۱۳۹۰ آبان ۲۲, یکشنبه

صدور احکام حبس تعزیری و تعلیقی برای فعالان ادبی و فرهنگی کرد

article picture

یک منبع موثق به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که هشت تن از فعالان ادبی و فرهنگی شهر گیلان‌غرب در استان کرمانشاه که پیش از این در مرداد ماه سال جاری توسط مأموران امنیتی بازداشت و پس از یک تا دو ماه حبس موقت با قرار وثیقه آزاد شده بودند، از طرف شعبه‌ اول دادگاه انقلاب گیلان‌غرب به ریاست قاضی باباخانی جمعاً به ۱۳ سال حبس محکوم شدند.
اتهام این افراد «اقدام علیه امنیت ملی» از طریق هواداری از جریان‌های اپوزیسیون کُردی عنوان شده و احکام صادره برای آنها به این ترتیب است: سجاد جهانفرد، عزالدین حیدری و مازیار محمدی هر کدام ۱ سال حبس تعزیری، نعیم نجفی، فرهاد وکیلی‌نیا، جمال خانی و مریم امینی به ترتیب ۴، ۳، ۲ و ۱ سال حبس تعلیقی و سینا بیژن‌پور از اتهام وارده تبرئه شده است.
موج بازداشت فعالان یاد شده کُرد از تاریخ ۴ مرداد ۱۳۹۰ آغاز گردید. تعدادی از این افراد در محل سکونت یا کار خود بازداشت شدند و مابقی به فاصله‌ چند روز پس از آن در نتیجه‌ فشار بر خانواده و دوستان‌شان خود را به ستاد خبری اطلاعات کرمانشاه معرفی کردند. مریم امینی، نعیم نجفی، جمال خانی و سینا بیژن‌پور پس از یک ماه و سجاد جهانفرد، فرهاد وکیلی‌نیا، مازیار محمدی و عزالدین حیدری نیز در ماه دوم، با قرار وثیقه‌های ۵۰ میلیون تومانی آزاد شدند. نام‌بردگان طی این مدت در سلول‌های انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات کرمانشاه نگهداری می‌شدند.
به گفته منبع یاد شده عزالدین حیدری از زمان آزادی تا کنون به دلیل فشارهای روحی دوره بازداشت و حملات عصبی ۳ بار در بیمارستان فارابی کرمانشاه بستری شده است. وی در حال حاضر تحت مراقبت و درمان پزشکی قرار دارد. این افراد همگی از اعضای انجمن ادبی «بانان» بوده و تعدای از آنان نیز با سایت فرهنگی «تاق‌وه‌سان» همکاری می‌کرده‌اند. مریم امینی مدیریت این انجمن و نعیم نجفی مسئولیت سایت و نشریه دانشجویی «میدیا» را بر عهده داشتند. همچنین سجاد جهانفرد صاحب چندین اثر ادبی و پژوهشی، از جمله مجموعه‌ی هفت جلدی «افسانه‌های سرزمین میدیا»، «نام‌نامه‌ی مانیشت» و چند جلد کتاب کودک به زبان کُردی کلهری است.
موج بازداشت فعالان مدنی در کرمانشاه و شهرهای دیگر کردستان همزمان با حملات سنگین سپاه پاسدارن به منطقه‌ی «قندیل» واقع در خاک اقلیم کردستان عراق و درگیری‌های گسترده با چریک‌های مسلح حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) در تیر ماه سال جاری صورت گرفت. در نتیجه‌ حملات «سپاه» که تا زمان اعلام آتش بس از طرف «پژاک»، دو ماه به طول انجامید تعداد زیادی از نیروهای نظامی دو طرف و همچنین چند تن از اهالی غیرنظامی منطقه کشته و زخمی شدند.
کمپین بین المللی حقوق بشردرایران

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر