مقامهای چندین شهر آمریکایی و اروپایی با امضای اعلامیهای مشترک، روز سیام ژوئن را به عنوان «روز جهانی رسانههای اجتماعی» انتخاب کردند تا هرساله در این روز، از نقش تاثیرگذار شبکههای اجتماعی بر زندگی انسانها تجلیل شود.
پیشنهاد انتخاب روزی برای پاسداشت شبکههای اجتماعی و تاثیر و اهمیت این شبکهها در خبررسانی و شکستن هژمونی رسانهای، پیشتر از سوی دوبلین مطرح شده بود. بسیاری از شرکتهای بزرگ اینترنتی، دفاتر بزرگی در شهر دوبلین دارند و این شهر به نوعی، از شهرهای اصلی استقرار دفاتر شرکتهای اینترنتی و وبسایتهای مطرح وب.۲ محسوب میشود.
اعلامیهی نامگذاری «روز جهانی رسانههای اجتماعی» نیز در شهر دوبلین امضا شده و اندرو مونتاگ، شهردار این شهر در معیت شهردار شهر سنخوزه، این اعلامیه را در برابر خبرنگاران رسانهها خواندند.
نهاد «گروه مدیریت فنآوری ایرلند» در تشویق مقامات به انتخاب روزی برای پاسداشت و تجلیل از اهمیت و نقش شبکههای اجتماعی در زندگی امروز بسیاری از کاربران اینترنت، نقش پررنگی داشت. این نهاد که مقر آن دوبلین پایتخت ایرلند است، تلاشهای گستردهای برای تحکیم و گسترش روابط میان دفاتر اینترنتی دوبلین با دفاتر اصلی شرکتهای بزرگ اینترنتی و شبکههای اجتماعی در منطقهی موسوم به درهی سیلیکون انجام داده است. درهی سیلیکون در جنوب شرقی شهر سانفرانسیسکو قرار دارد.
در اعلامیهی انتخاب «روز جهانی رسانههای اجتماعی» آمده است که این روز قرار است نمادی برای تشویق شهروندان شهرهای امضاکنندهی اعلامیه به استفادهی بیشتر و بهتر از شبکههای اجتماعی، اینترنت و مبنایی برای گسترش نقش شهروند-خبرنگاران باشد.
از سال آینده، در این روز از آخرین دستاوردها و پیشرفتهای فنآوری ارتباطات تجلیل خواهد شد و ابعاد تازهای از تاثیر رسانههای اجتماعی که به همهی شهروندان این امکان را دادهاند که صدای خود را به گوش دیگران رسانده و به منابع متعددی از اطلاعات دسترسی داشته باشند، بررسی خواهد شد. هر شهر دیگری که مایل باشد میتواند این اعلامیهی جهانی را امضا کرده و روز سیام ژوئن را به عنوان روز جهانی رسانههای اجتماعی و اطلاعرسانی با حضور پررنگ شهروندان جشن گیرد.
در شبکههای اجتماعی مجازی، کاربران بیش از ۱۴۰۰ قرار گروهی خودجوش در کشورها و شهرهای مختلف جهان برای پاسداشت اولین دورهی روز جهانی شبکههای اجتماعی هماهنگ و اعلام کردهاند. در این قرارها که به شکل عمومی در شبکههای اجتماعی همچون «توئیتر» یا «فیسبوک» به اطلاع کاربران رسیده، قرار است کاربران از تجربههای خود و تاثیر شبکههای اجتماعی بر زندگی شخصی و کاریشان صحبت کنند و گروههای دوستی تازهای را شکل دهند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر