۱۳۹۰ مرداد ۱۱, سه‌شنبه

جمهوری اسلامی در خاک عراق؛ «سرکوب مخالفان کرد یا وحشت از بهار خاورمیانه»


فرشید آذرنیوش
جمهوری اسلامی ایران در طول چندین سال گذشته بارها کردستان عراق را هدف حملات نظامی و توپ باران خویش کرده است. مقامات نظامی و سیاسی جمهوری اسلامی مدعی شده اند که کردستان عراق محلی برای استقرار نیروهای نظامی احزاب کرد نظیر حزب حیات آزاد کرستان ایران( پژاک) شده است. در جدیدترین ادعایی که ۲۰ تیرماه از سوی یک مقام نظامی ناشناس مطرح شده از اختصاص« ۳۰۰ هزار هکتار زمين به پژاک توسط بارزانی»، رییس اقلیم کردستان سخن به میان آمده است.
این فرمانده نظامی بلند پایه جمهوری اسلامی در ادامه رئیس دولت خودمختار کردستان عراق را «خائن» نامیده سپس اعلام کرده بود که به «تروریست‌ها» اجازه داده نخواهد شد که با حمایت آمریکا یا اسرائيل در خاک عراق لانه کنند. این فرمانده سپس تاکید کرده بود که «علیه این تروریست‌ها اقدام خواهد شد.»
در پی مطرح شدن این ادعاها ناظم دباغ، نماینده کردستان عراق، در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی ایسنا، خبر واگذاری سرزمینی به مساحت ۳۰۰ هزار هکتار به پژاک را نادرست خواند و گفت: «بارزانی خود نسبت به واگذاری زمین به گروه پژاک حساس است و نمی‌پذیرد که زمین‌های اقلیم را این گونه تقسیم کنند»
همچنین پس از تهدید این مقام عالی‌رتبه نظامی ایران ۱۰ نفر از نمایندگان پارلمان محلی منطقه کردستان عراق نیز که از روستای مرزی چومن، در نزدیکی مرز ایران، بازدید کرده بودند، اعلام کردند که کارگران ایرانی را در حال ساخت جاده در خاک عراق مشاهده کرده‌اند.


«کاروان صالح»، رئیس کمیته دفاعی پارلمان محلی کردستان عراق نیز خواستار اعمال فشار دولت محلی کردستان عراق و نیز دولت مرکزی این کشور به جمهوری اسلامی برای توقف «این گونه اقدامات» و نیز شکایت از ایران نزد سازمان ملل متحد شده بود..
پس از اظهارات این «مقام بلند پایه نظامی» که نخواسته بود نامش در رسانه ها منتشر شود، خبرهای مربوط به به توپ‌باران مناطق مرزی و درگیری میان اعضای گروه پژاک و سپاه پاسداران منتشر شد.
با شروع درگیری بین نیروهای پژاک و نظامیان جمهوری اسلامی، اخبار متناقضی از سوی دو طرف مبنی بر کشته شدن نیروها منتشر شد.
در هفته های گذشته پایگاه خبری گروه پژاک نوشته بود که این عملیات با شرکت چندین هزار نظامی ایران و با پشتیبانی هلیکوپتر و سلاح های سنگینی چون توپ و تانک انجام شده است.
در ادامه شیرزاد کمانگر،سخنگوی پژاک به خبرگزاری فرانسه گفته بود که نیروهای نظامی جمهوری اسلامی به ساکنان روستاهای مرزی عراق هشدار داده‌ بودند که خانه‌های خود را در عرض سه روز ترک کنند.
در عین حال, محمد پاکپور، فرمانده نيروی زمينی سپاه پاسداران اعلام کرده بود که، «عمليات تعقيب و مجازات اعضای گروه پژاک ادامه دارد»
روابط عمومی سپاه پاسداران روز ۳۱ تیرماه اعلام کرد که مسئول اطلاعات سپاه قم و پنج تن از پرسنل ارشد سپاه، از جمله سردار عاصمی، مسئول اطلاعات سپاه علی بن ابیطالب استان قم در درگیری های مسلحانه در منطقه سردشت، توسط گروه پژاک کشته شده اند.
روز شنبه ۲ مرداد، یعنی دو روز پس از کشته شدن ۶ مقام ارشد سپاه در جریان درگیری با نیروهای پژاک، سایت شبکه خبر از کشته و زخمی شدن ۶ نفر دیگر از نیروهای سپاه جمهوری اسلامی در گردنه "زمزیران سردشت" خبر داد.
خبرگزاری فارس، روز چهارشنبه ۵ مرداد به نقل از یک یك مقام ارشد نظامی در قرارگاه حمزه سیدالشهدا نوشته است طی عملیات‌های هفته‌های اخیر سپاه پاسداران و حزب حیات آزاد کردستان، بیش از ۵۰ نفر از آنچه «عناصر ضدانقلاب» خوانده است را كشته و تعداد ۱۰۰ نفر دیگر از آنها زخمی و عده‌ای هم به اسارت درآمده‌اند.
از سوی دیگر پژاک، نیز طی بیانیه‌ای در مورد آخرین آمار تلفات درگیری‌های اخیر اعلام کرده است: «در نتیجه ۱۸ مورد حمله زمینی نیروهای سپاه پاسداران با همکاری نیروهای نظامی محلی، دست کم ۲۵۵ نفر از نیروهای نظامی جمهوری اسلامی را کشته است»
در مورد تلفات این حزب، پژاک گفته است: «تاکنون ۸ چریک کشته و چهار تن دیگر زخمی شده‌اند.»
جنگ افروزی جمهوری اسلامی با هدف «تحریک احساسات ملی و مذهبی ایرانیان»
سامان رسول پور، روزنامه نگار کرد مقیم سوئد روز جمعه در مورد کم و کیف تلفات این درگیری ها به دانشجونیوز گفت: « غیراز منابع دو طرف درگیر، هیچ منبع مستقلی این آمار را به تایید نرسانده است.».
يکی از مقامات ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز ۵ مرداد در آخرین واکنش به درخواست ها برای پایان دادن به حملات خود به خاک کردستان عراق، با اعلام شرط هایی برای پايان دادن به حملات عليه نيروهای شبه نظامی پژاک گفته بود که «تا زمانی که نيروهای دولت مرکزی عراق و اقليم کردستان در مرز مشترک ميان ايران و عراق مستقر نشوند، حمله به پژاک ادامه خواهد داشت.»
از سامان رسول پور در مورد این شرط و چرایی آن پرسیده ایم، وی با تاکید بر اینکه «سالهاست که نیروهای نظامی کرد و عراقی در بخش عمده مناطق مرزی مستقر هستند و مراکز مرزبانی دارند» می گوید: «سپاه پاسداران ده روز پیش رسما اعلام کرد که عملات سپاه تا انهدام کامل پژاک ادامه خواهد داشت اما دیروز سپاه شرط خود برای عقب نشینی را مطرح کرده است. معنای نظامی این موضع این هست که عملات سپاه موفقیت آمیز نبوده است»
سامان رسول پور در ادامه در توصیف دلایل مطرح شدن این شرط از سوی جمهوری اسلامی برای پایان دادن به این حملات و درگیریها، این شرط ها را «بهانه گیری سیاسی و اجتماعی» می داند و می گوید: «اهداف جمهوری اسلامی فراتر از برخورد با پژاک است. و این موضوع را بسیاری از جریانات کرد ایرانی و عراقی تایید می کنند. چون عملا در تمامی این سالها، درگیریهای سپاه و پژاک در مناطقی غیراز قندیل بوده. در کل به نظر می رسد که جمهوری اسلامی قصد اشغال قندیل را دارد. به این دلیل که منطقه قندیل از لحاظ ژئوپلتیک، بسیار حائز اهمیت و مرز بین چندکشور است و مسئولان جمهوری اسلامی با اشغال قندیل، می توانند قدرت سیاسی و نظامی خود را در عراق تثبیت کنند»
از سوی دیگرهوشیار زیباری وزیر خارجه عراق نیز روز چهارشنبه گفته است که: «بار دیگر درخواست می کنیم که دولت ایران گلوله باران مستمر» مناطقی که می گوید پژاک در آنها مستقر است را «متوقف کند »زیرا این برای روابط عراق و ایران سازنده نیست و به مناسبات آسیب می زند.»
وزیر امور خارجه عراق در بخش دیگری از اظهارات خویش گفته بود که: «گلوله باران ها برای پنج سال (گاه و بیگاه) ادامه داشته اما این بار برای مدت طولانی تر ادامه یافته است»
سامان رسول پور در تبیین اهداف و انگیزه های جمهوری اسلامی برای تهاجم به کردستان عراق به «تحریک احساسات ملی و مذهبی ایرانیان» اشاره می کند. وی این مساله را «مشابه همان رفتار نیروهای نظامی جمهوری اسلامی در اوائل انقلاب در کردستان» می داند و می گوید:(در اوایل انقلاب) با حمله به کردستان توانستند در بین بخش وسیعی از نیروهای سیاسی، اجماع ایجاد کنند و پایگاه خود را مستحکم تر کنند. اما از آنجا که سپاه در تمامی این سالها کارنامه سیاهی از خود درست کرده، و از آنجا که جنگ اخیر اساسا نفعی برای منافع ملی مردم ایران ندارد و به صرفه نیست، با اقبال چندانی مواجه نشده. و این موضوع بیانگر این است که اوضاع سپاه و مقامات جمهوری اسلامی بسیار وخیم تر و بدتر از آنی است که با خلق چنین جنگی بتوانند، مشروعیتی در بین اکثریت ایرانیان بخرند.»
سامان رسول پور در بخش دیگری از گفته هایش جمهوری اسلامی را «بازنده اصلی فروپاشی سوریه» می داند و اضافه می کند: «مقامات جمهوری اسلامی می دانند، پیروزی مردم سوریه، روی معترضان ایرانی هم تاثیرگذار خواهد بود و عطش آنها برای آزادی و برای مبارزه و اعتراض به وضع موجود را بیشتر خواهد کرد. بنابر این به نظرم جنگی که اخیر جمهوری اسلامی در منطقه به راه انداخته، به نوعی آماده شدن برای دوره بعد از فروپاشی رژیم سوریه است.»
آقای رسول پور همچنین به «پیغام جمهوری اسلامی» به کردهای عراق و همچنین دولت ترکیه اشاره می کند و می گوید: «جمهوری اسلامی می خواهد این پیغام را به کردهای عراقی بدهد که، شما نباید از ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق استقبال کنید. چون برایتان گران تمام خواهد شد!»
این روزنامه نگار کرد در انتهای گفتگویش با دانشجونیوز به همکاری ایران و ترکیه برای سرکوب کردها اشاره می کند و می گوید: «جمهوری اسلامی به ترکیه میخواهد این پیغام را بدهد که : من حاضرم علیه پژاک بجنگم و تو هم باید علیه پ ک ک بجنگی. هر دوی ما در این سالها سعی کرده ایم آنها را یک جریان معرفی کنیم. و در این جنگ ما باید با یکدیگر همکاری و همراهی داشته باشیم. این نقطه مشترک من و توست! ترکیه نباید از فروپاشی رژیم اسد استقبال کند و اپوزیسیون آن را به رسمیت بشناسد، چون آن موقع من هم پ ک ک را که اپوزیسیون توست به رسمیت می شناسم»
سامان رسول پور روزنامه نگار کرد همچنین در مورد آخرین تغییر و تحولات درگیری ها به «دانشجونیوز» گفته است که: «درگیریهای نظامی بین سپاه و پژاک به طور تقریبا منظمی کماکان ادامه دارد. بیشتر این درگیریها در مناطق مرزی سردشت و پیرانشهر اتفاق افتاده. و گاها هم در مناطق کوهسانی همچون «خنیره» که به اشنویه نزدیک است. منابع مستقل امکان نظارت و تهیه خبر و گزارش را در آنجا ندارند اما منابع کرد عراقی تاکید می کنند که سپاه پاسداران از لحاظ نظامی، ضربات سنگینی را متحمل شده است.»
وی همچنین در مورد "آخرین درگیری" روز جمعه به دانشجونیوز گفت: یکی دو روز گذشته بوده، در منطقه «دوله کوکه» که گفته می شود چند تن کشته شده اند.
خانواده و کودکان کرد، دیگر قربانیان حملات جمهوری اسلامی
گزارشات حاکی از آن است که ادامه حملات جمهوری اسلامی به خاک عراق موجب کشته شدن عده‌ای از غیرنظامیان کردستان عراق و آوارگی ساکنان مناطق مرزی کردستان ایران و عراق نیز شده است.
یکی از بخشداران منطقه ای واقع در کردستان عراق «از کشته شدن دو نفر و زخمی شدن سه تن ديگر از شهروندان مناطق مرزی در پی گلوله‌باران‌ها» خبر داده بود
در همین حال گفته می شود یک کودک ۱۲ ساله نیز در اثر گلوله باران مناطق مرزی کردستان توسط نظامیان حکومت ایران کشته شده است.
عبدالواحد گوانی، فرماندار شهرستان چومان کردستان عراق ضمن تائيد اين خبر به «راديو زمانه» گفت: «بر اثر حملات توپخانه ای روز گذشته ۲۸ ژوئيه محمد عنتر زرار، کودک ۱۲ ساله، جان خود را از دست داد و هم اکنون نيز حملات ادامه دارد»
آقای گوانی همچنين گفته بود که بيش از ۲۵۰ خانواده ناچار به ترک محل سکونت خود شده‌اند.
پيشتر یکی از بخشداران منطقه ای واقع در کردستان عراق «از کشته شدن دو نفر و زخمی شدن سه تن ديگر از شهروندان مناطق مرزی در پی گلوله‌باران‌ها خبر داده بود
بنابر اعلام مقامات کردستان عراق و همچنین منابع خبری موثق تا کنون بيش از ۷۰۰ خانواده کرد در عراق بدلیل حملات ادامه در جمهوری اسلامی آواره مناطق اطراف شده اند.
«کميته بين‌المللی صليب سرخ» نیز در بيانيه‌ای اعلام کرده بود، به ۸۰۰ تن از ساکنان مناطق مرزی که بر اثر گلوله‌باران‌ها آواره شده‌اند، کمک‌های انسان‌دوستانه ارسال کرده است.
«محکوم کردن جنگ؛ وظیفه هر فعال حقوق بشر»
همزمان با جنگ افروزی های جمهوری اسلامی در بخش هایی از مناطق کردنشین ایران و همچنین کردستان عراق، برخی از فعالان سیاسی، حقوق بشر و رسانه با انتشار بیانیه ای به حملات جمهوری اسلامی اعتراض نموده و ضمن محکوم کردن آن، راه حل مساله کرد را «فراهم آوردن فضای فعالیت مدنی از سوی حاکمیت و طرح مطالبات کُردها توسط فعالان و احزاب منتقد و مخالف به شیوه مسالمت آمیز» عنوان کرده اند.
در بخشی از این بیانیه که خطاب به افکار عمومی، اصحاب رسانه، فعالان سیاسی و حقوق بشری در کردستان، ایران و جهان، پیرامون حمله‌ی نظامی جمهوری اسلامی ایران به کردستان عراق و درگیری با نیروهای اپوزیسیون کُرد در منطقه‌ی قندیل، منتشر شده بود، آمده است: «حکومت ایران پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری با بحران مشروعیت جدی از سوی مردم معترض و فعالین منتقد روبه‌روست؛ و انشقاق و شکاف در حاکمیت روندی صعودی را تا بالاترین ارکان دولتی و حکومتی طی کرده است. با این اوصاف حمله‌ی نظامی جمهوری سالامی به قندیل تنها خطری برای پژاک یا کردستان محسوب نمی‌شود و می‌تواند زنگ خطری باشد برای همه‌ی مردم ایران باشد»
"داوود آزادفر" از فعالان حقوق بشر کرد ساکن پاریس و از امضا کنندگان این بیانیه در گفتگو روز یکشنبه خود با "دانشجونیوز" از «سکوت وعدم واکنش از سوی نهادها وکنشگران حقوق بشری ایرانی» می گوید.
این فعال حقوق بشر کرد «تفکیک وجدا نکردن دو مقوله سیاست و حقوق بشر» را از اولین و مهمترین عامل بوجود آوردن چنین فضای می داند.
آقای آزاد فر از «پیشینه تاریخی این سکوت محافل حقوق بشری» سخن گفته است.
وی معتقد است: «اگر بخواهم تنها به یک مورد از هزاران مورد موجود اشاره ای کنم ، باید از اعتصاب غذای سراسری سه سال پیش زندانیان سیاسی کُرد در زندانهای مختلف ایران یادکرد که متاسفانه با گذشت قریب به بیست روز با بایکوت شدید رسانه ای مواجه بود.»
داوود آزاد فرد در ادامه،خطاب به برخی از فعالان حقوق بشر که به عقیده وی سکوت کرده اند گفته است: « با توجه به عملکردهای سپاه پاسداران بعنوان اهرم و بازوی سرکوبهای داخلی و تروریسم بین المللی این نهاد نظامی امنیتی این است که آیا این سکوت نمیتواند در فردا به عنوان مشروعیت بخشیدن کلی جنایتهای این نهاد باشد؟»
این فعال کرد تجاوز جمهوری اسلامی به عراق را بنا به حقوق بین الملل «محکوم» دانسته و افزوده است که: «باید توجه داشته باشیم فلسفه جمهوری اسلامی متضاد با تمام اشکال حقوقی است. پس نمیتوان مکانیسمی حقوقی برای عقب راندن نیروهای سپاه پاسداران پیشنهاد کرد.»
در چندین سال گذشته ، بسیاری از فعالان و کنشگران حقوق بشر ایرانی و غیر همسو با حاکمیت ایران از «تجزیه طلب» بودن و همچنین «نظامی گری» نیروهای کرد پژاک به عنوان دلایلی برای عدم حمایت و «سکوت» خویش در قبال حملات پی در پی جمهوری اسلامی به کردستان عراق عنوان می کنند.
در انتهای این مصاحبه از داوود آزادفر پرسیده ایم که آیا موانع حقوقی و سیاسی برای حمایت های بین المللی و داخلی وجود دارد که فعالان حقوق بشر را از محکوم کردن و واکنش نشان دادن بر حذر میدارد؟
داوود آزادفر: «بیشتر این دوستان هنوز نتوانسته اند در اذهان خود دو مقوله سیاست و حقوق بشر را ازهم تفکیک کنند. وظیفه یک فعال حقوق بشر محکوم کردن جنگ است و میباید بنا به اصولی که بدان معتقد است برای اتمام جنگ تلاش کند .
بنده عضو پژاک نیستم که بخواهم از مبارزه مسلحانه این حزب دفاع کنم. با توجه به نقدی که میتوان به برخی از اقدامات نظامی پژاک داشت اما بیشتر اقدامات آنها درحالت تدافعی بوده و بنا به قواعد وموازین حقوقی جهانشمول در خانه دفاع مشروع گنجانده می شود و دفاع از حقوق بشر ملیت، مذهب، رنگ ونژاد نمیشناسد وجغرافیا ندارد.»
راه اندازی کمپین های مدنی در اعتراض به حملات جمهوری اسلامی
کمپین «نه به لشکرکشی و اشغال‌گری، آری به آشتی و دمکراسی» و همچنین کمپین «ایست ایران» از جمله تشکل هایی حقوق بشری بوده اند که همزمان با حمله جمهوری اسلامی به خاک عراق از سوی جمعی از فعالان مدنی و سیاسی کردستان عراق با همکاری شماری از فعالان کرد ایرانی راه‌اندازی شده اند.
کاوه کرمانشاهی و یاسر گلی، از فعالان حقوق بشر کرد و دو عضو ایرانی کمپین «نه به لشکرکشی و اشغال‌گری، آری به آشتی و دمکراسی» به شمار می روند.
به گفته کاوه کرمانشاهی، یاسر گلی در سخنرانی روز  21 جولای انگیزه تشکیل کمپین «نه به لشکرکشی و اشغال‌گری » را واکنش به حمله نظامی جمهوری اسلامی ایران به خاک کردستان عراق و توپ‌باران منطقه قندیل عنوان کرده است.
کاوه کرمانشاهی به نقل از یاسر گلی که در نشست مطبوعاتی روز ۲۲ جولای (۳۱ تیر)، سخن می گفت، اضافه کرده که «کمپین نه به لشکرکشی و اشغال‌گری در وهله‌ نخست تجاوز ایران به خاک کردستان عراق و به خطر انداختن امنیت جانی و مالی اهالی منطقه را محکوم کرده و خواستار احترام ایران به حاکمیت ملی عراق و اقلیم کردستان است. همچنین این کمپین اعتراض خود را به هر نوع جنگ‌افروزی ایران در منطقه اعلام می‌کند و اعتقاد دارد که جمهوری اسلامی باید مشکلات خود با نیروهای اپوزیسیون را از طریق غیر نظامی و طی روندی دمکراتیک حل و فصل کند.»
این فعال حقوق بشر کرد در گفتگو با "دانشجونیوز" همچنین از بیانیه این کمپین در محکومیت حملات جمهوری اسلامی خبر داده است.
به گفته وی در بخشی از بیانیه کمپین «نه به لشکرکشی و اشغال‌گری، آری به آشتی و دمکراسی» آمده است:« ما در حالی که‌ این اقدامات ضد انسانی را محکوم می کنیم، از موضعگیری حکومت اقلیم کردستان هم ناڕاضی هستیم و گفته‌های مسئولان و نوع دیپلوماسی آنان نسبت به‌ این مسئله‌ را ناسالم و ضعیف می دانیم ‌و معتقدیم که‌ در جهت حفظ منافع ملت کرد نیست. حکومت اقلیم باید دولت ایران را وادار کند که‌ حکومت اقلیم کوردستان را همچون کشوری آزاد به‌ رسمیت بشاسد و به‌ اراده‌ ملی کوردها احترام بگذارد. به‌ همین دلیل ما اعضای این کمپین خواستار آنیم که‌ جامعه‌ کردستان هوشیار باشد، و در مقابل تهدید رژیمهای اشغالگر منطقه‌ آماده‌ باشد که‌ از حقوق انسانی خود دفاع کند. ما می خواهیم این مسئله‌ را در‌ افکار عمومی مردم کرد برجسته‌ سازیم و همچنین حکومت عراق را ناچار سازیم تا مسئولانه‌ نسبت به‌ این مسئله‌ موضگیری کند تا سرانجام به‌ راه حلی قطعی برسیم و مسئله‌ کرد در محافل دیپلوماتیک همچون مسئله‌ی انسانی ملتی تحت ستم مطرح و از راه دیالوگ و مذاکره‌ حل و فصل شود»
کاوه کرمانشاهی در این گفتگو به برگزاری «گردهمایی های اعتراضی» توسط این کمپین در شهر سلیمانیه و همچنین کمپین «ایران ایست» در شهر اربیل کردستان عراق اشاره می کند.
به گفته این فعال حقوق بشر روز شنبه ۱ مرداد، به دعوت کمپین «نه به لشکرکشی و اشغال‌گری، آری به آشتی و دمکراسی» تجمعی صدها نفری در پارک آزادی سلیمانیه‌ عراق برگزار شده بود.
وبسایت "راديو زمانه" از بازداشت موقت چهار نفر از کسانی که مسئولیت تدارکات برنامه را بر عهده داشتند، خبر داده بود.
همچنین این وبسایت روز سه شنبه گزارش داده بود، راهپیمایی دیگری به دعوت کمپین «ایران ایست» متشکل از تعدادی از سازمان‌های مدنی شهر اربیل صورت گرفت، که از مقابل استانداری این شهر آغاز، در مسیر خیابان بارزانی ادامه و در برابر ساختمان کنسولگری ایران پایان یافت.
این وبسایت در گزارش خود آورده بود که صدها نفر از شرکت‌کنندگان در مسیر راهپیمایی شعارهایی به زبان‌های کُردی و فارسی علیه سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران سر دادند.
کاوه کرمانشاهی در بخش انتهایی این گفتگو از ملاقات صدها نفر از اعضای کمپین نه به لشکر کشی از سلیمانیه و ایست ایران از اربیل از بخش هایی از قندیل خبر داده است.
وی می گوید در این سرکشی، با بسیاری از آوارگان «ملاقات» کرده و برایشان «آب، غذا و دارو» برده اند.
این فعال حقوق بشر در بخشی از گزارشی که از این ملاقات نوشته، به وضعیت اسفبار آوارگان قندیل عراق که در اثر تهاجم گسترده نظامیان حکومت ایران به مناطق اطراف مهاجرت نموده اند، اشاره کرده و نوشته است که « این جنگ اما قربانیان دیگری هم دارد: اهالی غیرنظامی که امنیت جانی و مالی‌شان به خطر افتاده است. خانه‌ها، زمین‌ها، مراتع و دام‌های‌شان روزانه و شبانه هدف توپ‌ها و گلوله‌های ایرانی قرار می‌گیرند. بسیاری از این خانواده‌ها مال‌شان را گذاشته‌اند، جان‌شان را برداشته‌اند و در دامنه‌های غربی کوهستان قندیل سکنی گزیده‌اند.
در کنار آمار و ارقام متناقضی که از شمار کشته‌شدگان دو طرف درگیری از سوی رسانه‌های دولتی یا حزبی منتشر می‌شود، کسانی هم جزو کشته شدگان هستند که نه طرف جنگ بوده‌اند و نه رسانه دارند که نام‌شان را مرتب تکرار کنند و برای‌شان تشیع جنازه باشکوه! بگیرند، یا برای‌شان کلیپ‌ زیبا درست کنند»
کاوه کرمانشاهی در این ملاقات با یکی از اعضای مجلس پژاک نیزگفت‌وگو کرده است..
این عضو پژاک در پاسخ این فعال حقوق بشر که خطاب به این عضو حزب حیات آزاد گفته است که "تاکید ما بر مبارزه مدنی و عدم خشونت برای جلوگیری از بروز چنین جنگ‌ها و کشتارهایی است" می‌گوید: «نیرویی که امروز به بهانه‌ی مسلح بودن به ما حمله کرده، همان است که دو سال پیش در تهران و شهرهای دیگر ایران به مردم غیر مسلح در یک حرکت مدنی حمله کرد و آن‌ها را کشت»
اخبار مرتبط:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر