خانواده امیرحکمتی اعترافات تلویزیونی او را دروغی و تحت فشارخواندند: « تحت فشاربودیم که با رسانه ها صحبت نکنیم چون قول دادند به زودی آزاد می شود»
خانواده امیرحکمتی جوان آمریکایی-ایرانی که مقامات ایرانی ادعا می کنند برای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) کار می کرده ودر روزششم دی ماه دادگاهی و اعترافات وی در همان زمان از تلویزیون جمهوری اسلامی پخش شد امروز با انتشار بیانیه ای که نسخه ای از آن در اختیار کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران قرار داده شده اعلام کردند که معتقدند اعترافات تلویزیونی او دروغی و تحت فشاربوده است. آنها همچنین گفتند که توسط مقامات ایرانی مجبور به سکوت شده بودند و به آنها قول داده شده بود که او به زودی آزاد خواهد شد.
در این بیانیه همچنین نسبت به دسترسی نداشتن به یک دادرسی عادلانه و ناکامی در استخدام وکیل مستقل برای به عهده گرفتن وکالت امیرحکمتی ابراز نگرانی شدید شده است.
در روز ۶ دی ماه نخستین دادگاه رسیدگی به اتهامات امیر میرزایی حکمتی که درماه اگوست به اتهام جاسوسی برای آمریکا بازداشت شده بود در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. خبرگزاری فارس با انتشارآنچه در دادگاه گذشت آورد که در کیفرخواست صادره برای امیر میرزایی حکمتی که توسط نماینده دادستان قرائت شد با استناد به گزارشات مدیرکل حقوقی قضایی معاونت جاسوسی وزارت اطلاعات آمده است که حکمتی با هدف نفوذ اطلاعاتی به سیستم اطلاعاتی کشور وارد ایران شده و با بررسی دقیقتر مشخص شد که هدف وی متهم سازی ایران به دست داشتن در تروریسم است. در این کیفرخواست همچنین آمده است که متهم از ماه می ۲۰۰۹ میلادی توسط سازمان جاسوسی آمریکا CIA استخدام شده و مأموریتهایی را برای جاسوسی در ایران داشته است.
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران اطلاع حاصل پیدا کرده است که این شهروند آمریکایی ۸ شهریورماه دستگیر شده است درحالی که در تاریخ ۲۴ مرداد ماه برای دیدار با اعضای خانواده و به خصوص مادربزرگش وارد ایران شده بود. یک منبع آگاه به کمپین گفت که امیرحکمتی پیش از ورود به ایران برای گرفتن ویزا سوابق خود را در آمریکا با مقامات دفتر حفاظت منافع درمیان گذاشته است و به او اطمینان خاطر داده شده است که سابقه کار کردن برای دولت آمریکا مشکلی برای حضور وی در ایران نخواهد داشت. بعد از چندین ماه خانواده امیرحکمتی با شکستن سکوت خود گفته اند که مقامات ایرانی بارها به آنها قول داده اند که سکوت خود را حفظ کنند چرا که فرزندشان به زودی آزاد خواهد شد.
در بیانیه خانواده آقای حکمتی آمده است:« ما عمیقا نگران هستیم که امیر از دادگاه عادلانه ای برخوردار نبوده و برایش دادرسی عادلانه فراهم نشده است. ۱۲۶ روز از زمان بازداشت امیرحکمتی توسط دولت ایران و بعد از آنکه به او اجازه ملاقات با خانواده اش در ایران توسط مقامات ایرانی داده شد می گذرد. همچنانکه قبلا گفتیم ما معتقدیم که ادعاهای مطرح شده علیه امیر واهی است و معتقدیم که اعترافات دروغی او داوطلبانه نبوده و تحت شرایط سخت واجباری بوده است.»
این بیانیه می افزاید: «اززمان بازداشت او در ماه اگوست مادر وخانواده امیر هر تلاش قابل تصوری را به منظور همکاری سازنده با دولت ایران در این زمینه انجام داده اند. متاسفانه تلاش های ما با سکوت همراه بوده و هیچ دریافت کننده ای نداشته است. امروز ما همچنان امید به بازگشت ایمن او به خانه و کشور محل تولدش داریم. »
اعضای خانواده همچنین با اشاره به تلاش های خود نوشته اند:« ما نامه های شخصی به مقامات ایرانی برای آزادی او فرستاده ایم از جمله به رییس جمهور، رییس کمیسیون حقوق بشر، رییس قوه قضاییه و هیچ جوابی دریافت نکردیم. ما با نماینده دائم ایران در سازمان ملل در شهر نیویورک همچنین دفتر حفاظت منافع ایران در واشینگتن دی سی ملاقات کردیم. درخواست ما رعایت حقوق بشر و رعایت موازین آیین دادرسی برای امیر بود که بدون پاسخ مانده است. مقامات ایرانی از ما خواسته اند که ساکت باشیم و به ما گفته شده که امیر به زودی آزاد خواهد شد. اما بعد از رویدادهای هفته گذشته و اینکه حکم دادگاه عن قریب صادر خواهد شد بیش از این نمی توانیم ساکت باشیم. خانواده ما مجبور شده بود که بیفایده بنشیند در حالیکه امیر در انتظار سرنوشت نا مطمین خود بود، بی دفاع درپشت درهای بسته. گزارش های مطبوعات ایران آشکار کرد که امیر در یک دادگاه سری و غیرعلنی بوده است. امروزتنها کسی که از امیر دفاع می کند وکیلی است که توسط حکومت ایران منصوب شده است و کسی که برای اولین بار او را در روز دادگاه دید. تحت هرشرایطی این آیین دادرسی عادلانه نیست. ما با چالش برای در اختیارقراردادن وکیلی برای امیر در ایران بوده ایم.»
خانواده همچینن گفته اند که با ده وکیل صحبت کرده اند اما هیچ توفیقی برای جلب موافقت آنها برای قبول وکالت فرزندشان نداشته اند. به گفته آنها آقای امیرحکمتی اجازه نداشته است که طی این مدت با مادر و خانواده خود در ایالات متحده صحبت کند. آنها گفتند که از دیدن ویدیوی امیر که به نظر لاغر و نحیف می امد شوکه شده اند و از وضعیت ایمنی و سلامت وی در هراسند.
آنها در اخر بیانیه خود اورده اند: «ما در برابر رسانه ها ساکت بوده ایم و تلاش و دعا می کردیم که در سکوت راه حلی پیدا شود و گریه های ما برای حقوق امیر به گوش های ناشنوا برسد. ما به امیدواری خود ادامه می دهیم و همچنان در چالش هستیم که به مقامات ایرانی درداخل و خارج صدایمان را برای آزادی امیر برسانیم… به کسانی که قلب دارند و کسانی که می توانند بشنوند.» |
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر