۱۳۹۰ بهمن ۲۴, دوشنبه

تشدید مقابله با گردش آزاد اطلاعات، نشانه های بدتر شدن وضعیت حقوق بشر

article picture
تشدید مقابله با گردش آزاد اطلاعات، نشانه های بدتر شدن وضعیت حقوق بشر در ایران/ اطلاعیه مطبوعاتی
دبیرخانه مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با انتشار یک اطلاعیه مطبوعاتی از موج برخورد و فشار بر روزنامه نگاران مستقل در خارج از کشور را نگران کننده خواند.
دبیر خانه مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در این اطلاعیه ضمن ابراز نگرانی از سناریوسازی دستگاه امنیتی برای بازداشت شدگان روزهای اخیر پیشاپیش هرگونه پخش اعترافات تلویزیونی از این افراد را که در شرایط اجبار و فشار از آنان اخذ شده باشد را مردود دانسته و از حکومت ایران خواست تا با احترام به مقاوله نامه های جاری که متعهد به اجرای آن است فشار بر روزنامه نگاران و جامعه مطبوعاتی را فورا متوقف کند.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
موج برخورد و فشار بر روزنامه نگاران مستقل در خارج کشور به خصوص کارکنان بخش بی بی سی فارسی از سوی دستگاه امنیتی حکومت ایران بصورت نگران کننده ای در طی هفته های اخیر شدت گرفته است.

این رویکرد به مثابه سیاست کلان دستگاه امنیتی که همواره با اعمال فیلترینگ گسترده و اختلال در گردش اطلاعات در اینترنت، ارسال پارازیتهای ماهواره ای، توقیف روزنامه ها و بازداشت روزنامه نگاران و بلاگرها در جریان بوده، اخیراً روشهای نگران کننده و غیرقابل پذیرشی، همچون بازداشت خانواده ها و نزدیکان کارکنان رسانه ها و به طور خاص کارکنان بی بی سی فارسی را نیز شامل شده است، اقدامات و روشهایی که نشانه های بدتر شدن وضعیت حقوق بشر در ایران است و "مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران" آن را تلاش حکومت ایران برای متوقف کردن یا کنترل گردش آزاد اطلاعات می داند.
به نظر می آید پس از پخش یک مستند در مورد آیت الله خامنه ای، رهبر حکومت ایران از سوی بی بی سی فارسی، دستگاه امنیتی حکومت ایران، اقدامات خود بر علیه این رسانه را تشدید کرده است، این نیروها علاوه بر بازداشت نزدیکان کارکنان بی بی سی فارسی در ایران و اعمال فشار بر کارکنان آن از این طریق، سعی نموده با بازداشت تعدادی روزنامه نگار و وبلاگ نویس در طی روزهای اخیر این افراد را به رسانه مورد اشاره بعنوان کارمند و همکار منتسب کند و از این طریق فشار بیشتری بر این رسانه و در کل، بر جامعه مطبوعاتی کشور وارد کند. این در حالی است که صادق صبا، مدیر بخش فارسی بی بی سی وجود کارمند یا هر گونه وابسته ای در ایران را قاطعنامه رد کرده است.
این مجموعه، نظر دولت ایران و دستگاه قضایی را به این موضوع جلب میکند که بازداشت خودسرانه و تحت الشعاع قرار دادن آزادی و امنیت شخصی افراد طبق بند ۱ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی محکوم است. هم چنین این رفتارها همانگونه که اشاره شد برای تحت فشار قرار دادن فعالان مطبوعاتی خارج از کشور به منظور اختلال در گردش آزاد اطلاعات صورت می‌گیرد و جدا از اینکه ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی سیاسی در خصوص به رسمیت شناخته شدن آزادی بیان و عقیده است، بند ۲۵ اعلامیه هزاره که بر آزادی رسانه ها برای اجرای نقش اساسی آنها و نیز حق مردم برای دسترسی به اطلاعات را تاکید می‌ورزد هم، نقض می‌نماید. از سوی دیگر اخذ اعتراف در قسمت‌های متعددی از مقاوله نامه‌های موجود از قبیل بخش ز بند ۳ ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و بند ۹ قانون احترام به آزادی‌های مشروع و حقوق شهروندی محکوم شده و فاقد هرگونه ارزش شمرده می‌شود.
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران ضمن ابراز نگرانی از سناریوسازی دستگاه امنیتی برای بازداشت شدگان روزهای اخیر پیشاپیش هرگونه پخش اعترافات تلویزیونی از این افراد را که در شرایط اجبار و فشار از آنان اخذ شده باشد؛ مردود دانسته و از حکومت ایران میخواهد تا با احترام به مقاوله نامه های جاری که متعهد به اجرای آن است فشار بر روزنامه نگاران و جامعه مطبوعاتی را فورا متوقف کند و تغییر رویکرد خود را با آزاد کردن فوری و بی قید و شرط بازداشت شدگان نشان دهد.
این مجموعه همچنین از آقای احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران نیز درخواست میکند تا اقدامات دولت ایران را در این موضوع دنبال کرده و ضمن ارایه آن در گزارش اسفندماه، برای استفاده از ظرفیتهای قانونی موجود اقدامات لازم را مبذول دارد.
دبیرخانه مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران
۲۳ بهمن ۱۳۹۰ برابر با ۱۲ فوریه ۲۰۱۲

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر