۱۳۸۹ اسفند ۲۴, سه‌شنبه

سازمان ملل:جمهوری اسلامی سرکوب و اعدام ها را تشدید کرده است

سازمان ملل متحد در گزارش حقوق بشر خود گفته است جمهوری اسلامی اعدام قاچاقچیان مواد مخدر، زندانیان سیاسی و بزهکاران و نیز سرکوب مخالفان را افزایش داده است.


بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد در این گزارش که روز دوشنبه منتشر شد، همچنین نسبت به سنگسار کردن، قطع اعضای بدن و ادامه صدور حکم سنگسار برای مردان و زنانی که متهم به زنا هستند ابراز نگرانی کرده است.

این گزارش می افزاید خبرنگاران، وبلاگ نویس ها و وکلا دستگیر شده اند، امکان ادامه کار ندارند و گزارش های زیادی درباره شکنجه و محاکمات غیرعادلانه منتشر شده است.

آقای بان از ایران خواسته است به گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد اجازه دهد به ایران سفر و اوضاع را بررسی کنند. وی افزود از سال 2005 تاکنون با وجود درخواستهای مکرری که انجام شده، تهران اجازه ورود کارشناسان این سازمان را نداده است.

این گزارش 18 صفحه ای می افزاید: "دبیر کل عمیقا نگران گزارش های منتشر شده درباره افزایش اعدامها، قطع اعضای بدن، دستگیری و حبس های خودسرانه و محاکمات غیرعادلانه و شکنجه های احتمالی و بدرفتاری با فعالان حقوق بشر، وکلا، روزنامه نگاران و مخالفین (در ایران) است."

به گفته ناظران، گزارش بان کی مون موجب تشدید فشارها بر ایران در نشست بعدی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو در 23 مارس (3 فروردین) خواهد شد.

آمریکا در حال رایزنی های گسترده ای برای محکوم کردن ایران در این شورا است.

انتظار می رود قطعنامه ای که توسط سوئد در محکومیت ایران تهیه شده و از حمایت آمریکا برخوردار است در 24 یا 25 مارس (4 یا 5 فروردین) به رای 47 عضو شورا گذاشته شود.

دولت آمریکا اخیرا فرمانده سازمان بسیج مستضعفین و دادستان تهران را به اتهام نقض جدی حقوق بشر در ایران تحریم کرد و هشدار داد که امکان تحریم مقام های دیگر جمهوری اسلامی نیز وجود دارد.

در گزارش بان کی مون گفته شده است که تعداد زندانیان سیاسی که به محاربه متهم و به مرگ محکوم شده اند به گونه ای "نگران کننده" افزایش یافته است.

این گزارش می افزاید با وجود بخشنامه رئیس قوه قضائیه در سال 2002 مبنی بر توقف صدور حکم سنگسار برای زنان و مردان، چنین احکامی همچنان صادر می شود.

سال گذشته دادگاهی در ایران سکینه محمدی آشتیانی را به روابط جنسی نامشروع متهم و به سنگسار محکوم کرد.

بدنبال واکنش های شدید جهانی، اجرای این حکم متوقف شد. اما خانم آشتیانی که در سال 2006 دستگیر شده همچنان ممکن است به اتهام همدستی در قتل شوهرش به دار آویخته شود.

آقای بان گفت که در ملاقات با محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران، موضوع فشار بر فعالان حقوق بشر و مجازات اعدام در این کشور را مطرح کرده است.

آقای لاریجانی همواره از مجازات سنگسار دفاع کرده است.

بی بی سی

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر