مسئولین دو دانشگاه تهران و پلی تکنیک از انتشار دو نشریه متعلق به دانشجویان آذربایجانی که خواهان انتشار نشریه به دو زبان فارسی و ترکی هستند؛ جلوگیری میکنند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران پس از گذشت بیش از چهار سال از تعلیق انتشار نشریه «اؤیرنجی»، مسئولین دانشگاه صنعتی امیرکبیر از صدور اجازهٔ نشر به زبان ترکی برای این نشریه خودداری کرده و فقط با انتشار آن به زبان فارسی موافقت کردهاند.
نشریه دوزبانه اؤیرنجی به عنوان نشریه دانشجویان آذربایجانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از سال ۱۳۷۸ در این دانشگاه منتشر میشده است که از اردی بهشت ماه سال ۸۶ در جریان جعل نشریات دانشجویی و درج مطالب موهن به همراه کلیه نشریات دانشجویی دانشگاه امیرکبیر بدون وجود هیچ دلیل قانونی به حالت تعلیق درآمده بود.
این در حالی است که فعالین دانشجویی امیرکبیر از دوسال پیش (۱۳۸۸/۱/۱۸) ضمن معرفی مدیر مسئول، سردبیر و هیات تحریریه جدید درخواست خود را برای صدور اجازهٔ انتشار مجدد نشریه به دبیرخانهٔ کمیتهٔ ناظر بر نشریات دانشگاهی ارائه نموده بودند. علی رغم پیگیری مداوم فعالین دانشجویی در طی این دو سال و گذراندن دورهٔ اجباری آموزشی نشریات دانشگاه و نیز اخذ اولویت انتشار، این کمیته به دلایل واهی با انتشار مطالب به زبان ترکی مخالفت کرده است.
گفته میشود دکتر رحیمی معاون فرهنگی دانشگاه یکی از مخالفین این امر بوده است.
لازم به ذکر است دانشجویان آذربایجانی با تاکید بر عدم وجود مانع قانونی انتشار نشریات به زبان ترکی، به این تصمیم اعتراض کردهاند ولی تاکنون پاسخی از مسئولین دریافت نکردهاند.
نشریه «ائلچی» دانشگاه تهران
هم چنین در ترم اول تحصیلی سالجاری جمعی از دانشجویان هویت طلب دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران درخواست صدور مجوز برای نشریه ترکی - فارسی ائلچی را مسئولین دانشگاه خود ارانه داده بودند که این درخواست با پاسخ مشابه نشریه اؤیرنجی دانشگاه امیرکبیر مواجه شده است. بدین ترتیب که برای این نشریه نیز مجوز نشر تنها به زبان فارسی داده شده است. در پی اعتراض مدیر مسئول، مسئولین عنوان کردهاند این تصمیم دانشگاه است و علت مساله توضیح داده نشده است.
نشریه «اؤیرنجی باخیشی»
از سوی دیگر نشریه اؤیرنجی باخیشی (نگاه دانشجو) دیگر نشریه دانشجویان آذربایجانی دانشگاه امیرکبیر که در اردیبهشت ۸۶ در جریان نشریات به حالت تعلیق درآمده بود، در زمستان ۸۷ پس از اخذ مجوز انتشار مجدد، پس از چاپ شش شماره در جریان اعتراض به سید محمد خاتمی در بهار ۸۸ توقیف شد. یک سال پس از آن، این نشریه رفع توقیف گشت ولی پس گذشت ساعتی از پخش در صحن دانشگاه بدون ارانه هیچ گونه دلیل قانونی توسط مامورین حراست جمع آوری شده و دوباره توقیف شد.
این نشریه نیز علی رغم احراز صلاحیتهای مورد نظر توسط مسئولین آن، در شرایط بلاتکلیف به سر میبرد و پیگیریهای فعالین دانشجویی آذربایجانی با جوابهای سر بالای مسئولین مواجه میشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر