کانادا از عدم موافقت ایران با ورود گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد به این کشور ابراز ناامیدی کرد.
ایران روز ۲۶ تیر ( ۱۷ ژوییه ) با سفر احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در ایران به این کشور خودداری و کشورهای مسئول انتصاب وی را به «نفاق و دورویی» متهم کرد.
جان برد، وزیر امور خارجه دولت فدرال کانادا روز سه شنبه ۲۸ تیر ( ۱۹ ژوییه ) با انتشار بیانیه ای، از خودداری ایران برای صدور مجوز ورود برای احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در ایران ابراز تاسف کرد.
سازمان ملل متحد در ماه ژوئن احمد شهید را برای تحقیق پیرامون موارد نقض حقوق بشر در ایران منصوب کرد.
وزیر امور خارجه کانادا در بخشی از بیانیه خود خاطرنشان کرده است این تصمیم تهران همچون اقدامات دیپلماتیک پیشین مقامات ایران و نوعی بی احترامی و بی تفاوتی به استانداردهای دیپلماتیک است و به هدف تضعیف فعالیت سازمان ملل متحد برای ارتقا و محافظت از حقوق بشر اتخاذ شده است.
روزنامه تهران تایمز از محمد جواد لاریجانی، دبیر کل شورای عالی حقوق بشر ایران نقل کرد «انتصاب یک گزارشگر ویژه برای ایران که با مهندسی کشورهای غربی انجام شده، یک اقدام غیرقانونی است».
آقای لاریجانی این تصمیم را یک «اقدام یک جانبه و بی معنا» خوانده و گفته است اگر آن می خواهند یک گزارشگر ویژه به ایران اعزام کنند، باید اقدام مشابهی را در مورد کشورهای دیگر نیز اتخاذ کنند.
جان برد تاکید کرده است «ایران تعهد فرضی خود به سازمان ملل متحد و ارزش هایی که قرار است اعضای آن به شراکت بگذارند را به سخره گرفته است».
وزیر امور خارجه کانادا در ادامه بیانیه خود نوشته است: «ایران از سویی درصدد کسب جایگاه راهبردی در سازمان ملل متحد، همچون معاونت ریاست مجمع عمومی سازمان ملل متحد و یا کرسی در کمیسیون جمعیت و توسعه است و از سویی دیگر، از پذیرش ابتدایی ترین ملزومات عضویت در سازمان ملل متحد، همچون اجازه دسترسی ناظران ( گزارشگران ) بین المللی مستقل حقوق بشر خودداری می کند.»
وی در پایان این بیانیه تاکید کرده است کانادا بار دیگر از ایران می خواهد تا بی قید و شرط تعهدات بین المللی خود، چه از نظر قانونی و چه در جنبه عملی را رعایت کند.
در اوایل ماه جاری میلادی، کانادا در اقدامی هماهنگ با ایالات متحده و بریتانیا محدودیت های صدور روادید و ممنوعیت سفر برای حدود پنجاه مقام بلندپایه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد که در نقض حقوق بشر مردم ایران دست داشته اند و در برنامه هسته ای این کشور فعال هستند.
کانادا طی چند سال گذشته با ارائه قطعنامه های پیشنهادی خود به کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد، وضعیت حقوق بشر و موارد نقض حقوق شهروندان ایرانی، به ویژه نقض حقوق زنان، خبرنگاران، اقلیت های مذهبی و دینی را در مرکز توجه جامعه بین الملل قرار داده است. |
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر