۱۳۹۰ شهریور ۲۲, سه‌شنبه

کنترل سپاه پاسداران بر منابع ارزی و صنعت نفت کشور

article picture


سپاه بدون مناقصه قراردادهای وزارت نفت راامضا میکند.
پاسدار رستم قاسمی وزیر نفت دولت محمود احمدی نژاد گفته است که نمایندگان مجلس اسلامی به او اختیار داده اند که بدون رعایت تشریفات مناقصه طرح های بهره برداری صنایع نفت و گاز را به شرکت های عامل واگذار کند.
او سپس از شرکت های واجد شرایط خواسته است که برای تسریع در اجرای طرح های تولیدی هر چه زودتر پیشنهادهای خود را به وزارت نفت ارایه کنند.
رستم قاسمی پیش از این در مقام فرماندۀ قرارگاه خاتم الانبیا بزرگترین قراردادهای داخلی را با وزارت نفت دولت محمود احمدی نژاد امضا کرده بود، بی آنکه دریافت میلیاردها دلار از منابع ارزی کشور از سوی این قرارگاه بهبودی در صنعت نفت و گاز کشور به وجود آورد.
از زمان بسته شدن این قراردادها تاکنون تولید نفت خام ایران طی شش سال گذشته یک میلیون بشکه کاهش یافته است و کشورهای همسایه در سکوت و انفعال دولت محمود احمدی نژاد سرگرم تخلیه میدان های نفت و گاز مشترک با ایران هستند.
به نظر می رسد عدم رعایت تشریفات مناقصه از سوی وزیر نفت روند کنترل سپاه پاسداران بر منابع ارزی و صنعت نفت کشور را بیشتر تسریع کند تا توسعۀ میدان های نفت و گاز و معلوم نیست که چگونه نمایندگان مجلس اسلامی چنین اختیاری را که چیزی جز رانت قدرت و رانت نفت نیست به فرماندۀ سابق قرارگاه خاتم الانبیا اعطا کرده است.



رستم قاسمی در جای دیگری از سخنانش تصریح کرده که مشکل انتقال پول در معاملات خارجی صنعت نفت مرتفع شده است، بی آنکه توضیح بیشتری در این زمینه بدهد. در نتیجۀ تحریم های بین المللی علیه نظام بانکی ایران انتقال پول از هر دو طرف به یک معضل اساسی برای این کشور تبدیل شده است.
به دلیل همین تحریم ها میلیاردها دلار از درآمدهای نفتی ایران در بانک های خارجی مسدود شده و خریداران عمدۀ نفت خام ایران بعضاً قادر به پرداخت بدهی های خود به این کشور نیستند.
در آخرین اقدام دولت هند به واسطۀ "هالک بانک" ترکیه مبالغ مربوط به یک سال واردات نفت از ایران را به حکومت تهران پرداخت، بی آنکه مقامات تهران تصریح کنند که میزان کمیسیون پرداخت شده به هالک بانک ترکیه بابت این خدمت چقدر بوده است.
اگر مشکل انتقال پول در مبادلات خارجی نفت به این صورت مرتفع شده است، باید پذیرفت که برندۀ واقعی در این دست راه حل ها منافع ملی ایران نیست. خوش بینانه ترین برآوردها حکایت می کنند که زیان این دست راه حل ها برای اقتصاد ایران سالانه معادل 20 میلیارد دلار است.
منوتو

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر