رژیم: اولین میله سوخت هسته ای را آزمایش کردیم
یک روز بعد از اعلام دعوت سعید جلیلی، برای از سرگیری دور جدید گفتگوهای هسته ای با گروه ۱+۵، سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرده اولین نمونه از "میله سوخت هسته ای حاوی اورانیوم" را ساخته و آزمایش کرده است.
بی بی سی:سازمان انرژی اتمی اعلام کرده که نمونه ساخته شده میله سوخت "پس از گذراندن کلیه آزمایش های فیزیکی و ابعادی به منظور بررسی عملکرد در شرایط عملیاتی به داخل قلب راکتور تحقیقاتی تهران منتقل شد."
بنابر گزارش سازمان انرژی اتمی ایران، این میله سوخت بعد از "۱۵۰۰ مگاوات ساعت پرتو دهی" آزمایش های مربوط به "عدم نشت مواد هسته ای" را پشت سر گذاشته و اکنون برای "بررسی در شرایط طولانی مدت در قلب راکتور تحقیقاتی تهران پرتو دهی می شود."
از حدود دو سال و نیم پیش مقام های ایران اعلام کرده اند که سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران که در زمینه تولید انواع رادیودارو فعالیت می کند، رو به اتمام است و برای تامین آن تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد تولید را شروع کرده اند.
یکی از مشکلاتی که پیش روی ایران قرار داشت تولید میله سوخت هسته ای بود که برخی معتقد بودند که این کشور باوجود تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد، همچنان قادر به تولید میله سوخت نخواهد بود اما اکنون ایران می گوید که اولیه نمونه از این میله سوخت را با موفقیت آزمایش کرده است.
رآکتور تحقیقاتی تهران که در آبان ماه سال ۱۳۴۶ شروع به فعالیت کرده، در سال های پیش از انقلاب با سوخت اورانیوم با غلظت بالای ۹۰ درصد که از طرف آمریکا تامین می شد، کار می کرد.
ایران میزان سوخت مورد نیاز رآکتور اتمی تهران را بسته به میزان فعالیت آن بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلو گرم برآورد کرده است
به دلیل حساسیت ارسال اورانیوم غنی شده با غلظت بالا که در ساخت سلاح های اتمی کاربرد دارد و همچنین تیره شدن روابط ایران و کشورهای غربی به خصوص با ایالات متحده آمریکا، تامین سوخت مورد نیاز رآکتور تهران به شکل رسمی با مشکلات متعددی رو به رو شد و آمریکا از ارسال اورانیوم به ایران خودداری کرد.
با این همه فعالیت رآکتور تهران با تهیه اورانیوم غنی شده با غلظت پایین تر از کشورهای دیگر از جمله آرژانتین ادامه پیدا کرد.
به همین علت سوخت رآکتور تهران در سال ۱۳۷۲ از غلظت بالا به درجه غنای پایین تری (حدود ۲۰ درصد) تبدیل شد و این موضوع تا حدودی مشکلات تامین سوخت را رفع کرد.
دعوت به مذاکره هسته ای
مذاکرات ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ متشکل از آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان از مدتها پیش به بن بست خورده و حتی مذاکرات برای تامین سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران توسط کشورهای غربی با استفاده از مواد اولیه ای که قرار بود ایران آن را در اختیارشان بگذارد، به دلیل اختلاف نظرهای سیاسی، بی نتیجه مانده است.
با این حال، یک روز پیش سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران از پیشنهاد کشورش برای انجام دور جدیدی از مذاکرات هسته ای با گروه ۱+۵ خبر داد و گفت که به آنها اعلام کردیم که به "مسیر گفتگو برای همکاری بازگردند."
جزئیات پیشنهادی ایران برای از سرگیری مذاکرات اعلام نشده ولی مایکل مان یک سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته که این اتحادیه برای انجام مذاکرات "معنا دار" با ایران آماده است، اما مشروط به آنکه طرف ایرانی پیش شرطی برای این مذاکرات تعیین نکند.
دعوت ایران از گروه ۱+۵ برای بازگشت به میز مذاکره در پی دور جدیدی از تحریم های غرب علیه ایران در ارتباط با پرونده هسته ای این کشور صورت می گیرد.
آخرین دور از مذاکرات هسته ای میان ایران با پنج عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل و آلمان در ماه ژانویه در شهر استانبول در ترکیه برگزار شد که بدون نتیجه به پایان رسید.
آمریکا و بعضی از متحدانش ایران را به تلاش برای ساخت بمب اتمی متهم می کنند و ادعا می کنند که برنامه هسته ای این کشور هم سرپوشی برای همین تلاشهای جمهوری اسلامی است.
اما مقامات ایران همواره با رد این اتهام تاکید داشته اند که برنامه اتمی آن کشور صلح آمیز و صرفا برای تولید انرژی است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر