روی آفریقای جنوبی و عدم مشورت این کشور با دیگر اعضای بلوک آفریقا را نادرست خواند و افزود که کشورهای آفریقایی، هیچ تفاهمی با این سنت‌شکنی و اقدام یک‌جانبه ندارند.
نماینده نیجریه ابراز تاسف کرد که آفریقای جنوبی به جای پیگیری نیازهای مردم این قاره، شریک غربی‌ها شده و به طرح موضوع‌های جاری در جهان غرب می‌‌‌‌‌‌‌پردازد. او مدعی شد که ۹۰ درصد مردم آفریقای جنوبی با قطعنامه پیشنهادی کشورشان مخالفند. 
تمجید کشورهای موافق
آژرانتین و ایالات متحده از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای مثبت داده و همراه با نهادهای مدافع حقوق بشر، تصویب آن را گامی تاریخی خواندند.
آیلین دوناهو، نماینده آمریکا در شورای حقوق بشر گفت که از روز جمعه ۱۷ ژوئن، فصلی تاریخی در روند عدالت و برابری آغاز شده است. خانم دوناهو تاکید کرد که اهمیت موضوع در آن است که جهانیان بدانند دگرگونه بودن، مستوجب آزار و ناروایی نیست.
نماینده آمریکا گفت که انتخاب افراد برای عشق‌ورزی و زندگی، امری خصوصی است و پیام  قطعنامه آن است که این حریم با آزار و تبعیض نقض نشود.
نماینده سازمان عفو بین‌الملل نیز پیش از رای‌گیری قطعنامه، به خبرگزاری فرانسه گفته بود که تصویب این لایحه،  راه همجنس‌گرایان مرد و زن، دوجنسیتی‌ها و دوجنس‌‌گراها را برای برخورداری کامل از حقوق انسانی خود هموار می‌سازد.
همجنس‌خواهی هنوز در ۷۶ کشور جهان غیرقانونی محسوب می‌شود.  مجازات مردان همجنس‌خواه در کشورهایی چون ایران و عربستان، زندان و اعدام است.
دویچ وله

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر