۱۳۹۱ فروردین ۴, جمعه

چین تجهیزات شناسایی مخالفان را به رژیم دیکتاتور ایران فروخته است

article picture

رویترز با استناد به برخی مدارک مستند در گزارشی مفصل نوشته است که شرکت چینی "شنزن" که شرکت تولید و فروش تجهیزات ارتباطات تلفنی و اینترنتی است یکی از پیشرفته ترین سامانه های شناسایی و کنترل شهروندان از طریق تلفن های ثابت و همراه و همچنین مکاتبات اینترنتی را در اختیار دولت ایران گذاشته است. این تجهیزات بخشی از خدماتی است که شرکت چینی "شنزن" در چارچوب یک قرارداد ۱۳۰ میلیون دلاری به جمهوری اسلامی ایران ارایه داده است.
رویترز در گزارش خود تصریح کرده است که این قرار داد در دسامبر سال ۲۰۱۰ یعنی بعد از سرکوب اعتراض های خیابانی به نتیجۀ رسمی دهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران میان این کشور و شرکت چینی امضا شده است. فعالان حقوق بشر بارها گفته اند که نیروهای امنیتی ایران ناراضیان این کشور را با استفاده از تکنولوژی شنود مکالمات تلفنی و فعالیت های آنان در فضای مجازی شناسایی کرده اند.


رویترز سپس به نهاد جدیدی اشاره کرده که اخیراً به دستور آیت الله خامنه ای و به ریاست محمود احمدی نژاد و همچنین عضویت عالیترین مقامات نظامی و سیاسی ایران تشکیل شده و هدف از آن مراقبت، سانسور و کنترل هر چه بیشتر فعالیت شهروندان ایرانی در فضای مجازی است.
محمود تجلی مهر یکی از مدیران پیشین وزارت ارتباطات جمهوری اسلامی که سال های طولانی با شرکت های خارجی ارایۀ کنندۀ تجهیزات و تکنولوژی ارتباطات به ایران همکاری کرده به رویترز گفته است که تجهیزات ارایه شده از سوی شرکت چینی "شنزن" کل ایران را پوشش می دهد و پیشرفته ترین تکنولوژی است که او تاکنون در زمینه شناسایی و کنترل افراد از طریق تلفن و اینترنت شناخته است.
به گفتۀ محمود تجلی مهر تجهیزات ارایه شده از سوی شرکت چینی "شنزن" قادر است کلیه افراد را از طریق گفتگوهای تلفنی و مکاتبات الکترونیکی شان شناسایی کنند.
رویترز در ادامۀ گزارش خود نوشته است که در واقع دولت ایران از طریق عقد قرارداد با شرکت چینی "شنزن" به برخی از تکنولوژی های پیشرفتۀ آمریکا نیز دست یافته است، زیرا، شرکت چینی "شنزن" شریک تجاری بسیاری از شرکت های آمریکایی در زمینۀ تکنولوژی های پیشرفتۀ اطلاعاتی است.
شرکت چینی "شنزن" دومین شرکت چینی در زمینۀ تولید تکنولوژی های اطلاعاتی و ارتباطی است و بزرگترین سهامدار آن خود دولت چین است که به این دلیل نمی توانسته از انتقال تجهیزات شناسایی شهروندان و مخالفان ایرانی به دولت تهران بی‌اطلاع بوده باشد.
درآمد سالانۀ شرکت چینی "شنزن" در سال ۲۰۱۰ ده میلیارد و ششصد میلیون دلار بوده است. این شرکت به بیش از ۱۶۰ کشور تجهیزات فنی در زمینۀ ارتباطات ارایه می کند. محمود خسروی مدیر کل شرکت مخابرات و ارتباطات ایران به تازگی در مصاحبه ای گفته بود که برغم تحریم های بین المللی علیه ایران سازمان تحت مدیریت وی از پیشرفته ترین سامانه ها و تجهیزات فنی بهره مند است.
ماه گذشته دیپلمات های اروپایی اعلام کردند که بیست و هفت کشور عضو اتحادیۀ اروپا موافقت اصولی خود را با جلوگیری از فروش تجهیزات و فنونی که می توانند در شناسایی و دستگیری شهروندان ایرانی مورد استفاده قرار بگیرند اعلام کردند. بعد از دستگیری هزاران ایرانی در پی دهمین انتخابات ریاست جمهوری شرکت های اروپایی "نوکیا"، "اریکسون" و "زیمنس" فعالیت های خود را در ایران به طرز محسوسی کاهش دادند.
رویترز در گزارش خود نوشته است که این شرکت ها مراکز فنی مراقبت و شناسایی افراد از طریق تلفن های همراه و فعالیت در فضای مجازی را در اختیار دولت ایران قرار داده بودند.
با این حال، رویترز تصریح کرده است که در این بین شرکت چینی "شنزن" از بیشترین تجربه و سابقه در زمینۀ تولید و ارایۀ خدمات فنی برای شناسایی افراد از طریق فعالیت های اینترنتی و مکالمات تلفنی‌شان برخوردار است و غالب خدماتش را نیز عمدتاً به سرویس های امنیتی و حکومت های سرکوبگر می فروشد.
منوتو

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر