۱۳۹۰ شهریور ۱۸, جمعه

فعالان حقوق بشر سوريه به جامعه جهانی: جلوی بشار اسد را بگیرید



فعالان جامعه حقوق بشر سوريه روز پنجشنبه از جامعه جهانی و کشورهای جهان خواستند ضمن ارسال هياتی برای کمک های بشردوستانه، جلوی سرکوب و کشتار مردم سوريه توسط دولت بشار اسد را بگيرند.
به گزارش خبرگزاری رويترز، اين نخستين بار است که معترضان سوری از خارج از کشور کمک می خواهند و در جريان شش ماهی که از اعتراض های آن ها و سرکوب های حکومت بشار اسد می گذرد، همواره بر بی نيازی از کمک ديگر کشورهای و خودداری از هرگونه دخالت خارجی، تاکيد کرده بودند.
احمد الخطيب، سخنگوی گروه های فعال حقوق بشر در سوريه به رويترز گفت: «درخواست کمک از خارج کردن موضوع خيلی حساسی است چرا که به حاکميت و رژيم حاکم اين بهانه را می درهد که مخالفان را وطن فروش و خائن بنامد. ما در اولين قدم، خواهان حضور ناظران بين المللی هستيم.»
وی افزود: «اگر رژيم حاکم اجازه حضور ناظران بين المللی ندهد، در مرحله دوم درخواست ممنوعيت حضور تانک و ادوات نظامی و يا منطقه پرواز ممنوع را دنبال خواهيم کرد.»
طرح پرواز يا ادوات نظامی ممنوع، در صورتی که به تصويب شورای امنيت سازمان ملل برسد، مانند و مشابه ليبی، به نيروهای نظامی بين المللی يا ناتو اجازه می دهد هرگونه تخاصم نيروهای نظامی عليه شهروندان سوريه را متوقف کنند.
روز پنجشنبه اعلام شد که در جريان درگيری ها و سرکوب ها در ۲۴ ساعت گذشته در سوريه، دستکم ۲۷ تن کشته و ده ها تن هم دستگير شده اند. سرکوب معترضان غيرنظامی، در اطراف حمص در سه روز پيش شدت گرفته و هنوز ادامه دارد.
به گزارش رويترز، روز پنجشنبه و در شمال غربی سوريه در استان عدليب، سه نظامی که از اجرای فرمان نظامی سرباز زده و فرار کرده بودند، توسط نيروهای نظامی وفادار به بشار اسد کشته شدند.
رويترز گزارش داده هر چند روز پنجشنبه تظاهرکنندگان سوريه از کشورهای جهان درخواست کردند از آن ها حمايت کند ولی به نظر نمی رسد غرب تمايل زيادی به اجرای منطقه پرواز ممنوع برفراز سوريه داشته باشد. به خصوص که هنوز درگيری های ليبی به پايان نرسيده و معمر قذافی دستگير نشده است.
هيچ يک از کشورهای غربی هم هنوز دخالت نظامی در سوريه را درخواست نکرده است. سوريه تقريبا سه برابر ليبی جمعيت دارد و به لحاظ استراتژيک و مرزی، در منطقه پرمناقشه ای قرار دارد. با اين حال غرب به صراحت از بشار اسد که خاندان او ۴۱ سال است حاکميت را در اختيار دارند، خواسته که از قدرت کنار برود.
روسيه ابراز اميدواری کرده بشار اسد وارد گفت وگو با مخالفان شده و اوضاع را به سمت بهبود و آرامش و اصلاحات واقعی پيش ببرد.
ميخائيل مارگلوف، رييس کميته روايط سياست خارجی در دومای روسيه، روز پنجشنبه در سوريه گفت که مسکو جلوی هرگونه قطعنامه عليه سوريه در شورای امنيت را گرفته به اين اميد که قطعنامه خودش را بتواند تصويب کند.
قطعنامه پيشنهادی سوريه می خواهد هر دو طرف مجبور شوند که از درگيری دست برداشته و وارد گفت وگو شوند.
سرگئی لاوروف روز چهارشنبه در ديدار با وزير خارجه فرانسه گفته بود به جای تحريم بر بشار اسد، بايد به معترضان هم فشار وارد کرد که به گفت وگو تن دهند.
ياسر سعدالدين، از معترضان مخالف دولت سوريه  و کارشناس سياسی که در قطر سکونت دارد، به رويترز گفت: «با توجه به موفقيت عمليات ناتو در ليبی، اين اميد هست که غرب رويکرد مشابهی در قبال سوريه را دنبال کند.»
وی گفت: «سرنگون کردن معمر قذافی، فرصت طلايی و بزرگی به غرب داده تا با جهان اسلام واعراب از در همکاری وارد شود و اين همکاری می تواند ادامه هم داشته باشد.»
فعالان حقوق بشر سوريه در بيانيه ای که روز پنجشنبه منتشر کردند، اعلام کردند شمار کشته های شهروندان سوريه در شش ماه گذشته از سه هزار تن فراتر رفته و ده ها هزار تن هم دستگير شده اند. اين بيانيه می گويد: «هرچند ما درخواست دخالت نظامی در سوريه را نداشتيم، ولی استفاده حکومت دمشق از توپ و تانک برای کشتار مردم باعث شده از کشورهای جهان بخواهيم جلوی اين حمله نظامی به شهروندان غيرنظامی را بگيرند.»
دبيرکل اتحاديه عرب که قرار بود پيش از اين به دمشق برود، قرار است روز شنبه هفته آينده راهی سوريه شود و همچنين وزيران خارجه کشورهای عربی هفته آينده برای بررسی سرکوب ها در سوريه، جلسه ای برگزار خواهند کرد.
آسوشيتد پرس گزارش داد اقليت سوری در عربستان سعودی هم دست به اعتراض و راه پيمايی زده و از پادشاه عربستان خواسته اند جلوی خونريزی ها و سرکوب های بشار اسد را بگيرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر