منابع خبرى و شاهدان عينى از اهواز مرکز استان خوزستان و ساير مناطق عرب نشين ايران گزارش مى دهند که در برخی از اين مناطق تظاهرات آغاز شده است.
شهرهاى حميديه و بخش هاى کوت عبدالله و الزويه از توابع شهرستان اهواز بيشترين تحرکات را تاکنون از خود نشان داده اند و در اين مناطق بعضى از جوانان پرچم قوميت خود را برافراشته اند.
در پلاکارهايى که تظاهرکنندگان حمل کرده اند از " سياست هاى تبعيض عليه مردم عرب اقليم اهواز " انتقاد شده است.
به گزارش العربیه ، گزارشهايى حاکى از آن است که بين تظاهرکنندگان و نيروهاى امنيتى و انتظامى درگيرى پيش آمده است. اين درگيرى زمانى روى داد که نيروهاى دولتى به صفوف تظاهرکنندگان حمله کردند و تلاش نمودند که عده اى از آنها را دستگير و زندانى کنند. تعدادى نيز عملاً به چنگ پليس افتادند.
شاهدان عينى مى گويند که دولت ايران نيروهاى امنيتى فراوانى را به نقاط مختلف شهر اهواز و ساير مناطق اطراف روانه کرده است تا مانع تجمع افراد و آغاز تظاهرات شود.
گفتنى است تظاهرات و تجمعات مردم عرب در این مناطق همه ساله به منظور بزرگداشت سالروز 15 آوريل 2005 انجام مى شود. در آن روز، شهرها و روستاهاى مختلف عرب نشین شاهد تظاهرات گسترده اى در اعتراض به " سياست دولت ايران مبنى بر تغيير بافت جمعيتى مناطق عربى و فارس کردن مردم آنها " است.
گروهى از شاهدان عينى در تماس با "العربيه" گفتند: نيروهاى دولتى حال و هواى شهر اهواز و ساير مناطق اقليم را نظامى و پليسى کرده اند. در بيشتر نقاط مى توان اکيپ هاى نظاميان و نيروهاى امنيتى را مشاهده کرد. ماشين هاى گشت پليس نيز در خيابانها در رفت و آمداند.
منابع موثق از اهواز به اين رسانه اطلاع داده اند که نهادهاى حکومتى همه شهرها و محلات و ورودي هاى مهم را عملاً به محاصره در آورده و رفت و آمدها را با ايجاد نقاط بازرسى کنترل مى کنند. اين منابع مى گويند که علاوه بر ايستگاههاى بازرسى قبلى که پيش از اين جهت آمادگى براى برخورد با اين اوضاع ايجاد شده بود، در يکى دو روز اخير نقاط بازرسى ديگرى نيز ايجاد شده است.
عرب هاى اقليم علاوه بر بزرگداشت سالروز انتفاضه خود در سال 2005، به يادبود و يادآورى زمان پيوستن اقليم اهواز در سال 1925 به قلمرو حکومت مرکزى نيز مى پردازند.
منابع خاص خبرى گفته اند مردم اقليم اهواز به رغم وجود و حضور سنگين نيروهاى امنيتى و نظامى به تظاهرات پرداخته و پرچم قومى خود را برافراشته اند. آنها در بعضى از پلاکاردها آنچه را "اشغالگرى حکومت مرکزى" خوانده اند محکوم کرده اند.
مراسم بزرگداشت ياد و خاطره انتفاضه آوريل در بعضى از محلات شهر اهواز مرکز اقليم برگزار شد. با اين حال گزارش مى رسد که شب گذشته بيش از 12 تن عرب اهوازى بازداشت شده اند.
از سوى ديگر روز شنبه 14 آوريل اهوازي هاى مقيم بريتانيا اقدام به تظاهرات در مقابل پارلمان اين کشور کردند. در تظاهرات لندن پرچم اهواز برافراشته شد و پلاکاردهايى با مضامين " محکوميت اشغالگرى "، "اعتراض به زير پا نهادن حقوق بشر"، "محکوميت جرايم سنگين حکومت ايران عليه مردم عرب اقليم اهواز"، "محکوميت گرايش به يکسان سازى نژادى و زبانى"، "اعتراض به تصرف غاصبانه زمين هاى مردم"، "مخالفت با ايجاد شهرک هايى براى اسکان مهاجران از ساير مناطق"، "محکوميت کوچ دادن مردم عرب از مناطق مسکونى خود " و "اعتراض به سياست هاى سرکوب و اعدام و شکنجه " حمل گرديد.
تظاهرکنندگان اهوازى از پارلمان بريتانيا و نهادهاى جامعه ى مدنى اين کشور و نيز سازمانهاى حقوق بشر خواستند که "به وظايف انسانى خود در برابر درد و رنج مردم اقليم اهواز عمل کنند " و اجازه ندهند که "تجاوزها و بيدادگري ها عليه اين ملت، انسان اهوازى و سرزمينش را در معرض نابودى قرار دهد.
بازداشت دانش آموزان دبيرستانهمچنین تعداد زيادى از دانش آموزان دبيرستان شهدا واقع در منطقه امانيه اهواز چهار روز است كه در بازداشت نيروهاى امنيتى بسر مى برند. اين دبيرستان كه سابقاً به نام "دكتر حسابى" ناميده مى شده است، از قديم معروف به سرزندگى و فعاليت بوده و از مدارس مهم و مطرح اهواز مى باشد.
روز پنجشنبه گذشته (12 آبريل2012) بعضى از دانش آموزان پرچم قومى خود را در اين مدرسه كه اغلب دانش آموزانش را نوجوانان عرب تشكيل مى دهند، برافراشتند.
شاهدان عينى و فعالان حقوق بشر در اين باره گفتند كه افراد امنيتى مستقر در خود دبيرستان، به دستگيرى دانش آموزان پرداختند و از آن زمان دانش آموزان در بازداشت بسر مى برند.
گفته مى شود كه مردم عرب اقليم اهواز از آغاز آوريل امسال، به طرق مختلف به گراميداشت انتفاضه خود پرداخته اند. مجالس شعر و سرود خوانى، گردشهاى گروهى، تحكيم روابط اجتماعى در مراسم جمعى همچون عروسى ها و عزاداری ها، سعى در پوشيدن لباسهاى محلى و تاكيد بر تقويت زبان خود ، از جمله فعاليت اين ماه بوده است.
فعالان حقوق بشری عرب مى گويند كه مردم عرب با مبارزات مسالمت آميز خويش، خواهان آشنايى جهانيان با هويت و حقوقشان مى باشند. آنها ضمن تاكيد بر حق تعيين سرنوشت، حكومت ايران را متهم به آن مى كنند كه سياست فارسى سازى و پاكسازى قومى را پيش مى برد. اين فعالان، خواهان دخالت نهادهاى بين المللى براى قانع سازى تهران در امر پذيرش حقوق بشر و احترام به هويت هاى قومى اند.
|
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر