۱۳۹۰ اردیبهشت ۸, پنجشنبه

بیانیه به مناسبت سوم ماه مه ( 13 اردیبهشت ) روز جهانی آزادی مطبوعات

article picture

اگر ملتی چیزی را بر آزادی ترجیح دهند، همه چیز را از دست خواهند داد. (( ویلیام سامرست موام ))


هموطنان ارجمند!
انتخاب روز آزادی مطبوعات در جهان به سمیناری در مورد ترویج رسانه های عمومی و مستقل در پایتخت نامیبیا در تاریخ سوم ماه مه 1991 برمیگردد که از سوی سازمان ملل متحد برسمیت شناخته شد. با توجه به تاکیدی که در دسامبر 1993 در کنفرانس عمومی یونسکو برای پیشرفت آزادی مطبوعات به عمل آمد ، مجمع عمومی سازمان ملل متحد " روز جهانی آزادی مطبوعات " را تعیین کرد و به پیشنهاد یونسکو مقرر شد روزی که نخستین اعلامیه کنفرانس ویندهوک ( پایتخت کشور آفریقائی نامیبیا ) صادر شده بود به عنوان روز جهانی آزادی مطبوعات تعیین شود.

چنانکه میدانیم آزادی مطبوعات در تحقق آزادی و استقرار دمکراسی نقش بزرگ و موثری را ایفا می کند که خبرنگاران ( گزارشگران و تصویر پردازان...) در خط مقدم آن قرار دارند. این پیشگامان تحقق آزادی در موارد بسیاری یا جان خویش را برای اطلاع رسانی از دست داده یا تحت تعقیب و شکنجه قرار گرفته اند و یا امروز در اسارت به سر میبرند. آزادی مطبوعات فرآیندی است که باید در زمره الزامات و نیازهای پایه ای جوامع در آید که در تحقق احترام به حقوق بشر ، ارتقای جامعه مدنی و ... نقش اساسی را بازی می کند. در این مورد مدیر کل یونسکو( ماتسورا ) در پیامی به مناسبت این روز تصریح کرد : آزادی مطبوعات یک امر زینتی نیست که منتظر بهره برداری از آن در زمان های مناسب شویم بلکه خود بخشی از فرایندی است که فرصت های مناسب را ایجاد می کند و در تامین حقوق بشر ، تقویت جامعه مدنی و ارتقای توسعه پایدار نقش بسزایی دارد.

امسال در حالی به استقبال این روز میرویم که بنا بر نظر سازمان خبرنگاران بدون مرز تنها در سال گذشته ( 2010) دست کم 57 خبرنگار هنگام انجام وظيفه، در جهان به قتل رسیدند. طبق گزارش این سازمان کشورهائی نظیر مکزیک ، پاکستان ، ایران ، عراق ، فیلیپین ... کشورهائی خطرناک با آماری بالا از دستگیری و قتل خبرنگاران را بخود اختصاص داده اند.
در کشور ما ایران با اینکه بارها فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران و گزارشگران بدون مرز از محدودیت رسانه ها و ادامه فشار حکومت و دولت برجامعه مطبوعاتی و پلمب دفتر انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران انتقاد کرده اند، جمهوری اسلامی بدون توجه و احترام به افکار عمومی همچنان به دستگیری روزنامه نگاران منتقد و تحدید آزادی مطبوعات ادامه می دهد. روزنامه نگاران مستقل ایران یا سرکوب یا وادار به سکوت می شوند و آنچه موجود است موظف به دفاع از سیاست های مسئولین نظام و در واقع در خدمت منافع ارکان نظام قرار دارد که با بودجه دولتی تامین میشوند . رسانه های عمومی مانند رادیو و تلویزیون از هر گونه آزادی و استقلالی بی بهره و وسیله ای جهت تحمیق و تبلیغ منویات حکومت اسلامی هستند. یورش دولت اسلامی به جامعه روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان مستقل در ایران از زمان برگزاری آخرین انتخابات ریاست جمهوری و کودتا علیه رای مردم به شدت ادامه دارد. دولت کودتا و نظام ولایی- سپاهی می کوشد همه ارتباطات مردم ایران را با جهان از بین ببرد.
دشمنان سرسخت آزادی بیان و مطبوعات در ایران یعنی مافیای ولایی- سپاهی به رهبری حجت الاسلام سید علی خامنه ای عملا ایران را به زندانی برای خبرنگاران و روزنامه نویسان مستقل تبدیل کرده اند . به بیان دیگر حق فکر کردن را در کشور به انحصار خویش درآورده اند. آنان از تمام وسائل تبلیغاتی و بودجه های سرسام آور جهت سرکوب آزادی بیان و عقیده بهره میبرند و با بیشرمی از سانسور ، آدم ربائی و شکنجه و قتل دگراندیشان کوچکترین ابائی نداشته و عملا به اعتراضات سازمان های مدافع حقوق بشر و مدافع مطبوعات آزاد بین المللی کوچکترین توجه ای ندارند.
سازمان جبهه ملی ایران – آلمان ضمن بزرگداشت این روز تاریخی و بزرگ ودفاع بی قید و شرط از آزادی روزنامه نگاران در بند و ممنوع القلم مانند بهمن احمدی امویی ، مسعود باستانی ، علی بهزادیان نژاد ، محمد پورعبدالله ، عبدالرضا تاجیک ، عیسی خان حاتمی ،عدنان حسن پور، نازنین خسروانی، محمد داوری، حسین درخشان، سید حسین رونقی ملکی، احمد زیدآبادی، عیسی سحرخیز، هنگامه شهیدی، هدی صابر، کیوان صمیمی، حسن ظهوری،ابولفضل عابدینی، علی اکبر عجمی، سیامک قادری، محمدصدیق کبودوند، نادر کریمی جونی، مجتبی لطفی، مسعود لواسانی، ، مهدی محمودیان، سام محمودی سرایی، محمدرضا مقیسه، علی ملیحی، محمد نوری زاد و ... خواستار آزادی کلیه روزنامه نگاران ، وبلاگ نویسان و تمامی زندانیان سیاسی – عقیدتی میباشد و از تمامی نیروهای آزادی خواه ایران که دغدغه آزادی کشورشان را دارند میخواهیم که در راه استقرار آزادی مطبوعات و بیان در ایران بکوشند.
پاینده ایران
روابط عمومی جبهه ملی ایران – آلمان
چهارشنبه هفتم اردیبهشت 1390 ( 27 آپریل 2011)


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر