مادران شین باوئر و جاش فتال، دو آمریکایی زندانی در ایران، به همراه سارا شورد، نفر سوم این گروه که سال گذشته به قید وثیقه آزاد شد، در آستانه برگزاری دور تازه دادگاه آنها، خواستار پیگیری گزارشگر ویژه حقوق بشر این سازمان در مورد ایران، برای آزادی این دو شدند.
جاش فتال و شین باوئر، به همراه سارا شورد، مرداد ماه ۸۸ به هنگام کوهنوردی در ارتفاعات مرزی عراق و ایران، توسط نبروهای مرزبانی ایران بازداشت شدند و در حالی که در آغاز مقامهای قضایی و دولتی اتهام آنها را ورود غیرقانونی به داخل ایران ذکر کردند، نهایتاً از سوی دستگاههای امنیتی و قضایی متهم به جاسوسی شدند.
در سال ۸۹، دستگاه قضایی ایران تصمیم به آزادی سارا شورد به قید وثیقه نیم میلیون دلاری گرفت، اما در مورد شین باوئر و جاش فتال، پس از چند دور تعویق دادرسی، جلسه اولیه رسیدگی به اتهامات در بهمن ماه گذشته برگزار شد.
با این حال ادامه دادرسی این دو جوان آمریکایی، باز هم به تعویق افتاد که سرانجام قرار است در نهم مرداد ماه امسال برگزار شود.
اکنون نزدیک به یک ماه مانده به برگزاری این جلسه دادرسی، خانواده این دو جوان آمریکایی در نامهای به احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران، خواستار انجام تحقیقات درباره «بازداشت غیرقانونی فرزندانشان» شدهاند.
آنها همچنین از آقای احمد شهید خواستهاند که پیگیر آزادی سریع جاش فتال و شین باوئر باشد.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، در کنفرانسی خبری که روز پنجشنبه در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار شده، سیندی هیکی، مادر آقای باوئر گفته است که خانواده این دو دعا میکنند که خبر بعدی که در مورد فرزندانشان میشنوند، خبر آزادی آنها باشد.
خانوادههای جاش فتال و شین باوئر روز چهارشنبه هم در در همین رابطه با بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، دیدار داشتند و به گفته آنها، آقای بان کی مون، زندانی شدن فرزندانشان در ایران را «غیرقابل قبول» خوانده است.
اتهام جاسوسی از سوی هر سه جوان آمریکایی بازداشت شده در ایران رد شده است و خانواده آنها در نامه به احمد شهید نیز تأکید کردهاند که «نیروهایی خاصی این دو را به عنوان مهرهای در یک بازی بدبینانه در اختیار گرفتهاند که مطلقاً ربطی به عدالت و حاکمیت قانون ندارد.»
تا کنون بسیاری از چهرههای بینالمللی از جمله فیصل عبدالرئوف امام جماعت نیویورک، نوآم چامسکی اندیشمند منتقد، محمدعلی کلی قهرمان افسانهای بوکس جهان، خواستار آزادی این دو از زندان شدهاند، اما دستگاه قضایی ایران هر گونه تصمیمگیری در مورد آنها را منوط به برگزاری و رأی دادگاه میداند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر