۱۳۹۰ آبان ۳, سه‌شنبه

صف‌بندی انتخاباتی برادران دانشجو و امام‌صادقی‌ها


سایت کلمه: در حالی که با تثبیت موقعیت اصلاح طلبان در مخالفت با برگزاری انتخابات غیر آزاد، دعوا بین جناح‌های مختلف جریان حاکم بر سر کسب قدرت بیشتر بالا گرفته است، پیدا کردن جای پایی در دانشگاه برای دو جناح اصلی قدرت به یکی از چالش‌های اصلی انتخاباتی بدل شده است.
کشیده شدن منازعه قدرت به دانشگاهها باعث شده که فضای علمی و دانشگاهی هم به محلی برای دعوا بر سر نفوذ و کنترل و سیاستگذاری، کسب پایگاه انتخاباتی و در نهایت میدان جنگ قدرت جناح‌های اقتدارگرای حاکم تبدیل شود.
این در حالی است که مدعیان امروز، تا چندی پیش مخالف فعالیت سیاسی تشکل های غیر وابسته‌ی دانشجویی در دانشگاهها بودند؛ به این بهانه که نباید دانشگاه پایگاه احزاب شود. اما اکنون به نظر می رسد تبدیل کردن دانشگاه به پایگاه محافل پنهان سیاسی و جولانگاه قدرت طلبان، از نظر ایشان ایرادی ندارد!
با آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاه ها، کانون این جنگ و جدال ها در دو طیف وزارت علوم توسط جناح برادران دانشجو (کامران و فرهاد) و تیمی از فارغ التحصیلان دانشگاه امام صادق خلاصه و هدایت می شود.
تیم امام صادقی ها
جریان دانشگاه امام صادق همزمان با بازگشایی دانشگاه ها اکثر افراد وابسته به جناح خود را با انواع ترفندها و نفوذها به مراکز دانشگاهی و تصمیم گیری وارد کرده به طوری که یکی از جریان های قدرتمند آینده حاکمیت این جریان، نه چندان مذهبی اما بشدت فرصت طلب است.
از نمونه های این ترفندها و اعمال نفوذها می توان به وضعیت پذیرش دانشجو در دانشگاه امام صادق اشاره کرد که در چند سال اخیر پذیرش دانشجو در این دانشگاه، فقط جنبه گزینش خودی و امنیتی به خود گرفته است و برخلاف دورهای اولیه، دیگربه وضعیت علمی پذیرفته شدگان توجه کافی نمی شود.
تیم برادران دانشجو
جریان دیگر برادران دانشجو( کامران و فرهاد) هستند که پایگاه اصلی آنان را جریانی فرصت طلب و بدنبال قدرت در دانشگاه ” تربیت مدرس ” تشکیل می دهد. فرهاد دانشجو که یکی از گزینه های حاکمیت و دولت احمدی نژاد، برای ریاست دانشگاه آزاد است پس از طراحی این نقشه در دولت، برای کمک به برنامه های دولت از ریاست دانشگاه تربیت مدرس استعفا داد و پس از مدت کوتاهی از طرف وزارت علوم(برادر دیگر کامران) برای عضویت در هیات امنای دانشگاه آزاد پیشنهاد شد.
در این راه برای اجرایی شدن نقشه های مهرورز دولت احمدی نژاد در دانشگاه ها، فرهاد دانشجو چند نفر از افراد تحت فرمان خود را از دانشگاه تربیت مدرس به وزارت علوم برای معاونت و سایر مدیریت ها اعزام نمود و در دانشگاه تربیت مدرس نیز یکی از بی صلاحیت ترین و البته وابسته ترین فرد در دانشگاه تربیت مدرس را برای ریاست انتخاب و به وزارت علوم(برادر دیگر) معرفی کرد.



در حال حاضر فرهاد دانشجو اگرچه اسما رئیس دانشگاه تربیت مدرس نیست، ولی با نفوذ و ریاست معنوی خود بر مسئولان دانشگاه در حال جا یابی برای همسر و داماد و همچنین انتقال برادر دیگر خود به دانشگاه تربیت است، اگر چه برنامه ورود رییس دفتر احمدی نژاد برای ادامه تحصیل در گروه حقوق دانشگاه با شکست روبرو شد، ولی او همچنان سعی دارد تا حرکت در سایه خود را برای بدست آوردن پست ریاست دانشگاه آزاد ادامه دهد.
تشکل سازی انتخاباتی
هفته پیش، در حالی که جبهه اصلاح طلبان با حضور چندین تشکل قانونی و ثبت شده نتوانست پس از دو سال یک همایش برگزار کند، تشکلی دولت‌ساخته تحت عنوان “کانون دانشگاهیان ایران اسلامی” در دانشگاه شهید بهشتی یک کنگره برگزار کرد. آینده گزارش داد که حسینی وزیر ارشاد، کامران دانشجو وزیر علوم، شهاب الدین صدر نایب رئیس مجلس و غلامحسین الهام مشاور حقوقی احمدی نژاد از جمله سخنرانان این کنگره بودند؛ چهره هایی همگی نزدیک به جناح احمدی نژاد.
بر اساس این گزارش، این گردهمایی پیش از آنکه اعلام حضور یک تشکل سیاسی نورسیده باشد، اعلام حضور تمام قد دولت در انتخابات پیش رو بود و این در حالی است که محمود احمدی نژاد چندی پیش گفته بود دولت هیچ برنامه ای برای انتخابات مجلس نهم نداشته و اصلا نمی داند که این انتخابات کی برگزار خواهد شد!
سخنان صدر، حسینی و دانشجو در این کنگره رسانه ای شد، اما غلامحسین الهام اجازه نداد تا خبرنگاران حاضر در آن جلسه اظهاراتش را منتشر کنند! بنابر اظهارات اعضای هیات موسس، این گروه قصد دارند در انتخابات مجلس به عنوان بخشی از جریان اصولگرایی به طور جدی حضور داشته باشند تا به زعم خود عرصه جدیدی در خصوص حضور نیروهای دانشگاهی در حوزه تصمیم گیری کشور که یکی از مصادیق آن مجلس شورای اسلامی است تحقق پیدا بکند.
اما افرادی که برای سخنرانی در کنگره این کانون انتخاب شده بودند، نشان داد قرابت فکری این کانون با دولت و در راس آن محمود احمدی نژاد و چه بسا اسفندیار رحیم مشایی، غیرقابل انکار است. به خصوص که دو وزیر کابینه دهم نیز در جمع این سخنرانان حضور داشته و از قضا بیانات فصیحی همسو با مواضع اخیر رییس دولت و نزدیکانش مطرح کردند. اعضای این گروه در روز اول آبان هم به دیدار احمدی نژاد رفتند تا با وی تجدید بیعت هم کرده باشند.
اعضای این تشکل نیز اکثرا جزو مدیران و معاونان دو وزارتخانه علوم و ارشاد هستند و حرکت سیاسی آنان که از دو سال قبل تاکنون چراغ خاموش بوده، اول آبان امسال و بعد از بازگشت از پاستور، تغییر شکل داده است. به نظر می رسد این تشکل، بازوی انتخاباتی جریان حامی احمدی نژاد باشد که با محوریت برادران دانشجو به فعالیت مشغول است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر