همزمان با حضور محمود احمدی نژاد، برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، مواضع ضد و نقیضی از سوی مسئولان جمهوری اسلامی در خصوص رابطه با آمریکا ابراز شد.
سخنان مسئولان جمهوری اسلامی در این باره گاهی به انتقاد از مواضع دیگری رسیده است. از این تناقضات این گونه به دست می آید که مسئولان اجمهوری اسلامی بر سر مساله رابطه با آمریکا، هم نظر نیستند. یا این که دستکم نتوانسته اند به جمعبندی در این باره برسند. نزدیک به 32 سال پیش، واشینگتن رابطه خود را با تهران در پی اشغال سفارتخانه آمریکا در ایران توسط دانشجویان انقلابی و حمایت بسیاری از مسئولان وقت از این اقدام، قطع کرد.
از جمله مواضع ضد و نقیض مسئولان رژیم ایران در باره رابطه با آمریکا، در دو روز اخیر اعلام شده است. محمود احمدینژاد، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "ایبیسی" آمریکا گفت، هیچگونه دلیلی برای تنش با آمریکا وجود ندارد و در شرایط عادلانه، تهران آماده تعامل و گفتوگو با واشینگتن است.
این سخنان با انتقاد شدید علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی روبرو شد.
بروجردی در مصاحبه با سایت "فرارو"، گفت: "ارتباط با آمریکا از شئونات شورای عالی امنیت ملی است و تصمیمات این شورا هم بدون تایید مقام معظم رهبری قابل اجرا نخواهد بود."او با تاکید بر این که تهران علاقه ای به گفت و گو با آمریکا ندارد، اظهار داشت: "دلیل اساسی که امروز جمهوری اسلامی علاقهای به گفت و گو با آمریکا ندارد، واقعیت سیاسی ساختار حاکم بر آمریکا است که هم ظالمانه و هم از موضع یک ابر قدرت علاقهمند به برقراری رابطه با دیگر کشورهاست و در سابقه تاریخی دو کشور هم ما پرونده سیاهی از آمریکا در حافظه ملت ایران داریم."
بروجردی در خصوص سخنان احمدی نژاد در گفت و گو با تلویزیون آمریکایی خاطرنشان کرد:"این گونه مصاحبه و اظهارنظرها به معنی تصمیمگیری نیست و تنها یک گفت و گو سیاسی است که در مقاطعی به دلیلی ملاحظاتی انجام میشود و به هیچ وجه به دلیل تصمیمگیری در ارتباط با چنین مساله مهمی نیست." |
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر