۱۳۹۰ مرداد ۱۵, شنبه

رژیم اسلامی حذف ۱۳ رشتهٔ دانشگاهی علوم انسانی






حذف ۱۳ رشته کار‌شناسی از فهرست رشته‌های تحصیلی آزمون سراسری سال ۹۰ دانشگاه علامه طباطبایی داوطلبان این رشته‌ها را سردرگم و مستاصل کرده است و هم چنین استادان این دانشگاه نیز با اظهار تاسف از حذف این تعداد رشته و محروم ماندن داوطلبان از انتخاب این رشته‌ها از علل حذف و شرایط خاص امسال انتخاب رشته اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.
بنا بر گزارش روزنامه اعتماد این در حالیست که رییس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی دیروز از حذف این تعداد رشته از جمله روزنامه‌نگاری و روابط عمومی اظهار بی‌اطلاعی کرد و موکداً بر بی‌اطلاعی خود در این زمینه اصرار ورزید.
همچنین برخی از این داوطلبان خواستار پیگیری مسئولان وزارت علوم بودند. اما به نظر می‌رسد حذف ناگهانی این رشته‌ها در راستای بازنگری ۳۸ رشته از رشته‌های علوم انسانی صورت گرفته است. بر اساس آخرین اعلام رییس پژوهشگاه علوم انسانی، این ۳۸ رشته شامل حقوق، علوم سیاسی، اقتصاد، علوم تربیتی، مدیریت، زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات انگلیسی، تاریخ، فلسفه، روش‌‌شناسی، روزنامه‌نگاری، ارتباطات و علوم اجتماعی است.
یکی از داوطلبان تحصیل در رشته روزنامه‌نگاری می‌گوید: "بعد از دیدن کارنامه در سایت سنجش همانطور که مسئولان اعلام کرده بودند دفترچه شماره دو برای تعیین رشته نیز روی سایت قرار گرفت ولی با کمال تعجب رشته روزنامه‌نگاری نه در لیست دانشگاه علامه بود و نه در دانشگاه تهران. اگر قرار بر حذف این رشته‌ها بود، باید خیلی پیش از این به ما اطلاع داده می‌شد تا برای آینده خود تصمیم‌گیری کنیم نه اینکه به یک‌باره به ما گفته شود که امکان تحصیل در رشته مورد علاقه‌مان را نداریم. ما هنوز دلیل این حذف را هم نمی‌دانیم."

محمدمهدی فرقانی، استاد روزنامه‌نگاری دانشگاه علامه طباطبایی می‌گوید: "متاسفانه هنوز از دلایل این حذف بی‌اطلاع هستیم."
حمیدرضا آیت‌اللهی، رییس پژوهشگاه علوم انسانی پیش از این گفته بود بهترین افرادی که می‌توانند بازنگری دروس علوم انسانی را انجام دهند استادان مدرس رشته‌های علوم انسانی هستند که از صد دانشگاه کشور در بازنگری سرفصل‌ها همکاری می‌کنند. درخواست تاسیس دانشکده علوم ارتباطات در دانشگاه علامه‌طباطبایی در شهریور سال ۱۳۸۳ با تقاضای راه‌اندازی سه رشته روزنامه‌نگاری، روابط عمومی، مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات در مقطع کار‌شناسی و یک رشته علوم ارتباطی در مقطع کار‌شناسی ارشد و دکتری به شورای گسترش آموزش عالی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسید و این دانشکده در زمستان همین سال طی مراسمی با حضور وزیر علوم وقت، تحقیقات و فناوری (دکتر توفیقی) و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (احمد مسجدجامعی)، ریاست دانشگاه، استادان و دانشجویان، محققان و جمعی از شخصیت‌های علمی و اجرایی افتتاح شد.
همانطور که در سایت این دانشگاه آمده است هدف از ایجاد کار‌شناسی رشته روزنامه‌نگاری تربیت متخصص و کار‌شناسان ورزیده برای خبرگزاری‌ها، مطبوعات، رادیو، تلویزیون و فعالیت وابسته‌های مطبوعاتی و رسانه‌های الکترونیکی و تربیت نیروی متخصص برای اطلاع‌رسانی، هوشیارسازی و آگاهی بخشی و همچنین برقراری ارتباطات بین دولت و جامعه در سطح ملی و بین‌المللی بود.
اکنون حذف رشته روزنامه‌نگاری، روابط عمومی و علوم اجتماعی در حالی صورت گرفته است که سال گذشته این دانشگاه در هر یک از این رشته‌ها ۳۰ داوطلب را پذیرفته است و داوطلبان زیادی برای شرکت در این رشته در سال ۹۰ امید بسته بودند.
رشته‌های علوم تربیتی، مدیریت برنامه‌ریزی آموزشی، آموزش و پرروش کودکان عقب‌مانده ذهنی و پیش‌دبستانی و دبستان، فلسفه، علوم اقتصادی، حسابداری و روان‌شناسی نیز امسال دیگر در فهرست رشته‌های کار‌شناسی دانشگاه علامه نیستند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر