این قطعنامه که مورد حمایت گزارشگران بدون مرز بود امیدی برای صدها زندانی که در شرایط غیر انسانی بسر میبرند و نجات جان دهها زندانی محکوم به اعدام است.
گزارشگران بدون مرز خرسندی خود را از رای شورای حقوق بشر به قعطنامه تعیین گزارشگر ويژه برای بررسی و گزارش از وضعیت حقوق بشر در ایران اعلام میکند. این قعطنامه با ٢٢ رای موافق و ٧ رای مخالف از جمله کشورهای چین، کوبا، پاکستان، روسیه و ١٤ رای ممتنع به تصویب رسید. در این قعطنامه از ایران خواسته شده است که با گزارشگر ویژه همکاری کامل کند .
این قطعنامه که مورد حمایت گزارشگران بدون مرز بود امیدی برای صدها زندانی که در شرایط غیر انسانی بسر میبرند و نجات جان دهها زندانی محکوم به اعدام است.
امیدواریم که اعزام گزارشگر ویژه بتواند آنچه را که جمهوری اسلامی تاکنون میخواسته است از چشم جامعه جهانی پنهان کند و در اغلب موارد نیز موفق شده است از جمله سیاست خشونت و آزار و اذیت و پیگرد مخالفان سیاسی، دستگاه قضایی ناعادلانه و سرکوب کور علیه همهی مظاهر آزادی و حقوق که بخشی از مردم را به ناامیدی سوق داده است، بر همگان آشکار کند.
این قطعنامه علیرغم تهدیدات و تلاش برای رشوه دهی و رای خریدن برخی از نمایندگان کشورهای عضو از سوی جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسید. حال باید گزارشگر ویِژه هر چه زودتر به ایران اعزام و جمهوری اسلامی باید به شکل کامل با او همکاری کند.
از ٢٢ خرداد ١٣٨٨ و در پی اعتراضات مردمی به انتخاب مجدد محمود احمدی نژاد در انتخاباتی مورد مناقشه، سرکوب گسترده مخالفان سیاسی و روزنامه نگاران و مدافعان حقوق بشر در ایران شدت گرفت. بیش از ٢٠٠ روزنامهنگار و وبنگار در ایران بازداشت و زندانی شدند. از این تعداد ٤٠ نفر با اتهاماتی چون "توهین به مقام رهیر یا رئیس جمهور" و یا "جاسوسی, اقدام علیه امنیت ملی و نشر اکاذیب" همچنان در زندان بسر میبرند. در این مدت بیش از بیست نشریه توقیف و بیش از ١٠٠ روزنامهنگار و وبلاگ نویس مجبور به ترک کشور شدهاند. در ایران امروز بیش از ٣٠٠٠ نفر از حرفهکاران رسانهها به دلیل توقیف رسانه و یا ممنوع کار شدن از سوی مقامات قضایی امنیتی بیکار هستند.
آرش ناجی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر