۱۳۹۰ مهر ۵, سه‌شنبه

به وکیل کتایون شهابی اجازه ملاقات با وی را نمی دهند

article picture


هفته پيش مامورين امنيتی جمهوری اسلامی چهار مستند ساز و يک پخش کننده بين المللی در ايران را به اتهام رابطه با شبکه ی بی بی سی فارسی، بازداشت کردند. آقايان ناصرصفاريان، مجتبی ميرطهماسب، هادی آفريده، محسن شهنازدار فيلم سازان مستند و کتايون شهابی پخش کننده بين المللی، کسانی هستند که خبر بازداشت شان تاييد شده است.
غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضاییه و دادستان کل کشور، روز دوشنبه در خصوص بازداشت این پنج نفر گفته است این افراد « به صورت غيرقانونی مطالبی را تهيه می‌کردند و در اختيار بی بی سی قرار می‌دادند با گزارش رسمی وزارت اطلاعات تحت تعقيب قرار گرفتند.»
درهمین زمینه رادیو فردا درگفت وگویی با کامنوش شهابی، خواهر کتایون شهابی در باره وضعیت بازداشت وی پرسش هایی را مطرح کرده است.
کامنوش شهابی به شدت نسبت به وضعیت خواهرش ابراز نگرانی می کند و می گوید از زمان بازداشت خواهرش تاکنون خانواده وی نتوانسته است با وی ملاقات کنند.
ابتدا از چگونگی بازداشت خواهرتان بگویید؟
کامنوش شهابی: حدود هشت يا نه روز پيش از ايران به من زنگ زدند و گفتند که همان روز ساعت شش بعد از ظهر، زمانی که خواهر من خانه بوده، از طرف وزارت اطلاعات به در منزل او مراجعه کرده بودند.



از آن جايی که منزل مادر من طبقه پايين همان ساختمانی است، که خواهرم در طبقه دوم آن زندگی می کند، وقتی زنگ زده اند و گفته اند که از يک شرکت، يک نامه برای خانم شهابی آورده ايم، مادرم از طريق آيفون ديده بودند که يک زن و سه مرد دم در منتظر ايستاده اند.
وقتی خواهرم در را باز می کند، اين افراد وارد خانه می شوند و می گويند که ازطرف وزارت اطلاعات آمده ايم و می خواهيم که منزل شما را تفتيش کنيم و مدرکی هم از طرف وزارت اطلاعات نشان می دهند.
وارد خانه می شوند و همه وسايل خواهرم نظير کامپيوتر و تعدادی فيلم و سی دی را با خودشان می برند و بعد از اينکه خانه را تفتيش می کنند، از خواهرم درخواست می کنند که آنها را به دفترشان ببرد.
به اتفاق خواهرم به دفتر او مراجعه می کنند و در آنجا دسته چک، پاسپورت ، کليه مدارک و کامپيوتر او را جمع می کنند و بعد می گويند که ما حکم جلب شما را هم داريم. حکم بازداشت خواهرم را نشان می دهند و ايشان را با خودشان ظاهرا به اوين می برند.
رفتارشان چطور بوده است؟ آيا خشونت هم به خرج داده اند؟
خير. خشونت به خرج نداده اند و رفتارشان هم بد نبوده است. البته خواهرم هم کاملا با آنها همکاری کرده و هر چيزی را که می خواسته اند، به آنها نشان داده و آنها هم در گزارششان نوشته اند که کاملا با آنها همکاری شده است.
آيا خانم کتايون شهابی تا الان با خانواده شان تماسی گرفته اند؟
بله. فردای روزی که ايشان را بازداشت کرده بودند، ايشان زنگ می زنند و با مادرم صحبت می کنند و می گويند که«من نمی دانم کجا هستم؟ ولی حالم خوب است و رفتارشان تا به حال با من خوب بوده است و ظاهرا يک سوء تفاهم پيش آمده و به زودی مرا آزاد می کنند»
ولی چند روز پيش ايشان دوباره برای بار دوم زنگ می زنند و با مادرم صحبت می کنند. مادرم می گويد که خيلی صدای گرفته و ناراحتی داشته و وقتی مادرم از او پرسيده که می دانی کجا هستی؟ می گويد که بله. من می دانم کجا هستم و به زودی مرا آزاد می کنند.
وليکن تا به حال حتی ايشان نتوانسته اند وکيلشان را ببينند و خانواده هم تا به حال ايشان را ملاقات نکرده اند. ما مطمئن نيستيم که خواهرم را مجبور کرده اند که بگويند که خوبند؟ يا اينکه واقعا حال و روزشان خوب بوده است؟
حتما می دانيد که مقامات جمهوری اسلامی اعلام کرده اند که به دليل رابطه با شبکه خبری بی بی سی اين چند نفر را که خواهر شما هم جزو آنهاست را بازداشت کرده اند.خواهر شما چه رابطه ای با شبکه خبری بی بی سی فارسی داشته اند؟
خواهر من يک شبکه توزيع فيلم به نام شهرزاد دارند، ايشان ۲۵ سال سابقه کار در موسسه فارابی و سينما داشته و بايد بگويم ايشان کسی نيست که خطوط قرمز يا قوانين ايران را نداند و نشناسد.
ايشان سال های سال است که در اين بخش دارند به سينمای ايران خدمت می کنند واين امکان وجود دارد که يک يا دو فيلمی که ايشان توزيع کننده آن ها بوده و سالها پيش هم اين فيلم ها ساخته شده را برای يک بار پخش در اختيار شبکه بی بی سی فارسی قرار داده باشند.
تا آن جايی که ما می دانيم تا به حال هم کسی به ايشان نگفته است که اين کار غير قانونی است.
ايشان در حقيقت خودشان فيلمساز نيستند و فيلمی نساخته اند، بلکه يک شرکت پخش کننده و توزيع کننده فيلم دارند، درست است؟
بله. ايشان قبلا همين کار را در فارابی انجام می دادند و بعد هم تصميم گرفتند که يک شرکت خصوصی راه اندازی کنند و اين شرکت را حدود ده سال پيش تاسيس کردند.
اين چيز جديدی نيست. به طور مرتب فيلم های زيادی از طريق شرکت ايشان در جشنواره ها شرکت می کند.
آيا خانواده تان چگونگی وضعيت ايشان را پيگيری کرده اند؟ مقامات چه پاسخی داده اند؟
هيچ. هيچ پاسخی نمی دهند. اجازه نمی دهند که ايشان با وکيلشان ملاقات کند و وکيل آنها هنوز نه ايشان و نه هيچ کدام از افرادی را که تازه دراين رابطه بازداشت شده اند، ملاقات نکرده است.
خانواده ما تا به حال ايشان را نديده است. اجازه ملاقات نداده اند. اصلا ما هنوز نمی دانيم که مشکل ايشان چيست؟ چه کار غير قانونی انجام داده اند؟
ما می خواهيم مطمئن باشيم که ايشان در هيچ محيط بدی و تحت هيچ فشاری قرار نگرفته اند که مجبور بشوند به چيزی اعتراف کنند.
مانیا منصور ، رادیو فردا

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر