روسای ۲۴ صنف سینمایی کشور بیانیهای در حمایت از خانه سینما نوشتهاند. این بیانیه به امضای صنوف حاضر در جلسه روز چهارشنبه ۱۴ دیماه سال جاری اصناف، در خانه سینما رسیده است و روسای اصناف حاضر در جلسه، به نمایندگی از صنف خود آنرا امضا کردهاند.
به گزارش خبرنامه ملّی ایرانیان از میراث فرهنگی ;روسای ۲۴ صنف سینمایی کشور که زیر مجموعه تشکل صنفی خانه سینما هستند در بیانیه مشترکی که به امضای تمامی روسای صنوف رسیده ضمن حمایت از جایگاه صنفی خانه سینما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار تجدید نظر در تصمیمگیری خود شدند.در متن این پیام که نسخهای از آن در اختیار خبرگزاری میراث فرهنگی قرار گرفته آمده است: «ما صنوف سینمایی ایران، خانه سینمای ایران را خانه قانونی خود میدانیم. چرا که در مراجع رسمی کشور به ثبت رسیدهاست. اساسنامه آن را خود به تصویب رساندهایم چرا که طبق قوانین رسمی کشور مجمع عمومی حق هر گونه تغییر در اساسنامه خود را دارد، هیات مدیره خانه سینما را با آرای خود برگزیدهایم و به انتخاب خود ایمان داریم. »
در ادامه این متن آمده است: «توقع داریم وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار ما باشد و نه در مقابل ما. چرا که ما هنرمندان و دست اندرکاران سینمای ایران هستیم.»بنابراین گزارش در تصویر این متن امضای روسای صنوف زیر به نمایندگی از اعضای صنف خود به چشم میخورپد: «انجمن بازیگران، انجمن فیلمبرداران، انجمن جلوههای ویژه، انجمن گویندگان، انجمن مدیران تدارکات، انجمن فیلم کوتاه، کانون آهنگسازان، انجمن مدیران سالنهای سینما، انجمن صدای سینمای ایران، انجمن مستند سازان، انجمن طراحان فیلم، انجمن تهیهکنندگان سینمای مستند، انجمن طراحان هنری و مجریان صحنه، انجمن منشیان صحنه، انجمن عکاسان، انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی، شورای عالی تهیهکنندگان، انجمن تدوین گران سینمای ایران، کانون دستیاران فیلمبردار، کانون دستیاران کارگردان و برنامه ریزان، کانون مدرسان سینمایی، کانون کارگردانان، کانون فیلمنامه نویسان و انجمن مدیران تولید»گفتنی است سید محمدحسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامهای تلویزیونی هر گونه فعالیت خانه سینما بعد از ابلاغ حکم انحلال را مصداق کلاهبرداری دانسته است.بنابراین گزارش خانه سینمای ایران یک تشکل مردم نهاد است که از سال ۱۳۶۵ و در پس مصوبه مجلس مبنی بر اختصاص ۲%ار درآمد فروش سینما جهت بهبود وضعیت رفاهی و صنفی شاغلان سینما تاسیس شد. سه سال بعد هیات موسس خانه سینما با حضور مدیران دولتی راه اندازی شد.فخرالدین انوار (معاون سینمایی وقت وزارت ارشاد)، سید محمد بهشتی (مدیرعامل وقت بنیاد سینمایی فارابی) و محمد مهدی حیدریان (مدیرکل نظارت و ارزشیابی). اعضای هیات موسس این نهاد صنفی بودند.اولین هیات مدیره انتخابی در سال ۱۳۷۲ با حضور ۱۹ صنف مختلف تشکیل شد. خانه سینما به عنوان جامعه اصناف سینمای ایران، فعالیت خود را از سال ۱۳۷۲ آغاز کرد. در این سال اعضای هیات مدیره که از سوی مدیران وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شده بودند مسوولیت تاسیس این نهاد صنفی را برعهده داشتند. از زمان آغاز فعالیت خانه سینما به عنوان محل تجمع صنوف مختلف سینمایی، تا زمان اعلام تاسیس آن چهار سال طول کشید و این زمان شامل عضو گیری از اعضای صنفهای مختلف سینما و معرفی بیش تر این نهاد به آنها بود. به همین دلیل تاریخ فعالیت رسمی خانه سینما فروردین ۱۳۷۲ و زمان ثبت آن در اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غیر تجاری تهران مهر ماه ۱۳۷۲ ذکر شدهاست.
به گزارش CHN از جمله اهداف اصلی تشکیل خانه سینما حفظ و صیانت از حقوق مادی و معنوی دست اندرکاران حرفهای تولید، توزیع و نمایش هنر/ صنعت سینما و همچنین ایجاد امنیت شغلی و تامین اجتماعی و ارتقای سطح آموزشی و حرفهای دست اندرکاران سینمای جمهوری اسلامی ایران است.
خبر نامه ملی ایرانیان
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر