احمدی نژاد در نیویورک، فیلمسازان در زندان:
مستندسازان ایرانی جدیدترین قربانیان سرکوب آزادی بیان در ایران ،مدیر بی بی سی فارسی می گوید فیلمسازان ارتباطی با بی بی سی ندارند.
دستگیری های شنبه بخشی از حملات جاری توسط مقامات جمهوری اسلامی به مطبوعات، روزنامه نگاران و فیلمسازان ایرانی است. در تاریخ ۱۹ تیر امسال، هنرپیشۀ محبوب و فیلمساز جوان ایرانی پگاه آهنگرانی در زمانی که قراربود برای تهیۀ گزارش برای صدای آلمان به مسابقات جام جهانی فوتبال بانوان درآلمان برود دستگیر شد. در تاریخ۵ تیر امسال نیز نیروهای امنیتی فیلمساز ایرانی مهناز محمدی را دستگیر کرده بودند. قبل از این دستگیری ها، در اسفند سال جاری، فیلمسازان سرشناس ایرانی جعفر پناهی و محمد رسول اف نیز در حالی که مشغول به کار روی یک فیلم در مورد اعتراضات پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ بودند، دستگیر شدند و هر یک به شش سال زندان محکوم شدند.
***
مستندسازان ایرانی جدیدترین قربانیان سرکوب آزادی بیان در ایران ،مدیر بی بی سی فارسی می گوید فیلمسازان ارتباطی با بی بی سی ندارند.
(۲۸ شهریور ۱۳۹۰) کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امروز گفت که مقامات جمهوری اسلامی باید روندِ رو به افزایش ارعاب و دستگیری فیلمسازان و روزنامه نگاران را که اخیرا شامل دستگیری شش مستندساز شده است متوقف کنند. کمپین همچنین افزود دیپلماتهایی که با رییس جمهور ایران محمود احمدی نژاد طی سفر جاری وی به نیویورک ملاقات می کنند باید وی را در بارۀ حملات گستردۀ حکومت به آزادی بیان به چالش بکشند.
آرون رودز سخنگوی کمپین گفت: “این دستگیری ها بار دیگر ثابت می کنند که محمود احمدی نژاد و دستگاههای اطلاعاتی وی به هیچ عنوان فیلمسازها و روزنامه نگاران مستقل را تحمل نمی کنند.” وی افزود: “اگر رییس جمهور ایران توقع دارد که جامعۀ بین المللی به حقوق وی برای سخن گفتن در نیویورک احترام بگذارد، وی باید وادار شود تا توضیح دهد که فیلمسازان و مطبوعات ایران چرا باید با چنین سرکوبی روبرو باشند؟”
در تاریخ ۲۶شهریور مامورین امنیتی شش فیلمساز مستند مستقل را دستگیر کردند. بر اساس گزارش منابع کمپین، این فیلمسازها شامل محسن شهرنازدار، هادی آفریده، کتایون شهابی، ناصر صفاریان، شهرام بازدار و مجتبی میرطهماسب می باشند. آژانس خبری دولتی باشگاه خبرنگاران جوان فیلمسازان دستگیر شده را به همکاری با بی بی سی فارسی و جاسوسی برای این بنگاه خبری متهم کرد. چندین منبع مختلف نیز گزارش دادند که دستگیرشدگان به بند ۲۴۰ زندان اوین، تحت نظارت وزارت اطلاعات برده شده اند.
صادق صبا مدیرتلویزیون بی بی سی فارسی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: ” بی بی سی فارسی در ایران نه به طور رسمی و نه به طور غیررسمی هیچ همکاری ندارد. اگر اتهام این افراد همکاری با بی بی سی فارسی باشد از آنجایی که ما هیچ همکاری در ایران نداریم بنابراین آنها می توانند قربانی فشار آوردن بر روی بی بی سی باشند و واقعا متاسفم که به این اتهام واهی گرفته شده باشند هم برای خودشان، برای خانواده هایشان وبرای دوستانشان.”
دستگیری شش فیلمساز یک روز بعد از این که بی بی سی فارسی یک مستند در مورد رهبر ایران، آیت الله علی خامنه ای را پخش کرد صورت گرفت. دو روز پیش از اینکه بی بی سی این مستند را پخش کند، باشگاه روزنامه نگاران جوان از قول یک “منبع آگاه” گفته بود یک شبکۀ فیلمسازان که به بی بی سی اطلاعات می دادند شناسایی شده اند و “اقدامات مقتضی برای برخورد با آنان انجام خواهد شد.”
یک فیلمساز مستند ایرانی که شخصا چهار نفر از این شش تن افراد دستگیرشده را می شناسد به کمپین گفت: “من این افراد را از نزدیک می شناسم و میدانم که هیچیک از آنان برای بی بی سی کار نمی کنند و هیچیک از آنان کاری که ماهیت سیاسی داشته باشد تولید نکرده اند.” وی گفت که در گذشته ماموران وزارت اطلاعات سه نفر از این فیلمسازان را برای مدتهای کوتاه دستگیر و یا مورد بازجویی قرار داده بودند و به آنها گفته بودند که با بی بی سی فارسی کار نکنند.
این مستندساز گفت: “از زمانی که بی بی سی فارسی تاسیس شده است، فیلمسازان مستندِ مستقل زیادی توسط ماموران امنیتی مورد بازجویی و تهدید نیروهای امنیتی قرار گرفته اند. مقامات حتی به بعضی فیلمسازان مستندی که سعی کرده اند پروانۀ فیلمبرداری بگیرند گفته اند که کار آنها نباید توسط بی بی سی فارسی پخش شود.”
در بیانیه ای که در تاریخ ۲۸ سپتامبر منتشر شد، بی بی سی تاکید کرد که “شش فیلمسازی که در حال حاضر در ایران دستگیر شده اند کارمندان بی بی سی نیستند. این افراد فیلمسازان مستند مستقلی هستند که فیلمهایشان در فستیوال ها و سایر محل های بین المللی نمایش داده شده اند. بر اساس روال عادی برای نمایش برنامه های این کانال، تلویزیون بی بی سی فارسی حقوق پخش این فیلم ها را خریداری کرده است.”
لیلیان لاندور از بخش اخبارجهانی بی بی سی گفت: “ما این حرکت را بخشی از تلاشهای جاری حکومت ایران برای فشار آوردن روی بی بی سی به دلیل گزارشگری بیطرفانه و متوازن تلویزیون بی بی سی فارسی در خصوص وقایع ایران و منطقه میدانیم.”
تلویزیون بی بی سی فارسی مرتبا از داخل ایران مورد ارسال پارازیت روی امواج ماهواره ای این کانال می گردد. به گزارش بی بی سی، این پارازیت های مختل کننده در شب شنبه ۲۶ شهریور، در زمانی که این کانال آغاز به پخش یک برنامۀ مستند در بارۀ رهبر ایران، آیت الله خامنه ای کرد شدیدتر شد.
دستگیری های شنبه بخشی از حملات جاری توسط مقامات ایرانی به مطبوعات، روزنامه نگاران و فیلمسازان ایرانی است. در تاریخ ۱۹ تیر امسال، هنرپیشۀ محبوب و فیلمساز جوان ایرانی پگاه آهنگرانی در زمانی که قراربود برای تهیۀ گزارش برای صدای آلمان به مسابقات جام جهانی فوتبال بانوان درآلمان برود دستگیر شد. در تاریخ۵ تیر امسال نیز نیروهای امنیتی فیلمساز ایرانی مهناز محمدی را دستگیر کرده بودند. قبل از این دستگیری ها، در اسفند سال جاری، فیلمسازان سرشناس ایرانی جعفر پناهی و محمد رسول اف نیز در حالی که مشغول به کار روی یک فیلم در مورد اعتراضات پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ بودند، دستگیر شدند و هر یک به شش سال زندان محکوم شدند.
رییس جمهور ایران محمود احمدی نژاد در حال حاضر در نیویورک به سر می برد تا در شصت و ششمین اجلاس عمومی سازمان ملل متحد شرکت کند. در دیدارهای گذشته از نیویورک، علاوه بر شرکت در مراسم افتتاحیۀ اجلاس عمومی، محمود احمدی نژاد از فرصت استفاده کرده تا با روزنامه نگاران و دیپلماتهای بین المللی دیدار کند، با گروههای دستچین شده ای از اهالی نیویورک شام بخورد، و چند سخنرانی انجام بدهد.
در چندین مورد محمود احمدی نژاد از سابقۀ حقوق بشری ایران در برابر روزنامه نگاران بین المللی دفاع کرده است و گفته است که ایران “بالاترین میزان قابل تصور آزادی را دارا می باشد” و “در ایران، ابراز عقیده مجاز و آزاد می باشد.”
آرون رودز گفت: “آنچه محمود احمدی نژاد به عنوان آزادی بیان در طول سفرهای بین المللی اش نمایش میدهد در تضاد کامل با واقعیتهایی است که در ایران در جریان است. در دنیای واقعی، مقامات ایرانی آنچه در توان دارند انجام میدهند تا دسترسی به اطلاعات توسط شهروندان ایران را محدود کنند. با حضور احمدی نژاد در نیویورک، دیپلماتها و روزنامه نگاران باید وی را نسبت به سرکوب ریاکارانۀ آزادی بیان و مطبوعات آزاد توسط حکومت ایران پاسخگو نمایند.”
کمپین بین المللی حقوق بشر
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر