۱۳۹۰ مهر ۲, شنبه

نوجوان بلوچ به ۵ سال حبس محکوم شد

article picture

محمد صابر ملک رئیسی، نوجوان بلوچ به ۵ سال حبس محکوم شد
محمد صابر ملک ریسی، نوجوان بلوچ پس از تحمل بیش از یکسال بازداشت از سوی دادگاه انقلاب زاهدان به ۵ سال حبس و تبعید محکوم شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این نوجوان بلوچ که در سن ۱۷ سالگی به دلیل عدم دسترسی ماموران وزارت اطلاعات به برادر بزرگ‌تر وی بازداشت شده بود پس از تحمل بیش از یک سال زندان در بازداشتگاه اداره اطلاعات زاهدان و زندان مرکزی این شهر محاکمه و از سوی دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس در تبعید محکوم شد.
بر اساس اظهارات برادر این زندانی وی می‌بایست دوران محکومیت خود را در زندان اردبیل و به دور از محل سکونت خانواده خود در سن ۱۸ سالگی تحمل کند که دوری مسافت بین این دو شهر خود محرومیت وی از ملاقات را نیز به همراه خواهد داشت.
محمد صابر ملک رئیسی در طی یک سال گذشته نیز از حق تحصیل محروم بوده است و بنا بر اظهارات برادر این زندانی تنها جرم وی رابطه برادری بوده است.
ماموران وزارات اطلاعات بار‌ها برای بازگشت برادر این زندانی به کشور اقدام به تهدید خانواده وی از طریق صدور حکم اعدام برای محمد صابر کردند.
با توجه به رای دادگاه انقلاب وی یکی از جوانترین زندانیانی است که با اتهام سیاسی امنیتی در زندان های جمهوری اسلامی ایران تحمل حبس خواهد کرد.
محمد صابر ملک ریسی، نوجوان بلوچ پس از تحمل بیش از یکسال بازداشت از سوی دادگاه انقلاب زاهدان به ۵ سال حبس و تبعید محکوم شد.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
"اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی : تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی توان به صرف داشتن عقیده ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
اصل ۱۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی : مردم ایران از هر قوم و قبیله ای که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند این ها سبب امتیاز نخواهد بود.
ماده ۲۶ و ۲۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی : کلیه اشخاص در مقابل قانون متساوی هستند و بدون هیچگونه تبعیض استحقاق حمایت بالسویه قانون را دارند. از این لحاظ قانون باید هر گونه تبعیض را منع و برای کلیه اشخاص حمایت مؤثر و متساوی علیه هر نوع تبعیض خصوصاً از حیث نژاد، رنگ، جنس، زبان، مذهب، عقاید سیاسی و عقاید دیگر، اصل و منشاء ملی یا اجتماعی مکنت، نسب یا هر وضعیت دیگر تضمین بکند و در کشورهائیکه اقلیتهای مزبور را نمی توان از این حق محروم نمود که مجتمعاً با سایر افراد گروه خودشان از فرهنگ خاص خود متمتع شوند و بدین خود متدین بوده و بر طبق آن عمل کنند یا بزبان خود تکلم نمایند.
بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی : هیچکس را نمی توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی : هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می باشد.
بند ۱ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی : هرکس حق آزادی و امنیت شخصی دارد. هیچ کس را نمیتوان خودسرانه دستگیر یا بازداشت کرد.
ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر : هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر : هر شخص با مساوات کامل حق دارد که دعوایش در دادگاهی مستقل و بی‌طرف، منصفانه و علنی رسیدگی شود و چنین دادگاهی درباره حقوق و الزامات وی، یا هر اتهام جزایی که به او زده شده باشد، تصمیم بگیرد. "




هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر